Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمدرضا مودودی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی ایلنا در خصوص تحریم‌های آمریکا و اثر گذاری آن گفت: اتفاقی که امروز جهان شاهد آن است در نوع خود جدید و بی‌سابقه است اینکه آمریکا یک جانبه از معاهده بین المللی برجام خارج می‌شود و به هیچ جا پاسخگو نباشد و از ابزارهای اقتصادی برای تحریم یک جانبه استفاده کند تحول جدیدی در دنیای اقتصاد است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معاون رئیس سازمان توسعه تجارت ادامه داد: الان اروپایی‌ها به نوعی با این اقدام آمریکا تحقیر شدند وقتی می‌بینند معاهده‌ای که  برای رسیدن به آن زحمت کشیدند اما ناگهان با تغییر دولت در آمریکا این توافقنامه از اعتبار ساقط می‌شود این نگرانی به وجود می‌آید که فردا شاید همین برخورد با یک کشور دیگر رخ دهد برای همین آمریکا تا الان نتوانسته یک اجماع جهانی علیه ایران به وجود آورد.

وی ادامه داد: از طرف دیگر اروپایی‌ها تلاش دارند که چند بانک متوسط که هیچ مراوده‌ای با آمریکا ندارند را برای انجام امور تجاری با ایران مشخص کنند تا تاجران اروپایی متحمل هزینه اضافه نشوند. ما نیز برنامه ریزی‌های گسترده‌ای برای دور زدن تحریم‌ها انجام داده‌ایم. ما سابقه سال‌های جنگ و تحریم‌های بین‌المللی را داریم اکنون شرایط خیلی بهتر از آن زمان است.

وی افزود: چهار منطقه در آفریقا نشانه گذاری شده تا در صورت لزوم به روش کالا به کالا تهاتر انجام دهیم ما به این کشورها کالا می‌دهیم و کالای مورد نیاز خود را از جنوب یا منطقه دیگر دریافت می‌کنیم.

وی گفت: همچنین برنامه‌هایی برای شرق آسیا برای دور زدن تحریم‌ها داریم. البته منکر آن نیستیم که با این عمل هزینه تجارت ما افزایش خواهد داشت و یا اگر از طریق بانک‌های واسط بخواهیم عمل کنیم حداقل 5 تا 6 درصد باید کارمزد اضافه‌تر پرداخت کنیم اما در نهایت کار ما به سرانجام خواهد رسید همانطور که در این شرایط توانستیم در چهار ماه امسال تراز تجاری خود را مثبت کنیم. 

منبع: ایلنا

کلیدواژه: تجارت تحریم اقتصادی جنگ معاون تحریم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۱۹۴۷۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ریز ارز پرداختی کالاهای اساسی و تجاری/چقدر ارز پرداخت شد؟

از اول فروردین ماه تا هشتم اردیبهشت ماه ۱۴۰۳، ۴ میلیارد و ۴۴۴ میلیون دلار ارز برای واردات کالاهای اساسی، دارو، کالاهای تجاری و بازرگانی، واردات در مقابل صادرات و خدمات تامین شده است. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم؛‌ علی طرزعلی معاون ارزی مرکز مبادله ارز و طلای ایران گفت: برای کالاهای اساسی به نرخ 28500 تومان یک میلیارد و 27 میلیون دلار،‌برای نیاز صنعت و تجهیزات تولید به نرخ 41 هزار تومان مبلغ 2 میلیارد و 549  میلیون دلار و برای خدمات 121 میلیون و برای واردات در مقابل صادرات  به نرخ توافقی 747 میلیون دلار تامین ارز صورت گرفت.

ریزش دلار به‌سمت کانال 50هزار


طرزعلی بیان داشت: برای واردات کالای اساسی کشاورزی شامل گندم، دانه‌های روغنی و نهاده‌های دامی 930 میلیون دلار، برای دارو، مواد اولیه دارویی و تجهیزات پزشکی 97 میلیون دلار و در مجموع یک میلیارد و 27 میلیون دلار برای کالای اساسی و دارو ارز پرداخت شد.

معاون مرکز مبادله ارز و طلای ایران افزود: تامین ارز نیمایی برای «صنایع حمل و نقل و خودرو»  معادل 509 میلیون دلار، «صنایع تجهیزات برق و الکترونیک» معادل 249 میلیون دلار، «صنایع معدنی» معادل 176 میلیون دلار ، «ماشین آلات و تجهیزات تولید» معادل 149 میلیون دلار و «منسوجات و پوشاک» معادل 201 میلیون دلار صورت گرفته است. این گروه های صنایع همچنین به ترتیب 228، 33، 188، 108 و یک میلیون دلار ارز توافقی یا واردات در مقابل صادرات تا پایان روز هشتمم اردیبهشت ماه سال جاری دریافت کرده اند. 

علاوه بر این گروه ها، یک میلیارد و 266 میلیون دلار ارز نیمایی و 189 میلیون دلار ارز واردات در مقابل صادرات به سایر صنایع اختصاص داده شده است.

گفتنی است، در روز نهم اردیبهشت ماه 1403 در تالار اسکناس ارز مرکز مبادله ایران، دلار با نرخ 44 هزار و 359 تومان، یورو با نرخ 47 هزار و 456 تومان و درهم با نرخ 12 هزار و 78 تومان مورد مبادله قرار گرفت. به همین ترتیب تالار حواله ارز، شاهد مبادله دلار با نرخ 41 هزار و 418 تومان، یورور با نرخ 44 هزار و 308 تومان و درهم با نرخ 11 هزار و 278 تومان بود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • عقب‌نشینی آمریکا از تحریم گردان نظامی افراطی رژیم صهیونیستی
  • اجرای ۱۰ طرح راه سازی در استان همدان
  • ۲۷۳۲ مورد بازرسی کالا، فنی و نشت‌یابی از سوی واحد بازرسی شرکت گاز آذربایجان‌غربی
  • استولتنبرگ: آمریکا و متحدان اروپایی فقط وعده کمک به اوکراین داده‌اند
  • بهره‌برداری از پروژه خانه وثوق تا پاییز و فروغ تا پایان سال
  • ریز ارز پرداختی کالاهای اساسی و تجاری/چقدر ارز پرداخت شد؟
  • تراز تجاری منفی ۱۶ میلیارد دلار واقعی نیست
  • کدام دهک بیشترین تورم را تجربه کرد؟
  • آفریقا؛ قاره فرصت ها؛ موانع همکاری های تجاری ایران و آفریقا چیست؟
  • توسل به ابزار تحریم خللی در عزم ایران ایجاد نمی‌کند