Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا، اتوبوس های ناوگان حمل و نقل درون شهری در اهواز در شبانه روز 16 ساعت کار می کنند، از سویی با توجه به وضعیت آب و هوایی نامساعد و گرمای شدید ، عمر این دستگاه ها کوتاه است و همین موجب شده کمبود اتوبوس در شهر به وضوح مشاهده شود.
از آنجایی که فعالیت اتوبوس های درون شهری یکی از خدمات قابل توجه شهرداری ها به شهروندان محسوب می شود، دولت بر اساس قانون باید 82.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

5 درصد از پول اتوبوس ها را پرداخت کند اما این امر از سال 91 محقق نشد و از سال گذشته دولت تنها 52 دستگاه اتوبوس به کلانشهر اهواز اختصاص داده شده است.

*دولت به تعهدات خود در قبال ناوگان حمل و نقل عمومی عمل کند
رئیس کمیسیون حمل و نقل شورای شهر اهواز در این خصوص با تاکید بر اینکه در همه جای دنیا، دولت ها برای بخش حمل و نقل عمومی یارانه اختصاص می دهند، عنوان کرد: از سال 91 تا کنون دولت به بهانه های مختلف، تعهدات خود را عملی نکرده و تنها از سال گذشته تا کنون 52 دستگاه اتوبوس به شهر اهواز اختصاص یافته است.
رحیم کعب عمیر افزود: این بی توجهی به موضوع حمل و نقل عمومی، هزینه های زیادی را به شهرداری تحمیل کرده ،حال آنکه بر اساس قوانین برنامه های پنجم و ششم توسعه کشور، یک سوم از هزینه های سفر درون شهری برعهده شهرداری و یک سوم دیگر را باید دولت پرداخت کند و در این میان مسافر هم یک سوم سهم خود را پرداخت می کند.
این عضو شورای شهر اهواز با اشاره به فعالیت 220 اتوبوس در ناوگان حمل و نقل عمومی این کلانشهر ادامه داد: با توجه به الگوی جمعیتی و نیز شرایط آب و هوایی، اهواز به حدود 800 اتوبوس نیاز دارد که وضع موجود با این نیاز در حوزه حمل و نقل فاصله بسیار زیادی دارد.
وی خاطرنشان کرد: هزینه ها در بخش اتوبوسرانی بسیار سنگین است و کمبود کمک های مالی دولت، نگرانی های جدی را برای مدیریت شهری اهواز رقم زده است.
کعب عمیر نوسازی ناوگان حمل و نقل شهری در اهواز را بسیار سخت عنوان کرد و گفت: با وجود مشکلات مالی بسیار جدی که شهرداری با آن مواجه است، تلاش ها برای ارائه خدمات به مردم همچنان ادامه دارد اما شرایط به هیج وجه رضایت بخش نیست.
رئیس کمیسیون حمل و نقل شورای شهر اهواز استقبال ضعیف بخش خصوصی برای سرمایه گذاری در حوزه حمل و نقل را ناشی از نوسانات قیمتی بازار خودرو دانست و گفت: سال گذشته 52 اتوبوس درون شهری به شهرداری اهواز اختصاص یافت و برای واگذاری این خودروها به بخش خصوصی فراخوان های متعددی صادر شد اما تنها هفت نفر برای دریافت این دستگاه ها متقاضی بودند که با توجه به نیاز شهر، بالاجبار مابقی اتوبوس ها بدون مشارکت بخش خصوصی وارد ناوگان شدند.
کعب عمیر با ابراز نگرانی از وضعیت فرسودگی اتوبوس های درون شهری اهواز ، تصریح کرد: عدم نوسازی ناوگان حمل و نقل عمومی تبعات زیست محیطی بسیار بدی را برای شهروندان در پی دارد و ضروری است که دولت هرچه زودتر بر اساس قوانین به تعهدات خود عمل کند.
این عضو شورای شهر اهواز ادامه داد: یکی از دلایلی که شهرداری نمی تواند بیش از این در نوسازی خودروهای حمل و نقل عمومی مشارکت کند، عدم پایبندی صنایع بخصوص صنعت نفت به تعهداتی است که قانون بر عهده آنها گذاشته است.
وی یادآور شد: متاسفانه تعداد عمده ای از صنایع موجود در حریم شهر اهواز نسبت به پرداخت عوارض آلایندگی مقاومت و یا بعضا از پرداخت آن خودداری می کنند و مطالبات انباشته شده شهرداری در این زمینه یکی دیگر از دلایلی است که شهر اهواز با سیستم حمل و نقلی فرسوده مواجه است.

*فرسودگی 50 درصد از اتوبوس های موجود
مدیرعامل سازمان اتوبوسرانی اهواز نیز در این خصوص، اظهارداشت: کلانشهر اهواز به 800 اتوبوس نیاز دارد و این درحالی است که خدمات اتوبوسرانی شهرداری به 220 دستگاه محدود می شود.
سید کوروش حسینی ‌زاده 50 درصد از سیستم حمل و نقل اتوبوسرانی کلانشهر اهواز را فرسوده دانست و بیان داشت: تعمیر و بازسازی این دستگاه ها یکی از اقداماتی است که شهرداری برای حفظ وضعیت موجود در پیش گرفته است.
وی، افزود: عمر مفید اتوبوس برای شهری با شرایط آب و هوایی اهواز و جمعیت یک میلیون 200 هزار نفری بین 6 تا هفت سال است.
این مقام مسئول در شهرداری اهواز یکی از چالش های سیستم حمل و نقل در این کلانشهر را عدم پرداخت یارانه دولتی از سال 91 تا کنون بیان کرد و گفت: با این وجود در سال گذشته 52 اتوبوس با قیمت هر کدام پنج میلیارد ریال وارد شهر اهواز شد اما با نوسانات قیمتی که در سال جاری شاهد بودیم، قیمت خرید اتوبوس های درون شهری به 9میلیارد ریال افزایش یافته است.
وی افزود: روزانه بیش از 70 هزار شهروند از طریق ناوگان اتوبوسرانی اهواز جابجا می شوند که با افزایش قیمت لاستیک و قطعات خودرو، فشارهای زیادی به سازمان اتوبوسرانی وارد شده است.
حسینی ‌زاده خاطرنشان کرد: روند نوسازی اتوبوس های درون شهری اهواز با مشکل همراه است اما ورود سالانه 50 اتوبوس جدید در ناوگان حمل و نقل شهری در دستور کار شهرداری اهواز قرار دارد.

نوسازی اتوبوس های درون شهری اهواز سخت است
معاون حمل و نقل و ترافیک اداره کل دفترفنی استانداری خوزستان همچنین در این رابطه بیان داشت: بر اساس سرانه تعیین شده، اتوبوس های فعال در کلانشهر اهواز باید به 800 دستگاه برسند.
ایمان هدایت با تاکید بر اینکه دولت بعد از سال ها توانست 52 دستگاه اتوبوس را برای شهر اهواز تامین کند، گفت: منابع دولت محدود است و این شرایط باعث شده نوسازی ناوگان حمل و نقل عمومی در این کلانشهر سخت تر شود.
وی عنوان کرد: این شرایط برای تمامی استان های کشور به وجود آمده و افزایش قیمت ها در زمینه های مختلف مشکلات را بیشتر کرده است.
دبیر شورای ترافیک استان خوزستان آخرین یارانه اختصاصی خرید اتوبوس به استان را در سال 91 اعلام کرد و گفت: خوزستان تنها استانی بوده که موفق به دریافت اتوبوس با یارانه دولتی در سال 96 شده است.

*تعلیق نوسازی ناوگان اتوبوسرانی اهواز تا اطلاع ثانوی
با وجود اینکه شهرداری اهواز هزینه های دولت در زمینه نوسازی حمل و نقل عمومی را هم بر دوش می کشد اما همچنان شاهد آن هستیم که بخش خصوصی چندان راغب به مشارکت برای سرمایه گذاری در این حوزه نیست. البته سخت گیری های سیستم بانکی برای ارائه تسهیلات در بازسازی ناوگان حمل و نقل عمومی از یک سو و عدم کنترل قیمت خودروها نیز از سوی دیگر عواملی هستند که این بی میلی را در بین فعالان بخش حمل و نقل به وجود آورده است. حداقل اقدامی که دولت باید انجام دهد این است که ارزش خودرو را به واقعیت نزدیک کند تا شاید در نهایت بتواند به تعهدات قانونی خود مبنی بر پرداخت سهم 82.5 درصدی خود در نوسازی اتوبوس های درون شهری عمل کند؛ در غیر این صورت نوسازی ناوگان حمل و نقل عمومی کلانشهر اهواز بخصوص در بخش اتوبوسرانی با مشکل مواجه شود.
7148/6002
انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: رفع حصر نقل و انتقالات لیگ برتر لایحه شفافیت ارائه خدمات به مردم بخش حمل و نقل حمل و نقل عمومی صنعت نفت یارانه رفع حصر نقل و انتقالات لیگ برتر لایحه شفافیت امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۱۹۴۹۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جولان اولین اتوبوس‌های فرنگی در پایتخت | کرایه هر مسافر ۳شاهی

همشهری آنلاین - ثریا روزبهانی: در دوران مشروطه بابت سوار شدن به اتوبوس از مسافر ۳شاهی کرایه می‌گرفتند. به‌تدریج استقبال مردم برای استفاده از این وسیله نقلیه جدید زیاد شد و چند تاجر دیگر هم چندین دستگاه اتوبوس‌ به ایران آوردند.

قصه‌های خواندنی تهران را اینجا دنبال کنید

اتوبوس‌های شرکت کانادایی که اولین شرکت در این حوزه به حساب می‌آمد از نوع "برلیه" بود و مثل قطار به چند کوپه تقسیم می‌شد؛ دو کوپه اول و دوم مخصوص نشستن مسافران بود و کوپه آخر هم که عقب اتوبوس واقع می‌شد، برای سرپایی‌ها بود. دومین موسسه‌ای که عهده‌دار اداره اتوبوسرانی تهران شد، یک کمپانی روسی به نام "آفتو ایران" با اتوبوس‌های مدل بوسینگ بود و سومین موسسه هم شرکت "اسگل لاوی" آمریکایی با اتوبوس‌هایی از نوع شورلت بود که صندلی‌هایش برعکس صندلی‌های اتوبوس‌های موسسات گذشته که پشت سر هم بود، روبه‌روی هم قرار داشت.

جالب اینکه این موسسه به شیوه اتوبوسرانی شهرهای اروپایی اداره می‌شد و از نظر سازمان اداری و انتظامی، تقریبا شبیه اتوبوسرانی فعلی بود. آن دوران بلیت، داخل اتوبوس فروخته می‌شد و رانندگان، لباس مخصوص پوشیده و زنگار به ساق پا بسته و کلاه کاسکت به سر می‌گذاشتند.

اتوبوسرانی تهران تا سال۱۳۱۰ توسط شرکت‌های خارجی اداره می‌شد، ولی از اواخر این سال به مدیران ایرانی تحویل داده شد: «در مدت فعالیت آنها چندین خط به خطوط تهران اضافه شد، هرچند برخی اوقات مردم از نحوه خدمات‌دهی گله‌مند بودند. با توجه به این موضوعات در نهایت در سال ۱۳۳۵ دولت تصمیم گرفت برای یکپارچه‌سازی و ساماندهی وضعیت جابه‌جایی مسافران، نخستین شرکت واحد اتوبوسرانی را در چهاردهم تیرماه دایر کند.»

کد خبر 848042 برچسب‌ها هویت شهری تهران حمل و نقل شهری

دیگر خبرها

  • برگزاری ۵ رزمایش برای نوسازی بافت های فرسوده
  • حضور دنیلو در فینال کوپا ایتالیا در هاله‌ای از ابهام
  • خدمات اتوبوسرانی برای بازی فوتبال استقلال و ذوب‌آهن
  • یادی از اولین خطوط اتوبوسرانی | از بلیت فلزی تا بلیت کاغذی و باجه بلیت‌فروشی
  • معرفی پایانه های اتوبوسرانی تهران
  • تمدید قرارداد پرسپولیسی‌ها در هاله‌ای از ابهام؛ درویش با نظر چه کسی مذاکره می‌کند؟
  • خدمت‌رسانی ناوگان اتوبوسرانی قم به ۱۰۰ هزار نفر در روز
  • جولان اولین اتوبوس‌های فرنگی در پایتخت | کرایه هر مسافر ۳شاهی
  • بسته‌های تشویقی شهرداری جهت رغبت در نوسازی بافت‌های فرسوده!
  • ناوگان حمل‌ونقل عمومی جدید تهران چگونه خواهد بود؟ | تغییرات جدید در اتوبوس، مترو و موتورسیکلت ها