Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا -
چهارمين روز از اجراهاي صحنه‌اي دوازدهمين جشنواره ملي موسيقي جوان به موسيقي کردي، بختياري، قشقايي، بوشهري و ترکمن اختصاص داشت و شرکت کنندگان راه يافته به بخش نهايي هر يک از اين نقاط در مقابل هيات داوراني متشکل از بهمن حاج اميني، يوسف ديبايي، مجيد تکه و حميدرضا اردلان در سه رده سني به رقابت پرداختند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


از ساعت 9 الي 13 صداي ساز هاي دوزله، نرمه ناي، ضرب در کنار آواز اين نقطه از کشور مان شنيده شد. شرکت کنندگان راه يافته به بخش نهايي رقابت هاي اين جشنواره يک به يک روي صحنه آمدند و به اجرا پرداختد.
اين قسمت از برنامه با ساز دوزله شروع شد. گروه سني ج با دو شرکت کننده، گروه سني ب و الف با يک شرکت کننده رقابت کردند. فرهاد سليماني و نيما شفيعي عضو گروه سني ج، علي کمالي عضو گروه سني ب و پارسا احمد زاده عضو گروه سني الف دوزله نوازي بود.
آروين دباغي و پارسا احمد زاده در گروه سني الف ، مژگان سيدي بوکاني، کريم صالحي، اسماعيل محمودي و کيومرث محمودي در گروه سني ج ديگر شرکت کنندگان در بخش ساز نرمه ناي بودند. براي اين ساز رده سني ب شرکت کننده اي نداشت.
نوازندگان ضربي راه يافته به بخش نهايي نرمه ناي نوازان و دوزله نوازان را در حين اجراي شان همراهي کردند. پارسا احمد زاده، مژده سيدي بوکان، کيانوش شهسواري و آلان فاروقي در رده سني الف و اميد دباغي و محراب قيطاسي در رده سني ج نوازندگان ساز هاي ضربي بودند.
داوران از هر کدام از نوازندگان پيش از شروع به نواختن، در خصوص اين که چه مقامي را مي خواهند اجرا کنند، سوالاتي پرسيدند. در ادامه نيز از آن ها خواستند همراه با اجراي شان بخوانند.
در بخش نخست حميدرضا اردلان به عنوان عضو هيات داوران و مشاور دبير جشنواره در بخش موسيقي نواحي و سيد محمدمجتبي حسيني معاون امور هنري وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي به تماشاي بخشي از اجرا هاي اين روز از موسيقي نواحي نشستند.
در بازه زماني دوم ساز هاي سرنا، دهل و آواز به صدا در آمدند و نوازندگان به نوبت در سه رده سني روي صحنه حاضر شدند. پارسا احمد زاده در رده سني الف، محراب قيطاسي در رده سني ب، نيما شفيعي و عبدالباسط مرادي در رده سني ج بودند.
براي ساز دهل از گروه سني الف آلان فاروقي، از گروه سني ب اميد دباغي و محراب قيطاسي و از گروه سني ج سامان شريفي روي صحنه آمدند. فواد استاد قادري برده زرد و جبرئيل تخت فيروزه به ترتيب از رده سني الف و ج آواز خواندند. در بخش آواز کردي شرکت کننده اي از گروه سني ب حضور نداشت.
در ادامه نوبت به ني چهار محال و بختياري با نوازندگي عقيل حيدري، ني قشقايي با نوازندگي محمدرضا چريکي و ني انبان بوشهر با نوازندگي مهدي حيدري منفرد رسيد. داوران به هر يک گوش سپردند و نکاتي که به نظر شان مي آمد را مطرح کردند.
آخرين بازه زماني به موسيقي ترکمن مي رسيد. نوازندگاني که در بخش ترکمن موسيقي نواحي شرکت داشتند، دوتار و کمانچه نواختند. هفت نفر براي دوتار نوازي به مرحله نهايي رقابت ها راه يافته بودند که اسامي آن ها به ترتيب گروه سني شان چنين بود، ايمان عطا از گروه سني الف، ايوب کم از گروه سني ب، حامد پدري، سولماز تکه، ميثم شاعري، گل محمد کم و محمد گلدي گلدي نژاد از گروه سني ج.
داوران پس از اين که هنر نوازندگي شرکت کنندگان را ديدند، از تعدادي از آن ها سوالاتي در خصوص موسيقي خطه شان پرسيدند.
موسيقي ترکمن که با ساز دوتار طنين انداز شده بود با کمانچه ادامه پيدا کرد. در بخش کمانچه نوازي اين روز دو نفر از گروه سني ب و يک نفر از گروه سني الف حضور داشتند. در اين قسمت نوازنده اي از گروه سني الف به مرحله نهايي راه نيافته بود.

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۱۹۶۹۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یک درگذشت، خبرهایی از حج و پخش ۳ سریال جدید از تلویزیون

یک درگذشت، کشف معماری ۴۵۰۰ ساله در شرق ایران، گزارشی از ۳ سریال جدید تلویزیون، جایگاه زبان فارسی در تاریخ عثمانی، مشخص شدن سهمیه ارز مسافران حج، معرفی داوران جشنواره کن و... از جمله اخبار امروز فرهنگی هنری ایسنا بودند.

به گزارش ایسنا، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با تاکید بر اینکه با هیچ‌کس درباره خلیج فارس اختلاف نظر نداریم، گفت: خلیج فارس تا ابد خلیج فارس است و ان‌شاءالله به عنوان یک بخش جداناپذیر از تاریخ کشور ما خواهد درخشید.

کشف معماری ۴۵۰۰ ساله در شرق ایران

باستان‌شناسان به همراه دانشجویان دانشگاه زابل در کاوش آموزشی تپه «پیرزال سیستان»، علاوه بر اشیاء ۴۳۰۰ ساله، بقایای معماری به قدمت حدودی ۴۵۰۰ سال را کشف کردند.

سهمیه ارز مسافران حج مشخص شد

شورای برنامه‌ریزی بعثه و سازمان حج و زیارت، سهمیه ارز سفر حج ۱۴۰۳ را برای هر زائر ۵۰۰ یورو اعلام کرد.

برخی برای حج ۳۰ سال در نوبت خواهند ماند!

گزارشی از ۳ سریال جدید تلویزیون + زمان پخش

سه سریال «رخنه»، «آقای قاضی؛ شعبه ۱۲۱» و «بدل» در ژانرهای امنیتی، اجتماعی و کمدی از شبکه‌های یک، دو و سه سیما روی آنتن می‌روند.

کسانی که می‌خواهند دعاهایشان زود مستجاب شود بخوانند

یک استاد حوزه علمیه درباره دعا و مستجاب شدنش تاکید کرد که پدر و مادر رکن مهمی در استجابت دعا هستند. حتی برای کسانی که پدر و مادر خود را از دست دادند نگران نباشند و به قبور آنها سر زده و از آنها بخواند برایشان دعا کنند.

درگذشت یک موسیقیدان قدیمی

نصرالله شیرین‌آبادی نوارنده پیشکسوت ویلن در ۸۰ سالگی درگذشت.

تازه‌ترین آلبوم‌های موسیقی بازار کدام‌اند؟

در چند ماه اخیر، آلبوم‌های موسیقی متعددی از جمله آلبوم موسیقی «قاوال مکتبی»، آلبوم موسیقی «دنیای من»، آلبوم موسیقی «نئوتنالیتی» و ... در ژانرهای پاپ، نواحی، ایرانی و ... منتشر شده‌اند.

«شد خزان گلشن آشنایی» یادگار کیست؟

«رهی» نامی است که امیری فیروزکوهی بر دیگر تخلص‌های معیری ترجیج داده و معیری هم از ۱۳۱۳ «رهی» را برای تخلصش شعری‌اش انتخاب کرده است.

جایگاه زبان فارسی در تاریخ عثمانی

یک متخصص تاریخ عثمانی با بیان اینکه زبان فارسی در پی‌ریزی و سیر تاریخی دولت عثمانی نیز زبانی مهم به شمار می‌رفته است از علاقه پادشاهان عثمانی به زبان فارسی می‌گوید.

داوران جشنواره کن معرفی شدند

فهرست داوران بخش مسابقه اصلی هفتاد و هفتمین جشنواره فیلم کن اعلام شد.

ساخت فیلم «عشق‌آباد» با محوریت امام رضا(ع) و فرهنگ رضوی

دبیر بیست و یکمین جشنواره بین‌المللی امام رضا(ع) از آغاز فعالیت نخستین جشنواره فیلم دینی رضوان خبر داد و گفت: در این جشنواره سعی شده با هدف استفاده از ابزار مؤثر فیلم در راستای توسعه معارف دینی، اخلاقی و انسانی به شناسایی و فعال‌سازی استعدادهای جوان نیز در استان‌های مختلف بپردازیم.

ناصر ممدوح در شب «جادوی شهرزاد» چه گفت؟

با حضور ناصر ممدوح دوبلور، مدیر دوبلاژ و بازیگر سینما و تلویزیون، آیین شب چراغ نمایش «جادوی شهرزاد» برگزار شد.

پیشنهادهایی برای خواندن:

امروز چهلم بهار است؛ جشنی که از یاد رفته!

روایت خلیج فارس از ایرانیان

پای «ایران» همیشه در میان است!

ظهور و سقوط شهر باستانی هرم‌ها

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • سالن کنسرت در ملایر ساخته می شود
  • نکونام به دنبال چهارمین برد پیاپی مقابل تراکتور
  • دومین جشنواره ملی و بین‌المللی عکاسی در سنندج پایان یافت
  • پوشش ۱۵۰ هزار شرکت‌کننده در چهارمین جشنواره امامت و مهدویت
  • برگزاری اختتامیه چهارمین دوره جشنواره خودنویس در نمایشگاه کتاب
  • یک درگذشت، خبرهایی از حج و پخش ۳ سریال جدید از تلویزیون
  • فعالان سرود بیمه می‌شوند
  • پایان چهارمین نمایشگاه دستاورد‌های وقف
  • فراخوان چهارمین گروه هنرمندان واجد شرایط مسکن هنرمندان ساکن استان تهران
  • بیمه فعالان سرود پیگیری می‌شود/چند پیشنهاد به موسیقی فارس