Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه آموزش و پرورش گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ علی اصغر جویباری، استاد دانشگاه در برنامه پرسشگر درباره توجه به عدالت آموزشی اظهار کرد: عدالت آموزشی در اسناد بالادستی هم مورد توجه قرار گرفته‌اند اما آموزش و پرورش فعلی از این جنبه شرایط نگران‌کننده‌ای دارد.

وی ادامه داد: شرایط به گونه‌ای است که هر جا خواستند مدارس سمپاد یا غیر دولتی گسترش یابد موضوع عدالت آموزشی مطرح شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این استاد دانشگاه تصریح کرد: آموزش و پرورش در کشور مسئله ملی نبوده و صرفا جایگاه سازمانی دارد در حالی که این نهاد باید دغدغه اصلی مردم و دولت باشد؛ آموزش و پرورش و شغل معلمی در شرایط فعلی، دستگاه و جایگاهی درجه دوم است در حالی که جایگاه معنوی معلمان بسیار بالا است.

جویباری اظهار کرد: بعد از تأکید امام خمینی (ره) برای راه‌اندازی مدارس شاهد جداسازی را مد نظر قرار دادیم در حالی که می‌د در مدارس عادی برای دانش‌آموزان شاهد حمایت‌هایی را مد نظر قرار دهیم همچنین شکل‌گیری مدارس استثنایی، سمپاد و هیأت امنایی نمونه‌ای دیگر از تصمیم جداسازی دانش‌آموزان از هم است و این در حالی است که وقتی دانش‌آموز تیز هوش از دانش‌آموز عادی جدا می‌شود به هر دو ظلم شده است.

مسئولان به کمپین مدرسه فرزندت کجاست بپیوندند

وی یکی از عوامل نارضایتی در جامعه را احساس تبعیض دانش‌آموزان در مدارس دانست و گفت: مسئولان همه دستگاه‌ها اعلام کنند فرزندان و نوه‌هایشان در کدام مدارس تحصیل می‌کنند که اگر آن‌ها در مدارس دولتی نبودند معلوم می‌شود که برای حل مشکلات این مدارس عزمی راسخ وجود نداشته است چرا که مسئولان مشکل را با تغییر مدرسه فرزندشان حل کرده‌اند.

این استاد دانشگاه تأکید کرد: نظام آموزشی ما سرتاپا تبعیض است و تا سال 1400 هم اتفاقی برای ارتقای کیفیت آموزشی رخ نمی‌دهد وقتی صاحبان قدرت کیفیت بالاتر را برای خود می پسندند نباید انتظار تحقق عدالت داشته باشیم و اکنون مجلس می‌تواند رویکرد آموزش فراگیر را تصویب کند تا این جداسازی‌ها از بین رود.

مبنای شکل‌گیری مدارس متنوع در کشور چیست؟

در ادامه ایروان مسعودی اصل قائم مقام مرکز پژوهش‌های مجلس با اشاره به اینکه آموزش و پرورش حوزه گسترده‌ای در ارتباط با مردم و دولت است گفت: همه دولت‌ها موظف به تأمین عدالت  آموزشی هستند چرا که عقب ماندن از فرصت‌های آموزشی، فرصت‌های اجتماعی را هم دور می‌کند.

وی ادامه داد: عدالت آموزشی مصادیقی همچون تعداد روزهای حضور دانش‌آموزان در مدرسه، ساعات درسی، تجهیزات و امکانات آموزشی را شامل می‌شود و عدالت و برای برقراری عدالت باید تفاوت‌ها را شناخت و روی کمبودها سرمایه‌گذاری کرد.

قائم مقام مرکز پژوهش‌های مجلس با اشاره به اینکه برای برقراری عدالت باید کیفیت مدارس محروم را به سطح مدارس خوب رساند گفت: برای دستیابی به این مهم نباید کاهش کیفیت در مدارس خوب را شاهد باشیم همچنین توجه به کمیت، کیفیت، توزیع نابرابر بودجه، کم توجهی به شأن معلم و مواردی دیگر از این قبیل توجه جدی شود.

مسعودی اصل به تنوع مدارس در نظام آموزشی اشاره کرد و گفت: در شرایط فعلی 22 نوع مدرسه داریم که مبنای راه‌اندازی آن‌ها مجلس، شورای عالی اداری، شورای عالی فناوری، شورای عالی انقلاب فرهنگی، شورای عالی آموزش و پرورش، شخصیت حقوقی وزیر آموزش و پرورش و وزارتخانه و مجلس بوده است.

وی ادامه داد: مبنای شکل‌گیری مدارس غیر دولتی مبنای شکل‌گیری مدارس آموزش از راه دور و شاهد شورای انقلاب فرهنگی مبنای شکل گیری مدارس شبانه‌روزی، هیأت امنایی، عشایری، کاردانش، مصوبه شورای عالی آموزش و پرورش، مبنای مدارس هوشمند، مصوبه شورای عالی فناوری است.

قائم مقام مرکز پژوهش‌های مجلس گفت: این تنوع و جداسازی‌ها باعث بی عدالتی و ایجاد فاصله طبقانی در نظام تعلیم و تربیت شده است.

مسعودی اصل تصریح کرد: بی توجهی به شأن معلم یکی از مهمترین مصادیق بی عدالتی در نظام آموزشی محسوب می‌شود چرا که کمرنگ بودن شأن معلم باعث می‌شود تا وی بخواهد شغل دومی داشته باشد بنابراین خستگی ناشی از کار زیاد کیفیت آموزشی را پایین می‌آورد.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اخبار آموزش و پرورش نظام آموزشی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۱۹۷۰۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توسعه زیرساخت های آموزشی در استان سمنان/ افتتاح ۱۴ چمن مصنوعی

به گزارش خبرنگار مهر، سید جمال وزیری در نشست خبری ظهر دوشنبه خود با حضور رسانه ها به میزبانی آموزش و پرورش استان سمنان، ضمن اشاره به توسعه ظرفیت های آموزشی و ورزش مدارس در استان طی دولت سیزدهم، تاکید کرد: توسعه کیفی و کمی زیرساخت ها در مدارس استان سمنان در زمره برنامه های دولت سیزدهم بوده است.

وی از افتتاح ۱۴ زمین چمن مصنوعی در استان سمنان خبر داد و افزود: سرانه فضاهای ورزشی استان سمنان به ازای هر دانش آموز ۶۱ سانتی متر مربع است در حالی که در بهترین حالت این شاخص تا سال های قبل ۴۶ سانتی متر مربع بود.

مدیرکل آموزش و پرورش استان سمنان از توزیع شیر رایگان در مدارس استان برای نخستین بار و در راستای طرح ارتقای سلامت خبر داد و ابراز کرد: شیر به همت دولت سیزدهم در ۴۰۰ آموزشگاه ابتدایی دولتی استان توزیع می شود.

وزیری با اشاره به اینکه افتتاح «کانون یاریگران» برای نخستین بار در کشور و در استان سمنان یکی دیگر از دستاوردهای دولت سیزدهم در این استان است، گفت: پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی به خصوص مواد مخدر و اجرای برنامه های با نشاط و مشاوره ای در زمره فعالیت های این مرکز است.

وی از توسعه متوازن رشته‌های تحصیلی فنی و حرفه‌ای و کار دانش به عنوان دیگر رویکرد و دستاورد آموزش و پرورش در دو سال اخیر یاد کرد و بیان داشت: استان سمنان در شاخص توسعه متوازن رشته های فنی که نیاز امروز کشورمان نیز برای تربیت نیروی کار محسوب می شود، در زمره پنج استان برتر ایران است.

مدیرکل آموزش و پرورش استان سمنان ضمن اشاره به توجه به رشته های فنی و کار دانش به عنوان یکی از راهبرد های این اداره کل، تاکید کرد: ۱۷ هزار دانش آموز در هنرستان‌های فنی و حرفه‌ای و کاردانش تحصیل می کنند.

وزیری با بیان اینکه ارتقای زیرساخت های مورد نیاز کیفیت بخشی آموزش در مدارس استان سمنان از دیگر اقدامات اداره کل است، گفت: در اتصال مدارس به شبکه فیبرنوری خوشبختانه مدارس استان سمنان توانسته اند رتبه اول کشور را کسب کنند.

وی با بیان اینکه در کنار این مسائل به رویکرد های دینی، تربیتی و معنوی دانش آموزان استان سمنان نیز تاکید فراوانی شده است، بیان کرد: ۹۵۰ اردوی تربیتی برای دانش آموزان استان طی سال تحصیلی جاری برگزار شده و مورد استقبال خوب دانش آموزان و خانواده ها هم قرار گرفته است.

مدیرکل آموزش و پرورش استان سمنان در ادامه از صدور مجوزها برای مولدسازی ۶۱ ملک این اداره کل در قالب واگذاری ساختمان های دولتی و طرح مولد سازی خبر داد و بیان کرد: میزان مولدسازی که برای آموزش و پرورش از سوی سازمان برنامه و بودجه مشخص شده بود ۳۷۵ میلیارد تومان بود که بیش از این میزان هم در مقوله مولد سازی استان محقق می گردد.

وزیری در ادامه به برنامه های هفته معلم نیز در استان سمنان اشاره کرد و گفت: تقدیر از یک هزار معلم در یک هزار مدرسه استان سمنان یکی از محوری ترین برنامه های هفته معلم در سراسر استان محسوب می شود.

وی با بیان اینکه انتخاب ۳۳ معلم برتر در ۳۳ حوزه آموزش و پرورش استان سمنان برای تقدیر از آنها دیگر برنامه هفته معلم در استان است، افزود: سه معلم استانی نیز برای تقدیر در سطح کشور، طی این هفته انتخاب خواهند شد.

مدیرکل آموزش و پرورش استان سمنان از غبارروبی گلزارهای شهدا در سراسر استان با حضور معلمان و دانش آموزان خبر داد و ابراز کرد: در این هفته برنامه هایی مانند دیدار با خانواده‌های شهدای معلم و دانش‌آموز و حضور در نماز جمعه نیز برنامه ریزی شده است.

وزیری از اجرای برنامه‌های ورزشی و مسابقات فرهنگی و هنری، نمایشگاه ها و رویداد های علمی و آموزشی و تربیتی در هفته معلم در سراسر استان خبر داد و بیان کرد: نواختن «زنگ سپاس معلم» آغازگر برنامه های هفته معلم در استان است.

کد خبر 6092270

دیگر خبرها

  • خطر فرونشست در کمین ۱۵۰ مدرسه اصفهان
  • خطر فرونشست در ۱۵۰ مدرسه اصفهان/ ۴۲ مدرسه تعطیل شد
  • روی «کیفیت بخشی به نظام آموزشی» و «تقویت مدارس دولتی» تمرکز داریم
  • ۳۶۰۰ معلم در اصفهان استخدام می‌شود/تخلیه ۴۲ مدرسه به دلیل فرونشست
  • غول کنکور در دولت سیزدهم جادو شد/ معلم ستون فقرات نظام آموزشی است
  • معلمان معمار آینده نظام هستند
  • توسعه زیرساخت های آموزشی در استان سمنان/ افتتاح ۱۴ چمن مصنوعی
  • دوره آموزشی مدیران دبیرستان‌های شبانه‌روزی غرب کشور در سنندج
  • تشکیل قرارگاه عدالت آموزشی با هدف توزیع متوازن امکانات در همه مدارس
  • تقویت هنرستان‌های فنی و حرفه‌ای از اولویت‌های جدی ما است