Web Analytics Made Easy - Statcounter

علی ربانی (فوق تخصص غدد، رشد و متابولیسم) در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا، در رابطه با غربالگری بیماری‌های متابولیک نوزادان گفت: این کار تنها بصورت پایلوت اجرایی شده، در حالی که با تشخیص به موقع بیماری‌های متابولیکی می‌توان از بروز آسیب در نوزادان جلوگیری کرد.

او در رابطه با بیماری‌های متابولیکی نوزادان گفت: این بیماری ژنتیکی و ارثی است که اغلب با یک رژیم درمان می‌شود و تشخیص بموقع می‌تواند از آسیبی که به مغز بچه‌ها وارد می‌شود، جلوگیری کند،  اگر این بیماری‌ها سریعتر تشخیص داده شوند، قابل درمان هستند و به این وسیله می‌توان از آسیب‌های روانی و جسمی جلوگیری کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ربانی با اشاره به اینکه بیماری متابولیکی با یک قطره خون قابل تشخیص بوده و تقریبا با یک رژیم هم قابل درمان است، گفت: بیماری‌های متابولیکی شامل حدود ۳۵ بیماری می‌شود که با دستگاه قابل تشخیص است، نمونه خون نوزاد که شامل یک قطره می‌شود، از روز سوم به بعد باید توسط مراکز درمانی و بیمارستانی به مراکز مخصوص این کار ارسال شود؛ اگر بیماری تشخیص داده شود، سریعا درمان و جلوگیری نیز صورت می‌گیرد؛ یعنی این بیماری‌ها قبل از آسیب قابل درمان هستند؛ در حالی که اگر این کار را انجام ندهیم، زمانی متوجه بیماری می‌شویم که دیگر آسیب به نوزاد وارد شده است.

او تاکید کرد که در حال حاضر وزارت بهداشت برای تشخیص بیماری‌های متابولیکی، ۵ مرکز را بصورت پایلوت انتخاب کرده است تا این کار انجام شود تا بعدها این کار بصورت سراسری و کشوری صورت گیرد.

ربانی گفت: اگر این بیماری‌ها به موقع تشخیص داده نشوند، ممکن است؛ باعث بروز عقب‌ماندگی ذهنی، کندشدن رشد جسمی و حتی مرگ شوند. اگر ما در روزهای اول این بیماری‌ها را تشخیص دهیم، از ضایعات آنها جلوگیری می‌شود، تا به حال این غربالگری‌ها را در کشور نداشتیم، اما اکنون غربالگری حدود ۳۲ بیماری در این مراکز بصورت پایلوت انجام می‌شود.

منبع: ایلنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۱۹۷۵۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اهدای یک دستگاه ماموگرافی به بیمارستان شهدای بندرلنگه

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز خلیج فارس، معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان گفت: این دستگاه به همت خیر عبدالجلیل امیدی خریداری و اهدا شده است.

بیشتر بخوانید؛ اختصاص ۱۵ وانت دو کابین به شبکه‌های بهداشت و درمان هرمزگان

کمالی افزود: ماموگرافی یک دستگاه تصویر برداری است که برای تشخیص زودهنگام سرطان سینه در خانم‌های بالای ۴۰ سال و تشخیص زودهنگام برخی از بیماری‌های خوش خیم و بدخیم کاربرد دارد.

دیگر خبرها

  • احتمال شیوع بیماری آنتروتوکسمی در دام‌های سبک
  • افزایش ۱۲ درصدی مراجعه سرپایی به مراکز درمانی تحت پوشش تأمین اجتماعی زنجان
  • مراجعه سرپایی به مراکز درمانی تحت پوشش تامین اجتماعی زنجان ۱۲ درصد افزایش یافت
  • هوش مصنوعی نارسایی قلبی را از حجم پا تشخیص می‌دهد
  • هوش مصنوعی نارسایی قلبی را از طریق حجم پا تشخیص می‌دهد
  • هشدار دامپزشکی نیشابور در خصوص بیماری آنتروتوکسمی در دام های سبک
  • اجرا و صدور به موقع احکام حقوقی کارکنان مجموعه وزارت بهداشت
  • اهدای یک دستگاه ماموگرافی به بیمارستان شهدای بندرلنگه
  • سالانه ۱۲ هزار نفر قربانی در جهان/ از «شاگاس» چه می‌دانیم؟
  • تشخیص زودهنگام، پنجره امیدی برای بیماران دیابت