Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-20@03:30:38 GMT

آخرین نقش ماندگار عزت - علیرضا تابش *

تاریخ انتشار: ۲۷ مرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۱۹۸۴۷۸

آخرین نقش ماندگار عزت - علیرضا تابش *

تهران- ایرنا- در نهایت تألم و اندوه فراوان، یکی دیگر از مردمی‌ترین هنرمندان این سرزمین، دعوت حضرت حق را لبیک گفت و آخرین نقش ماندگار خود را در تاریخ هنرهای نمایشی این مرز و بوم به یادگار گذاشت.

عزت‌الله انتظامی همچو نامش، عزت‌مندانه، سالیان سال، با نقش‌ها و آثاری جاودان برای هنر و فرهنگ این مملکت، افتخار و اعتبار به‌جا گذاشت و همیشه برای مردم شادی آفرید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


استاد عزت‌الله انتظامی از افتخارات هنر ایران زمین به ویژه در زمینه تئاتر و سینما بود که ایرانیان بی‌شماری در مقاطع مختلف سنی با هنر و حضور وی در سینما و تئاتر آشنا هستند. در کنار کارنامه هنری پربارش، منش و بینش انسانی و آزادیخواهی و احساس مسئولیت از شاخصه‌های بارز استاد انتظامی بود که همواره در مسیر زندگی احساس مسئولیت اجتماعی در برابر هنرمندان و مسائل مبتلا به جامعه خود داشت. این احساس مسئولیت باعث شده بود حمایت از هنر و نخبگان کشور از دغدغه‌های وی باشد و این صفت ارزشمند استاد انتظامی باید سرمشق سایر هنرمندان بخصوص هنرمندان جوان کشور قرار گیرد.
استاد انتظامی طی سال‌های اخیر در کارهای صنفی همیار هنرمندان بود، در جایگاه عضو شورای‌عالی خانه هنرمندان، رئیس هیأت مدیره خانه تئاتر و با نگاه مصلحانه خود و به بهانه‌های مختلف در کار خیر پیشقدم بود و از پیشکسوتان هنر تئاتر و سینما که خانه‌نشین شده بودند دلجویی می‌کرد و در صورتی که نیاز به کمک و حمایت داشتند در حمایت و رفع مشکلات آنان سعی می‌کرد.
استاد عزت‌الله انتظامی اولین جایزه بین‌المللی بازیگری سینمای ایران را در سال 1350 برای فیلم «گاو» در جشنواره فیلم شیکاگو دریافت داشت. جایزه‌ای که سال‌ها بعد زینت‌بخش موزه سینمای ایران شد. در سال 2007 یونسکو از استاد تجلیل کرد و آیین بزرگداشت و تجلیل از این بازیگر برجسته سینمای ایران مطابق با مهر ماه 1385 در مقر سازمان علمی، فرهنگی و تربیتی ملل متحد یونسکو در پاریس برگزار شد.
در این نمایشگاه پوستر فیلم‌هایی که انتظامی در آنها نقش‌آفرینی کرده ‌است به همراه آرشیو عکس‌های شخصی وی و لوح تقدیر فیلم گاو به نمایش درآمد.
در دیداری که نوروز سال 95 با استاد عزت‌الله انتظامی داشتم ایشان به برخی خاطرات شیرین خود در عرصه تئاتر و سینما و همکاری‌اش با مرحوم مرتضی احمدی و زنده‌یاد علی حاتمی اشاره کرد.
عزت‌الله انتظامی که اولین مدیرعامل موزه سینمای ایران بود خاطرات خود در آن دوره را برشمرد و گفت: «نخستین کسی بودم که جوایز ملی و بین‌المللی خود را به موزه سینما اهدا کردم و بسیاری از هنرمندان را تشویق و ترغیب کردم که جوایز و افتخارات خود را جهت گردآوری، حفظ، ثبت و عرضه مناسب میراث سینمای ایران به گنجینه موزه سینما اهدا کنند.»، آقای بازیگر در این سال‌ها در مقام عضو هیأت امنای موزه سینما تلاش‌های ارزنده‌ای در حفظ و معرفی میراث سینمای نوین ایران داشت. استاد انتظامی در قامت یک هنرمند محبوب و مردمی برای کاستن آلام بیماران و نیازمندان پیشقدم می‌شد. خبرنگاران به یاد دارند بغض آقای بازیگر سینمای ایران هنگامی که راجع به کودکان بی‌سرپرست افغان صحبت می‌کرد، همه را متأثر کرد یا فراخوان‌های او برای کمک به آزادی زندانیان غیرعمد و فراخوان همت عالی در سینما عصر جدید برای کمک به تأمین دارو برای بیماران مبتلا به «ام‌ اس» و ده‌ها مورد مشابه دیگر را. هنردوستان ایرانی هیچگاه کلام و اشارات نافذ «آقای بازیگر» را در حمایت از نیازمندان فراموش نخواهند کرد چرا که باور داشتند و دارند واژه هنرمند، یگانه عیار عیان او بود.
عمری چنین با عزت، آثاری جاودانه و ماندنی در عرصه نمایش و سینما از کسی چون آقای بازیگر برمی‌آمد. یاد و خاطره عزت‌الله انتظامی از یاد رفتنی نیست. روحش شاد که همیشه شادی آفرید.
مدیرعامل بنیاد فارابی*
فراهنگ**9246**1055

منبع: ایرنا

کلیدواژه: فرهنگي سينما عزت الله انتظامي بنياد فارابي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۱۹۸۴۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زنده‌یاد اصغر یوسفی‌نژاد با «عروسک» ابدی شد

اصغر یوسفی‌نژاد را می‌توان یکی از نام‌های کشف شده در جشنواره فیلم فجر دانست که با اولین فیلمش «اِو» (خانه) در بخش سودای سیمرغ سی‌وپنجمین جشنواره فجر توجه زیادی را به خود جلب کرد؛ به همین دلیل وقتی پنج سال بعد در چهلمین دوره این جشنواره با فیلم «عروسک» متقاضی حضور در جشنواره شد، فیلمش به عنوان یکی از آثار کنجکاوی‌برانگیز این رویداد محسوب می‌شد اما با رد شدن فیلم توسط هیأت انتخاب سرنوشت فیلم و شاید فیلمسازش هم تغییر کرد.

پس از جشنواره فیلم فجر اصغر یوسفی نژاد کارگردان مطرح سینمای کشورمان برای دریافت پروانه نمایش فیلم عروسک تلاش بسیاری کرد که تا قبل از فوتش بی‌نتیجه ماند و سرانجام  فیلم سینمایی عروسک چند روز پیش با حضور جمعی از اهالی سینما و منتقدین در سینماهای هنر و تجربه به نمایش در آمد.

فیلم «عروسک» (قولچاق) داستانی درام و اجتماعی دارد و ماجرای این فیلم در تبریز اتفاق می‌افتد. تهیه‌کننده فیلم جلیل صحت از اعضای انجمن منتقدان سینمای ایران است.

️مهسان فراست منتقد سینما تلویزیون درباره این فیلم گفت‌: اکبر خواجوی با پدرسالار ابدی شد و اصغر یوسفی نژاد با عروسک. معتقدم همان طور که پدر سالار را زندگی کردیم، با عروسک هم زندگی می‌کنیم. زنده یاد اصغر یوسفی نژاد کارگردان پر آوازه ترک زبان اثری از خود به جا گذاشت که تاریخ سینمای ایران این شاهکار ترک زبان را هرگز فراموش نخواهد کرد و در عجبم که مسؤلین جشنواره فجر چطور این فیلم را رد کرده‌اند.

وی ادامه داد: فیلم سینمایی عروسک حداقل در سه رشته می‌توانست نامزد بهترین فیلمنامه، بهترین تصویر برداری و بهترین بازیگر نقش اول مرد قرار بگیرد اما نامهربانی داوران از ارزش‌های این فیلم کم نکرد و نخواهد کرد.

این منتقد سینما افزود: همچنین قطب اصلی داستان زبان مادری بازیگران است که شیرینی این فیلم را دو چندان کرده است. زنده یاد اصغر یوسفی نژاد با تمام وجود، درد جامعه افسار گسیخته امروز را درک کرده، از سینمای لمپنیسم امروز فاصله گرفته و یک اثر کلاسیک ایرانی به جا گذاشته است.

 فراست بیان کرد: فیروز عاقلی بازیگر نقش ایوب، مردی برای تمام ثانیه‌های فیلم عروسک است که تماشگر را با فیلم همراه و میخکوب می‌کند. همچنین این کاراکتر با دیالوگ های خیره کننده تماشگر را شیفته نقش منفی خود می‌کند.

وی مطرح کرد: فیلم عروسک با بهترین تصویر برداری و فیلم نامه ادای دینی برای بیدار شدن انسانیت و زنان بی سرپرست است. عروسک فیلمی است که بیننده آن را لمس می‌کند، ودرپایان داستان ببینده را به فکر فرو می‌برد. 

شایان ذکر است اصغر یوسفی نژاد در ۲۲ شهریور ۱۴۰۱ بر اثر خونریزی و سکته مغزی در گذشت. 

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری سینما و تئاتر

دیگر خبرها

  • بزرگداشت کیومرث پوراحمد ؛ میراث این فیلمساز چه بود؟
  • زنده‌یاد اصغر یوسفی‌نژاد با «عروسک» ابدی شد
  • کیومرث پوراحمد پرچمدار سینمای کودک بود
  • افخمی: به نظرم به آوینی ایدئولوژیک بودن نمی‌چسبد
  • هنرمندی که یک کودک درون جسورداشت/«قصه‌های مجید» میراث پوراحمد است
  • دلیل دفاع آوینی از فیلم «عروس»/«مریم مقدس» بازار ترکیه را فتح کرد
  • فراخوان پژوهشی سال ۱۴۰۳ منتشر شد
  • سازمان سینمایی فراخوان پژوهشی سال ۱۴۰۳ را منتشر کرد
  • انتشار فراخوان پژوهشی سال ۱۴۰۳
  • اکران آنلاین غیرمنصفانه و ناعادلانه است/ چرا «کاپیتان» قربانی شد؟