Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ارومیه ؛ اسمعیل کریم زاده رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی در جلسه کمیته فنی و تخصصی برنامه تحولی ترویج برای احیای دریاچه ارومیه که به منظور ارائه گزارش اقدامات انجام گرفته و برنامه‌های آتی معاونت بهبود تولیدات گیاهی برگزار شد گفت: آب از منابع پایه اصلی بخش کشاورزی است و اصلاح روش‌های آبیاری و الگوی کشت در مصرف این نهاده ارزشمند و افزایش راندمان نقش اساسی دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با بیان اینکه متوسط بارندگی آذربایجان غربی در سال زراعی جاری ۴۱۷ میلیمتر بود، ادامه داد: متوسط بارندگی استان نسبت به سال گذشته ۵۶ درصد و نسبت به بلند مدت ۲۶ درصد رشد داشته است.
کریم زاده با اعلام اینکه وزارت جهاد کشاورزی بر استفاده از تکنیک‌های اصلاح الگوی کشت، کشت نشایی، به روز رسانی روش‌های آبیاری، استفاده از منابع ارزان، بذور اصلاح شده و سایر راهکار‌های علمی و عملیاتی تأکید دارد، اضافه کرد: این اقدامات به منظوربالا بردن راندمان تولید، افزایش کیفیت و کمیت محصول و بهره وری و همچنین کاهش مصرف آب است.
این مسئول با بیان اینکه باید فعالان بخش کشاورزی برای کاهش مصرف آب تلاش کنند، اظهار کرد: به این منظور زیر پروژه‌های گندم، جو، چغندرقند، علوفه، سبزی و صیفی، ذرت و کشاورزی حفاظتی طرح مدیریت جامع زراعت تعریف شده است.
معاون بهبود تولیدات گیاهی  جهاد کشاورزی آذربایجان غربی نیز در این جلسه، با اشاره به مشکل کمبود آب، کشت نشایی و تغییر الگوی کشت را از مؤلفه‌های مهم اصلاح الگوی کشت جهت صرفه جویی در مصرف آب دانست و اظهار کرد: سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی برای اولین بار در استان برای اجرای کشت نشایی چغندرقند در سطح ۱۰ هکتار با اعتبار یک میلیارد ریال با مشارکت کشاورزان اقدام نموده است.
عبداله فتح اله زاده با بیان اینکه نشا‌ها با الگو‌های مختلف کشت شده اند، افزود: توسعه کشت نشایی مورد تأکید و از سیاست‌های وزارت جهاد کشاورزی در سطح کلان است.
وی با بیان اینکه تحقق مدیریت مصرف آب بخش کشاورزی از اولویت‌های ما است؛ ادامه داد: اعتبارات پروژه‌های اجرا شده به منظور احیای دریاچه ارومیه از محل اسناد خزانه و نقدی تخصیص یافته است
فتح اله زاده به نقشه راه معاونت بهبود تولیدات گیاهی در طرح احیای دریاچه ارومیه اشاره و اظهار کرد: استفاده از تکنولوژی ها، روش‌ها و نهاده‌های نوین با هدف کاهش مصرف آب و ذخیره آن به همراه پایداری تولید و به زراعی نقشه راه این معاونت است.
انتهای پیام/ح


کشت نشایی چغندر در مزارع آذربایجان غربی برای کاهش  مصرف آب

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: جهاد کشاورزی بحران آب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۱۹۸۵۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جهش تولید در حوزه کشاورزی لرستان

‌به گزارش خبرنگار مهر، سید عماد شاهرخی روز دوشنبه در جلسه شورای معاونین و مدیران سازمان جهاد کشاورزی لرستان با تأکید بر رعایت تناوب کشت در دیمزارها، اظهار داشت: اگر بتوانیم کشت کاملینا را به‌عنوان جایگزین در دیمزارها توسعه بدهیم علاوه بر تأمین روغن موردنیاز کشور اقتصاد کشاورز هم تأمین می‌شود.

افزایش تولید سیب، انار و زردآلو

وی به تولید سیب قبل از دولت سیزدهم اشاره کرد و گفت: میزان تولید سیب قبل از دولت سیزدهم ۶۵ هزار تن بود درحالی‌که این رقم در دولت سیزدهم به ۷۵ هزار تن رسیده است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان، بیان کرد: میزان تولید انار قبل از دولت سیزدهم ۵۵ هزار تن بود و در دولت سیزدهم این رقم به ۷۰ هزار تن افزایش پیدا کرد.

شاهرخی به تولید زردآلو در استان هم اشاره کرد و گفت: میزان برداشت سالانه زردآلو از باغات استان تا قبل از دولت سیزدهم دو هزار و ۵۰۰ تن بود، درحالی‌که این رقم در دولت سیزدهم به دو هزار و ۷۰۰ تن افزایش پیدا کرد.

اجرای طرح جهش تولید در دیمزارهای لرستان

وی به میزان برداشت نخود از مزارع استان هم اشاره کرد و افزود: تولید نخود قبل از دولت سیزدهم ۱۶ هزار و ۵۲۷ تن بود درحالی‌که این رقم در دولت سیزدهم به ۴۳ هزار و ۵۹۳ تن افزایش پیدا کرد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان تولید کل حبوبات استان را قبل از دولت سیزدهم ۶۲ هزار و ۹۴۲ تن عنوان کرد و گفت: در دولت سیزدهم حجم تولیدات حبوبات به ۸۷ هزار و ۴۳۴ هزار تن افزایش پیدا کرد.

شاهرخی با اشاره به طرح جهش تولید در دیمزارها اظهار کرد: سال ۱۴۰۰ سطح جهش تولید در دیمزارها ۲۷۰ هزار هکتار بود درحالی‌که سال ۱۴۰۱ این عدد به ۳۵۰ هزار هکتار افزایش پیدا کرد.

وی گفت: سطح زیر کشت در طرح جهش تولید در سال گذشته به ۳۷۰ هزار هکتار افزایش پیدا کرد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان به جذب ادوات در طرح جهش تولید در دیمزارها هم اشاره کرد و افزود: سال ۱۴۰۱، ۲۵۵ دستگاه با اعتبار ۲۴۲ میلیارد ریال، سال گذشته ۵۳۲ دستگاه با اعتبار ۶۶۹ میلیارد ریال جذب شد که از لحاظ اعتباری ۱۷۷ درصد افزایش و از لحاظ تعداد دستگاه ۱۰۸ درصد افزایش داشته است.

افزایش محصولات کشاورزی

شاهرخی با اشاره به مبارزه با علف‌های هرز در سطح مزارع استان هم ادامه داد: امسال مبارزه با علف‌های هرز در سطح ۲۳۴ هزار هکتار انجام شده که نسبت به سال گذشته ۱۱ درصد افزایش داشته است.

وی گفت: در ۱۰۱ هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان مبارزه با آفت سن انجام شد که نسبت به سال گذشته ۵۶ درصد رشد داشته است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان با بیان اینکه ۱۴۰۲-۱۴۰۱ شاهد افزایش ۱۴ درصدی محصولات کشاورزی بودیم، گفت: به دنبال این هستیم که تولیدات بخش کشاورزی ظرف برنامه پنج‌ساله ۲۵ درصد افزایش پیدا کند.

شاهرخی به افزایش تولید تخم‌مرغ در استان هم اشاره کرد و گفت: تولید تخم‌مرغ در دولت سیزدهم از هفت هزار تن به ۱۲ هزار تن رسیده و برنامه ما این است که تا پایان دولت این رقم به ۱۸ هزار تن برسد و استان در تولید تخم‌مرغ به خودکفایی برسد.

وی به احیا و مرمت ۸۰ قنات و بهره‌برداری از سه ایستگاه پمپاژ در دولت سیزدهم هم اشاره کرد و افزود: دو ایستگاه پمپاژ دیگر هم ظرف دو ماه آینده به بهره‌برداری می‌رسد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان احیای ۲۳۹ واحد راکد و بهره‌برداری از ۳۳۰ پروژه بخش کشاورزی را از دیگر اقدامات دولت سیزدهم در لرستان عنوان کرد و گفت: برنامه ما این است که طی یک برنامه ۵ ساله لرستان را به قطب تولید ماهیان خاویاری کشور تبدیل کنیم.

کد خبر 6098821

دیگر خبرها

  • جهش تولید در حوزه کشاورزی لرستان
  • صادرات سیر پارس‌آباد به روسیه و آذربایجان
  • انتقال تجربیات اعضای ادوار شورا برای بالندگی شهر/ لزوم صرفه‌جویی در هزینه‌کرد اعتبارات
  • کاهش ۱۰۰ میلیمتری بارش برف و باران در تهران/ لزوم صرفه‌جویی در مصرف آب
  • قبض‌های نجومی برق در تابستان
  • قبض‌های میلیونی در انتظار این افراد
  • احداث باغ در پایاب چاه‌های قزوین، ممنوع
  • آمریکا پهپاد زیردریایی ساخت؛ این وسیله غول‌پیکر کف دریا می‌خوابد! | تصویر
  • کاهش ۵ درصدی ذخیره آب سد یامچی اردبیل
  • (تصویر) آمریکا پهپاد زیردریایی ساخت