Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایسکانیوز به نقل از روزنامه فرهیختگان، علیرضا شیخ‌عطار مدیرکل امور بین‌الملل دانشگاه آزاد اسلامی، سیاست‌های جدید این دانشگاه در حوزه بین‌الملل، تعداد دانشجویان خارجی و... را تشریح کرد

مهم‌ترین سیاست و ماموریتی که در دانشگاه آزاد اسلامی برای حوزه بین‌الملل تعریف کرده‌اید، چیست؟

سیاست و استراتژی جدید ما برای تعامل با خارج از کشور در وهله اول مبتنی‌بر سیاست‌های خارجی بالادستی نظام است؛ سیاستی که در چشم‌انداز 20 ساله تحت عنوان الهام‌بخشی آمده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یعنی ایران باید در یک بازه زمانی به‌عنوان یک کشور الهام‌بخش مطرح شود. این الهام‌بخشی از طریق بالا بودن کیفیت آموزشی و تحقیقاتی خواهد بود تا دانشجویانی که با ایران کار می‌کنند متوجه شوند یکی از دستاوردهای نظام جمهوری اسلامی، دستاورد علمی است. برای این منظور ما کشورهای منطقه را به‌عنوان اولویت انتخاب کردیم، چراکه ما در منطقه حضور تاریخی و فرهنگی داشتیم و درواقع به‌راحتی می‌توانیم با یک ادبیات مشترک، مفاهیم و تعالی انسانی را در آموزش‌ها حتی در آموزش‌های مهندسی و پزشکی بگنجانیم.

سیاست دوم ما جذب اخلاقی دانشجویان خارجی است؛ برای این مهم اقدامات زیادی هم در دست داریم و امسال نیز اولین برنامه را برای آنها تدارک دیدیم. برنامه افطار برای دانشجویان خارجی واحدهای تهران اولین اقدام ما در این خصوص بود. جلسه صمیمی و خوبی برگزار شد و دکتر رهبر، رئیس دانشگاه بین این دانشجویان حضور پیدا کرد که بازتاب‌های خوبی نیز به‌دنبال داشت. تصمیم داریم چنین برنامه‌هایی را تکرار کرده و در دستورکار قرار دهیم تا دانشجویان خارجی با یک خاطره خوب از برخوردهای انسانی و فرهنگی مردم ایران، کشور را ترک کنند.

در حال حاضر تعداد دانشجویان خارجی در حال تحصیل در دانشگاه آزاد اسلامی چقدر است

حدود هشت‌هزار و 500 دانشجوی خارجی در واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی و حدود دوهزار نفر نیز در واحدهای برون‌مرزی در حال تحصیل هستند. یعنی جمعا بیش از 10 هزار دانشجو در این دانشگاه تحصیل می‌کنند.

دکتر رهبر چند روز پیش از تسهیل پذیرش دانشجو از کردستان عراق خبر داد؛ چه اقداماتی در این خصوص انجام شده است؟

موضوع پذیرش دانشجوی خارجی در ایران روالی دارد؛ به این صورت که دانشجو با ورود به سایت دانشجویی کشورهای مختلف، رزومه و مدارک تحصیلی خود را ارسال می‌کند و در یک پروسه سه تا چهارماهه پذیرش او انجام می‌شود. درمورد دانشجویان کردستان عراق هم روال به همین صورت است اما در حال حاضر با توجه به راهبرد جدید بین‌الملل دانشگاه آزاد اسلامی، حدود 6 کشور اولویت دارند و ترغیب می‌شوند و امکانات برای پذیرش آنها به‌سرعت فراهم می‌شود. یکی از این کشورها عراق است که چه بخش کردنشین و چه بخش عرب‌نشین آنها از این تسهیلات بهره‌مند خواهند شد.

تسهیلاتی که دانشگاه آزاد اسلامی به دانشجویان خارجی خود می‌دهد، چیست؟

این موضوع بستگی به واحدهایی دارد که دانشجویان در آنها پذیرش می‌شوند. بعضی از واحدها امکانات خوابگاهی دارند که این مهم‌ترین خواسته دانشجویان است. معمولا در استان‌ها و شهرستان‌ها حتی در خود شهر تهران این امکانات وجود ندارد، اما اگر دانشجویان خارج از شهر تهران باشند این امکانات به آنها داده می‌شود. استاد، هیات‌علمی توانمند، آزمایشگاه و تمام امکانات آموزشی نیز در اختیار این دانشجویان قرار می‌گیرد.

یکی از موضوعاتی که همیشه مطرح است این است که متوجه شویم دانشجویان خارجی بعد از فارغ‌التحصیلی در ایران به کار مشغول شده‌اند یا خیر. آیا شاخصی در دانشگاه آزاد اسلامی وجود دارد که بتوان متوجه شد چند درصد از دانشجویان خارجی بعد از فارغ‌التحصیلی مشغول به کار در ایران شده‌اند؟

متاسفانه هیچ شاخصی برای سرنوشت دانشجو بعد از فارغ‌التحصیلی چه خارجی چه ایرانی وجود ندارد.

آیا در دانشگاه آزاد اسلامی به دانشجویان خارجی این آموزش داده می‌شود که بعد از فارغ‌التحصیلی فرهنگ و زبان فارسی را در کشور خود ترویج کنند؟

این موضوع جزء مسئولیت‌ها و ماموریت‌های دانشجویی که در ایران تحصیل می‌کند، نیست. یعنی اگر به این موضوع به‌صورت رسمی و اداری نگاه کنیم، نگاه غلطی است و به‌جایی هم نخواهیم رسید. کمااینکه در کشورهای پیشرفته هم که دانشجویان به‌طور مثال زبان انگلیسی یاد می‌گیرند کسی به آنها نمی‌گوید باید زبان انگلیسی را در کشور خود ترویج کنند. اما موضوع مهمی که در اینجا مطرح می‌شود و باید به آن توجه کرد نحوه تعامل با دانشجویان خارجی است. به‌عبارتی نحوه ارتباط با دانشگاهی که در آن درس خوانده‌اند، نحوه استفاده از محصولات علمی آن دانشگاه، مشارکت علمی آنها در تولیدات علمی آن دانشگاه و... خودبه‌خود موجب ترویج زبان فارسی می‌شود. بنابراین اشتباه نکنیم که بگوییم دانشجوی خارجی وظیفه دارد زبان فارسی را ترویج کند؛ اما اگر ما به او درست آموزش دهیم، درست با او رفتار کنیم و کیفیت آموزشی ما بالا باشد خودبه‌خود زبان فارسی موقعیت بهتری را در کشورهای دیگر به دست خواهد آورد.

یکی از موضوعاتی که دانشجویان دغدغه آن را دارند بحث شهریه است؛ آیا شهریه‌های واحدهای خارج کشور تفاوتی با شهریه‌های واحدهای داخل دارد؟

بله؛ البته این بستگی به هزینه‌ها دارد. در کشوری که هزینه‌هایش با داخل کشور متفاوت است، طبعا شهریه هم متفاوت خواهد بود. وقتی به استادی مبلغی را در خارج از کشور پرداخت می‌کنید که بالاتر از داخل کشور است، بی‌تردید روی شهریه‌ها هم تاثیر‌گذار خواهد بود. البته هزینه‌های واحدهایی که دانشجویان خارجی چه در داخل کشور چه خارج از کشور پرداخت می‌کنند، متفاوت است و حتی هزینه‌های شعب و واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی در داخل کشور هم استاندارد نیست. البته کمیسیونی وجود دارد که میزان شهریه‌ها را تعیین می‌کند اما به این صورت نیست که ما اعلام کنیم که دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی در تمام واحدهای داخلی و خارجی رقم یکسانی را باید پرداخت کنند.

چه تعداد واحد خارجی داریم؟

الان واحدهای فعال که دارای مجوز هستند و به‌عنوان دانشگاه آزاد اسلامی فعالیت می‌کنند، چهار واحدند. دو واحد نیز داریم که دارای یک نوع برنامه مشارکتی با کشورها هستند و چهار کشور دیگر را نیز برای ایجاد شعبه و برنامه مشارکتی برای آن دانشگاه‌ها در دست مذاکره داریم.

کدام واحدها در دست مذاکره است؟

سوریه، عراق، عمان و آذربایجان.

سیاست دانشگاه آزاد اسلامی درباره دانشجویان ایرانی در واحدهای خارجی چیست؟

سیاستی از گذشته درباره دانشجویان ایرانی مشغول به تحصیل در واحدهای خارجی وجود داشته است که شاید هم بیشتر یک نگاه اقتصادی بر آن حاکم بود. سیاست این بود که به دانشجوی ایرانی با اخذ رقم بیشتری شهریه این امکان داده می‌شد که به برخی واحدهای خارجی رفته و تحصیل کند. این واحدها به‌طور مشخص دو واحد امارات و آکسفورد بود. این روش خوبی نبود؛ چراکه نوعی گرانفروشی محسوب می‌شد. از وقتی بنده این مسئولیت را برعهده گرفتم با جلب موافقت مسئولان دانشگاه، این سیاست متوقف شده است. یعنی دیگر به این صورت نیست که فردی در کنکور قبول نشود اما با پرداخت شهریه بیشتر تحت‌عنوان کسی که در یکی از واحدهای خارج از کشور تحصیل می‌کند، وقت خود را در ایران گذارنده و مدرک بگیرد.

انتهای پیام /

167 / 167

منبع: ایسکانیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۱۹۸۸۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استاد مرموز در دانشگاه معروف تهران؛ ترک تحصیل دانشجویان در مقطع دکترا/ «استاد ایمیل زد و فرصت مطالعاتی را از بین برد»

به گزارش خبرآنلاین، چرا مهاجرت دانشجویان به خارج کشور گسترش یافته است؟ امروز کشور با بحران مهاجرت روبه‌روست و این بحران دلایل گوناگونی را در داخل ایران دارد. از همه دلائل سیاسی و اجتماعی بیرونی که بگذریم، بخشی از این دلائل به داخل دانشگاه و مدیریت آن باز می گردد. ناکارآمدی در ساختار مدیریت و شیوه‌های رفتاری استادان دانشگاه می‌تواند نقش به سزایی در ترک تحصیل و دل‌زدگی و نهایتا مهاجرت دانشجویان به خارج شود.

نمونه یکی از دانشگاه‌های مهم کشور

دانشکده شیمی دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی، از جمله نقاط مهم آکادمیک کشور است که در توسعه علمی حوزه‌های مختلف مرتبط با شیمی، نقشی بالایی دارد. دانشکده‌ای که پس از انقلاب اسلامی روییدن گرفت. از سال ۱۳۶۹ رشته شیمی کاربردی آن در مقطع کارشناسی شروع شد. در سال۱۳۷۱ در مقطع کارشناسی ارشد، دانشجو پذیرفت و از سال ۱۳۸۰ به تربیت دانشجو در مقطع دکتری اقدام کرد. در سال ۱۳۹۲ گروه شیمی دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی به دانشکده شیمی ارتقا یافت.

امروز مقطع دکتری دانشکده شیمی دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی، نقش حساسی را در تربیت دانشجویان برای امروز و فردای توسعه علمی کشور دارد. در این میان نقش استادان و اعضای هیات علمی این دانشگاه، در این راستا بسیار حساس است چه بسا اگر استادانی، به هر دلیل راه منطقی دانش اندوختن را بر دانشجویان ببندند، بی شک راه علمی کشور را سد کرده اند.

ماجرای یک استاد ناهنجار

در سال های اخیر دانشجویان مختلفی در رشته شیمی دانشگاه خواجه نصیر ترک تحصیل یا مهاجرت کرده‌اند. علت این ترک تحصیل یا مهاجرت اما جالب است و گفته شده که ریشه‌های رفتاری در درون دانشگاه دارد. عموم دانشجویان نخبه پسر و دختر در مقطع دکتری شیمی طی تماس و ارتباط با خبرآنلاین بیان کرده‌اند که به دلیل روش‌های نادرست اخلاقی و فشارهای روانی و رفتاری داخل دانشگاه، از ادامه تحصیل انصراف داده اند.

مشاهدات عینی دانشجویان

گذشته از مشاهدات عینی و روایت های گوناگون دانشجویان، تحقیق و بررسی‌های میدانی تایید می‌کند که کارمندان اداری و حتی برخی از اساتید این دانشکده نیز بر وجود یک عامل نابهنجار در حوزه آموزشی دانشگاه اقرار دارند.

یکی از دختران دانشجوی نخبه علمی کشور که از این دانشگاه ترک تحصیل کرده، درباره برخی رفتارهای یکی از استادان دانشگاه می گوید: «از جمله کارهایی که به ما تحمیل می شد این بود که در کلاس شیمی، روی دست بچه‌ها هزینه‌های گزافی می‌گذاشتند. یکی از استادان دانشجویان را مجبور می‌کرد که برای او وسیله‌های آزمایشگاهی بخرند و اگر نمی‌خریدند به آنها توهین می کرد و از طرفی هم این وسایل را به بچه ها نمی داد و در کمدش پنهان می‌کرد. یا مثلا ما برای دفاع، به کریستال احتیاج داشتیم. این استاد، یک هزینه هنگفتی را به ما تحمیل می کرد که باید کریستال های ما به خارج از کشور ارسال شود. از ما یک میلیون پول پست می گرفت که کریستال ها را به لهستان بفرستد. در حالی که این کار در داخل کشور بدون هزینه یا با کمترین هزینه انجام می شد و هیچ نیازی برای ارسال به خارج کشور نبود.»


از دانشجویان خواسته شد تا برای اثاث کشی خانه استاد کمک کنند

یکی از دانشجویان نخبه علمی که در چند دانشگاه کشور با رتبه بالا قبول شده، درباره ناهنجاری‌های رفتاری این استادان دانشگاه خواجه نصیر گفت: « آنچه دریافتم یک وضعیت آزار دهنده بود. ما با استادی روبرو بودیم که حتی خارج از زمان دانشگاه، طی تماس‌هایی با ما برخوردهای تحقیرآمیز می کرد. استادی از تحقیر دانشجویان لذت می برد. دانشجویان را به بالا شهری و پایین شهری تقسیم می کرد و بچه های پایین شهری را با زشت‌ترین بیان‌ها خطاب می‌کرد. استادی وارد مسائل خصوصی و شخصی دانشجویان می شد و این مسائل را بین دانشجوها ترویج می کرد. حتی به دانشجویان تهمت دزدی از آزمایشگاه زده شد. حتی یک بار از دانشجویان خواسته شد تا برای اثاث کشی خانه یکی از استادان کمک کنند!»

دانشجویان دکتری که به دلیل فشارهای روانی انصراف دادند

یکی دیگر از دانشجویانی که شش ترم درس خوانده و آماده دفاع پایان نامه بوده به دلیل فشارهای روانی یکی از استادان از به پایان رساندن تحصیلش انصراف داده و می گوید: «آنچه ما می‌گوییم ناشی از سختگیری یک استاد نیست. سختگیری با آزار دادن تفاوت دارد. این مثلا استاد، یک شخصیت صد در صد منفی دارد که هدفش آزار دادن دانشجوست. از اینکه به دانشجویان توهین کند و تهمت بزند تا اینکه وسایل و ابزار و مواد آزمایشگاه را به دانشجویان ندهد. این‌ها رفتارهایی بود که کاری کردند که من با شش ترم درس خواندن، این رشته را به پایان نرسانم و فقط به دلیل رفتارهای زشت استاد انصراف دادم.»

استاد ایمیل زد و فرصت مطالعاتی را از بین برد

یکی از دانشجویان فارغ التحصیل و نخبه علمی کشور که دانشجوی خواجه نصیر بوده، از نمونه آزارهای روانی می‌گوید: «استاد راهنما باید حامی دانشجو باشد اما استادی داشتیم که دشمن دانشجوست. او از تحقیر و فشار به بچه ها خوشحال می شود. ایشان حتی از رشد علمی دانشجویان ناراحت می شد. وقتی شنید که من فرصت مطالعاتی در دوره خارج از کشور گرفته ام به شدت مخالفت کرد و گفت اگر تو بروی چه چیزی به من می رسد. باید برای این رفتن به من پولی بدهی. حتی بعد هم ناراحت شد. من دعوت نامه و ویزا برای یک فرصت مطالعاتی گرفته بودم و این زن به سوپروایزر آن دانشگاه خارج از کشور ایمیل زد و چنان از من بد گفت که آن دانشگاه دوره مرا حذف کرد. او شخصیتش به گونه ای است که از رشد علمی دانشجویانش ناراحت می شود. توهین و تهمت و تحقیر دانشجویان روش عمومی اوست و اینها فشارهای روانی بسیاری بر دانشجویان می آورد.»

تخریب شخصیت دانشجویان

یکی دیگر از دانشجویان دکتری، درباره وضعیت نابسامان آزمایشگاه این استاد می گوید: « از ما می خواستند بیش از زمان معمول در آزمایشگاه باشیم و ما را مجبور به نظافت های محل آزمایشگاه می کردند. یکی از مسائل مهم این بود که مواد آزمایشگاهی را به دانشجویان نمی دادند و استاد مواد را در کمد خودش نگه می داشت. بعد وقت و زمان ما را با حرف های شخصی و خصوصی معطل می کرد و مسائل شخصی دانشجویان را پنهانی از یکدیگر می پرسید. حتی استاد سر کلاس برنامه ریزی می کرد تا آبروی دانشجویان را با همان موضوعات خصوصی و شخصی ببرد. او در جمع، شخصیت افراد را تخریب و به آنان توهین‌های بدی می کرد.»

آیا مسئولان اقدامی خواهند کرد؟

آنچه در این گزارش از نمونه رفتاری رخ داده در دانشکده شیمی دانشگاه خواجه نصیر عنوان شد، تنها نمونه های اندکی است. چنانکه موجب شده برخی از دانشجویان در مقطع دکتری انصراف دهند یا برای ادامه تحصیل به خارج از کشور بروند.

* اطلاعات،‌ هویت و صدای ضبط شده افرادی که در این گزارش صحبت کرده‌اند، در خبرآنلاین محفوظ است.

۲۳۳۲۳۳

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1903180

دیگر خبرها

  • ادغام ۲۴۰ رشته محل دانشگاه آزاد در واحدهای بزرگ
  • استاد مرموز در دانشگاه معروف تهران؛ ترک تحصیل دانشجویان در مقطع دکترا/ «استاد ایمیل زد و فرصت مطالعاتی را از بین برد»
  • دانشجوی واحد نی‌ریز مقام قهرمانی مسابقات استانی پرس سینه را کسب کرد
  • ۲۴۰ رشته محل دانشگاه آزاد در واحدهای بزرگ ادغام شد
  • نخبگان و کارآفرینان خارجی جذب مرکز رشد و سرای نوآوری می‌شوند
  • ساز کوک دانشگاه و صنعت برای تأمین امنیت غذایی/ هزار دانشجوی طرح پویشی به هلدینگ زر می‌روند
  • اشتغال به تحصیل یک‌میلیون و ۳۵۰ هزار دانشجو در دانشگاه آزاد اسلامی
  • تحصیل رایگان دانشجوی معترض آمریکایی در ایران + اسامی دانشگاه‌ها
  • تحصیل رایگان دانشجوی اخراجی آمریکایی در ایران؛ کدام دانشگاه‌ها صف کشیدند؟
  • تحصیل رایگان دانشجوی معترض آمریکایی در ایران؛ این دانشگاه‌ها اعلام آمادگی کردند/ اسامی