Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-23@20:14:42 GMT

تراز کشاورزی همچنان مثبت‌تر از پارسال

تاریخ انتشار: ۲۷ مرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۱۹۸۹۹۶

تراز کشاورزی همچنان مثبت‌تر از پارسال

تراز بازرگانی بخش کشاورزی با وجود افزایش میزان واردات، وضعیت بهتری از ۴ سال گذشته دارد و همچنان مثبت تر از تراز این بخش در پایان تیرماه سال ۱۳۹۶ است.

به گزارش ایسنا، تراز بازرگانی بخش کشاورزی ما به التفاوت ارزش واردات و صادرات کالاهای مختلف در بخش های گوناگون است و اگر صادرات از واردات بیشتر باشد از این تراز مثبت و اگر مجموع ارزش واردات کالاهای مختلف بیشتر از صادرات باشد تراز بازرگانی آن بخش منفی خواهد بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در بخش کشاورزی نیز که سال‌ها در دولت گذشته شاهد منفی و منفی تر شدن تراز بازرگانی بودیم و به میزان و ارزش واردات افزوده و از بهای صادرات کاسته می‌شد.

همین عامل سبب شد تا در انتهای سال ۱۳۹۲ رکورد تراز منفی بازرگانی بخش کشاورزی شکسته شود و به منفی ۸ میلیارد دلار برسد اما با روی کار آمدن دولت یازدهم اوضاع تغییر کرده سیاست‌های وزارت جهاد کشاورزی با افزایش قیمت صادرات ناشی از رشد نرخ‌های جهانی، تراز بازرگانی کشاورزی هر ساله بهتر از پارسال شد تا جایی که این عدد در پایان سال گذشته به منفی سه میلیارد دلار رسیده و حدود ۶۰ درصد نسبت به سال ۱۳۹۲ بهتر شد.

بر اساس آخرین آمار منتشر شده وزارت جهاد کشاورزی، وضعیت تراز بازرگانی این بخش نسبت به بازه زمانی مشابه در سال گذشته نیز بهتر شده است، به گونه‌ای که میزان صادرات محصولات کشاورزی در چهار ماهه نخست امسال دو میلیون و ۳۹۵ هزار تن به ارزش بیش از دو میلیارد و ۸۶ میلیون دلار بوده است که با مقایسه‌ای با واردات شش میلیون و ۹۰۹ هزار تنی در بخش کشاورزی که ارزشی بیش از سه میلیارد و ۷۰۲ میلیون دلار داشته است، تراز وزنی و بازرگانی بهتری نسبت به سال گذشته را نشان می دهد. چرا که تراز وزنی کشاورزی در چهار ماهه نخست پارسال بالغ بر چهار میلیون و ۷۷۳ هزار تن بود که در چهار ماهه نخست امسال به چهار میلیون و ۵۱۴ هزار تن رسیده است. تراز بازرگانی در این بخش نیز در پایان تیر ماه امسال منفی یک میلیارد و ۶۱۶ میلیون تن را تجربه کرده که نسبت به تراز منفی بیش از دو میلیارد و ۲۴۶ میلیون دلاری چهار ماهه ابتدایی سال گذشته آمار بهتری را نشان می‌دهد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استخدام تراز بازرگانی تراز بازرگانی بخش کشاورزی صادرات واردات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۱۹۸۹۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صادرات ۶.۳ میلیارد دلاری صادرات محصولات غذایی و کشاورزی در سال ۱۴۰۲

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، سید روح اله لطیفی در خصوص صادرات محصولات غذایی و کشاورزی اظهار داشت: در سال ۱۴۰۲ بیش از هشت میلیون و ۸۰۳ هزار تن محصولات دامی شیلاتی، زراعی، گلخانه‌ای، لبنی و فرآورده‌های مرتبط به ارزش ۶ میلیارد و ۲۹۸ میلیون و ۱۶۳ هزار و ۶۵۴ دلار صادر شد که این میزان با حدود یک میلیون تن کالای بیشتر، بیش از یک میلیارد دلار ارزآوری بیشتر نسبت به مدت مشابه برای کشور داشته که ۱۲.۲ درصد در وزن و ۲۰.۴ درصد در ارزش نسبت به سال ۱۴۰۱ با افزایش همراه بوده است.

ارزآوری ۱۳ درصدی صادرات کشور با محصولات غذایی و کشاورزی

وی افزود: سهم محصولات کشاورزی و غذایی از صادرات ۱۳۶.۴ میلیون تنی کالای غیر نفتی به ارزش ۴۹ میلیارد و ۳۲۹ میلیون و ۴۴۶ هزار دلار، ۶.۴۵ درصد وزن و ۱۲.۸ درصد ارزش بود که نشانگر سهم بالای محصولات کشاورزی و غذایی در سبد ارزآوری برای کشور است.

لطیفی گفت: از کل صادرات هشت میلیون و ۸۰۳ هزار و ۵۵۹ تنی محصولات کشاورزی و غذایی به ارزش ۶ میلیارد و ۲۹۸ میلیون دلار در سال ۱۴۰۲، گروه محصولات زراعی، گلخانه‌ای و باغی با ۶ میلیون و ۵۴۴ هزار و ۶۳۸ تن به ارزش سه میلیارد و ۹۰۰ میلیون دلار، سهم ۷۴.۵ درصدی در وزن و ۶۱.۹ درصدی در ارزش را از کل این نوع محصولات به خود اختصاص داده و پس از آن، گروه محصولات دامی، شیلاتی و لبنی با ۸۵۶ هزار و ۱۰۱ تن، به ارزش یک میلیارد و ۲۳۲ میلیون و ۳۰۶ هزار دلار، سهم ۹.۷ درصدی وزن و ۱۹.۵۶ درصدی ارزش و گروه محصولات فرآوری شده، کنسروجات و غذای آماده و نیمه آماده با یک میلیون و ۴۰۲ هزار و ۸۱۹ تن کالا به ارزش یک میلیارد و ۱۶۵ میلیون و ۸۰۰ هزار دلار، سهم ۱۵.۹ درصدی وزن و ۱۸.۵ درصدی ارزش کل صادرات محصولات غذایی و کشاورزی را شامل شده است.

وی در خصوص میزان رشد هر یک از این گروه‌های صادراتی توضیح داد: گروه کالایی محصولات زراعی، باغی و گلخانه‌ای نسبت به سال ۱۴۰۱ رشد ۹درصدی در وزن و ۲۶ درصدی در ارزش داشته، گروه کالایی محصولات دامی، شیلاتی و لبنی نیز نسبت به مدت مشابه با رشد ۲۱ درصدی در وزن و ۶ درصدی در ارزش همراه بوده و گروه محصولات فرآوری شده نسبت به سال ۱۴۰۱، بیش از ۲۳ درصد در وزن و ۲۰.۵ درصد در ارزش افزایش داشته است.

ارزش صادرات محصولات غذایی و کشاورزی دو برابر سایر کالا‌های صادراتی

سخنگوی کمیسیون توسعه تجارت خانه صمت در خصوص متوسط ارزش کالا‌های صادراتی محصولات غذایی و کشاورزی گفت: در سال ۱۴۰۲ متوسط ارزش صادراتی کالا‌ها در واحد تن ۳۶۱دلار و ۶۳ سنت بود که این میزان در بخش کشاورزی دو برابر ارزشمند‌تر (۹۸ درصد بیشتر از سایر کالاها) بود و هر تن کالای صادراتی از کد ۰۱ تا ۲۴ گمرکی به طور متوسط (همه گروه‌های غذایی، کشاورزی و دامی) ۷۱۵ دلار و ۴۱ سنت بود که این میزان در گروه‌های سه گانه زیر بخش آن کمی متفاوت بود.

وی بیان کرد: در بین محصولات غذایی و کشاورزی صادر شده محصولات دامی، شیلاتی و لبنی با متوسط ارزش ۱۴۳۹ دلار و ۴۴ سنت به ازای هر تن نسبت به متوسط صادرات کشور حدود ۴برابر ارز آوری داشت (۲۹۸ درصد بیشتر)، محصولات فرآوری شده و صنعتی غذایی با متوسط ارزآوری ۸۳۱ دلار و چهار سنت در تن، ۱۳۰ درصد بیشتر از متوسط کالا‌های صادراتی کشور و محصولات باغی و زراعی با متوسط ۵۹۵ دلار و ۹۲ سنت در تن ۶۵ درصد بیشتر از متوسط سایر اقلام مالایی صادر شده برای کشور ارزآوری کرده است.

عراق خریدار ۳۱.۵ درصد محصولات غذایی و کشاورزی ایران

لطیفی گفت: از کل صادرات محصولات غذایی و کشاورزی ایران در سال ۱۴۰۲ نزدیک به ۸۷ درصد وزن و ۸۰ درصد ارزش به ۱۵ کشور همسایه ایران صادر شده که عراق با خرید یک میلیارد و ۹۸۶ میلیون دلار، ۳۱.۵ درصد از محصولات صادراتی غذایی و کشاورزی ایران مقصد نخست و امارات با خرید ۷۵۱ میلیون دلار، روسیه با ۵۲۱.۵ میلیون دلار، پاکستان با ۵۰۸ میلیون دلار و افغانستان با ۴۲۹.۴ میلیون دلار، مقاصد دوم تا پنجم در بین کشور‌های همسایه بودند که بعد از آن ترکیه با ۲۵۱ میلیون دلار، ترکمنستان با ۱۱۷ میلیون دلار، آذربایجان با ۱۱۶.۴ میلیون دلار، قزاقستان با ۱۰۲ میلیون دلار، قطر با ۷۰ میلیون دلار، عمان با ۶۷ میلیون دلار، کویت با ۵۵ میلیون دلار، ارمنستان با ۴۵.۵ میلیون دلار، بحرین با ۷ میلیون دلار و عربستان با ۱۷ هزار دلار قرار دارند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • افت ۱۳ هزار واحدی شاخص کل بورس/ شاخص هم‌وزن مثبت ماند
  • برگزاری سومین نشست معاون اول رئیس جمهور با فعالان اقتصادی و اعضای اتاق بازرگانی و تعاون
  • تراز تجاری صنعت شوینده ایران ۱۸۰ میلیون دلار مثبت شد
  • افزایش 5 برابری کاشت کلزا در مهاباد
  • صعود شاخص بورس به بالای دو میلیون و ۳۰۰ هزار واحد
  • لزوم شناسنامه‌دار کردن محصولات باغی برای توسعه صادرات
  • رشد ۲۰.۵ درصدی صادرات محصولات غذایی و کشاورزی ایران در سال ۱۴۰۲
  • کارگروه مشترک همکاری اتاق بازرگانی و وزارت کار تشکیل می‌شود
  • صادرات ۶.۳ میلیارد دلاری صادرات محصولات غذایی و کشاورزی در سال ۱۴۰۲
  • نمره مثبت در پیشگیری از بیماری‌ها و منفی در ارتقای سلامت