Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-29@10:49:54 GMT

نوستالوژی قند میاندوآب در کنار چای ایرانی

تاریخ انتشار: ۲۷ مرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۱۹۹۳۳۶

نوستالوژی قند میاندوآب در کنار چای ایرانی

مهاباد- ایرنا- قند میاندوآب که سالیان طولانی در کنار چای لب سوز ایرانی کام مردم را شیرین کرده اکنون در رقابت با قندهای کم کیفیت و ارزان قیمت جامانده است و کاهش تولید را تجربه می کند.

به گزارش ایرنا کام مردم ایران با شیرینی قند میاندوآب آشناست و بسیاری از ایرانیان میاندوآب را با کیفیت بالای قند تولیدی در این شهرستان می شناسند اما کارخانه قند میاندوآب تولید این محصول را کاهش داده و به جای آن بر روی تولید شکر متمرکز شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


قانون عرضه و تقاضا نیز موجب شده است تا قند کمیاب میاندوآب حتی در بازار این شهرستان نیز با افزایش قیمت مواجه شده و رفته رفته لذت این قند کم نظیر به فراموشی سپرده شود.
صنعت تولید قند و حتی کشت محصول چغندرقند در شمال غرب کشور برای نخستین بار توسط کارخانه قند میاندوآب در منطقه بنا گذاشته شده و اکنون هزاران نفر از مردم از این طریق کسب روزی می کنند.
کارخانه قند میاندوآب در سال 1313 با ظرفیت جذب 350 تن چغندر در روز تاسیس شد و در سال 1349 ظرفیت آن به یکهزار و 800 تن ارتقا پیدا کرد اما این کارخانه اکنون با ظرفیت جذب 2 هزار و 400 تن چغندرقند در روز به عنوان یکی از قدیمی ترین و بزرگترین کارخانه های قند آذربایجان غربی و کشور فعالیت دارد.
رییس کارخانه قند میاندوآب در خصوص مشکلات این کارخانه به خبرنگار ایرنا گفت: محصول نخست کارخانه قند در زمان حاضر شکر است و در مراحل بعدی و قند برحسب نیاز شهرستان و منطقه تولید می شود؛ خوشبختانه به علت وجود واحدهای قندریزی در شهرستان، شکر تولیدی کارخانه قند میاندوآب در واحدهای قندریزی به مصرف می رسد.
'غلامعلی قنبری' افزود: متاسفانه این قند باکیفیت و دارای نام و نشان اقتصادی مثل گذشته مشتری ندارد به طوری که در سال 1395، حدود سه هزار تن قند در کارخانه قند میاندوآب تولید شد که یکهزار و 800 تن در همان سال و یکهزار و 200 تن هم در سال گذشته به بازار عرضه شد.
وی در رابطه با اینکه چرا قند میاندوآب وضعیت خوشی ندارد، بیان کرد: قند در کارخانه قند میاندوآب بیشتر به شکل صنعتی عمل آوری می شود و قیمت تمام شده آن نسبت به واحدهای قندریزی بیشتر است.
وی با اشاره به اینکه مردم از قندهای ارزان قیمت استقبال می کنند، افزود: امسال هم با وجود استقبال محدود مردم، تولید چهار هزار تن قند در دستور کار قرار دارد.
قنبری در خصوص اینکه چرا قند میاندوآب وارد بازارهای جهانی نمی شود، گفت: قند در بیشتر کشورهای جهان کاربرد ندارد و به غیر از ایران و چند کشور حاشیه خلیج فارس، کشورهای دیگر به جای قند از شکر استفاده می کنند.
وی با بیان اینکه کارخانه قند میاندوآب همچنان و پس از چند دهه فعالیت، دست کشاورزان چغندرکار منطقه را می گیرد گفت: پارسال این کارخانه طبق قرارداد باید 240 هزار تن چغندر از کشاورزان خریداری می کرد ولی با توجه به اینکه برخی کشاورزان خارج از قرارداد چغندر مازاد کشت کرده بودند، مجوزهای لازم جهت خرید چغندر آنان صادر و حدود 330 هزار تن چغندر تحویل گرفته شد.
قنبری با درخواست از مسوولان برای کمک به عرضه قند مرغوب میاندوآب به بازار مصرف کشور، افزود: در قبال خرید این میزان چغندر 47 هزار تن قند و شکر تولید شد.
وی در خصوص اینکه کارخانه قند در شرایط حاضر صرفه اقتصادی دارد یا خیر، گفت: کارخانه قند میاندوآب تنها صنعت مادر منطقه است که برای 35 تا40 هزار نفر به شکل مستقیم و غیرمستقیم اعم از کارمند، کشاورز، راننده، اصناف، کارگر و دامداران اشتغالزائی ایجاد کرده است.
وی افزود: هر سال سه هزار میلیارد ریال پول به اقتصاد شهرستان تزریق می شود و اگر کارخانه لحظه ای از فعالیت بایستد، خسارت جبران ناپذیری به اقتصاد منطقه وارد می شود.
وی در رابطه با نیاز کارخانه به بازسازی گفت: هر ساله قبل از راه اندازی بیشتر تأسیسات، کارخانه بازسازی و حتی تعویض می شود و اگر بازسازی نشود کارخانه نمی تواند 160 روز متوالی فعالیت کند.
به گزارش ایرنا، کارخانه قند میاندوآب در سال 1313 تاسیس و به عنوان یکی از قدیمی ترین و بزرگترین کارخانه های قند آذربایجان غربی و کشور محسوب می شود.
گزارش: زین العابدین شیخی
9871/3093/3072

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اقتصاد كاهش توليد شكر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۱۹۹۳۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری مسابقه فوتبال به مناسبت هفته سلامت در امور آب و فاضلاب میاندوآب

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی، مدیر امور آب و فاضلاب شهرستان میاندوآب در حاشیه این مسابقه با تبریک هفته سلامت اظهار داشت: سلامت همکاران و ایجاد نشاط و شادابی بین همکاران از اهمیت خاصی برخوردار است. حسین اصغری افزود: به منظور ترویج سبک زندگی سالم و همچنین ورزش و تحرک در بین همکاران، مسابقه فوتبال به همت واحد ورزش در چمن اختصاصی امور آب و فاضلاب شهرستان میانداب برگزار شد.  این مسابقه با نتیجه مساوی یک بر یک به پایان رسید.

دیگر خبرها

  • گراوید از میاندوآب نامزد دریافت بهترین فیلم کوتاه جشنواره لتونی شد
  • محصولات خودروسازان شهر بم زیر آب رفت!
  • کارگر ستون و ضامن پایداری تولید است
  • عاملین نزاع و درگیری خیابانی در میاندوآب دستگیر شدند
  • برگزاری مسابقه فوتبال به مناسبت هفته سلامت در امور آب و فاضلاب میاندوآب
  • بستنی‌هایی که از بازار می‌خرید، چگونه در کارخانه تولید می‌شوند؟ (فیلم)
  • لزوم استفاده ازضایعات بخش کشاورزی در کارخانجات تبدیل خوراک دام
  • آتش‌سوزی گسترده یک کارخانه بزرگ در جنوب تهران
  • احداث آسفالت بازیافتی تا پایان سال/تولید ۱.۵ میلیون تن آسفالت برای ۱۴۰۳
  • راه‌اندازی فاز دوم کارخانه فولاد بافت مصداق«جهش تولید با مشارکت مردم» است