Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-03-28@20:38:15 GMT

تولید میوه در ابرکوه بر اثر خشکسالی 25 درصد کاهش یافت

تاریخ انتشار: ۲۷ مرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۱۹۹۴۴۵

تولید میوه در ابرکوه بر اثر خشکسالی 25 درصد کاهش یافت

یزد - ایرنا - مدیر جهاد کشاورزی ابرکوه می گوید: در سال زراعی 97 - 96، 35 هزار و 480 تن میوه در این شهرستان برداشت شد که این عدد نسبت به سال زراعی قبل به دلیل کاهش بارندگی، تداوم 2 دهه پدیده خشکسالی و افت سطح آب های زیر زمینی منطقه، 25 درصد کاهش دارد.

مهدی غیب الهی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این مقدار میوه از 2 هزار و 10 هکتار اراضی کشاورزی و باغ های منطقه تولید و روانه بازارهای داخلی استان یزد و استان های همجوار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی میوه های تولیدی را زرد آلو، گوجه سبز، انگور، خربزه ، خربزه مجیدی ، هندوانه، انگور ، انجیر ، شلیل و هلو ذکر کرد که به گفته غیب الهی برخی میوه ها به صورت تازه خوری، مقداری هم خشک و بخشی هم در کارخانه های آب میوه گیری مصرف شد.
وی افزود: از 15 هزار هکتار سطح زیرکشت اراضی زراعی و باغی هشت هزار هکتار به باغ اختصاص دارد که تاکنون در سطح افزون بر سه هزار هکتار زمین های کشاورزی طرح آبیاری نوین اجرا شد.
این مسئول با اشاره به اینکه با اجرای طرح آبیاری نوین ، میزان بهره وری مصرف آب در باغ ها و مزارع به 84 درصد افزایش یافت، تاکید کرد: در حالیکه آبیاری به شیوه غرقابی (سنتی) در باغ ها و مزارع تا 40 درصد بهره وری دارد.
مدیر جهاد کشاورزی ابرکوه با بیان اینکه 600 هکتار باغ به کشت انار اختصاص دارد، پیش بینی کرد: در اواخر شهریور که آغاز فصل برداشت این محصول است ، افزون بر 10 هزار تن این محصول برداشت شود.
به گزارش ایرنا، وی در ادامه این گفت و گو سطح زیرکشت پسته زارها را سه هزار و 700 هکتار بیان کرد و یادآور شد : با توجه به افزایش دما و گرمازدگی در اوایل فروردین ماه امسال حدود 90 درصد خسارت به محصول پسته ابرکوه وارد شد.

** لزوم مدیریت علمی در بهره وری آب
غیب الهی همچنین با اشاره به اهمیت و مدیریت برداشت آب در بخش کشاورزی یادآور شد: به خاطر کم آبی ، این بخش در شرایط ویژه ای قرار دارد و کشاورزان و بهره برداران باید عزم خود را همچنان در مدیریت برداشت آب جزم کنند.
این مسئول تصریح کرد: مجموعه مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان آمادگی دارد، علاوه بر پرداخت کمک های بلاعوض و تسهیلات ارزان قیمت ، در اجرای طرح های آبیاری نوین با کشاورزان همکاری کند.
در ابرکوه با وجود بحران کم آبی از 15 هزار سطح زیرکشت سالانه افزون بر 190 هزار تن انواع محصول کشاورزی تولید می شود.
این شهرستان یکی از قطب های عمده تولید محصول کشاورزی استان یزد است و درآمد 35 درصد جمعیت وابسته به فعالیت های کشاورزی ، دامداری و دامپروری است.
مرکز شهرستان 53 هزار نفری ابرکوه در140 کیلومتری جنوب غربی شهر یزد قرار دارد.
7540/ 2047/

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اقتصاد تاثير خشكسالي كاهش ميوه شهرستان ابركوه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۱۹۹۴۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طرح جهش تولید گندم در آذربایجان‌غربی برای سومین سال در حال اجراست

ایسنا/آذربایجان غربی معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان‌غربی گفت: طرح جهش تولید گندم در دیم‌زارهای استان با استقبال کشاورزان و تلاش کارشناسان این بخش‌ برای سومین سال متوالی در حال اجراست.

علی دیانتی افزود: سطح زیر کشت گندم امسال ۳۰۳ هزار هکتار گندم دیم و ۱۰۵ هزار هکتار گندم  آبی است که از این میزان ۱۸۹هزار هکتار در طرح جهش تولید گندم در دیم زار مشارکت دارد. 

وی اظهار کرد: بیشترین سطح  مربوط به شهرستان بوکان است با  ۵۲ هزار هکتار گندم زار که در این طرح مشارکت دارد.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی با اشاره به بیمه گندم زارها هم اظهار کرد: این موضوع اختیاری است و امسال ۱۳۰ هزار هکتار از گندم زارهای طرح در استان تا این تاریخ زیر پوشش بیمه قرار گرفته است.

دیانتی با اشاره به اینکه خسارت سرمازدگی در اراضی دیم  گزارش نشده است، اضافه کرد: سطح سبز دیم زارها  امسال(سال زراعی جاری) باتوجه به بارندگی های دی و بهمن ماه مطلوب است.

وی به کشاورزان توصیه کرد: نهاده های  لازم برای کشت‌های  پاییزه را به موقع و مطابق توصیه کارشناسان استفاده کنند و به پیش بینی های هواشناسی نیز توجه لازم را داشته باشند.

به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی جهادکشاورزی آذربایجان‌غربی، آذربایجان غربی یک میلیون هکتار اراضی قابل کشت کشاورزی دارد که سالانه ۸۴۰ هزار هکتار زیر کشت انواع محصولات قرار می‌گیرد و حدود ۴۰۰ هزار هکتار آن گندم است.

ارقام گندم کشت شده در گندمزارهای آذربایجان غربی شامل ارقام پیشگام، میهن، حیدری، حیران و زرینه و ارقام دیم شامل واران، صدرا، باران، هما، هشترود و آذر است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • خرید تضمینی گندم به ۱۱ میلیون تن می‌رسد
  • ۱۴ هزار هکتار باغ مازندران شناسنامه‌دار شد
  • ۱۴ هزار هکتار از باغات مازندران شناسنامه دار شد
  • برداشت گندم از مزارع هرمزگان ۷۰ هزار تن پیش‌بینی شد
  • شخم بیش از نیمی از شالیزار‌های شهرستان ماسال
  • پیش بینی تولید ۱۳.۵ میلیون تن گندم در سال جدید
  • افزایش ۲۵ درصدی جوجه ریزی و ۱۰ برابری صادرات میوه در مازندران
  • اجرای طرح جهش تولید گندم در ۱۸۹ هزار هکتار از اراضی آذربایجان غربی
  • طرح جهش تولید گندم در آذربایجان‌غربی برای سومین سال در حال اجراست
  • دو درصد پروتئین کشور در قم تولید می‌شود