Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛ دختری که قربانی سوءاستفاده فردی در فضای مجازی از عکس‌های خصوصی‌اش شده بود، جزئیاتی از این ماجرا را تشریح کرد؛ جزئیاتی که شاید پندآموزی برای جوانان و خانواده‌ها داشته باشد تا آن‌ها هم در چنین شرایطی قرار نگیرند.

من سارا هستم، دانشجوی 21 ساله ای که پدر و مادرم به من اطمینان کردند و مرا به سمنان فرستاده اند تا درس بخوانم و آینده‌ام را بسازم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خانواده اصیل و آبرومندی داریم و حریم خانوادگی و حفظ آن برای همه ما یک ارزش است و از این رو سعی می‌کنیم در روابط اجتماعی مان خطایی نکنیم تا خدشه‌ای به آبروی خانواده وارد نشود.

از همین رو در دانشگاه تنها با چند هم کلاسی مورد اعتماد هم اتاقی شدم و روابطم را با دیگر دانشجویان به ویژه آقا پسرها محدود کردم.

اما همه این مراقبت‌ها با خرید یک گوشی تلفن همراه هوشمند تحت تاثیر قرار گرفت. مجبور بودم همه کارهایم را با اینترنت انجام دهم و تلفن همراه شده بود همراه همه وقت من.

با اینکه شنیده بودم خطراتی نیز دارد، اما با این حال بی محابا خودم را در اختیارش قرار داده بودم و تمام ارتباطاتم با خانواده و دوستان صمیمی دوران دبیرستانم را نیز با تلفن همراه و شبکه های اجتماعی مختلف بود.

یک روز صبح از خواب بیدار شدم و برای رفتن به کلاس حاضر می‌شدم که دیدم یک فرد ناشناس، در تلگرام پیامی برایم فرستاد.

توجهی نکردم و به دانشگاه رفتم؛ ظهر برای کنترل پیام‌ها دوباره اینترنت گوشی را روشن کردم و با تعجب دیدم، عکس همان پروفایل، تصویر خصوصی من است. وقتی محتوای آن را باز کردم، آسمان به سرم خراب شد. تمام عکس‌های من به همراه محتوای بسیار زننده داخل پروفایل یک «آی دی» ناشناس بود.

از شدت ناراحتی به گریه افتادم، دوستم لیلا متوجه ماجرا شد. گوشی ام را دید و او نیز انگشت به دهان مانده بود. نمی دانستم چه بلایی سرم آمده!.

بی خیال کلاس بعدی شدم و سریع خودم را به پلیس فتا رساندم. ماجرا را برای افسر سایبری پلیس تعریف و گریه کنان درخواست کردم کاری کنید، کسی از دوستان، خانواده و دانشجویان عکس هایم را نبیند. به خدا مادرم سکته می‌کند.

کارشناس پلیس مرا به آرامش دعوت کرد و چند سوال ازم پرسید که متوجه شدم، خودم مقصر اصلی هستم. عکس‌هایم را با دست خودم در اختیار دیگران قرار دادم.

هر چند خیلی سریع عامل انتشار عکس هایم دستگیر شد، اما خیلی‌ها آنچه را که نباید می دیدند، دیدند.

به گزارش گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛ سرهنگ حسین صادقی کاشان رئیس پلیس فتا استان سمنان در این خصوص گفت: شبکه‌های اجتماعی دارای مزایا و فرصت‌های فراوان و بی شماری است، اما در صورت رعایت نکردن ملاحظات ایمنی، قطعا گرفتار شکارچیان فضای مجازی خواهید شد.

کاربران به هیچ عنوان عکس‌های خصوصی خود را در شبکه های اجتماعی پر مخاطب به خصوص تلگرام و اینستاگرام به اشتراک نگذارند و به مطالبی که در پروفایل خود بارگذاری می‌کنند، توجه ویژه ای داشته باشد.

و در نهایت تاکید می‌کنم که پلیس فتا تنها مرجع رسیدگی به جرایم اینترنتی است و در صورت مشاهده هر گونه موارد مشکوک مراتب را از طریق سایت پلیس فتا در میان بگذارید.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: پلیس فتا جرایم سایبری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۲۰۰۳۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دستگیری ۱۸ شیاد کنکوری

رئیس پلیس فتا پایتخت از شناسایی و دستگیری ۱۸ نفر خبر داد که در زمینه فروش سوالات کنکور یا ابزار پیشرفته تقلب در این آزمون فعالیت می‌کردند.

به گزارش مشرق، سرهنگ داود معظمی گودرزی رئیس پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات تهران بزرگ اظهار کرد: یکی از موضوعاتی که هر ساله با آن مواجه هستیم افراد فرصت‌طلب مجازی هستند که در فصل امتحانات نهایی و کنکور با ادعای دلسوزی و حمایت از داوطلبین خود را به آنها نزدیک می‌کنند و به بهانه فروش سؤالات و ابزار پیشرفته تقلب از آنها کلاهبرداری می‌کنند.

وی با اشاره به اقدامات همه‌جانبه پلیس در این حوزه افزود: طی حضور همه‌جانبه پلیس فتا در فضای مجازی و در اجرای طرح برخورد با کلاهبرداران اینترنتی ویژه کنکور و امتحانات نهایی تعداد زیادی صفحه، کانال و گروه در شبکه‌های اجتماعی رصد و مورد پیگیری تخصصی قرار گرفت.

بیش از یک میلیون دنبال‌کننده مجازی متقلبان

این مقام انتظامی خاطرنشان کرد: در قدم بعدی این پرونده مشخص شد بیش از ۲۰ کانال و گروه تلگرامی و صفحه اینستاگرامی با بیش از یک میلیون نفر دنبال‌کننده ادعای فروش سؤالات امتحانات نهایی و کنکور و ابزار تقلب را داشته و آنها را با قیمت‌های گزاف در این کانال‌ها به فروش می رسانند.

دستگیری ۱۸ شیاد کنکوری

معظمی گودرزی بیان کرد: پس از بررسی‌های تخصصی و اقدامات فنی تعداد ۱۸ نفر از افراد اصلی این تیم مجرمانه شناسایی و پس از احراز هویت و تشریفات قضایی پلیس موفق شد در یک اقدام غافلگیرانه این شیادان کلاهبردار را در محل اختفای خود در مناطق مختلف تهران بزرگ دستگیر و در چرخه پیگیری قضایی قرار دهد.

ارسال سوالات بی‌ربط و قدیمی به جای سوالات جدید

رئیس پلیس فتا پایتخت با بیان اینکه این مجرمین نیز همانند دیگر متهمین دستگیر شده سنوات قبلی هیچگونه سؤالی در اختیار نداشتند، تصریح کرد: تعداد زیادی از این افراد صرفا با اعلام فروش سؤالات کنکور بلافاصله بعد از واریز وجه کاربر را مسدود می‌کردند و برخی دیگر نیز سؤالات بی‌ربط و قدیمی را بعنوان سؤالات جدید برای داوطلبین ارسال می‌کردند.

خطر آسیب جدی در کمین داوطلبانی که فریب می‌خورند

وی با اشاره به اینکه افرادی که با تبلیغات دروغین ادعای فروش سؤالات کنکور و امتحانات نهایی را دارند هدفی جز کلاهبرداری ندارند در توصیه به دانش آموزان و خانواده‌هایشان افزود: داوطلبان کنکور به تبلیغات واهی و دروغین فضای مجازی توجه نکنند چرا که فرآیند آزمون تعریف شده و امن است و تجهیزاتی که تحت عنوان راه‌های تقلب در شبکه‌های اجتماعی به فروش می‌رسد نه‌تنها کمکی به داوطلبان نمی‌کند، بلکه ممکن است آسیب‌های بسیار جدی به آنها وارد کند و سلامت این عزیزان را به خطر بیندازد.

دیگر خبرها

  • سوءاستفاده از احساسات زنان با پیج مادر
  • فضای مجازی باید باعث افزایش انسجام جامعه شود
  • برگزاری کنفرانس بین المللی وب پژوهی در دانشگاه علم و فرهنگ
  • موج واگذاری حیوانات خانگی در شبکه‌های اجتماعی/پت‌های خانگی در فضای مجازی دست به دست می‌شوند
  • چرا نباید نگران نسل Z بود؟
  • ربیعی: تعطیلی شنبه توطئه نیست
  • نسل Z از نگاه اکونومیست/ چرا نباید نگران این جوانان بود؟
  • پلیس اصفهان خبر داد: اجرای هوشمندانه طرح نور در فضای مجازی
  • نظارت پلیس فتای قم بر فضای مجازی همزمان با اجرای طرح نور
  • دستگیری ۱۸ شیاد کنکوری