Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-05-06@13:11:05 GMT

رتبه ۱۸ ایران در دنیا از نظر قدرت خرید مردم

تاریخ انتشار: ۲۷ مرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۲۰۰۸۳۵

رتبه ۱۸ ایران در دنیا از نظر قدرت خرید مردم

به اعتقاد وزیر سابق رفاه از نظر بانک جهانی رتبه ۱۸ در دنیا را در زمینه قدرت خرید مردم داریم که در گذشته رتبه‌ای نداشتیم همچنین پوشش آموزش برای کسانی که امکان تحصیل نداشتند ۶۰ درصد افزایش یافته است.

به گزارش مشرق، عبدالرضا مصری در سلسله نشست‌های شنبه‌های انقلاب با موضوع کمیته رفاه و ارتقای سطح زندگی گفت: بررسی مباحث رفاهی در جریان انقلاب باید توأم با سایر بحث‌ها صورت گیرد شاید جوانان امروز سرمایه‌های اجتماعی گذشته را ندیده باشند این در حالی است که در ابتدا گرفتار درگیری‌های خیابانی و گروهک‌های ناشی از استکبارها بودیم و پس از آن هم گرفتار هشت سال دفاع مقدس شدیم که عمده منابع از فرودگاه‌ها و نیروگاه‌ها را از دست دادیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: خسارت ناشی از جنگ ۲۰ سال نیاز به بازسازی برایمان ایجاد کرد در حالی که ما خیلی زودتر می‌توانستیم این راه را طی کنیم و اکنون هم تحریم‌ها آغاز شده  است تحریم‌هایی که در دنیا بی‌سابقه بوده و علی‌رغم آن بسیاری از پیشرفت‌ها را در حوزه علم و فناوری، دفاعی، نانو، پزشکی و غیره کسب کرده و اکنون جزو هفت تا ۱۰ کشور برتر دنیا هستیم.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس و وزیر سابق رفاه گفت: ما در جنگ فقط سرمایه‌های مادی را از دست نداده‌ایم بلکه نیروهای مؤثر و سرمایه‌های معنوی از دست داده‌ایم که می‌توانستند اکنون در حیطه ساماندهی و بازسازی کمک حال کشور باشند.

مصری در مورد میزان برخورداری از رفاه گفت: شاخص‌های رفاه در دنیا ۱۸ تا ۲۲ شاخص معرفی شده که میزان درآمد، بهداشت، امید به زندگی، خدمات توانبخشی، حمل‌ونقل و مسکن و غیره را شامل می‌شود در کنار آن شاخص احساس هم که در بین مردم وجود دارد نیز تعریف می‌شود. اینکه مطالبات از میزان رفاه بالا برود و مردم آن را احساس کنند شاخص مهمی است که متأسفانه مردم احساس کمتری از این رفاه در کشور دارند چرا که ۲۵۰ شبکه خبری جهانی علیه ما برنامه تولید می‌کند.

وی گفت: علی‌رغم تمام مشکلات و بازسازی‌ها نمره بالایی در شاخص‌های رفاهی داریم هر چند که قبول داریم راه‌های نرفته زیادی وجود دارد که مبارزه با مفاسد یکی از آنهاست که باید با آن برخورد شود.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس و وزیر سابق رفاه با اشاره به شاخص امید به زندگی، گفت: این شاخص که واکسیناسیون، تغذیه، بهداشت را شامل می‌شود کشور ما در اوایل انقلاب در رتبه ۱۴۲ قرار داشت که اکنون به ۶۳ رسیده و سن امید به زندگی از ۵۵ به ۷۶ سال افزایش یافته است.

مصری تصریح کرد: امروز صد درصد شهرها و ۹۱ درصد روستاها از برق برخوردارند، ۹۱ درصد روستاها و شهرها آب آشامیدنی سالم دارند، ۹۰ درصد روستاها و شهرها از نعمت گاز و مخابرات برخوردار بوده و ۸۵ درصد آنها از شبکه‌های بهداشت و درمان استفاده می‌کنند. 

وی با اشاره به نظام پرداخت بیمه در کشور، گفت: در تمام دنیا محاسبات پرداخت بیمه‌شونده اهمیت دارد این در حالی است که در کشور ما سهم پرداختی دولت بسیار بالاست در بحث بیمه کارگران روزمزد ساختمانی ۷ درصد را کارگران پرداخت می‌کنند که در حال حاضر ۱.۲ میلیون خانوار از این بیمه برخوردارند.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس و وزیر سابق رفاه افزود: در بحث بیمه رانندگان نیز بیش از یک میلیون راننده تحت پوشش بیمه رفته‌اند که ۱۶ درصد حق بیمه را دولت می‌دهد و در بیمه روستاییان و عشایر ۶۶ درصد را دولت واریز می‌کند و بیمه سلامت نیز صد درصد رایگان است.

مصری گفت: به دنبال این هستیم از بسته‌های حمایتی بکاهیم و به سمت بسته‌های بیمه‌ای برویم و در این راستا از دو میلیون خانوار به ۱۰ میلیون خانوار جمعیت تحت پوشش بیمه تأمین اجتماعی را افزایش دادیم و در این میان دولت ۱۲۰ هزار میلیارد تومان به تأمین اجتماعی بدهکار است یعنی حق بیمه خود را نپرداخته است.

وی گفت: از نظر بانک جهانی در حوزه قدرت خرید مردم رتبه ۱۸ در دنیا را داریم که در گذشته اصلاً رتبه‌ای نداشته‌ایم همچنین در گذشته ۴۰ درصد از افراد واجدالتعلیم امکان تعلیم و آموزش نداشتند اما اکنون پوشش صد درصدی داریم.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس و وزیر سابق رفاه در مورد شاخص مرگ‌ومیر اطفال کمتر از ۵ سال، گفت: در گذشته ۲۰۰ نفر در صد هزار نفر مرگ‌ومیر در این شاخص رخ می‌داد که اکنون ۲۳ نفر در صد هزار رسیده است.

مصری بر افزایش سهم زنان در عرصه‌ مختلف تأکید کرد و گفت: مشارکت آنان ۶.۵ درصد بوده اما اکنون ۳۴.۵ درصد شده است در گذشته زنان فقط در بخش آموزش و پرورش و در بهداشت و درمان به عنوان بهورز و پرستار فعالیت داشتند اما اکنون متخصصان و فوق‌تخصصان در تمام رشته‌های پزشکی از زنان وجود دارد و آنها در تمام عرصه‌های سیاسی، اجتماعی، اقتصادی، اجرایی و فرهنگی فعالیت دارند.

وی به شاخص تراکم نفر در واحد مسکونی اشاره کرد و گفت: دغدغه زمین همواره وجود داشته این در حالی است که شاخص تراکم نفر در واحد مسکونی از ۶.۷ در سال ۵۷ به ۳.۵۲ در سال ۹۵ رسیده و همچنین شاخص تعداد خانوار در واحد مسکونی از ۱.۲۷ به ۱.۰۶ رسیده و در حال حاضر ۱.۵ میلیون نفر از طریق مسکن مهر صاحب خانه شده‌اند و ۴۰ درصد از شهرهای ما اکنون خانه‌های مهر ویژه بازنشستگان دارند. 

* رفع سوءتغذیه و کاهش ۱۰ برابری مرگ‌ومیر نوزادان

همچنین در این نشست محمود افشار سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر که در سال‌های اخیر به عنوان معاون سلامت زندان‌ها و قائم‌مقام هلال‌احمر فعالیت کرده، گفت: یکی از شاخص‌های مهم رفاه دسترسی به خدمات اولیه بهداشت و سلامت است. این در حالی است که دسترسی حتی در شهرهای ما قبل از انقلاب مناسب نبوده اما در ۵ سال اولیه پس از انقلاب ضریب نفوذ خانه‌های بهداشت در روستاها افزایش یافته و اکنون ۹۵ درصد دسترسی به خدمات دارند.

وی ادامه داد: حتی در مناطق شهری به پزشکان خارجی وابسته بوده‌ایم و ارائه خدمات فوق‌تخصصی در کشور وجود نداشت اما اکنون نیاز ما به خارج برطرف شده و در زمینه بیماری‌های واگیر علی‌رغم گذشته که بسیاری از مرگ‌ومیرها بر اثر سل، آبله، فلج‌اطفال، حصبه، بیماری‌های روده‌ای و مرگ مادران و کودکان را داشته‌ایم اکنون ریشه‌کن و کنترل شده است.

سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به بومی شدن دانش و فناوری جدید گفت: حضور اورژانس در کمترین زمان، رفع نیازهای غذایی و سوءتغذیه و حضور عالمانه در بالاهای طبیعی را داریم و اکنون دسترسی به محصولات غذایی از ۱۷۰۰ کالری در ابتدای انقلاب به ۳۱۰۰ کالری در روز رسیده است. 

* تأمین مسکن معلولان و زنان سرپرست خانوار

در نشست شنبه‌های انقلاب علی اسفندیاری رئیس سابق سازمان امداد و نجات و بهزیستی کشور با اشاره به طرح شهید رجایی که از اوایل انقلاب راه‌اندازی شده، گفت: طرح‌هایی برای حمایت از سالمندان و زنان سرپرست خانوار داشته‌ایم و از جمله کشورهایی هستیم که قانون جامع حمایت از حقوق معلولان را داریم.

وی ادامه داد: مناسب‌سازی شهرها و معابر از اوایل انقلاب در دستور کار قرار گرفته و اکنون معلولان و جانبازان به راحتی می‌توانند تردد داشته باشند ۲۲۰۰ مرکز توانبخشی دولتی و خصوصی و ۲۴ هزار مرکز خیریه در این خصوص فعالیت دارند.

اسفندیاری گفت: استخدام معلولان در ادارات نیز دنبال می‌شود ما از وجود اورژانس اجتماعی در میان کشورهای دنیا برخوردار شده‌ایم، مسکن معلولان و زنان سرپرست خانوار را داریم به طوری که در سال‌های اخیر ۹۷ واحد مسکونی به بهزیستی تحویل داده شده است و رشد ۳۰ برابری بیمه‌ها را داریم.

* رشد ۳۰ برابری بیمه‌ها

علی ضیایی مدیرعامل سابق تأمین اجتماعی، صندوق بازنشستگی کشوری و نماینده مجلس یکی دیگر از سخنرانان این نشست بود که به حضور زنان در عرصه‌های اجتماعی بیش از گذشته اشاره کرد. 

وی گفت: علی‌رغم تبلیغات گسترده علیه ایران زنان حضور فعالی را در نهادهای رسمی و غیررسمی دارند و سازمان‌های حمایتی و مردم‌نهاد بسیاری برای حمایت از مردم ایجاد شده است.

مدیرعامل سابق تأمین اجتماعی، گفت: سطح زندگی نسبت به اوایل انقلاب شاید دهها برابر بهتر شده در گذشته فقط یک شبکه تلویزیونی وجود داشت و بسیاری از مردم تحت پوشش بیمه نبودند اما اکنون ۴۰ میلیون نفر بیمه تأمین اجتماعی هستند و ۱۷ صندوق بیمه‌ای فعال است، ۱۴ میلیون خانوار نیز تحت پوشش بیمه‌ها قرار گرفته و ۸۰ میلیون دفترچه درمانی صادر شده است.

ضیایی با بیان اینکه منکر مشکلات موجود نیستیم، ادامه داد: عزم عمومی کمک کرده بسیاری از مشکلات رفع شود ۲.۵ تا ۳ برابر جمعیت کشور طی سال‌های اخیر افزایش یافته و سطح زندگی مردم ۱۰ برابر شده است و رشد ۳۰ برابری بیمه‌ها را داریم.

* معجزه بهداشت و درمان پس از انقلاب

همچنین در این نشست سیدحسن طریقت منفرد وزیر سابق بهداشت و درمان، گفت: نظام بهداشت و درمان بعد از انقلاب با یک معجزه مواجه شده و این در حالی است که یکی از ثروتمندترین کشورها در جهان بوده و هستیم در گذشته پزشک خارجی وارد می‌کردیم و روستاها کوچکترین امکانات بهداشتی را حتی نشنیده بودند.

وی ادامه داد: اکنون در جایگاهی هستیم که در بخش بهداشت تمام امکانات را داریم و بزرگترین سرمایه که نیروی انسانی است را در اختیار داریم حتی گاهی بیش از نیازهایمان وجود دارد. 

طریقت منفرد گفت: قانون کارآمد و اعتبارات خوبی داریم اما با وجود تمام این امکانات گاهی مردم شهد آن را نمی‌چشند که این به سوءمدیریت و تبلیغات نادرست برمی‌گردد. با این وجود در تمام ابعاد پس از انقلاب معجزه را دیده‌ایم و به تنهایی در مقابل استکبار ایستاده‌ایم.

* بیشترین بودجه در رفاه هزینه شده است

در نشست شنبه‌های انقلاب الفت‌پور معاون سابق سازمان برنامه و بودجه، معاون سابق وزیر رفاه و مشاور سازمان انرژی اتمی گفت: در شرایط موجود که تنش‌های معیشتی ارز، مسکن، خودرو و غیره ایجاد شده است وظیفه ما این است که آنها را از خط انقلاب تفکیک کنیم.

وی ادامه داد: در حوزه رفاهی قوانین مربوط به رفاه در اروپا از قرن هفدهم مصوب شده و اولین قانون در ایران به سال ۱۳۰۱ برمی‌گردد.

معاون سابق سازمان برنامه و بودجه گفت: به دلیل اینکه قانون بسیار قدیمی در کشور در حوزه رفاه وجود دارد بیشترین بودجه‌ریزی در میان بودجه‌های دیگر نظام در رفاه هزینه شده و از نظر رشد آموزش عالی در منطقه اول هستیم.

* خداحافظی با مدارس چند شیفته

همچنین بوربور رئیس سابق سازمان توسعه و نوسازی مدارس گفت: در گذشته مدارس پنج نوبته بود اما اکنون هر ۳۰ دانش‌آموز یک کلاس درس برای باسواد شدن دارند.

وی ادامه داد: در حال حاضر آموزش و پرورش با مدارس چند شیفتی خداحافظی کرده و بسیاری از کودکان بازمانده از تحصیل به آموزش بازگشته‌اند. 

بوربور گفت: خیرین مدرسه‌ساز ۵۲۸ شعبه در کشور به صورت فعال دارد و تاکنون صد هزار کلاس درس ساخته شده است.

منبع: مشرق

کلیدواژه: فرزندت کجاست حمایت از کالای ایرانی برجام ترامپ بانک جهانی سطح رفاه قدرت خرید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۲۰۰۸۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«سیزیف» به مردم ایران چه می آموزد؟ / ورود ایرانیان به دالان باریک آزادی / مهمترین پروژه توسعه ایران توانمندسازی جامعه

گروه اندیشه: در یادداشتی که امیر ناظمی در کانال خود منتشر کرده، که خود برگرفته از کتاب تازه منتشرشده «ضربه سخت انتشارات شرق» است، مردم ایران را از سرنوشت شوم سیزیف برحذر می دارد که سیزیف استعاره ای است از تکرار کشنده و تلاشی نافرجام. ناظمی که خود از زمره نو نهادگرایان محسوب می شود، در یادداشت زیر معتقد است که تنها با حکومت قوی و جامعه قوی است که می توان از مدار ملال آور تکرار، رهایی جست، و بدون جامعه قوی، امکان عبور از مدار توسعه نیافتگی و ورود به دالان باریک آزادی محال می شود. این یادداشت در زیر از نظرتان می گذرد.

ما و تکرار بیهوده تاریخ:
ناظمی در مطلب خود یادآور می شود که «سیزیف راز خدایان را فاش کرده و به همین دلیل، محکوم شده بود تا سنگی بزرگ را بر بالای قله‌ای ببرد. اما سنگ هر بار از بالای قله به پایین می‌غلتید و سیزیف دوباره آن را به بالا می‌برد، اما سنگ دوباره به پایین می‌غلتید و دوباره و دوباره و دوباره...»

از نظر ناظمی «سیزیف استعاره‌ای است از تکرارِ کشنده‌ی تلاشی نافرجام.» او در ادامه به نگاه آلبر کامو برای رهایی سیزیف از بن بست اشاره می کند می نویسند: « او محکوم به تکرار چرخه‌ای پایان‌ناپذیر و بی‌حاصل بود. با وجود این‌که تاریخ، رویدادهای شکل‌دهنده به امروز ماست، ناآگاهی ما از آن می‌تواند تاریخ را به الگوهایی تکرارپذیر از تلاش‌های نافرجام تبدیل کند؛ الگوهایی تکرارپذیر که تا زمانی که اسیر آن‌ها باشیم، توان خروج از چرخه‌های تکراری‌شان را نداریم و گویی در اسطوره‌ی سیزیف زندگی می‌کنیم. آلبر کامو پیروزی او را در آگاهی می‌داند، به همان شیوه‌ای که رهایی از چرخه‌های تکرارپذیر تاریخ فقط با خودآگاهی جمعی است که پایان می‌یابد؛ در غیر این صورت، ما نیز محکوم می‌شویم به تکرار چرخه‌ای پایان‌ناپذیر و بی‌حاصل.»

پاندولی میان استبداد و هرج‌ومرج:
این پژوهشگر حوزه عمومی سپس با اشاره به نحوه تعامل جامعه و دولت در ایران اشاره کرده می نویسد: «وقتی حکومت‌ها فشارها را از حد گذرانده و از آستانه‌ی تحمل جامعه (یا همان حدِ نهایی قدرت حکومت) عبور می‌کنند، یک ضربه‌ی سخت دریافت می‌کنند. ضربه‌ی سخت است که حکومت‌ها را از ادامه دادن به قدرت بازمی‌دارد. در حقیقت ضربه‌ی سخت به حکومت است که منجر به تغییر حکمرانان در ایران می‌شود. به دنبال این ضربه‌ی سخت است که جامعه‌ی ایرانی به دنبال سهم خود از قدرت حرکت می‌کند، اما به دلیل آن‌که ظرفیت‌های نهادی لازم برای حکمرانی و مدیریت این قدرت را ندارد به سرعت در دام یک هرج‌ومرج دست‌وپا می‌زند.این هرج و مرج نیز به سرعت منجر به مقاومت حکومت شده و به این ترتیب، جامعه از آستانه‌ی تحمل حکومت رد می‌شود و حکومت (فارغ از آن‌که در دست چه کسی باشد)، در واکنشی طبیعی، به دنبال بازپس‌گیری قدرت انحصاری خود برمی‌آید. بنابراین ضربه‌ی سختِ بعدی از دل این رد شدن از آستانه‌ی تحمل حکومت رنگ می‌گیرد.»

او در ادامه می نویسند: «ضربه‌های سخت پی‌درپی و گیجی‌های بامداد خمارِ پس از آن‌ها الگوی تکرارشونده‌ی تاریخ ایران در ۲۵۰ سال اخیر بوده است. جامعه‌ی ایرانی با هر ضربه‌ی سخت بخشی از توانمندی‌های خود را از دست داده و پس از هر ضربه‌ی سخت مجبور شده است زمان و انرژی‌اش را صرف بازسازی توانمندیِ ازدست‌رفته کند. محکومیت تکرار بیهوده‌ی گذشته فقط با یک خودآگاهی جمعی می‌تواند پایان یابد؛ جایی که خودآگاهی جمعی به ما یاد می‌دهد از دالان باریک به سرعت به بیرون پرتاب نشویم و بتوانیم با کنترل خود، توازن میان قدرت حکومت و قدرت جامعه را حفظ کنیم و در دالان باریک به حرکت ادامه دهیم.»

الگوی این رفتار تکرارشونده در نمودار زیر به نمایش درآمده است.

جامعه آونگی
ناظمی ادامه «حرکت‌های زیگزاگی در میانه‌ی دو دیواره‌ی صخره‌ای» را «تکرار اصلی در تاریخ ایران می داند و به ویژگی ایجاد شده در آن یعنی ویژگی آونگی اشاره می کند: «دوره‌های متعددی از هرج‌ومرج و استبداد ایران را تبدیل به جامعه‌ای آونگی (پاندول‌وار) کرده است. این تکرارها فرصت حرکت آرام در میان دالان باریک را از ما ربوده‌اند و با ضربه‌های متناوب سخت، ما را در میانه‌ی دو دیواره‌ گروگان گرفته‌اند. در این الگوی تکراری، حکومت‌ها آنچنان به سرعت به سمت بیشترین حد قدرت حکومت حرکت می‌کنند و از تمامی سازوکارهای استبدادی برای تمرکز قدرت بهره می‌برند که سرنوشت محتوم ایران ضربه‌های سختِ مکرر می‌شود.»

شاید حکومت مغ های زرتشتی در زمان ساسانیان الگوی نظری ناظمی باشد که می نویسد: « حکومت‌های شیفته‌ی استبداد، بی‌توجه به آستانه‌ی تحمل جامعه، چنان بر جامعه سخت می‌گیرند که عصیان جامعه در قالب انقلاب‌ها و درگیری‌های نظامی و گاهی نیز توسل به قدرت‌های خارجی تنها راه بازگشت قدرت به جامعه دانسته می‌شود. حکومت‌های استبدادی به صورت هم‌زمان ظرفیت‌های حکمرانی جامعه را نیز کاهش می‌دهند؛ ظرفیت‌هایی که می‌توانند نظام حکمرانی را از طریق مشارکت‌ورزی جامعه توانمندتر کنند.به این ترتیب، حکومت استبدادی هم توانمندی حکومت و هم توانمندی جامعه را هم‌زمان کاهش می‌دهد؛ در نتیجه، از یک سو، با یک ضربه‌ی سخت، حکومت تغییرات شدید می‌کند و ثبات جامعه تضعیف می‌شود و از سوی دیگر، زمانی که جامعه‌ی ایرانی پس از آن ضربه‌ی سخت به حکومت، قدرت جامعه را بازپس می‌گیرد، فاقد توانمندی لازم برای حکمرانی می‌شود و به سرعت به سوی هرج‌ومرج می‌رود.»

تحلیل و تجویز راهبردی

در آخر ناظمی سه راهبرد اصلی برای برون از این وضعیت که به پایداری دولت و جامعه منتهی می شود، به شرح زیر ارائه می دهد:
۱-مهم‌ترین پروژه توسعه در ایران ایجاد ظرفیت‌های نهادی برای توانمندسازی جامعه است.
۲-هر سازوکاری که بتواند جامعه را توانمند کند، بر هر پروژه‌ای که قدرت دولت را افزایش دهد اولویت دارد.
۳-تلاش برای کاهش قدرت حکومت، تا مادامی که همراه با ایجاد ظرفیت‌هایی برای توانمندسازی جامعه نباشد، در بهترین حالت منجر به هرج‌ومرج می‌شود و چیزی جز تکرار یک تاریخ بیهوده نیست.

*پژوهشگر سیاستگذاری عمومی و معاون سابق وزیر ارتباطات

بیشتر بخوانید:

که شب می گذرد! نوروز به مثابه نهاد توسعه
سایه‌روشن یک شاه یا یک ملت؟
درسی که باید از جنبش‌های زنان آموخت (به مناسبت ۸مارس)
انتخابات در جامعه فحش‌زده
مهندسان عاشق‌پیشه و مهندسان قاتل‌پیشه

216216

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902758

دیگر خبرها

  • ایران رتبه چهارم علم گیاهان دارویی و طب سنتی دنیا
  • ایران در رتبه چهارم تولید علم دنیا در حوزه گیاهان دارویی
  • رتبه چهارم ایران در تولید علم دنیا در حوزه گیاهان دارویی
  • راه سعادت دنیا و آخرت انس با قرآن و مفاهیم واقعی دینی است
  • مردم خراسان جنوبی هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان در طرح فجرانه خرید کردند
  • کراسفیت در پی دستیابی صدر جدول ورزش‌های روز دنیا
  • ۴۷۷ هزار خانوار کردستانی با کالابرگ الکترونیکی خرید کردند
  • «سیزیف» به مردم ایران چه می آموزد؟ / ورود ایرانیان به دالان باریک آزادی / مهمترین پروژه توسعه ایران توانمندسازی جامعه
  • سلامی : مالیات باید بر عایدی سرمایه باشد و نه بر تورم/ طرحی به نام حمایت از محرومان، به کام یک درصد مرفه جامعه /هشدار نسبت به تشدید بحران در بازار مسکن
  • فیلم/ اشاره رهبر انقلاب به اعترضات دانشجویان دانشگاه‌های دنیا