Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمد‌رضا صدیقی از رزمندگان یزدی هشت سال جنگ تحمیلی، تلخ‌ترین خاطره خود را از شش سال اسارتش رحلت امام خمینی(ره) عنوان کرد و گفت: زنان اسیر ایرانی با کتک‌زدن بعثی‌ها امید را در دل اسرا زنده کردند. ۲۷ مرداد ۱۳۹۷ - ۱۵:۰۱ استانها یزد نظرات

به گزارش خبرگزاری تسنیم از یزد، محمد‌رضا صدیقی از رزمندگان یزدی جبهه‌های حق علیه باطل که به‌مدت 6 سال در اسارت بعثی‌های عراقی بود در گفت‌وگوی تفصیلی با خبرنگار تسنیم به بیان خاطراتی از زمان ورود به جبهه و بازگشت اسرا به میهن اسلامی پرداخت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تسنیم: تاریخ اعزام شما به جبهه‌های حق علیه باطل چه زمانی بود و اینکه کسی شما را تشویق به حضور در جبهه کرد یا خودتان تمایل به حضور داشتید؟

صدیقی: اولین بار در سن بیست سالگی و در تاریخ 20 اسفندماه سال 1360 با فرمان امام خمینی که حضور در جبهه‌ها را واجب کفایی اعلام کرده بودند، با ذوق و شوق بسیار در جهت مبارزه با دشمنان اسلام و نظام به سمت جبهه حرکت کردم.

تسنیم: چه شد که شما را به اسارت گرفتند؟

صدیقی: در سال‌های حضور در جبهه عملیات بسیاری را شرکت کردم که به لطف و یاری خداوند متعال به موفقیت هم رسیدیم اما داستان اسارت من در روز 23 فروردین ماه 1363 اتفاق افتاد، به این صورت که عملیات ما یک عملیات برون مرزی و هدف هم تصرف بخش بزرگی از بصره بود. در این عملیات آبی و خاکی ما چیزی حدود 24 کیلومتر در هور الهویزه در مسیر نیزار و آب پیش روی کردیم و وقتی به خط دشمن رسیدیم با باتلاق روبه رو شدیم که وضعیت بسیار سختی را برای رزمندگان به وجود آورده بود.

دلیل شرکت در این عملیات هم این بود که چند گردان و تیپ در محاصره دشمن قرار گرفته بودند و ما برای اینکه بتوانیم توجه دشمن را از آن‌ها دور کنیم مجبور به حضور در این منطقه شدیم تا گردان‌هایی که در محاصره بودند بتوانند آزاد شوند و به این شکل بود که اسیر و به اردوگاه منتقل شدیم.

به اردوگاه دشمن که رسیدیم بیش از 100نفر از رزمندگان یزدی که در گردان‌های دیگر در عملیات به اسارت گرفته شده بودند هم حضور داشتند که از این تعداد فقط سه یا چهار نفر سالم مانده بودند و مابقی یا دست و پاهایشان قطع شده بود و یا نابینا شده بودند، زیرا عراقی در مکانی که رزمندگان را به اسارت گرفتند قصد اعدام آن‌ها را داشتند که به شکل معجزه آسایی زنده ماندند.

تسنیم: مدت زمان اسارت شما چقدر و نحوه‌ی برخورد بعثی‌ها با شما چگونه بود؟

صدیقی: من حدود 6 سال اسیر بودم و با توجه به اینکه متوجه شده بودند که پاسدار هستم به طور مرتب اردوگاه‌هایمان را عوض می‌کردند که نتوانیم نقشه‌ای برای فرار بکشیم. در این سال‌ها نحوه‌ی برخورد بعثی‌ها با اسرای ایرانی اصلاً خوب نبود و به شکلی برخورد می‌کردند که رزمندگان ایرانی را از اهداف مقدسی که در ذهن داشتند خسته کنند ولی به‌لطف خدا در هیچ یک از عملیات خود موفق نبودند و رزمندگان با استقامتی که از خود نشان دادند، به دنیا ثابت کردند که نیروهای رزمنده ایرانی با هدف مقدس‌شان از جان و مال خود برای دفاع از میهن اسلامی می‌گذرند.

از دیگر مشکلاتی که بعثی‌ها برای رزمندگان ایجاد کرده بودند، مخالفتشان با برگزاری نماز جماعت و انجام کارهای اجتماعی و تبلیغاتی بود که اگر زمانی متوجه این مسائل می‌شدند به‌شدت با اسرا برخورد و شکنجه‌های بسیار سختی را نیز اعمال می‌کردند. البته ما در زمان جنگ به هر شکلی که بود برنامه‌های معرفتی خود را به دور از چشمان عراقی‌ها انجام می‌دادیم ولی اگر هم زمانی خبر برگزار شدن آن به گوش عراقی‌ها می‌رسید شکنجه می‌شدیم اما ترسی برای اجرا کردن این برنامه‌ها در وجودمان نبود.

شکنجه‌های عراقی به قدری سخت و طاقت فرسا بود که در برخی موارد افرادی که برای شکنجه می‌آمدند تعدادشان از اسرای آسایشگاه‌ها بیشتر بود. آنها با این کار سعی داشتند که روحیه رزمندگان را کم کنند تا بر ضد اسلام و انقلاب عمل و دنبال رو راه آنها باشند که به لطف خداوند متعال و یاری ائمه اطهار (ع) هیچکدام از این شکنجه‌ها اثری بر روی اراده رزمندگان نداشت و حتی آنها را برای ادامه را مستحکم‌تر می‌کرد.

در آن زمان سید آزادگان حاج آقای ابوترابی که اعتقاد بسیار زیادی به حضرت زهرا(س) داشت می‌گفت: در یکی از روزها اسرای آسایشگاه‌ها را در وسط اردوگاه جمع و شروع به کتک زدن کردند و این کار بی‌رحمانه بعثی‌ها صحنه بسیار تأسف باری را رقم زده بود، من در همان زمان به حضرت زهرا (س) متوسل شدم که شرایط به نحوی پیش نرود که خدایی نکرده رزمندگانی که به اسیری گرفته شدند از هدف مقدسشان عقب نشینی کنند و زیر بار شکنجه‌های دشمن طاقت نیاورند و حرف‌هایی بزنند که زیبنده جمهوری اسلامی نباشد. در همین حین بود که دیدم یکی از خواهران پرستار ایرانی که به اسارت گرفته شده بود کابل را از دست سرباز عراقی گرفت و شروع به کتک زدن بعثی‌ها کرد. با این کار خواهر رزمنده ترس و واهمه در دل عراقی‌ها افتاد و اینجا بود که متوجه شدیم که دشمن را در خانه خودش هم می‌توان به اسارت گرفت.

تسنیم: شیرین‌ترین و تلخ‌ترین خاطره شما از زمان اسارت؟

صدیقی: بزرگترین غمی که بر دل ما نشست، رحلت حضرت امام بود. در آن زمان وضعیت اردوگاه‌ها به هم ریخت و رزمندگان بوسیله پتوهای مشکی که داشتند دیوارهای آسایشگاه‌ها را سیاه پوش کردند و برای یکدیگر تسلیت می‌گفتند و آنچنان غم اردوگاه‌ها را فرا گرفت که یکی از سنگ دل ترین شکنجه‌گرهای عراقی به نام "راعب مفید" که اکثر رزمندگان این فرد بی رحم را می‌شناختند پس از اعلام رحلت حضرت امام به اردوگاه ما آمد و رحلت امام را تسلیت گفت و تاکید کرد که می‌دانم رهبر دینی و بزرگ شما از دنیا رفته ولی شما به شکلی عزاداری کنید که جو اردوگاه‌ها به هم نریزد چون من هم مسئول هستم.

اما شیرین‌ترین خاطره ما هم انتخاب شایسته آیت الله خامنه‌ای در آن زمان حساس بود زیرا ایشان یک معجزه به تمام معنا هستند و امروز هم که به چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب رسیدیم، تمام حوادث تلخی که در این سال‌ها با آن روبه رو بودیم را توانستند به هوشمندانه ترین روش مدیریت کنند.

تسنیم: چیزی از "راعب مفید‌" شکنجه‌گر سنگ‌دل عراقی به یاد دارید؟

صدیقی: بله این شکنجه‌گر بی‌رحم چند ماه قبل از رحلت امام در شب عید سعید فطر رزمندگان ایرانی را به شدت مورد شکنجه‌های قرار داده بود، به این شکل که با چاقوی آشپزخانه رزمندگان را تهدید کرد که اگر به امامتان توحید نکنید من سر تک تک شما را می‌بُرم، در این زمان اسرا به راعب گفته بودند که ما از زمان خروج از منزل برای حضور در جبهه خون‌هایمان را فدای رهبرمان کردیم و شما اگر می‌خواهید سر ما را ببرید تا بتوانیم به مسیر شهادت که آرزوی دیرینه ما بود برسیم.

تسنیم: از زمان آزادی اسرا بگویید و اینکه شما جز چندمین گروه از تبادل اسرا در زمان بازگشت رزمندگان به میهن اسلامی بودید؟

صدیقی: قبل از اینکه اولین گروه از اسرای ایرانی به کشور بازگردند ما زیاد توجهی به بحث آزادی نداشتیم زیرا هنوز در دست دشمن اسیر بودیم ولی آن زمان که نخستین گروه از اسرا را تبادل کردند توجه ما نیز نسبت به این امر بیشتر شد و با توجه به اینکه ما جز گروه‌های آخر تبادل اسرا بودیم شرایط مقداری سخت پیش رفت، به طوری که یکبار ما را نزدیک به مرز ایران و عراق آوردند ولی تبادل صورت نگرفت و گفتند که عراق از تبادل اسرا پشیمان شده و دوباره به اردوگاه برگشتیم که در نهایت پس از چند روز توافق انجام گرفت و به لطف خدا به کشور بازگشتیم.

تسنیم: حس و حال شما در زمان آزادی و بازگشت به ایران؟

صدیقی: ابتدای این امر ما در شوک بزرگی بودیم چون انتظار آزادی را در ذهن خود نداشتیم و زمانی که به ایران بازگشتیم شرمنده خانواده شهدا و کسانی که فرزندانشان با ما همراه بودند که یا شهید و یا مفقود شدند بودیم. از طرفی هم خوشحال بودیم که پس از شش سال به ایران بازگشتیم.

تسنیم: سخن پایانی؟

صدیقی: امیدوارم که جمهوری اسلامی در سایه رهبری مقتدر و شجاع به راه خود ادامه دهد و دشمنان نظام و اسلام هم یک به یک نابود شوند و هیچ گزندی به ایران اسلامی وارد نشود.

گفت‌وگو: محمد جواد خاکپور

انتهای پیام/ ز

R41376/P41362/S6,76/CT2

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۲۰۲۰۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وابستگی اقتصادی اسارت می‌آورد

ایسنا/خراسان رضوی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: شعار سال ۱۴۰۳ «جهش تولید با مشارکت مردم» نامگذاری شده و این امر بیانگر این است که اقتصاد اساساً زمینه‌ساز استقلال یک کشور است؛ زیرا وابستگی اقتصادی اسارت می‌آورد و این وابستگی انسان‌ها را تحت تاثیر قرار می‌دهد و آن‌ها را مزدور می‌کند.

سید صولت مرتضوی امروز، ۱۰ اردیبهشت‌ماه در جشنواره امتنان که در سالن تلاش مجموعه فرهنگی ورزشی کارگران شهید برونسی مشهد برگزار شد، اظهار کرد: خداوند را شاکرم که به بهانه جشنواره امتنان در جوار امام رضا(ع) گردهم جمع شده‌ایم و در هفته کارگر با کارگران، کارفرمایان و بازنشستگان در میان شما عزیزان هستم. هفته کارگر فرصت مغتنمی است تا مدیران دستگاه اجرایی و دولتمردان به بررسی ابعاد پیدا و پنهان خدمات کارگران بیاندیشند و رسیدگی کنند.

وی بیان کرد: موضوع کار و کارگر دو مقوله‌ای هستند که اساسا عنصر تعالی، پیشرفت و آبادانی هر جامعه‌ای را رقم می‌زنند. در دیداری که در روزهای گذشته مقام معظم رهبری با کارگران داشتند، آیت‌الله خامنه‌ای به تفصیل در خصوص مقام کار و کارگر سخن گفتند و دو مقوله کارگر از منظر اسلام و کارگر از دیدگاه سایر مکاتب را تفکیک کردند؛ که از منظر احکام و آموزه‌های دینی جایگاه کارگر جایگاهی بسیار رفیع است و از آیات و احکام قرآن چنین برداشت می‌شود که جوهره پیشرفت و تعالی کار و تلاش است.

کارگر ستون فقرات تولید است

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: کارگر در منظر پویای اسلام، ابزاری برای تولید نیست بلکه کارگر خالق است و این خالق می‌تواند تولید را برای صنعت به ارمغان بیاورد. از منظر مقام معظم رهبری تولید ستون فقرات اقتصاد است و کارگر ستون فقرات تولید است و نفس کار و تلاش در مکتب اسلام صاحب ارزش است. وابستگی اقتصادی عوامل مختلفی از قبیل عدم ایمان به خداوند و شهوت قدرت را دارا است و اگر امروزه مشاهده می‌کنیم که نظام جمهوری اسلامی ایران قطب‌بندی حاکم و رایج بر جهان را فرو ریخته است به دلیل زحمت‌های کارگران جمهوری اسلامی ایران است که باعث پدید آمدن استقلال مالی در سطح کشور شده‌اند.

مرتضوی ادامه داد: ایرانی که در سال‌های گذشته برای خرید وانت‌تویوتا، سیم‌خاردار و امکانات اولیه دفاعی محتاج بیگانگان بود، امروزه به دست و توان کارگران ایرانی کروز پرتاب می‌کند و موشک‌های نقطه‌زن خاص را پدید می‌آورد؛ که این امور از تلاش و زحمت‌های کارگران جمهوری اسلامی ایران حاصل شده است. کارگران ایرانی در زمینه‌های مختلفی موفق شده‌اند و برای ایران موفقیت کسب کرده‌اند و این امر به این دلیل است که کار را جهاد می‌دانند و نگاهی خالص به کار دارند که می‌تواند استقلال اقتصادی را که بسترساز اقتصاد سیاسی است، فراهم کند. از سوی دیگر کارفرمایان هم در این امر دخیل بوده و متاسفانه برخی‌ از آن‌ها در جامعه کارگری و کارفرمایی به دنبال دوقطبی‌سازی هستند؛ اما باید توجه کنند که کارگر و کارفرما یکی هستند و رابطه کارگری و کارفرمایی رابطه محب و محبوبی است و طرفین باید همدیگر را دوست داشته باشند.

وی تصریح کرد: اگر توان علمی و اجرایی کارگران ایران اسلامی وجود نداشت، امروزه نمی‌توانستیم در معادلات جهانی اثرگذار واقع شویم. زیرا هیچ معادله‌ای در جغرافیای سیاسی جهان وجود ندارد که بدون در نظر گرفتن سهم جمهوری اسلامی ایران قابل حل باشد. جهش تولید امری است که کارگران و کارفرمایان می‌توانند آن را در جامعه به وجود آورند. زیرا امروزه در زمینه تولید به رشد رسیده‌ایم و انشاالله با همکاری مردم جهش را به ارمغان می‌آوریم.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی تصریح کرد: دولت مشتاق است که آحاد مختلف جامعه صاحب سرمایه شوند و در این راستا نیز تلاش‌های بسیاری کرده است. درست است که تورم، حقوق، نیازهای کارگران و ... مسائل بسیار مهمی هستند اما این امر در زمان خود بررسی می‌شود و این فرمایشات به حق است اما باید دلیل این امور هم برای مردم بیان شود. دلیل این مشکلات و معضلات اقتصادی این است که متاسفانه به دلیل پاره‌ای از ملاحظات و نگاه کردن به واکنش بیگانگان؛ کشور ایران یک دهه در رکود بوده است و این امر در جداول رشد به صراحت نمایان شده و رشد حدود نیم درصد بیان شده است؛ زیرا در آن دهه نقدینگی به شدت زیادی افزایش داشته است و تورم با رشد غیرمنطقی افزایش یافته است، لذا این امور باعث رکود جامعه اقتصادی ایران در یک دهه شده است.

افزایش ۱۱۷ درصدی درآمدها در سه سال اخیر

مرتضوی افزود: تمام تلاش دولت ایران این است که به فضل الهی تورم را مهار کند، تولید را افزایش دهد و رشد اقتصادی مطلوبی را کسب نماید. زیرا تورم نقطه به نقطه در اسفند سال ۱۴۰۲ به ۳۵ درصد رسیده است و بر اساس گزارشات مرکز آمار ایران تورم نقطه به نقطه فروردین ۱۴۰۳ به کانال ۲۹ رسیده است و تورم کل فروردین به ۳۸.۸ درصد رسیده است، بنابراین با هدف‌گذاری که دولت انجام داده است، امیدواریم بتوانیم تا پایان سال نرخ رشد تورم را مدیریت کنیم و به کانال ۲۹ درصد دست یابیم.

وی ادامه داد: البته لازم به ذکر است که از نظر ریالی در سه سال اخیر بالغ بر ۱۷۵ درصد حقوق‌ها افزایش داشته است و از منظر درصدی هم ۱۱۷ درصد افزایش درامد را دارا هستیم که این امر در میانگین سالانه رقم ۴۰ درصد را به خود اختصاص داده است. اما با توجه به این آمار باز هم این افزایش کافی نیست و در تلاش هستیم که با وحدت این امر را افزایش دهیم. باید فردی و گروهی تلاش کنیم و در راستای حق قدم برداریم تا در جامعه تاثیرگذار باشیم.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در خصوص مسکن کارگران عنوان کرد: از مسئولین استانداری، شهرداری و کارفرمایان درخواست می‌کنم که به حوزه مسکن کارگری توجه ویژه کنند و کارفرمایان محترم در مکان‌های مناسب و در جوار کارگاه‌ها این امر را برای کارگران فراهم آورند. زیرا اگر عشق باشد، بهره‌وری افزایش پیدا می‌کند؛ اگر بهره‌وری افزایش یابد، تولید ناخالص افزایش پیدا می‌کند و اگر این امر افزایش یابد سرانه درآمد افزایش پیدا می‌کند. لذا باید در این راستا قدم برداریم و دولت هم مصمم در این امر قدم بر می‌دارد تا گره از مشکلات کارگران باز کند. بنده از جانب خود شهادت شرعی می‌دهم که رییس جمهور در این امر هوشیار است و به تمامی مسئولین دولت در خصوص معیشت مردم در تمامی جلسات هشدار می‌دهد. بنابراین برای این امور تعابیر مختلفی اندیشدیده شده است که یکی از این تعابیر طرح کالابرگ است که برای عموم مردم جامعه ارائه شده است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • روایت عربی از حملات پرتعداد با پهپاد ایرانی به اسرائیل
  • اتفاق عجیب در فوتبال ابران؛ ورثه سرمربی، شاکی جدید تیم شد!
  • تحلیلگر اسرائیلی:زمان آن رسیده تا این جنگ متوقف شود/ دیوان کیفری در حال آماده شدن برای صدور حکم بازداشت نتانیاهو/ یدیعوت آحارانوت: این نتانیاهو است که توافق مبادله اسرا را به تاخیر می‌اندازد+ عکس و فیلم
  • شکایت عجیب از باشگاه ایرانی: ورثه یک سرمربی!
  • وابستگی اقتصادی اسارت می‌آورد
  • دومی و ششمی تیم‌های ملی امید مردان و زنان در مسابقات شطرنج شهرهای آسیا
  • روایت حیرت‌ انگیز یک نویسنده از خاطره‌بازی دو فرمانده ایرانی و عراقی سال‌ها پس از جنگ تحمیلی
  • ◄ اسارت رانندگان کامیون در کشور آذربایجان به بهانه تصادف + فیلم
  • روایت عجیب از تلاش‌ها برای تعطیلی خانه امن زنان | درها را قفل کردیم، دخترها در آشپزخانه جمع شده و گریه می‌کردند!
  • تعداد زنان کارگر به روایت وزیر کار