Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-04-26@09:38:19 GMT

درخواست واشنگتن از «فیس‌بوک» برای جاسوسی

تاریخ انتشار: ۲۷ مرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۲۰۵۸۴۸

به گزارش فارس، دولت آمریکا در تلاش است تا شبکه اجتماعی فیس‌بوک را وادار کند با رمزگشایی نرم‌افزار پیام‌‌رسان خود، اطلاعات مربوط به پیام‌های صوتی کاربران را در اختیار واشنگتن قرار دهد.

بنا بر گزارش خبرگزاری «رویترز»، سه نفر از مقاماتی که در رابطه با این طرح دولت آمریکا توجیه شده‌اند با افشای این خبر گفتند که کاخ سفید سعی دارد با این اقدام نیروهای اجرای قانون آمریکا را قادر سازد تا به استراق سمع مکالمات صوتی مظنونین در تحقیقات جنایی بپردازند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر اساس این گزارش، در حال حاضر چندین پرونده قبلا گزارش نشده در دادگاه فدرال کالیفورنیا به صورت محرمانه در جریان است و به همین دلیل هیچ سندی در این خصوص به صورت علنی منتشر نشده است، اما این سه نفر به رویترز اعلام کردند که فیس‌بوک این درخواست وزارت دادگستری آمریکا را به چالش کشیده است.

بنا به گفته این منابع مطلع که خواستند نامشان فاش نشود، قاضی در جلسه دادگاهی که روز سه‌شنبه به درخواست دولت آمریکا به اتهام نافرمانی از انجام درخواست جاسوسی علیه فیس‌بوک برگزار می‌شد، به شنیدن ادله دو طرف پرداخت.

شبکه اجتماعی فیس‌بوک و وزارت دادگستری آمریکا هر دو از اظهارنظر در این خصوص خودداری کرده‌اند.

خبرگزاری رویترز در ادامه گزارش کرد، هنوز اثرات حکم قاضی در این پرونده مشخص نیست. اگر دولت آمریکا در این پرونده پیروز شود، ممکن است درخواست‌های مشابهی برای مجبور کردن شرکت‌ها به بازنویسی سرویس‌های محبوب رمزگذاری شده نظیر «واتس‌آپ» که هم شامل پیام‌های متنی و هم صوتی می‌شود نیز مطرح کند.

فیس‌بوک اعلام کرده که مکالمات صوتی نرم‌افزار پیام‌رسان این شبکه اجتماعی از شیوه رمزگذاری کاربر به کاربر استفاده می‌کند به گونه‌ای که صرفا طرف‌های استفاده‌کننده از این نرم‌افزار قادر به دسترسی به این مکالمات هستند.

رمزگذاری کاربر به کاربر از جمله امن‌ترین راه‌های برقراری ارتباط آنلاین به صورت خصوصی و امن به شمار می‌آید و با این شیوه رمزگذاری پیام‌ها، در دو طرف مکالمه صرفا افرادی که در حال برقراری ارتباط هستند قادر به مشاهده و خواندن پیام‌ها خواهند بود و حتی هکرها و دولت‌ها و حتی شرکت‌های ارائه دهنده خدمات ارتباطی نیز قادر به دسترسی به پیام‌ها نخواهند بود.

این درخواست دولت آمریکا از فیس‌بوک در شرایطی مطرح شده که «شریل سندربرگ» از مدیران ارشد شرکت فیس‌بوک چندی پیش در خصوص افشای اطلاعات کاربران گفته بود: «گزینه های مختلفی در دسترس کاربران فیس‌بوک قرار دارد. اما گزینه عدم دسترسی شرکت های ثالث به داده های خصوصی کاربران محصولی است که دسترسی به آن با پرداخت پول ممکن است.»

«کریستین ویگاند» سخنگوی اتحادیه اروپا در ماه آوریل گفته بود که فیس‌بوک اطلاعات بیش از ۲.۷ میلیون نفر در اتحادیه اروپا را به صورت اشتباهی با موسسه کمبریج آنالیتیکا به اشتراک گذاشته شده است.

یک دادگاه استیناف فدرال در واشنگتن در سال 2006 حکمی را صادر کرده بود که بر اساس آن قانونی که شرکت‌های مخابراتی را مجبور می‌کرد تا در فرایند استراق سمع از کاربران، با نیروهای پلیس آمریکا همراهی کنند، شامل شرکت‌های ارائه خدمات تبادل اطلاعات از طریق اینترنت نیز می‌شود و اینگونه شرکت‌ها نیز موظف هستند تا طبق این حکم دادگاه آمریکا در فعالیت‌های جاسوسی علیه شهروندان با دولت آمریکا همراهی کنند.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۲۰۵۸۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

همدستی این پیام رسان با اسرائیل برای کشتار مردم فلسطین + جزئیات

به گزارش همشهری‌آنلاین، پایگاه میدل‌ایست‌مانیتور گزارش داده طرح اسرائیل برای هدف قرار دادن فلسطینی‌ها از طریق هوش مصنوعی در غزه از طریق برنامه واتساپ که متعلق به شرکت آمریکایی «متا» است تسهیل شده است.

چند ماه پیش رسانه‌ها گزارش داده بودند اسرائیل از سامانه‌ای که مجهز به هوش مصنوعی است به نام «لاوندر» برای شناسایی فلسطینی‌ها در غزه و سپس هدف قرار دادن آنها استفاده می‌کند. این سامانه ۳۷ هزار فلسطینی را زیر نظر دارد.

این سامانه به جای آنها تنها افرادی مشخص را هدف قرار دهد به صورت عامدانه طوری طراحی شده که تلفات بالایی هم از غیرنظامیان بگیرد. منابعی در ارتش اسرائیل و دستگاه‌های اطلاعاتی این رژیم اعتراف کرده‌اند که فلسطینی‌ها را هنگامی که در خانه و در جمع خانواده حضور دارند نیز هدف قرار می‌دهند.

«پاول بیگار»، مهندس نرم‌افزار و بلاگر روز دوشنبه جزئیات جدیدی درباره نحوه استفاده اسرائیلی‌ها از سیستم «لاوندر» افشا کرده و گفته که برنامه واتساپ هم جزئی از این برنامه است. یکی از عامل‌های اصلی که باعث می‌شود لاوندر فردی را به عنوان هدف بالقوه شناسایی کند حضور او در یک گروه واتساپی است که شبه‌نظامی دیگری در آن حضور داشته باشد.

این روش جدا از اینکه بسیار غیردقیق است و موجب می‌شود فلسطینی‌ها تنها بر حسب داشتن گروهی مشترک با یک فرد نظامی هدف قرار بگیرند ادعاهای واتساپ مبنی بر حفظ محرمانگی کاربران و استفاده از روش رمزگذاری «کاربر به کاربر» را با تردیدهای جدی مواجه می‌کند.

بیگار با بیان اینکه شرکت متا به عنوان مالک واتساپ همدست اسرائیل در کشتن فلسطینی‌ها است این شرکت را به نقض مستقیم قوانین بین‌المللی متهم کرده و علاوه بر این، ادعای آن در خصوص پایبندی به موازین حقوق بشر را زیر سوال برده است.

کد خبر 846670 منبع: تسنیم برچسب‌ها واتس آپ- پیام رسان اسرائیل خبر ویژه فلسطین

دیگر خبرها

  • کاخ سفید: برنامه‌ای برای سفر اردوغان به آمریکا وجود ندارد
  • حضور بلینکن در چین هم‌زمان با تصویب بسته کمک نظامی به تایوان از سوی واشنگتن
  • درخواست بلینکن از چین: با شرکت‌های آمریکایی عادلانه رفتار کنید
  • آغازی برپایان سلطه واشنگتن درنیجر/پیروزی راهبردی مسکودرمصاف باغرب
  • پایان ماجراجویی آمریکا در آفریقا
  • سفر وزیر خارجه آمریکا به چین در بحبوحه اختلافات عمیق
  • شورش بزرگ در دانشگاه های آمریکا / حمایت واشنگتن از اسرائیل بالاخره کار دستش داد/ تلاش دولت برای سرکوب معترضان عدالتخواه با بهانه «یهودی ستیزی»
  • درخواست پنتاگون از دولت عراق درباره نیروهای آمریکایی
  • وال استریت ژورنال: آمریکا طرح تحریم برخی بانک‌های چینی را در دستور کار قرار داد
  • همدستی این پیام رسان با اسرائیل برای کشتار مردم فلسطین + جزئیات