Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-05-03@04:56:07 GMT

واکنش فرماندار قم درباره تجمع فیضیه

تاریخ انتشار: ۲۷ مرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۲۰۷۳۰۰

فرماندار قم اعلام کرد گزارشی از شعار‌های تهدیدآمیز تجمع طلاب در مدرسه فیضیه قم را به مقامات ارشد استان ارسال کرده است و دستگاه‌های امنیتی به این اتفاق رسیدگی خواهند کرد.

رضا سیار در گفتگو با ایرنا، درباره تجمع روز پنجشنبه تعدادی از طلاب در مدرسه فیضیه قم گفت: ما این اتفاق را از طریق گزارش به مقامات ارشد استان دنبال می‌کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

من روز پنجشنبه گزارش حاشیه‌ها و شعار‌هایی که در تجمع طلاب در مدرسه فیضیه قم اتفاق افتاد را به استانداری اعلام کردم. اکنون نیز دستگاه‌های اطلاعاتی و امنیتی پیگیری کنند.

فرماندار قم در پاسخ به این سؤال که آیا برای تجمع طلاب مجوز صادر شده بود اعلام کرد: این‌گونه تجمعات که در داخل دانشگاه یا حوزه برگزار می‌شود نیاز به مجوز ندارد، اما اگر افرادی غیر از دانشجویان یا طلبه‌ها در این تجمعات شرکت کنند یا مسئول برگزاری آن باشند، غیرقانونی است.

سخنرانان جنجالی تجمع طلاب

چهارشنبه هفته گذشته در فضای مجازی خبری مبنی‌بر برگزاری تجمع طلاب و اساتید حوزه علمیه قم منتشر شد. صبح روز پنجشنبه در مدرسه فیضیه قم جمعی از طلاب تجمعی با عنوان «عدالت اقتصادی» برگزار کردند. در دعوت‌نامه‌هایی که شب قبل از برگزاری تجمع در فضای مجازی دست‌به‌دست می‌شد، تنها نام حسن رحیم‌پورازغدی به‌عنوان سخنران تجمع اعتراضی طلاب درج شده بود، اما صبح پنجشنبه حسین طیبی‌فر، فرمانده تیپ ۸۳ امام جعفر صادق قم نیز برای طلاب به بیان مطالب خود پرداخت.

تهدید دولت از سوی سخنرانان

بر اساس آنچه حوزه نیوز از سخنرانی این فرمانده سپاه منتشر کرده، طیبی‌فر وضعیت فعلی کشور را به‌دلیل وجود قارون‌گرایانی که برای براندازی مسئولیت گرفته‌اند، می‌داند.

به ادعای او «امروز اگر کشور از نظر اقتصادی مشکلاتی دارد به خاطر این است که روحیه قارون‌گرایی در بعضی مسئولین کشور پیدا شده است... بسیاری از فتنه‌گران درجه یک در گوشه و کنار کشور به‌عنوان مسئول در حال فعالیت هستند. این‌ها اگر مسئولیتی هم پیدا کردند برای براندازی نظام است و امروز اگر جامعه ما مبتلا شده به جمعی که قارون‌گرا شده و دارند دل ملت را به درد می‌آوردند، دلیلش وجود همین افراد در مسئولیت‌هاست.»

فرمانده تیپ ۸۳ امام جمعفر صادق قم در پایان سخنرانی‌اش خطاب به دولتمردان گفت: تجمع طلاب در مدرسه فیضیه قم ضمن اینکه حمایت از سخنان رهبری است، اخطار به آنان برای حرکت در ریل انقلاب و برخورد با مفسدان نیز هست.

به گزارش حوزه نیوز پیکان حملات رحیم‌پورازغدی نیز در این مراسم به سمت دولت حسن روحانی بود. او در سخنانش نتیجه اقتصاد برجامی را یأس مردم دانست و تأکید کرد: کسانی باید پاسخگوی اوضاع اقتصادی و قیمت ارز و طلا در کشور باشند که وعده‌های خوش به مردم دادند. این عضو شورایعالی انقلاب فرهنگی نیز مانند فرمانده تیپ ۸۳ امام جعفر صادق قم در سخنرانی‌اش تأکید کرد این تجمعات باید ادامه داشته باشد و به گفته او حوزه از مرجعیت تا طلبه، وظیفه دارد به لحاظ هم نظری و هم عملی از این تجمعات حمایت کنند.

حاشیه‌هایی پررنگ‌تر از متن

حاشیه‌های تجمع طلاب در مدرسه فیضیه قم پررنگ‌تر از متن آن بود. تابلو‌ها و شعار‌های تجمعی که در اعتراض به وضعیت اقتصادی کشور برگزار شده بود، تنها قوه مجریه را نشانه گرفت. «وزیران میلیاردی، زالوی این نظامند»، «ملت ما نجیب است، وزیر به فکر جیب است»، «رهبر با درایت، دولت بی‌کفایت»، «برجامیان برگردید، مطیع رهبر گردید»، «محصل انگلیس، مذاکره کلید نیست»، «نه برجام نه ۲۰۳۰، لعنت به انگلیسی»، «سؤال از مسئولان وظیفه مجلس است، تمرد از قوانین شیوه هر ناکس است»، «این گفته امام است، مذاکره حرام است»، «دروغ میگن جنگ می‌شه، فریب می‌دن همیشه»، «بنی‌صدر‌ها همیشه فرصت فرار ندارند» و «طلبکار علی شدند، آن‌ها که خود ابوموسی اشعری را انتخاب کردند». این‌ها ازجمله شعار‌هایی است که روی پلاکارد‌ها به دستان روحانیون در مدرسه فیضیه بالا رفت.

شعاری که جنجال‌آفرین شد

اما پلاکاردی که یکی از طلاب بالای سر خود گرفته بود بیش از سایر شعار‌ها جنجال‌آفرین و برای برگزارکننده این مراسم حاشیه‌ساز شد. «ای آنکه مذاکره شعارت، استخر فرح در انتظارت»، این شعار هم در روزنامه‌ها و هم در فضای مجازی واکنش برانگیز شد. بسیاری آن را اشاره به نحوه درگذشت مرحوم آیت‌الله اکبرهاشمی رفسنجانی دانستد و آن را نوعی تهدید به ترور تفسیر کردند.

روزنامه جمهوری اسلامی، به مدیرمسئولی حجت الاسلام مسیح مهاجری با اشاره به این پلاکارد در تجمع روز پنجشنبه جمعی از طلاب در مدرسه فیضیه قم در خودجوش بودن این تجمع تشکیک کرد. این روزنامه نوشت: روز پنجشنبه تجمعی در مدرسه فیضیه قم با هدف اعتراض به سیاست‌های دولت برگزار شد که وجود یک تابلو با مضمونی تهدیدآمیز نسبت به رئیس‌جمهور، توجه بسیاری از کاربران فضای مجازی را جلب کرد. روی این تابلو نوشته شده بود: «ای آنکه مذاکره شعارت - استخر فرح در انتظارت». کاربران، با دیدن این شعار گفتند این، علاوه‌بر آنکه تهدیدی علیه رئیس‌جمهور است، نوعی اعتراف به فعال بودن دست‌هایی در ماجرای جان باختن آیت‌الله هاشمی رفسنجانی در استخر است.

این روزنامه در ادامه گزارش کوتاه خود درباره تجمع طلاب در مدرسه فیضیه قم به نکته دیگری درباره این تجمع اشاره کرده که نشان می‌دهد تجمع برگزار شده از سوی نهادی خارج از حوزه برنامه‌ریزی و هدایت شده است. بر اساس تصاویری که رسانه‌ها از تجمع روز پنجشنبه منتشر کردند، روی دسته تابلو‌ها و پلاکارد‌هایی نوشته شده «بعد از مراسم تابلو‌ها را برگردانید»؛ جمله‌ای که برنامه‌ریزی‌شده بودن این تجمع توسط یک جریان خاص را برملا می‌کند.

منبع: فرارو

کلیدواژه: فرماندار قم تجمع فیضیه دستگاه اطلاعاتی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۲۰۷۳۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازی محل رشد خلاقیت دانش آموز است

خبرگزاری مهر_ گروه جامعه؛ روز معلم که می‌شود همه ما به یاد معلمانمان می‌افتیم؛ خانواده‌ها از معلمان فرزندانشان تقدیر می‌کنند؛ مدیران مدارس برای معلمان خود هدایایی در نظر می‌گیرند و آموزش و پرورش در هر استان و شهر هم سعی دارد هر ساله به مناسبت روز معلم از معلمان نمونه خود تقدیر کند.

در این میان اما معلمانی هستند که بدون چشم داشتی، بدون آنکه از تدریس و زحماتشان کسی تقدیری داشته باشد؛ همچنان معلمی را با شوق و علاقه ادامه می‌دهند.

به بهانه روز زیبای معلم تلاش می‌کنیم در چند مصاحبه با تعدادی از این معلمان گفت‌وگو داشته باشیم.

بخشی از این معلمان معلمان طرح امین هستند؛ طرحی که از مدت‌ها قبل بر اجرای آن تاکید شده بود اما سال‌ها به صورت محدود اجرایی شد؛ طرحی از سوی حوزه علمیه برای پرورش طلاب معلم که چند ساعتی در هفته میهمان مدارس باشند.

می‌خواهم دوست دانش آموزانم باشم

حجت قلی نژاد یک روحانی طرح امین است که در چند سال گذشته در مدارس استان آذربایجان غربی شهر ارومیه مربی و معلم پرورشی بوده است؛ با او که یک طلبه و معلم روحانی است؛ در مورد جایگاه معلم و میزان اثرگذاری او بر شخصیت دانش آموزان صحبت کردیم.

قلی نژاد با بیان اینکه در کنار درس تلاش می‌کنم یک روحانی با اخلاق و دوستی برای دانش آموزانم باشم؛ گفت: یکی از مواردی که در ذهنم بود با حضور در مدرسه اجرای آن را ببینم این بود که بتوانم نگرانش نگرش کودکان را نسبت به اسلام و روحانیت در مدارس مثبت کنم. چند ماه در مدرسه فقط به این موضوع متمرکز شدم که در کنار تدریس در خصوص اسلام و انقلاب هم با دانش آموزان صحبت کنم.

وی با بیان اینکه در فعالیت‌های مدرسه متوجه شدم اگر ایجاد مقبولیت نکنم هیچ وقت نمی‌توانم موفق شوم؛ گفت: باید کودک در ابتدا مرا در قلبش جا دهد و نگرشی مثبت و خاطره خوبی از درس با من داشته باشد تا به صحبت‌هایم هم گوش دهد. این کار را با بازی برای بچه‌ها انجام دادم.

این معلم شهرستان ارومیه افزود: در زنگ‌های تفریح یا زمان‌های استراحت در کلاس درس در حالی که لباس روحانیت همچنان بر تنم است با دانش آموزان بازی می‌کنم؛ می‌دانم بازی بهترین فرصت برای رشد خلاقیت و همچنین ایجاد صمیمیت بین مربی و معلم با دانش آموز است.

این معلم طرح امین خاطر نشان کرد: بهترین اثرگذاری برای من این است که نه تنها نگاه دانش آموز به اسلام و روحانیت بلکه حتی نظر خانواده وی هم نسبت به انقلاب و نظام اسلامی نگره نظر و نگرشی مثبت شده و همراه با امید باشد.

طلاب امین سهمیه‌ای در آزمون‌های استخدامی معلمان ندارند

طرح امین در دولت فعلی با جذب طلاب و روحانیون ادامه یافته است. در طرح امین در حال حاضر ۲۵ هزار طلبه اعم از حوزه علمیه برادران و خواهران به عنوان طلبه تبلیغی هفته‌ای چند ساعت با حضور در مدارس به سوالات دینی دانش آموزان پاسخ می‌دهند.

مسئولان وزارت آموزش و پرورش بارها اعلام کردند که به کارگیری طلاب در این وزارتخانه، ریالی را متوجه وزارت آموزش و پرورش نکرده است؛ این طلاب حقوقی بابت این همکاری دریافت نمی‌کنند و مبلغی در حد ایاب و ذهاب از طرف معاونت تبلیغ حوزه علمیه و گاهی در مناسب‌ها، از طرف سازمان تبلیغات و یا سازمان اوقاف پرداخت می‌شود. در حقیقت طلاب طرح امین می‌دانند کار پاره وقت در مدارس هیچ گاه شغل ثابتی برای آنان نخواهد بود.

از سوی دیگر طلاب امین هیچ گاه در موضوع استخدام معلمان هم نیستند و بنا بر تأکیدات مسئولان هیچ گاه سهمیه‌ای از ظرفیت آزمون‌های استخدامی برای طلاب طرح امین در نظر گرفته نشده است. با این حال فعالیت در طرح امین می‌تواند یک امتیاز برای پذیرفته‌شدگان مرحله کتبی آزمون استخدامی معلمان باشد که اگر در مرحله‌ی کتبی پذیرفته شدند؛ در هنگام مصاحبه و گزینش از امتیاز حضور در طرح امین استفاده کنند.

کد خبر 6094438 علی قدمی

دیگر خبرها

  • اعتراض طلاب به علیرضا پناهیان با شعار «حیدر حیدر» را ببینید | فیلم
  • تحصیل پنجاه هزار طلبه خواهر در مدارس علمیه کشور
  • امام خمینی(ره) فصل جدیدی در تاریخ را از فیضیه قم رقم زد
  • امام(ره) فصل جدیدی در تاریخ را از فیضیه رقم زدند / امام صادق(ع) منظومه جامع فکر تمدنی اسلامی را ارائه کردند
  • بطحایی، وزیر اسبق آموزش و پرورش: ورود طلاب و روحانیون در مدرسه مسبوق به سابقه بوده است/ درس دینی را با روشی بسیار غلط ارائه می‌دهیم/ ما باید به شدت و سرعت روشمان را تغییر دهیم/ نمی‌شود با یک روش ناقص با مردم لج بازی کرد و به حرف‌های آنان گوش نداد
  • بازی محل رشد خلاقیت دانش آموز است
  • ورود جمعی از طلاب مدرسه دارالسلام تهران به قزوین
  • زنگ «سپاس معلم» در شفت نواخته شد
  • افشای کینه شاه از قم
  • شورا‌های اسلامی می‌توانند بسترساز تحقق شعار سال باشند