Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-05-03@21:50:18 GMT

زرد شدن دندان‌ها بر اثر این ۶ عادت غلط

تاریخ انتشار: ۲۸ مرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۲۰۸۷۳۲

زرد شدن دندان‌ها بر اثر این ۶ عادت غلط

 
شاید اخیرا به عکس‌هایی که با دوستان خود گرفته اید نگاه کرده باشید و متوجه شوید که رنگ لبخند شما در مقایسه با دیگران متفاوت است. یا شاید متوجه شوید که دندان هایتان کمی زرد شده که قبلا اینطور نبود. علت این مسئله چیست؟

در ابتدا اطلاعاتی در مورد اینکه چطور زرد شدن دندان‌ها اتفاق می‌افتد توضیحاتی بیان می‌کنیم: به گفته دکتر دندانپزشک هارولد کاتز Harold Katz، مینای دندان بیرونی‌ترین لایه دندان است و عموما سفید یا سفید مایل به خاکستری آبی است و تا حدودی شفاف است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

لایه‌ای که درست زیر مینای دندان قرار دارد دنتین یا عاج دندان dentin نامیده می‌شود و اگر مینای دندان نازک شود، لایه دنتین قابل مشاهده خواهد بود. رنگ لایه دنتین نیز زرد است.

خوشبختانه اقداماتی وجود دارد که با انجام آن‌ها می‌توانید مینای دندان را قوی‌تر کرده و از رویت شدن عاج دندان پیشگیری کنید. همچنین می‌توانید لکه‌های غذایی روی دندان‌ها را کاهش دهید. در ادامه به برخی عادت‌هایی که منجر به زرد شدن دندان هایتان می‌شوند اشاره می‌کنیم. با تغییر این عادت‌ها می‌توانید از زرد شدن دندان‌ها جلوگیری کنید.


۱. زرد شدن دندان‌ها بر اثر استفاده بیش از حد از دهانشویه یا دهانشویه اسیدی


دکتر کاتز می‌گوید: یکی از بدترین محیط‌ها برای دندان‌های شما دهان خشک است. زیرا بزاق دارای ترکیبی از مواد معدنی، آنزیم‌ها و ترکیبات اکسیژن است که تعادل pH دهان را حفظ می‌کند – اسید دهان را که باعث فرسایش مینای دندان می‌شود، کاهش می‌دهد. به علاوه بزاق به طور مرتب دندان‌ها را تمیز می‌کند و باکتری‌ها را از دندان‌ها دور کرده و از چسبیدن لکه و لعاب به مینای دندان پیشگیری می‌کند.

دکتر کاتز می‌گوید: " آنچه ناراحت کننده است این است که بسیاری از دهانشویه‌ها خیلی اسیدی هستند و اگر خیلی مورد استفاده قرار بگیرند، می‌توانند مینای دندان را از بین ببرند؛ بنابراین اگر برای داشتن دهانی خوشبو به طور مرتب دهانشویه استفاده می‌کنید، بهتر است استراتژی‌های دیگری را نیز مد نظر داشته باشید، از جمله مسواک زدن و مراجعه مرتب به دندانپزشک. "



۲. زرد شدن دندان‌ها بر اثر مصرف بیش از حد از میوه‌ها و سبزیجات اسیدی


همانطور که دهانشویه اسیدی می‌تواند مینای دندان را نازک کند، اسید زیاد در رژیم غذایی نیزمی تواند به مینای دندان آسیب بزند. برخی از خوراکی‌هایی که اسیدی و آسیب رسان هستند، عبارتند از: مرکبات و آب مرکبات، گوجه فرنگی، آناناس، سرکه، نوشیدنی‌های کربوهیدرات، برخی نوشیدنی‌های ورزشی و برخی سس‌های سالاد که حاوی سرکه هستند.

اسیدی بودن این خوراکی‌ها به معنای حذف کامل ان‌ها از رژیم غذایی تان نیست، اما بهتر است بعد از خوردن یا نوشیدن هر یک از این خوراکی‌ها دهان خود را با آب بشویید. دکتر کاتز پیشنهاد می‌کند برای جلوگیری از لکه شدن دندان‌ها نیز بهتر است آب بنوشید و دهان خود را با آب بشویید، به ویژه بعد از خوردن زغال اخته و چای پر رنگ.



۳. زرد شدن دندان‌ها بر اثر مصرف قهوه زیاد


به گفته دکتر کاتیا فریدمن Katia Friedman، عضو گروه دندانپزشکان فریدمن: گرچه بررسی‌ها نشان داده اند نوشیدن قهوه دارای مزیت‌های زیادی برای سلامتی است، اما این نوشیدنی با دندان‌ها زیاد مهربان نیست.

نوشیدن دو یا سه فنجان قهوه در روز باعث می‌شود مینای دندان در تماس دائمی با یک عامل رنگی باشد. مینای دندان دارای منافذ است که مواد رنگی در داخل این منافذ قرار می‌گیرند و اگر به طور مرتب مسواک نزنید یا دندان‌های خود را نشویید، این عوامل رنگی مانده در مینای دندان باعث زرد شدن دندان می‌شوند.

دکتر فریدمن می‌گوید: حجم نوشیدن قهوه نگران کننده نیست، آنچه مشکل ساز است، مدت زمان تماس قهوه با دندان هاست. اگر قهوه سریع یا با نی نوشیده شود، آسیب عوامل رنگ دار قهوه بر روی دندان کاهش خواهد یافت.



۴. زرد شدن دندان‌ها بر اثر سیگار کشیدن


دکتر فریدمن می‌گوید: مواد شیمیایی موجود در سیگار و تنباکو باعث رنگی شدن دندان می‌شوند، زیرا این مواد شیمیایی به مینای دندان می‌چسبند. هر چه بیشتر سیگار بکشید، این لکه‌ها بیشتر قابل مشاهده خواهند بود.

سیگار کشیدن با سایر مشکلات دهان و دندان و لثه نیز در ارتباط است، از جمله پوسیدگی دندان و خشکی دهان، بنابراین دلیل دیگری برای ترک سیگار پیدا شد.



۵. زرد شدن دندان‌ها بر اثر نادیده گرفتن بهداشت دهان و دندان


بهتر است برخی عادت‌های خود را بهبود بخشید: از نخ دندان استفاده کنید. دکتر فریدمن می‌گوید استفاده نکردن مداوم از مسواک و نخ دندان منجر به تجمع پلاک‌ها در مینای دندان می‌شود.

تجمع پلاک‌ها روی مینای دندان منجر به نازک شدن این لایه محافظ می‌شود و همچنین باعث می‌شود دندان‌ها به خاطر وجود باکتری‌ها زرد به نظر برسند. یک برنامه بهداشتی منطم وخوب در خانه و همچنین در محل کار می‌تواند راه ماسبی برای پیشگیری از زرد شدن دندان‌ها باشد.



۶. زرد شدن دندان‌ها و مسواک زدن با بی حوصلگی و به سرعت


گر چه مسواک زدن مرتب برای سلامت دندان‌ها ضروری و فوق العاده است، اما در واقع با فشار مسواک زدن یا سریع مسواک زدن به معنای سلامت دهان و دندان نیست و این روش در واقع تاثیر معکوس بر روی دندان‌ها می‌گذارد. آسیب اینگونه مسواک زدن به ویژه زمانی بیشتر خواهد بود که خمیر دندان شما حاوی مواد ساینده باشد؛ بنابراین اگر خیلی سخت و زیاد مسواک می‌زنید، ممکن است در حال از بین بردن مینای دندان‌های خود هستید.

اگر دندان‌های شما تقریبا زرد هستند، با دندانپزشک مشورت کنید تا به روش‌های حرفه‌ای زردی دندان برطرف شود و همچنین راهکار‌های برای پیشگیری از زردی دندان به شما ارائه شود. روش‌های زیادی برای حفظ سفیدی و زیبایی دندان‌ها وجود دارد.

منبع: سیمرغ

منبع: پارسینه

کلیدواژه: مراقبت از دندان زرد شدن دندان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۲۰۸۷۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درام و فانتزی ژانر فیلم‌های هشتمین پاتوق فیلم کوتاه شدند

به‌گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط‌عمومی انجمن سینمای جوانان ایران، هشتمین جلسه از نهمین فصل پاتوق فیلم کوتاه، روز یکشنبه ۱۶ اردیبهشت‌ ۱۴۰۳ با نمایش ۴ فیلم کوتاه در پردیس سینمایی بهمن برگزار خواهد شد.

فیلم‌های کوتاه داستانی «ماشوم» به کارگردانی حسین میرزامحمدی، «چشماتو ببند» به کارگردانی ابوذر حیدری، «برف سراسری» به کارگردانی پارسا دهقانیان و «دندان درخت» به کارگردانی علی پاک‌نیا، در این جلسه از فصل نهم پاتوق که توسط انجمن سینمای جوانان ایران برگزار می‌شود، روی پرده خواهند رفت.

سعید هاشم‌زاده نویسنده و منتقد سینما، به‌عنوان کارشناس این هفته، پس از اکران آثار با کارگردان‌های فیلم‌های کوتاه به نمایش درآمده و مخاطبان گفت‌وگو می‌کند و آثار را مورد تحلیل و بررسی قرار می‌دهد. محمد صابری به عنوان مجری‌کارشناس برنامه حضور خواهد داشت.

«ماشوم» در ژانر درام به نویسندگی مسعود هاشمی‌نژاد و کارگردانی و تهیه‌کنندگی حسین میرزامحمدی در سال ۱۳۹۹ ساخته شده است. در خلاصه داستان این اثر آمده است: «بلور دختری افغان است که بعد از حدود هشتاد روز اسارت به دست طالبان موفق به فرار می شود و به روستا و پناه خانواده خود باز می‌گردد. اما دیری نمی گذرد که متوجه می شود مأمن گاه او، قتلگاه او شده است.» متین حیدری‌نیا، حمیدرضا نعمیمی، نسرین مرادی، مهتاب جعفری، نقش‌آفرینان این اثر هستند.

«چشماتو ببند» فیلمی است در ژانر درام به نویسندگی احسان ثقفی یزدی و کارگردانی ابوذر حیدری. این فیلم با نقش‌آفرینی پوریا رحیمی‌سام، فرانک کلانتر و سینا کرمی در سال ۱۳۹۵ ساخته شده است. «چشماتو ببند» ماجرای مردی را به تصویر می‌کشد که با به دنیا آمدن فرزندش با بحران بی‌پولی شدیدی روبه‌رو می‌شود و چالش‌هایی بر سر راهش قرار می‌گیرد. سید سجاد قافله‌باشی تهیه‌کننده این اثر است.

«برف سراسری» را پارسا دهقانیان، نویسندگی و کارگردانی کرده و به‌تهیه‌کنندگی داوود رحمانی، در ژانر درام و در سال ۱۴۰۱ ساخته شده است. این اثر قصه راننده‌ای شب‌کار را روایت می‌کند که به طور ناخواسته درگیر ماجرایی می‌شود.

«دندان درخت» اثری فانتزی است به‌دنویسندگی و کارگردانی علی پاک‌نیا. سونیا سنجری، جاوید قائم مقامی، محمود رفیعی، سهیل باوی، بازیگران این فیلم کوتاه هستند و مهبد عبقری تهیه‌کنندگی این فیلم را برعهده داشته است. «دندان درخت» داستان صابر و خزر است که پس از چند ساعتی به مقصد رسیده‌اند ولی نمی‌توانند استراحتگاهشان (باغ نقاشی) را پیدا کنند، این مساله باعث عصبانیت خزر می‌شود و با صابر بحث می‌کنند ... این فیلم در سال ۱۴۰۱ تولید شده است.

هشتمین جلسه فصل نهم پاتوق فیلم کوتاه با همکاری موسسه فرهنگی، تبلیغاتی بهمن سبز - پخش رویش، یکشنبه ۱۶ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳ ساعت ۱۵ در پردیس سینمایی بهمن برگزار می‌شود و شامل نمایش آثار و جلسه نقد و بررسی خواهد بود.

کد خبر 6095493

دیگر خبرها

  • عادت‌های روزمره‌ای که نمی‌دانستید دلیل ترش کردن معده هستند
  • بهترین زمان برای مسواک زدن / چند بار در روز مسواک بزنیم؟
  • تاثیر عجیب بد جویدن غذا روی زیبایی صورت
  • از استخر‌های بزاق تا وجود میلیون‌ها باکتری در دهان
  • درام و فانتزی ژانر فیلم‌های هشتمین پاتوق فیلم کوتاه شدند
  • علت اصلی سیاه شدن لثه و درمان فوری تیرگی لثه با طب سنتی
  • اگر می‌خواهید شاد باشید این عادت‌ها را کنار بگذارید
  • مشارکت دانش آموز آباده‌ای در طرح وارنیش فلوراید تراپی
  • سازمان «سیا» با دندان‌های کشیده شاهد حادثه ۱۱ سپتامبر بود
  • مصرف عسل چه کمکی به سلامت دهان و دندان می‌کند؟