Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-24@08:17:20 GMT

عکاسی مراسم تشییع؛ از سلبریتی‌ها تا حفظ حریم‌خصوصی

تاریخ انتشار: ۲۸ مرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۲۰۹۳۰۳

عکاسی مراسم تشییع؛ از سلبریتی‌ها تا حفظ حریم‌خصوصی

«ضعف در مدیریت برنامه»؛ عکاسان خبری روی این واژه‌ها تاکید دارند. آن‌ها می‌گویند در مراسمی مانند تشییع جنازه، ضعف در مدیریت برنامه باعث بروز مشکلاتی در کار آن‌ها می‌شود.

یکی از لازمه‌های هر جامعه‌ای ثبت تصویری وقایع آن برای ماندگاری در تاریخ است. ماموریت انجام چنین کاری بر دوش عکاسان خبری قرار دارد. آن‌ها هر جا خبری هست، حضور دارند تا رسالت خود را انجام دهند اما مشکلات و معذوریت‌هایی هم بر سر راهشان وجود دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یکی از برنامه‌های خبری که به واسطه برخی ویژگی‌هایش بازتاب تصویری خوبی دارد، مراسم تشییع پیکر افراد مشهور است. با این حال یک عکاس خبری در چنین مراسمی دچار چه مشکلاتی است؟ او  تا چه اندازه باید در این فضاها حریم خصوصی را رعایت کند؟ آیا پرداختن به سلبریتی‌های حاضر در مراسم تشییع به حاشیه رفتن و دور شدن از اصل مطلب است؟

این‌ها پرسش‌هایی است که خبرنگار ایسنا از سه عکاس خبری پرسید که در ادامه می‌توانید نظرات آن‌ها را در این زمینه بخوانید.

مهدی قاسمی ـ عکاس خبری ـ با تاکید بر اینکه یک عکاس خبری نباید در مراسم تشییع جنازه به شکلی ظاهر شود که توهین به مراسم باشد، می‌گوید: به یقین عکاسان نباید برهم‌زننده مراسم باشند، اما از طرفی باید برای آن‌ها جایگاه مناسبی در نظر گرفته شود تا پوشش تصویری مراسم به درستی انجام شود.

او معتقد است حریم خصوصی متعلق به متوفی است و ادامه می‌دهد: من به شخصه به هیچ وجه از صورت متوفی یا چنین صحنه‌هایی عکاسی نمی‌کنم اما دیگر افراد حاضر در مراسم باید آگاه به این مطلب باشند که در مراسمی عمومی و با حضور تعداد زیادی از مردم و اصحاب رسانه حاضر شده‌اند، پس لازم است که مراقب رفتار خود باشند.

قاسمی می‌گوید: ما علاقه نداریم از تلخی‌ها عکاسی کنیم اما این وقایع، بخشی از تاریخ‌ هستند و ما نیز بر حسب وظیفه‌ حرفه‌ای‌مان ناچار به عکاسی می‌شویم، پس حداقل انتظار ما از برگزارکنندگان این است که مکان مناسب و کارشناسی شده‌ای برای این کار داشته باشیم. همان طور که داربست می‌بندند تا چمن‌های تالار وحدت خراب نشود، انتظار داریم شأن مراسم و عکاسان زحمتکش مطبوعاتی هم حفظ شود و جایگاه خوبی هم برای عکاسان تدارک ببینند.

مراسم تشییع پیکر ناصر ملک‌مطیعی

در همین حال ابراهیم نوروزی ـ عکاس خبری ـ  نیز معتقد است افرادی که برگزارکننده مراسمی مانند تشییع جنازه هستند باید شرایطی را فراهم کنند که عکاسان خبری بتوانند به راحتی کار خود را انجام بدهند.

او ادامه می‌دهد: بی‌برنامگی در این مراسم‌ باعث اذیت شدن اهالی رسانه و دیگر حاضران می‌شود. ما معمولا در چنین برنامه‌هایی ضعف مدیریتی داریم.

نوروزی درباره رعایت حریم خصوصی در مراسم تشییع اظهار می‌کند: وقتی افراد در مراسمی رسمی شرکت می‌کنند، باید مراقب رفتار خود باشند زیرا در معرض نمایش هستند؛ البته برخی موارد را هم عکاس‌ها باید رعایت کنند. آن‌ها باید حال شخصی افراد را درک کنند. عکاسان نباید فضا را خراب کرده یا تحت تاثیر حضورشان قرار دهند.

او در ادامه بیان می‌کند: گاهی برخی سلبریتی‌ها رفتاری را انجام می‌دهند و بعد انتظار دارند رسانه‌ها آن را منعکس نکنند.

نوروزی درباره تمرکز برخی گزارش‌های تصویری روی سلبریتی‌های حاضر در مراسم می‌گوید: عکاسان رسانه‌ها به آنچه مخاطبانشان می‌خواهند، نگاه می‌کنند. من فکر نمی‌کنم باید روی سلبریتی‌ها کار شود بلکه باید به دنبال چیزهای دیگری گشت و از زوایه دیگری به موضوع نگاه کرد. اگر یک عکاس بتواند متفاوت ببیند، این بُرد او است.

او ابراز امیدوار می‌کند: کاش اتفاق خوبی رخ دهد و افرادی که مراسم‌ مختلف را برگزار می‌کنند با نماینده رسانه‌ها جلسه‌ای برگزار کنند و از جاهایی مانند انجمن صنفی عکاسان مطبوعتی مشورت بگیرند تا کار بهتر انجام شود.

تشییع پیکر قاسم افشار ـ گوینده خبر

مرتضی نیکوبذل عکاس خبری دیگری است که نظر او را در این زمینه جویا می‌شویم که از موبایل به دست‌ها و عکاسانی که به امید فروش عکس‌هایشان در مراسم تشییع حضور پیدا می‌کنند گله دارد.

او می‌گوید: فرآیند عکاسی، رابطه متقابل بین عکاس و سوژه است. سوژه می تواند فردی در خیابان یا یک سلبریتی باشد. فردی که عکاسی خبری حرفه‌ای می‌کند می‌داند چگونه باید عکسش را تهیه کند و به سوژه احترام می‌گذارد.

نیکوبذل اظهار می‌کند: بخش مشکل‌زای مراسم تشییع عکاسان اینستاگرامی هستند. آن‌ها می‌خواهند با قرار دادن عکس سلبریتی‌ها در صفحه‌هایشان تعداد فالوئرهایشان را بالا ببرند. از طرفی عکاسانی در این مراسم‌ها حاضر می‌شوند که امید دارند چند وقت دیگر یک گالری فراخوان بدهد و عکس‌های این مراسم را بخواهد و آن‌ها بتوانند عکس خود را به آن گالری بفروشند.

این عکاس تاکید می‌کند: اگر به دوربین‌های موبایل و عکاسانی که شخصیت حرفه‌ای نداشته باشند، اجازه عکس گرفتن ندهند دیگر با مشکلات مواجه نمی‌شوید.

او با این حال درباره تمرکز برخی عکاس‌ها روی سلبریتی‌های حاضر در مراسم بیان می‌کند: در دنیا هم اینگونه است که اگر فرد مشهوری فوت کند، سلبریتی‌ها بخش زیادی از عکس‌های مراسم او را تشکیل می‌دهند.

مراسم تشییع محمد ابراهیم جعفری ـ نقاش

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استخدام سلبریتی عكاسي مراسم تشييع پيكر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۲۰۹۳۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خبر قدرت پهپادی ایران دنیا را برد، سلبریتی‌ها را خواب/ لسانی: ساختمان برند سلبریتی‌ها از هنجارشکنی شکل می‌گیرد

به گزارش گروه فرهنگ و هنر ایسکانیوز؛ در این روزها شاید کمتر کسی را پیدا کنید که نسبت به حمله وحشیانه رژیم اشغالگر صهیونیستی به ساختمان کنسولگری ایران در دمشق و جواب پهپادی و موشکی ایران هیچ واکنشی نداشته باشد و در هر کوی و برزنی صحبت از تقابل بین خیر و شر است؛ تا حدی که حتی قدرت موشکی و پهپادی ایران تیتر اول رسانه های جهان قرار گرفت و محبوبیت ایران را بیش از پیش در بین کشورهای همسایه افزایش داد و اگر فقط نگاهی به فضای مجازی و واکنش های توییتری مردم و مسئولین کشورهای منطقه بیاندازیم به راحتی متوجه خواهیم شد که موج همدلی با این واکنش موشکی ایران چقدر بالاست.

پس از این مرحله و حمله اسرائیل با چند ریز پرنده (کوادکوپتر) به یک رادار در اصفهان و سرنگون شدن توسط پدافند هوایی ایران و ادعای کذب رژیم کودک کش در خصوص هدف قرار دادن رادار سامانه پدافند در ایران مجددا شاهد افزایش موج حقارت و تمسخر رژیم صهونیستی توسط کاربران فضای مجازی و خبرنگاران در سراسر جهان بودیم تا حدی که ژوتام کانفینو سردبیر و خبرنگار اسرائیلی با اشاره به سخره گرفتن این حمله گفت: مردم اسرائیل این حمله را یک حمله به‌دردنخور می‌خوانند و حتی بن‌گویر وزیر امنیت داخلی اسرائیل نیز آن را مسخره و بی‌خاصیت دانسته ‌است.

حال سوال مهم اینجاست چرا سلبریتی های کشور خودمان که در هر موضوعی اعلام موضع کرده و نسبت به پیش پا افتاده ترین مسائل واکنش نشان می دهند در این مرحله مهم از تاریخ که قدرت نظامی و بازدارندگی ایران زبان زد همه دنیا قرار گرفته، سکوت کرده اند؟

این سکوت تا حدیست که حتی از ابراز یک استوری خشک و خالی هم دریغ کرده اند.

محمد لسانی پژوهشگر و فعال رسانه در گفت و گو با خبرنگار ایسکانیوز با بیان اینکه باید مفهوم سلبریتی را مورد بازشناسی قرار دهیم و باید ببینیم چه چیزهایی باعث دیده شدن، توسعه مخاطب و برد نفوذ پیام سلبریتی ها می شود گفت: اصولا سلبریتی ها افرادی هستند که دعوت به خود می کنند و برای همین باید عملا محوریت و مرکزیتی به روایت خودش بدهد و برای اینکه روایت خودش را روایتی معتبر اعلام کند به روایت دیگران هجوم میبرد و به عبارت دیگر همه افراد غیر از خودش را نقد می کند و روایت خودش را درست می داند.

لسانی ادامه داد: در گام اول رقبای شخصی تحت هجوم سلبریتی ها قرار می گیرند و در گام بعدی حتی سازمان ها و نهادها و دولت و حاکمیت را نقد می کنند که علت این موضوع توسط سلبریتی ها دیده شدن خودشان هستند.

وی تصریح کرد: ساختمان برند سلبریتی ها از هنجارشکنی و روایت غیرهمسو با روایت دیگران شکل می گیرد و همیشه سعی می کنند از قدرت فاصله بگیرند و علاقه دارند خودشان منتقد و مخالف حاکمیت نشان دهند بخاطر اینکه ژست مستقل بودن را به مخاطبانشان نشان دهند.

این فعال رسانه با بیان اینکه سلبریتی ها به شدت منفعت طلب و محاسبه گر هستند و برای اعلام موضع چرتکه می اندازند افزود: حاکمیت یک برند در افکار عمومی دارد و این برند قیمت و ارزشی دارد و اگر در کشوری حاکمیت قیمت و ارزش داشته باشد سلبریتی ها نیز به سمت آن برند با ارزش می روند.

لسانی تصریح کرد: سلبریتی های کشور ما اعتقاد دارند برد حاکمیت ایران یک برند کم ارزش است که آنها را از قیمت می اندازد و به همین دلیل سعی می کنند از حاکمیت فاصله بگیرند و ترس از افکار عمومی باعث فاصله آنها از این برند می شود.

وی در خصوص وجود خلا قانونی بیان کرد: در ریل گذاری تعامل سلبریتی ها با حاکمیت توسط قانون و تشکل ها و نهاد تنظیم گر سعی می شود کارکرد سلبریتی ها مثبت و تقویت کننده انسجام ملی باشد نه منفی و تضعیف کننده انسجام ملی و امنیت روانی.

این فعال رسانه گفت: در کشورهای مختلف وظیفه انتشار اخبار خوب و مثبت و هم وظیفه اقدامات و کمپین هایی که به رفاه و پیشرفت ختم شود بر عهده سلبریتی ها گذاشته می شود.

لسانی با بیان اینکه در دنیا نفرت پراکنی یک جرم است و رهبر معظم انقلاب نیز در اول فروردین ۱۴۰۳ نسبت به نفرت پراکنی نیز هشدار دادند افزود: در ایالات متحده فردی به نام الکس جونز سلبریتی برنامه های لایو اینترنتی حادثه ۱۱ سپتامبر را به خود حکومت نسبت داد که بخاطر همین موضع به دادگاه فراخوانده شد و رقم خیره کننده ای جریمه مالی شد که این نشان دهنده این است در همه جای دنیا توجهشان به کنش سلبریتی ها بیش از کشور ما است.

بر خلاف همه دنیا، نبود قوانین بازدارنده در جهت کنترل سلبریتی ها و منفعل بودن حکومت در قبال کنش آنان باعث شده تا این قشر که با بهره گیری از توان و ظرفیت های حاکمیت شهرتی را برای خود دست و پا کرده اند پس از مدتی از حاکمیت فاصله گرفته و با گرفتن ژست منتقد مخاطبانی را برای خود رقم بزنند.

انتهای پیام/

کیانوش رضایی کد خبر: 1227936 برچسب‌ها سلبریتی پهپاد

دیگر خبرها

  • فیلم| آغاز مراسم واگذاری استقلال و پرسپولیس به بخش خصوصی
  • عکاسی باورنکردنی از سر شاپرک (عکس)
  • چگونه محمد سالم بهترین عکس جهان را ثبت کرد؟
  • انتخاب بهترین دوربین کانن: چالشی جذاب برای عکاسان!
  • تور ایرانگردی نمایش «چه کسی جوجه‌تیغی را کشت» آغاز شد
  • آگوست لندمستر، کارگری که به هیتلر سلام نازی نداد / مِیِر لانسکی، حسابدار مافیا / دولیتل واکنش آمریکا پس از حمله به پرل هاربر / مراسم تشییع جنازه ژوزف استالین
  • خبر قدرت پهپادی ایران دنیا را برد، سلبریتی‌ها را خواب/ لسانی: ساختمان برند سلبریتی‌ها از هنجارشکنی شکل می‌گیرد
  • «سفر آخر» افتتاح شد/ عکس‌هایی از لحظات پایانی زندگی شهید آوینی
  • عربستان ۴ سلبریتی جنجالی‌اش را نقره‌ داغ کرد
  • تعیین تکلیف «معلم بلاگرها» برای حفظ حریم خصوصی