Web Analytics Made Easy - Statcounter

اصغر آهنی‌ها نماینده کارفرمایان در  شورای عالی کار در گفت‌وگو با فارس، اظهار داشت: هزینه‌های زندگی دو بخش دارد؛ هزینه‌های اجتماعی و هزینه‌های دستمزدی که هزینه‌های دستمزدی برعهده کارفرمایان است. کارفرمایان در این چند سال همکاری کامل را داشته اند اما در زمینه هزینه های اجتماعی که به عهده دولت هاست تا به حال در کشور شاهد اقدامی از سوی دولت‌ها نبوده‌ایم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی یادآور شد: در آخرین جلسه شورای عالی کار که قبل از استیضاح وزیر کار برگزار شد، بحث‌های مختلفی درباره حمایت از معیشت کارگران مطرح شد؛ از جمله اینکه نماینده کارگران معتقد بودند که قدرت خرید آنها ۴۷ درصد افت داشته است و هزینه‌های خواربار افزایش پیدا کرده است و بر همین مبنا تقاضای بررسی دوباره حقوق و دستمزد را مطرح کردند.

آهنی‌ها با بیان اینکه بر اساس ماده ۴۱ قانون کار، تعیین دستمزد و حقوق سالی یک بار امکان‌پذیر است، ادامه داد: در همان جلسه نمایندگان کارفرمایی به دلیل مغایرت قانونی با این پیشنهاد موافق نبودند و از طرفی بعد از بررسی های انجام گرفته به این نتیجه رسیدیم که هزینه‌های خواروبار در سبد معیشت بر اساس آخرین آماری که از بانک مرکزی، سطح شهر و میادین میوه و تره بار از اقلام خوراکی ها داشته‌ایم حدود ۱۳ درصد افزایش قیمت داشته است در حالی که برای امسال ۲۰ درصد افزایش نرخ دیده‌ایم و بر مبنای آن حقوق و دستمزد را افزایش دادیم  وهنوز تا رسیدن به آن رقم فاصله‌ای وجود دارد.

نماینده کارفرمایان یادآوری کرد: در آن جلسه همچنین نمایندگانی از وزارت اقتصاد، صنعت و وزارت کار حضور داشتند و مقرر شد که دولت در بررسی‌های خود بسته های کمکی برای اقشار ضعیف و کم درآمد به خصوص کارگران را مدنظر قرار دهد و هزینه‌های اجتماعی توسط آنها تقبل شود.

آهنی‌ها تاکید کرد: کارفرماها با توجه به شرایطی که اتفاق افتاد؛ وضعیت ارزی و مشکلات ورود و خروج کالا به کشور دچار مشکل شده‌اند. بسیاری از کارخانجات دچار مشکلات عدیده ای برای تامین مواد اولیه خود هستند و امکان اینکه هزینه دیگری بر آنها تحمیل شود وجود ندارد، بنابراین این دولت است که باید نقش حمایتی خود را ایفا کند. 

نماینده کارفرمایان در عین حال که حمایت اجتماعی از کارگران را وظیفه دولت دانست، تاکید کرد: واحدهای تولیدی هم برای ادامه حیات خود و حفظ شرایط اشتغال پذیری این کارگاه ها نیاز به حمایت دولت دارند؛ ما داریم تلاش می کنیم که حداقل واحد‌های موجود را در این شرایط اقتصادی حفظ کنیم.

آهنی‌ها تاکید کرد: کارگران هم این موضوع را می‌دانند که بخش کارفرمایی با مشکلات عدیده‌ای مواجه است و با چنگ و دندان واحدهای تولیدی را حفظ می کنند.

وی در پاسخ به اینکه آیا پیشنهادی برای نحوه حمایت دولت دارید؟ گفت: پیشنهاد زمانی داده می‌شود که ما بتوانیم امکانات دولت را درست ارزیابی کنیم اما اطلاع دقیقی از امکانات و توانمندی های دولت نداریم؛ آنها فقط هزینه ها را بر پیکره تولید وارد می‌کنند.

آهنی‌ها ادامه داد: دولت می‌تواند بسته های غذایی را با مدیریت خود و در قالب بن و امثال آن در اختیار کارگران قرار دهد. 

نماینده کارفرمایان همچنین درباره طرح تثبیت اشتغال و تخصیص بیمه بیکاری به حفظ اشتغال موجود در کارگاه ها که از سوی وزارت کار مطرح شده نیز گفت: این به معنای پایداری واحدهای تولیدی و حفظ اشتغال آنها نیست؛ واحدهای تولیدی اکنون با مشکلاتی از جمله تامین به موقع مواد اولیه مواجهند و از سوی دیگر شاهد تغییر مداوم رویه‌هایی هستیم که از سوی دولت اتخاذ می‌شود و مشکلات تولیدکنندگان را بیشتر می‌کند، در حالی که تولیدکننده نمی‌تواند مدام این دغدغه را داشته باشد که هر روز روش جدیدی پیش پای او بگذارند.

وی تاکید کرد: ما باید ساختارها را درست کنیم؛ اگر قرار است گشایش صورت گیرد اصلاح سیاست های متغیر و متناقض است. چرا که تولید نمی تواند تابع تغییرات متعدد باشد، مگر تولیداتی مانند پتروشیمی و مواد معدنی، در حالی که ۹۲ درصد صنایع ما خرد کوچک و متوسط هستند و تاب آوری این نوع سیاست ها و تغییرات را ندارند.

آهنی‌ها با اشاره به تغییرات نرخ ارز گفت: ما به یک باره شاهد بودیم که ارز دولتی از ۳۶۰۰ تومان به ۴۲۰۰ تومان تغییر کرد و حالا که که تولیدکنندگان باید در بازار نیازمندی ارزی خود را در بازار با نرخ ۱۰ هزار تومان تامین کنند؛ این تغییر قیمت در قیمت تمام شده تاثیر زیادی خواهد داشت و طبیعتا با توجه کاهش شدید قدرت خرید در بازار،  زمینه زیان‌دهی واحدهای تولیدی ایجاد شده است.

نماینده کارفرمایان تاکید کرد: باید دولت و دستگاه های ذیربط از وزارت صنعت تا اقتصاد و سازمان برنامه و بودجه پای کار بیایند و خیلی جدی از تولید حمایت کنند؛ تا زمانی که تولید در کشور رونق داده نشود نمی‌توانیم از بحران های دیگر عبور کنیم.

وی ادامه داد: بیکاری و مشکلات معیشتی آفت های اجتماعی به دنبال خواهد داشت، انتظار ما از دولت این است که مسایل را مدیریت کند چرا که هنوز هیچ مسئله‌ای در عرصه اقتصاد اتفاق نیفتاده است اما شاهد افزایش چشمگیر نرخ ارز بودیم که شوک بزرگی به واحدهای تولیدی وارد کرد و بسیاری آنها را با خطر تعطیلی مواجه کرد. 

نماینده کارفرمایان درباره سیاست‌های ارزی دولت نیز گفت: بسته اولیه دولت، روشی اشتباه، انقباضی، عجولانه و بی برنامه بود و روش دوم اصلاحی که برای بازگشت ساختارها به حالت عادی بود هم چون هنوز پشتوانه‌ای قوی برای اجرای آن عملاً هنوز آثار خود را به جا نگذاشته است.

انتهای پیام/آ

منبع: فارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۲۱۱۰۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راهکارهای رئیس دستگاه قضا برای حمایت از حقوق کارگران

رئیس قوه قضاییه در جمع هزار نفری کارگران هرمزگانی راه‌هایی را برای حمایت از حقوق کارگران مطرح کرد که "دایر کردن شعب و مراجع قضایی تخصصی" از جمله آنها بود. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بندرعباس، حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای در ادامه برنامه‌های سفر خود به استان هرمزگان، به مناسبت روز کارگر با جمعی هزار نفری از کارگران این استان دیدار کرد.

رئیس قوه قضاییه طی سخنانی در این دیدار ضمن گرامیداشت روز کارگر اظهار کرد: کارگران بخش قابل توجهی از نیروی شاغل در کشور را تشکیل می‌دهند؛ از همین‌رو مشارکت آن‌ها در تحقق شعار سال می‌تواند بسیار اثرگذار باشد.

حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای تصریح کرد: سوالات مهمی در خصوص حقوق کارگران وجود دارد؛ از جمله آنکه آیا بستری برای ارتقاء شغلی، علمی و حرفه‌ای کارگران ساده فراهم آمده است؟ آیا همه کارگران از حقوق بازنشستگی و بیمه برخوردار هستند؟ چنانچه برای یک کارگر در نخستین سال‌های کار، مشکلی جسمی ایجاد شود، آیا تدابیر حمایتی برای او اتخاذ می‌شود؟ باید چه رابطه‌ای میان کارگر و کارفرما باشد که امنیت شغلی کارگر تأمین شود؟ چنانچه بنگاهی تولیدی، تعطیل شد، آیا اقدامات حمایتی از کارگران آن بنگاه به عمل می‌آید؟

رئیس عدلیه اظهار داشت: حکومت به معنای عام کلمه وظایف و مسئولیت‌هایی را در قبال کارگران بر عهده دارد؛ از جمله آنکه باید کارگران را با حقوق خود آشنا کند؛ باید کارگران بدانند که کمیته‌ها و کمیسیون‌های مخصوصی در اداره‌های کار، ویژه کارگران وجود دارد و یکی از اعضای این کمیسیون‌ها، نماینده قوه قضاییه است. باید کارگران بدانند که مرجع تجدیدنظر درباره برخی تصمیمات کمیسیون‌های کارگری، دیوان عدالت اداری است که زیر نظر قوه قضاییه است. کارگران با دانستن و آشنایی با این قبیل اطلاعات و موضوعات است که می‌توانند از بخش‌های مربوطه و مقامات و مسئولان ذی‌ربط مطالبه‌گری کنند. 

رئیس دستگاه قضا با اشاره به اقداماتی که قوه قضاییه می‌تواند در قبال حقوق کارگران انجام دهد، گفت: ما در قوه قضاییه می‌توانیم از طریق دیوان عدالت اداری به عنوان مرجع تجدیدنظر مصوبات مربوط به حقوق کارگری و همچنین قاضی‌ای که عضو کمیسیون‌های کارگری است به حمایت ویژه از حقوق کارگران بپردازیم؛ همچنین می‌توانیم شعب و مراجع قضایی تخصصی را برای حمایت از حقوق کارگران دایر کنیم. علاوه بر این‌ها من به عنوان رئیس قوه قضاییه از طریق جلسه سران قوا و شورا‌های عالی ذیربط، اقدامات لازم را برای رفع مشکل شما کارگران انجام خواهم داد.

پیش از سخنان رئیس قوه قضاییه، «تاجیک» نماینده شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی منطقه هرمزگان از قرارداد‌های موقت کارگری و دستمزد پایین کارگران انتقاد کرد و گفت: چرا باید شرایط به نحوی باشد که همیشه میزان حقوق کارگران از تورم عقب‌تر باشد در حالی که طبق ماده 41 قانون کار، به صراحت یکی از معیار‌های تعیین حداقل دستمزد کارگران، درصد تورم اعلامی بانک مرکزی است.

خانم «احمدی» نماینده کارگران منطقه ویژه معدنی و فلزی خلیج فارس نیز به طرح مباحثی در رابطه با ایمنی و حفاظت بهداشت کار پرداخت و خواستار در نظر گرفتن شعب تخصصی از سوی قوه قضاییه برای رسیدگی به پرونده‌های ناشی از این موضوع شد.

«اسدی» نماینده کارگران شرکت پالایشگاه نفت بندرعباس نیز در این دیدار به طرح مباحثی در رابطه با ضرورت تامین مسکن برای کارگران پرداخت. 

«پرویزی» نماینده شرکت فولاد هرمزگان نیز در این جلسه به برخی اقدامات صورت گرفته در راستای رفاه حال کارگران این مجتمع اشاره کرد. 

«فریبرزی» نماینده شرکت پالایش نفت آفتاب نیز در این مراسم ضمن قدردانی از اقدامات صورت گرفته از سوی دستگاه قضایی در راستای جلوگیری از تعطیلی واحد‌های تولیدی و بیکار شدن کارگران، به بیان مطالبی در رابطه با ضرورت تامین امنیت شغلی کارگران از سوی مسئولان پرداخت. 

«شاهین‌زاده» نماینده یکی از مجتمع‌های تاسیساتی استان هرمزگان نیز در این مراسم، برخی اقدامات صورت گرفته در واحد تولیدی متبوع خود را تشریح کرد. 

انتهای پیام/864

دیگر خبرها

  • راهکار‌های رئیس دستگاه قضا برای حمایت از حقوق کارگران
  • راهکارهای رئیس دستگاه قضا برای حمایت از حقوق کارگران
  • کلاف سردرگم تعیین دستمزد کارگری (پادکست)
  • تجلیل از کارگران نمونه استان سمنان
  • احتمال تغییر رقم دستمزد کارگران در ۱۴۰۳ تقویت شد؛ آیا مصوبه افزایش حقوق کارگران باطل می‌شود؟
  • دیوان‌عدالت، رای به ابطال مصوبه افزایش حقوق کارگران می‌دهد؟/ میرغفاری: مزد ۱۴۰۳ مشروعیت خود را بین جامعه کارگری از دست داده است
  • دولت با شیوه سه جانبه‌گرایی تعیین حقوق کارگران موافق است
  • احتمال تغییر رقم دستمزد کارگران در ۱۴۰۳ تقویت شد/ آیا مصوبه افزایش حقوق کارگران باطل می‌شود؟
  • افزایش حداقل دستمزد به‌جای حق مسکن/ پیشنهادی بررسی می‌شود که کارگران پس از ۵ سال کار دائمی شوند
  • روزگار به نام کارگر شد و به کام کارگر نشد