Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-04-29@18:42:42 GMT

ورود ۹۰۰ هزار تن برنج با ارز دولتی به کشور

تاریخ انتشار: ۲۸ مرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۲۱۱۵۹۹

   

به گزارش تسنیم، مسیج کشاورز دبیر انجمن وارد کنندگان برنج ، اخیر اظهار کرد: این روزها هر شب خبر برخورد با احتکار برنج از رسانه ها پخش می شود و این امر خود این نگرانی را بین مردم ایجاد می کند که قرار است در بازار برنج کمبود یا گرانی ایجاد شود در حالی است که قیمت این محصول در بازار تنها بر اساس افزایش نرخ ارز تغییر یافته و مشکلی برای تامین نیاز مردم وجود ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با ذکر مثالی افزود: در صورتی که این خبر مطرح شود که بانکها در حال ورشکستگی هستند ممکن است همه مردم پولهای خود را به یکباره از بانکها بیرون بکشند و این خبر واقعا منجر به ورشکستگی بانکها شود و بانکها قادر نخواهند بود این نیاز مردم را پاسخ دهند.

وی افزود: این شرایط در بازار برنج نیز متصور است و در صورتی که در مردم این نگرانی ایجاد شود که تامین برنج با مشکل برخورده است و هر یک به جای مصرف مشخص خود اقدام به ذخیره‌سازی چند برابری کنند بازار برنج نیز به هم می‌ریزد.

دبیر انجمن وارد کنندگان برنج ادامه داد: یک میلیارد دلار در 5 ماهه سال جاری برای واردات برنج اختصاص یافته و 900 هزار تن برنج به کشورمان وارد شده است؛ این اعداد نشان می‌دهد مشکلی برای تامین مصارف کشور وجود ندارد.

ذخیره احتیاطی برنج توسط دولت و بخش خصوصی

کشاورز تصریح کرد: علاوه بر عرضه معمول برنج در بازار مصرف بخش خصوصی و دولتی نیز ذخایر احتیاطی را در نظر گرفته‌اند تا در روزهای تحریم نیز مشکلی برای نیاز مردم وجود نداشته باشد.

وی اظهار کرد: زمانی که افرادی غیرتخصصی برای مبارزه با احتکار وارد عمل می‌شوند و موجودی انبار را به حراج می‌گذارند این امر عملکرد معکوسی در بازار  خواهد داشت و این نگرانی را میان مردم ایجاد می‌کند که در تامین برنج با مشکل مواجهیم در حالی که در هفته‌های اخیر مشکلی بابت افزایش قیمت برنج نداشته‌ایم و قیمت این محصول تنها براساس تغییر نرخ ارز بالا رفته است.

احتمال قاچاق برنج های وارداتی به خارج از کشور

وی با بیان اینکه محصول برنج کالایی احتکارپذیر نیست، گفت: بالا رفتن نرخ دلار در بازار آزاد باعث شده است که عملا قاچاق برنج به کشور صرفه نداشته باشد اما باید در این شرایط مواظب باشیم که کالایی که با ارز دولتی به کشور وارد شده است به صورت قاچاق از کشورمان خارج نشود.

دبیر انجمن وارد کنندگان برنج ادامه داد:‌در بازرسی‌هایی که از انبارهای برنج انجام می‌شود باید موارد بهداشتی، خروج تدریجی برنج برای عرضه به بازار، بررسی شود تا اینکه افراد محصول خود را برای عرضه در ماه‌های آینده با قیمتی بالاتر نگه ندارند اما اینکه بخواهیم به یکباره محصول انباری را که بتدریج در حال عرضه به بازار است را یکجا در بازار عرضه کنیم مشکلاتی ایجاد می‌کند.

وی افزود: این عملیات نشان می‌دهد که ممکن است در بازار برنج التهاب ایجاد کند و مردم را تشویق به احتکارهای خانگی می‌کند و منجر به ایجاد بحرانی در عرضه این محصول استراتژیک ایجاد می‌کند.

کشاورز اظهار کرد: در شرایط فعلی واردکنندگان برنج محصول خود را  با سود حداقلی و در مواقعی حتی با یک تا دو درصد ضرر  می‌فروشند زیرا باید نقدینگی لازم برای تامین ارز، کالاهای وارداتی تامین کنند.

دبیر انجمن وارد کنندگان برنج با بیان اینکه نباید به گرانی و کمبود در بازار برنج دامن بزنیم گفت: مردم نگرانی بابت تامین برنج نداشته باشند زیرا میزان تامین برنج در مقایسه با سال گذشته تغییری نکرده است. 

وی یادآور شد: سال قبل یک میلیون و 40 هزار تن برنج در مدت 5 ماهه ابتدایی سال به کشور وارد شده بود که این رقم در سالجاری 900 هزار تن است، دلیل فاصله 140 هزار تنی آن نیز به خاطر اختصاص دیرهنگام ارز است اما اکنون این محصولات در گمرک قرار داشته و بزودی وارد کشور می‌شود.

دلایل افزایش قیمت برنج خارجی

دبیر انجمن وارد کنندگان برنج درباره دلایل افزایش قیمت برنج خارجی از سالجاری اظهار کرد: نرخ ارز اختصاصی به واردات برنج در سالجاری در مقایسه با سال گذشته 1100 تا 1200 تومان افزایش یافته، همچنین هزینه‌های حمل و نقل نیز با افزایش مواجه شده که این امر منجر به بالا رفتن 1500 تومانی قیمت هر کیلوگرم برنج نسبت به سال گذشته است.

وی اظهار کرد: قیمت عمده‌فروشی هر کیلوگرم برنج هندی 1121 وارداتی که به طور معمول بیشتر از همه نوع برنج‌ها به کشور وارد می‌شود 7500 تومان است و به قیمت حدود 8 هزار تومان به دست مصرف کننده می‌رسد، قیمت عمده فروشی هر کیلوگرم  برنج پاکستانی نیز 7900 تومان است.

وی درباره واردات برنج از تایلند گفت: با توجه به اینکه کشورمان ضوابط بهداشتی سختگیرانه‌ای برای واردات برنج دارد امکان واردات برنج تایلندی به کشورمان وجود ندارد زیرا این برنج با وجود اینکه استانداردهای کُدکس اروپا را دارد اما با ضوابط بهداشتی ما نمی‌خواند.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۲۱۱۵۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ممنوعیت ورود چای سنواتی به بازار مصرف/ کارخانجات چای به موقع بازگشایی شود

استاندار گیلان با بیان اینکه واردات چای سنواتی به بازار مصرف ممنوع است گفت: کارخانجات چای حق تعطیلی کارخانه خود را ندارند و باید به موقع آن را بازگشایی کنند، اگر توانایی اداره آن را ندارند کارخانه را اجاره دهند زیرا مطالبات چایکار باید به هر نحو پرداخت شود.

به گزارش خبرگزاری ایمنا گیلان، اسدالله عباسی امروز_ شنبه هشتم اردیبهشت_ در جلسه با اعضای سازمان چای کشور، هیئت مدیره سندیکای کارخانجات چای و چای‌کاران با بیان اینکه توجه به صنعت چای و چای‌کاران منجر به رشد گیلان در حوزه‌های مختلف از جمله کشاورزی می‌شود، اظهار کرد: چای یکی از راهبردی‌ترین محصولات کشاورزی در گیلان است و در چند سال اخیر چای‌کاران در دریافت مطالبات خود با مشکلاتی مواجه بودند اما امسال تمامی حق‌الزحمه دولت به چای‌کاران پرداخت شد و مشکلی در این خصوص وجود ندارد.

وی با بیان اینکه واردات چای سنواتی به بازار مصرف ممنوع است، افزود: چای سنواتی فقط برای کمپوست است و اجازه نمی‌دهم این چای وارد بازار مصرف شود بنابراین اگر فردی چای سنواتی را وارد بازار کند از طریق مراجع قضائی با آن فرد برخورد می‌کنیم.

استاندار گیلان با تاکید بر بازگشایی به موقع کارخانجات چای خاطرنشان کرد: کارخانجات چای حق تعطیلی کارخانه خود را ندارند و باید به موقع آن را بازگشایی کنند و اگر توانایی اداره آن را ندارند آن را اجاره دهند زیرا مطالبات چایکار باید به هر نحوی شده پرداخت شود.

عباسی با بیان اینکه کارخانه ۱۴ معصوم یک ظرفیت در خرید تضمینی برگ سبز چای است، تصریح کرد: این کارخانه یک ظرفیت بالقوه است که باید هرچه سریع‌تر تعیین تکلیف شود و اگر توانایی اداره آن وجود ندارد، خلع ید شود

وی با تاکید بر لزوم توجه به تحقق شعار سال در حوزه کشاورزی در کشور، افزود: تولید با همکاری مردم برای دولت سیزدهم مهم است، زیرا تحقق شعار سال یعنی (جهش تولید با مشارکت مردم) از اهداف دولت در کشور و به ویژه در استان‌های با ظرفیت کشاورزی و صنعتی است.

استاندار گیلان با بیان اینکه در دو و نیم سال گذشته دولت در تلاش برای افزایش تولید بوده و از تولید کنندگان حمایت کرده است، گفت: توجه به تولید، تولیدکنندگان و سرمایه‌گذاران یکی از سیاست‌های دولت سیزدهم بوده و در این خصوص اقدامات خوبی انجام شده که نمونه بارز آن افزایش ۳۰ درصدی قیمت خرید تضمینی برگ سبز چای است.

عباسی با بیان اینکه بین زنجیره تولید و مصرف در حوزه کشاورزی باید توازن ایجاد شود، اضافه کرد: در حوزه کشاورزی از باغ، مزرعه و بازار باید توازن ایجاد شود، از این رو برای تحقق این امر باید به همه جوانب نگاه کرد و با همفکری، وحدت و همدلی مشکلات را برطرف و توازن را ایجاد کرد.

استاندار گیلان یکی از مشکلات حوزه کشاورزی را توزیع خارج از چارچوب محصولات در بازار دانست و تاکید کرد: باید در حوزه چای، بادام، برنج و زیتون برند سازی و توزیع مناسب انجام شود زیرا در این صورت فروشگاه‌های بزرگ زنجیره‌ای موظف به خرید محصولات کشاورزی داخلی و در نهایت فروش آن هستند.

عباسی با اشاره به اقدامات مؤثر دولت سیزدهم در تأمین نیازهای کشاورزی گیلان از جمله تأمین کودهای شیمیایی تصریح کرد: برای تأمین نیازهای کشاورزان باید تمامی اقدامات لازم انجام شود و جهاد کشاورزی در این خصوص به طور مداوم باید نظارت کافی داشته باشد.

وی با بیان اینکه چای گیلان را باید به اوج شکوفایی در تولید و عرضه برسانیم، گفت: باید جلسه‌ای میان بانک‌ها برگزار و در آن جلسه میزان تسهیلات اعطا شده به چای‌کاران و کارخانجات چای مشخص شود زیرا کارخانجات برای پرداخت مطالبات خود باید چای را به فروش برسانند.

استاندار گیلان با تاکید بر لزوم توجه به پرداخت کامل مطالبات چای‌کاران افزود: با افرادی که در پرداخت مطالبات چای‌کاران قصور کردند برخورد قضائی شده و هیچ عُذری در این خصوص پذیرفته نیست.

عباسی با بیان اینکه در سال گذشته مطابق با نیاز کشور ۴۲ هزار تن چای وارد کشور شده است، افزود: ابتدا باید میزان چای انباشت در کارخانجات و میزان تولید چای در کشور مشخص شده و بعد از نیاز کشور، چای را وارد کنیم.

کد خبر 748456

دیگر خبرها

  • علت افزایش قیمت برنج ایرانی مشخص شد
  • معاون وزیر کشور: در حال رایزنی هستیم تا امکان ورود زائران ایران به عراق با خودرو شخصی فراهم شود
  • واکنش کنایه آمیز مقام دولتی به انتقادات مجلس از قیمت دلار و وضعیت بازار ارز
  • کتاب «نقش ما» وارد بازار نشر شد
  • ورود شورای رقابت به نرخ گذاری تاکسی‌های اینترنتی به صلاح نیست
  • پرونده داغ چای روی میز مسئولان گیلان
  • ممنوعیت ورود چای سنواتی به بازار مصرف/ کارخانجات چای به موقع بازگشایی شود
  • شاسی بلند Exlantix با قیمت ۲۷ هزار دلاری وارد بازار می شود
  • برنج هندی عقب‌نشینی کرد
  • تصاویر| شاسی‌بلند چینی بازار ایران به بریتانیا می‌رود / ورود چری به بازار خودروی اروپا