Web Analytics Made Easy - Statcounter

نماینده مردم شیراز در مجلس گفت: ناموفق بودن کالای داخلی در رقابت با کالای‌های خارجی یکی از عوامل شکست صنایع کوچک است و از آنجا که هنوز برای این موضوع راه حلی پیدا نکردیم سالانه تعدای از کارخانه‌های استان فارس تعطیل می‌شود. ۲۸ مرداد ۱۳۹۷ - ۰۹:۳۳ استانها فارس نظرات

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، یکی از عوامل موثر در رشد اقتصادی هر جامعه‌ای توجه به صنعت است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

استان فارس بعد از رکود کارخانجات بزرگ به توسعه صنایع کوچک روی آورد و در سال‌های اخیر به موفقیت‌های قابل ملاحظه‌ای در این زمینه دست یافته است به طوری که در حال حاضر بیش از 95 درصد صنایع استان را صنایع کوچک و متوسط تشکیل می‌دهند که آمار قابل توجهی به شمار می‌رود.

نماینده مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی بر اهمیت صنایع کوچک تاکید می‌کند و می‌گوید: در تمام دنیا بخش مهمی از اشتغال از طریق صنایع کوچک به وجود می‌آید که این موضوع نشان می‌دهد مسئولان باید به این عرصه توجه ویژه‌ای داشته باشند.

علی اکبری با بیان اینکه صنایع بزرگ که نیازمند تکنولوژی گران است در ابتدا با مداخله دولت راه‌اندازی می‌شود، می‌افزاید: به دلیل اشتغالزایی گسترده صنایع کوچک باید ظرفیت‌های مختلف آن در تمام نقاط استان مورد توجه قرار گیرد.

به عقیده وی با توجه به وضعیت اقتصادی کشور می‌توان با برنامه‌ریزی‌های سنجیده رونق و گسترش صنایع کوچک را تضمین کرد؛ زیرا فعالیت در این حوزه ارزش افزوده بالایی به همراه دارد.

وی در پاسخ به اینکه آیا امروزه مسئولان فارس در این راه موفق بوده و برنامه‌ریزی دقیقی داشته‌اند؟ می‌گوید: با توجه به اینکه در برنامه ششم توسعه مسئولان مکلف شده‌اند در راستای رونق صنایع کوچک برنامه‌ریزی‌های دقیقی داشته باشند، می‌توان گفت به آن پرداخته شده است.

اکبری با بیان اینکه وظیفه مسئولان صنعت و معدن استان بر این است که با ارائه تسهیلات از این صنعت حمایت کنند، می‌افزاید: امروزه برخی از صنایع کوچک فارس به دلیل عدم حمایت در قیمت تمام شده کالا با مشکل مواجه می‌شوند و محصولات آنها با قیمت بالا در بازار عرضه می‌شود.

اکبری ناموفق بودن کالای داخلی در رقابت با کالای‌های خارجی را به عنوان یک معضل این عرصه و شکست صنایع کوچک می‌داند و می‌گوید: از آنجا که هنوز نتوانسته‌ایم برای این موضوع راه حلی پیدا کنیم سالانه تعدای از کارخانه‌های استان تعطیل می‌شود.

وی توجه به صنایع کوچک و بازدید از کارخانجات توسط نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی را وظیفه‌ای مهم توصیف می‌کند و می‌افزاید: به منظور اطلاع یافتن از مشکلات به صورت ماهانه از کارخانجات مختلف استان بازدید می‌کنم تا با برنامه‌ریزی و استفاده از دانش کارشناسان به رفع موانع پرداخته شود.

اکبری معتقد است: در شرایط فعلی صنایع کوچک در وضعیت نسبتا مناسبی قرار دارند و همچنان چرخ صنعت در استان در حال حرکت است که امیدوارم این روند ادامه داشته باشد.

سهم 95 درصدی صنایع کوچک و متوسط در صنایع فارس

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی فارس نیز بر اهمیت توجه به صنایع کوچک تاکید می‌کند و می‌گوید: صادرات محصولات تولیدی صنایع کوچک استان در سال گذشته 4 برابر مدت مشابه سال قبل‌تر بوده و هدف‌گذاری 124 میلیون دلاری صادرات صنایع کوچک و متوسط در فارس طی این بازه زمانی محقق شده است.

احد فتوحی می‌افزاید: بازاریابی در کشور‌های جدید هدف صادراتی و اعزام فعالان صنعتی به نمایشگاه‌های معتبر خارجی از برنامه‌های مورد توجه محسوب می‌شود که با حمایت‌های این شرکت و با اختصاص یارانه به واحدهای صنعتی به صورت ویژه در حال انجام است.

وی با اشاره به اینکه بیش از 95 درصد از صنایع استان را صنایع کوچک و متوسط تشکیل می‌دهند، اضافه می‌کند: مهم‌ترین مشکل اغلب این صنایع ضعف در مدیریت صادرات و تخصصی نبودن آن، همچنین نداشتن استراتژی لازم در بخش صادرات است.

فتوحی با اعلام اینکه در فارس 61 شهرک و ناحیه صنعتی وجود دارد، می‌گوید: افزایش آنها به فراخور توسعه صنعتی شهرستان‌ها در دستور کار قرار دارد.

وی با تاکید بر اینکه شهرک صنعتی به ویژه صنایع کوچک برای بیش از 34 هزار نفر اشتغال ایجاد کرده است، می‌افزاید: با توجه به میزان کم سرمایه‌‌گذاری در واحد‌های خرد، کوچک و متوسط، این اشتغال‌زایی اقشار ضعیف جامعه را پوشش می‌دهد.

فتوحی ادامه می‌افزاید: برای حمایت از اشتغالزایی این واحد‌های صنعتی بیش از 14 خوشه صنعتی در استان شناسایی شده است که 4 خوشه از این تعداد توسعه‌یافته و یکی از آنها در حال توسعه است.

وی با اعلام اینکه بالغ بر 56 واحد صنعتی نیمه‌‌فعال و راکد در سال گذشته به چرخه تولید بازگشته‌اند، می‌گوید: مشکلات 200 واحد در کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید مرتفع شده است.

گزارش محمد شبیری

انتهای پیام/م

R41382/P1486/S6,61/CT7

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۲۱۱۸۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۴ میلیارد و ۴۴۴ میلیون دلار ارز برای واردات کالاهای اساسی، صنایع و خدمات تامین شد

امتداد - از اول فروردین ماه تا هشتم اردیبهشت ماه ۱۴۰۳، 4 میلیارد و 444 میلیون دلار ارز برای واردات کالاهای اساسی، دارو، کالاهای تجاری و بازرگانی، واردات در مقابل صادرات و خدمات تامین شده است.

به گزارش پایگاه خبری امتداد ؛‌علی طرزعلی معاون ارزی مرکز مبادله ارز و طلای ایران گفت: برای کالاهای اساسی به نرخ ۲۸۵۰۰ تومان یک میلیارد و ۲۷ میلیون دلار،‌برای نیاز صنعت و تجهیزات تولید به نرخ ۴۱ هزار تومان مبلغ ۲ میلیارد و ۵۴۹  میلیون دلار و برای خدمات ۱۲۱ میلیون و برای واردات در مقابل صادرات  به نرخ توافقی ۷۴۷ میلیون دلار تامین ارز صورت گرفت.

 

 

طرزعلی بیان داشت: برای واردات کالای اساسی کشاورزی شامل گندم، دانه‌های روغنی و نهاده‌های دامی ۹۳۰ میلیون دلار، برای دارو، مواد اولیه دارویی و تجهیزات پزشکی ۹۷ میلیون دلار و در مجموع یک میلیارد و ۲۷ میلیون دلار برای کالای اساسی و دارو ارز پرداخت شد.   معاون مرکز مبادله ارز و طلای ایران افزود: تامین ارز نیمایی برای «صنایع حمل و نقل و خودرو»  معادل ۵۰۹ میلیون دلار، «صنایع تجهیزات برق و الکترونیک» معادل ۲۴۹ میلیون دلار، «صنایع معدنی» معادل ۱۷۶ میلیون دلار ، «ماشین آلات و تجهیزات تولید» معادل ۱۴۹ میلیون دلار و «منسوجات و پوشاک» معادل ۲۰۱ میلیون دلار صورت گرفته است. این گروه های صنایع همچنین به ترتیب ۲۲۸، ۳۳، ۱۸۸، ۱۰۸ و یک میلیون دلار ارز توافقی یا واردات در مقابل صادرات تا پایان روز هشتمم اردیبهشت ماه سال جاری دریافت کرده اند. 

علاوه بر این گروه ها، یک میلیارد و ۲۶۶ میلیون دلار ارز نیمایی و ۱۸۹ میلیون دلار ارز واردات در مقابل صادرات به سایر صنایع اختصاص داده شده است.

گفتنی است، در روز نهم اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ در تالار اسکناس ارز مرکز مبادله ایران، دلار با نرخ ۴۴ هزار و ۳۵۹ تومان، یورو با نرخ ۴۷ هزار و ۴۵۶ تومان و درهم با نرخ ۱۲ هزار و ۷۸ تومان مورد مبادله قرار گرفت. به همین ترتیب تالار حواله ارز، شاهد مبادله دلار با نرخ ۴۱ هزار و ۴۱۸ تومان، یورور با نرخ ۴۴ هزار و ۳۰۸ تومان و درهم با نرخ ۱۱ هزار و ۲۷۸ تومان بود.

 

 

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

دیگر خبرها

  • استقبال بازدیدکنندگان داخلی و خارجی از غرفه صنایع‌دستی فارس در نمایشگاه ایران اکسپو
  • صادرات اقلام فروشگاهی به کوبا/ نوسازی ۱۶۰ کارخانه نیشکر در کوبا
  • تامین ارز برای واردات کالاهای اساسی، صنایع و خدمات از مرز ۴٫۲ میلیارد دلار گذشت
  • دولت چقدر ارز ۲۸۵۰۰ تومانی پرداخت کرد؟
  • حضور ۱۰ هیات تجاری خارجی در فارس
  • ۸۰ هزار گردشگر خارجی پارسال به مازندران سفر کردند
  • رونق ورزش کارگری نیاز به سرمایه‌گذاری کارخانه‌ها و مجموعه‌های صنعتی دارد
  • ۴ میلیارد و ۴۴۴ میلیون دلار ارز برای واردات کالاهای اساسی، صنایع و خدمات تامین شد
  • کارخانه های آرد مازندران نوسازی و بهسازی می شود
  • شناسایی ۵۰۵ خوشه صنعتی در سطح کشور