Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تین نیوز»
2024-04-26@17:27:41 GMT

◄ اجازه بدهید صنعت هوایی در بازاری آزاد شکل بگیرد

تاریخ انتشار: ۲۸ مرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۲۱۲۲۸۷

◄ اجازه بدهید صنعت هوایی در بازاری آزاد شکل بگیرد

تین‌نیوز | 

یک کارشناس هواپیمایی می‌گوید: شرکت هواپیمایی که می‌خواهد در صنعت هواپیمایی تداوم حیات داشته باشد نمی‌تواند قیمت بلیت خود را افزایش ندهند از همین‌رو باید بازار را آزاد بگذاریم که بر اساس عرضه و تقاضا شکل بگیرد در این میان هر شرکت هواپیمایی ضرر کرد درنهایت کنار می‌رود.

محمود مهرانپور در گفت‌وگو با خبرنگار سرویس هوایی تین‌نیوز درخصوص مشکلات ارزی ایرلاین‌ها، عنوان کرد: در حال حاضر بیش از 60‌درصد هزینه شرکت‌های هواپیمایی ارزی است که بخش عمده آن صرف هزینه تعمیرات می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در ادامه عنوان کرد: بخش عمده‌ای از هزینه تعمیرات در بخش خرید قطعات صرف می‌شود که در گذشته ایرلاین‌ها با نرخ 3200 تومان ارز تهیه می‌کردند اما امروز ایرلاین‌ها باید با نرخ 9‌هزارتومانی ارز خود را تامین کنند که این موضوع باعث شده سبد هزینه ایرلاین‌ها چند برابر شود.

این کارشناس صنعت هواپیمایی افزایش قیمت بلیت هواپیما در راستای افزایش سبد هزینه‌ای ایرلاین‌ها طبیعی دانست و عنوان کرد: در حال حاضر شرکت‌های هواپیمایی دچار مشکلات بسیاری هستند و به‌مانند صنایع دیگر نمی‌توانند به‌راحتی وامی دریافت کنند از همین‌رو افزایش قیمت بلیت هواپیما در شرایط کنونی اقدامی منفی نباید تلقی شود.

او در خصوص این‌که برخی از ایرلاین‌ها اقدام به افزایش غیرمنطقی قیمت بلیت هواپیما کرده‌اند گفت: نیاز است شرکت‌های هواپیمایی مسیرهای پروازی خود را برای افزایش قیمت مجدد محاسبه کنند و برای مثال اعلام کنند که در مسیر تهران-مشهد باید 40‌درصد افزایش قیمت داشته باشیم. این اقدام باعث خواهد شد برخی نتوانند از شرایط به وجود آمده کنونی سودجویی کنند.

وی در ادامه به این موضوع تاکید کرد که نباید شرکت‌های هواپیمایی به صورت بی‌مهابا و بدون محاسبه اقدام به افزایش قیمت بلیت خود کنند چرا که در نهایت دود آن به چشم خودشان خواهد رفت و مشتریان خود را از دست خواهند داد. ایرلاین‌ها باید به صورت منطقی و بر اساس افزایشی که در سبد هزینه خود داشته‌اند اقدام به افزایش قیمت بلیت کنند.

مهرانپور با اظهار به این‌که با افزایش قیمت بلیت در آینده بازار عرضه و تقاضا نیاز صنعت هواپیمایی را مشخص خواهد کرد، گفت: شرکت هواپیمایی که می‌خواهد در صنعت هواپیمایی تداوم حیات داشته باشد نمی‌تواند قیمت بلیت خود را افزایش ندهند؛ از طرف دیگر اگر مردم استقبال نکنند به‌طور یقین باید شاهد خارج شدن تعدادی از ایرلاین‌ها از بازار صنعت هوایی باشیم.

این کارشناس هوایی با بیان این‌که اولویت دولت در یارانه دادن به موضوعاتی هم‌چون دارو و خوراک بسیار مهم‌تر از صنعت هواپیمایی است، بیان کرد: باید فضای بازار در صنعت هواپیمایی آزاد باشد تا بازار به‌صورت رقابتی شکل بگیرید در این میان شرکت‌های هواپیمایی واقعی باقی خواهند ماند.

وی با تاکید بر این‌که شکل گرفتن بازار واقعی در صنعت هواپیمایی مشخص خواهد کرد که در آینده ما نیاز به چند فروند هواپیما خواهیم داشت، گفت: اکنون برخی‌ها اعلام می‌کنند که صنعت هوایی نیازمند 600 فروند هواپیما است اما کسی نمی‌گوید قرار است چه کسی پول این هواپیماها را باید بدهد! با بالا رفتن قیمت بلیت هواپیما ممکن است بازار عرضه و تقاضا مشخص کند که این صنعت در آینده شاید تنها نیازمند 100 تا 150 فروند هواپیما است.

مهرانپور با اعلام این‌که اگر دولت بخواهد یارانه در بخش حمل‌ونقل بدهد بخش ریلی در اولویت قرار دارد، تصریح کرد: ما  اختلافات طبقاتی را در تمام حوزه‌ها مانند پوشاک، خوراک، خودرو، مسکن و ... پذیرفته‌ایم اما این موضوع را نمی‌توانیم در حوزه حمل‌ونقل هوایی قبول کنیم. صنعت هواپیمایی یک بازار آزاد است که باید بر اساس بازار رقابتی شکل بگیرد اینکه ایرلاینی قیمت بلیت خود را افزایش می‌دهد تخلف نیست.

او معتقد است؛ باید بازار را آزاد بگذاریم که بر اساس عرضه و تقاضا شکل بگیرد در این میان هر شرکت هواپیمایی ضرر کرد درنهایت کنار می‌رود.

منبع: تین نیوز

کلیدواژه: شرکت هواپیمایی بازار صنعت هوایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tinn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تین نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۲۱۲۲۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دلار پتانسیل کاهش بیشتر را دارد؟

روند کاهشی بازار ارز ادامه دارد. قیمت دلار آزاد پس از برخورد با سقف کانال ۶۴هزار تومانی در بازار روز سه شنبه، مجددا دچار افت نرخ شد.

به گزارش دنیای اقتصاد، روند کاهشی بازار ارز ادامه دارد. قیمت دلار آزاد پس از برخورد با سقف کانال ۶۴هزار تومانی در بازار روز سه‌شنبه، مجددا دچار افت نرخ شد. بازیگران بازار ارز کاهش ریسک‌های سیاسی در کنار حمایت‌های بانک مرکزی را ۲عامل مهم در راستای کاهشی شدن روند نرخ ارز می‌دانند. پس از اتمام درگیری‌های منطقه‌ای و فاصله گرفتن ریسک‌های سیاسی از بازار، روند افزایشی نیمه دوم فروردین ماه در حال جبران است. در طی این روند افزایشی که صرفا با اتکا بر هیجانات معامله‌گران صورت گرفت، حجم معاملات زیاد نبود در نتیجه جبران آن نیز ساده‌تر صورت می‌گیرد و بازار با حمایت شدیدی مواجه نمی‌شود.

دیروز چهارشنبه ۵اردیبهشت‌ماه روند نرخ شاخص‌های ارزی در معاملات غیر رسمی بازار ارز تهران کاهشی بود. قیمت هر برگ اسکناس دلار آزاد که در بازار روز سه‌شنبه به پله خروجی کانال ۶۴هزار تومانی رسیده بود، در بازار صبح روز گذشته فعالیت خود را با افت قیمتی چشم‌گیر در مرز ۲ کانال ۶۳ و ۶۴هزار تومانی آغاز کرد.

این افت قیمت به‌گونه‌ای پیش رفت که در ساعاتی از ظهر روز گذشته اسکناس آمریکایی در کانال۶۳هزار تومانی معامله شد. اما در نهایت آخرین نرخ نقدی بازار با اختلافی ۹۵۰تومانی نسبت به نرخ روز گذشته در رقم ۶۴هزار تومان ثبت شد. قیمت فردایی این ارز در عصر روز گذشته نیز در بازه ۶۴هزار تا ۶۴هزار و ۲۰۰تومان ثبت شد. همزمان با قیمت دلار نرخ دیگر شاخص‌های ارزی نیز در روز گذشته کاهشی بود. اسکناس یوروی آزاد با ۶۵۰تومان کاهش در رقم ۶۸هزار و ۶۰۰تومان فروخته شد. پوند نیز افت قیمتی ۵۰۰تومانی را تجربه کرد و در رقم ۷۹هزار و ۷۵۰تومان معامله شد.

شروع عملیات تعدیل دلار رسمی؟

فعالان بازار ارز در روز‌های اخیر شاهد خروج نرخ دلار رسمی از شرایط میخکوب و رشد آن بودند. نرخ دلار رسمی در هفته‌های اخیر در نیمه‌های کانال قیمتی ۴۳هزار تومانی از حرکت ایستاده بود و نوسانی نداشت. اما از سوی دیگر قیمت این ارز در بازار آزاد نوسانات افزایشی چشمگیری را تجربه کرد و در نتیجه فاصله این ۲نرخ افزایش یافت. افزایش فاصله میان نرخ‌های رسمی و غیررسمی با افزایش رانت ارزی در کشور زمینه‌ساز فعالیت‌های سودجویانه می‌شود. در نتیجه بسیاری از کارشناسان ارزی معتقدند که تعدیل نرخ رسمی با توجه به بازار آزاد از جمله وظایف مهم بانک مرکزی است. روز گذشته هر برگ دلار رسمی ۱۴۲تومان رشد کرد و در رقم ۴۴هزار و ۳۸تومان معامله شد. فاصله نرخ‌های رسمی و غیررسمی در بازار حدود ۲۰هزار تومان است.

سکه به دنبال طلای جهانی

افت قیمت طلای جهانی و همچنین نوسانات کاهشی دلار آزاد زمینه‌ساز کاهش قیمت سکه طلا شده است. هر قطعه سکه طلای طرح جدید در بازار روز گذشته با افت قیمتی یک‌میلیون تومانی در رقم ۴۱میلیون و ۹۰۰هزار تومان معامله شد. همچنین نیم و ربع سکه نیز در بازار روز گذشته به ترتیب ۳۰۰ و ۴۰۰هزار تومان افت قیمت را تجربه کردند و در ارقام ۲۴میلیون و ۹۰۰هزار تومان و ۱۵ میلیون تومان به فروش رسیدند.

دیگر خبرها

  • قیمت گذاری دستوری بیشتر باعث افزایش قیمت لاستیک می شود
  • صادرات دام راهکاری برای ایجاد رونق صنعت دامپروری
  • بازاری‌ها فروشنده شدند؛ بازگشت دلار به کانال ۶۲ هزار تومان
  • بازاری‌ها فروشنده شدند/ بازگشت دلار به کانال ۶۲ هزار تومان
  • مجوز افزایش دوباره «قیمت لاستیک» به فاصله شش ماه/ سازمان حمایت از مصرف کننده خبر دارد؟
  • فرود اضطراری بوئینگ ۷۳۷ در آفریقای جنوبی
  • دلار پتانسیل کاهش بیشتر را دارد؟
  • اعطای گواهینامه فرودگاهی به فرودگاه شیراز
  • ◄ تـامـلی بر موضوع آزاد سـازی نرخ بلیت هواپیما باتوجه به تـجربه دیگر کشـورها
  • صعود بورس ادامه خواهد یافت؟ | روزهای سرنوشت‌ساز برای شاخص کل