Web Analytics Made Easy - Statcounter

رویداد۲۴ دبیر انجمن واردکنندگان برنج گفت: در صورتی که این خبر مطرح شود که بانکها در حال ورشکستگی هستند ممکن است همه مردم پولهای خود را به یکباره از بانکها بیرون بکشند و این خبر واقعا منجر به ورشکستگی بانکها شود و بانکها قادر نخواهند بود این نیاز مردم را پاسخ دهند.
وی افزود: این شرایط در بازار برنج نیز متصور است و در صورتی که در مردم این نگرانی ایجاد شود که تامین برنج با مشکل برخورده است و هر یک به جای مصرف مشخص خود اقدام به ذخیره‌سازی چند برابری کنند بازار برنج نیز به هم می‌ریزد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


دبیر انجمن وارد کنندگان برنج ادامه داد: یک میلیارد دلار در 5 ماهه سال جاری برای واردات برنج اختصاص یافته و 900 هزار تن برنج به کشورمان وارد شده است؛ این اعداد نشان می‌دهد مشکلی برای تامین مصارف کشور وجود ندارد.
ذخیره احتیاطی برنج توسط دولت و بخش خصوصی
کشاورز تصریح کرد: علاوه بر عرضه معمول برنج در بازار مصرف بخش خصوصی و دولتی نیز ذخایر احتیاطی را در نظر گرفته‌اند تا در روزهای تحریم نیز مشکلی برای نیاز مردم وجود نداشته باشد.
وی اظهار کرد: زمانی که افرادی غیرتخصصی برای مبارزه با احتکار وارد عمل می‌شوند و موجودی انبار را به حراج می‌گذارند این امر عملکرد معکوسی در بازار  خواهد داشت و این نگرانی را میان مردم ایجاد می‌کند که در تامین برنج با مشکل مواجهیم در حالی که در هفته‌های اخیر مشکلی بابت افزایش قیمت برنج نداشته‌ایم و قیمت این محصول تنها براساس تغییر نرخ ارز بالا رفته است.
احتمال قاچاق برنج های وارداتی به خارج از کشور
وی با بیان اینکه محصول برنج کالایی احتکارپذیر نیست، گفت: بالا رفتن نرخ دلار در بازار آزاد باعث شده است که عملا قاچاق برنج به کشور صرفه نداشته باشد اما باید در این شرایط مواظب باشیم که کالایی که با ارز دولتی به کشور وارد شده است به صورت قاچاق از کشورمان خارج نشود.
دبیر انجمن وارد کنندگان برنج ادامه داد:‌در بازرسی‌هایی که از انبارهای برنج انجام می‌شود باید موارد بهداشتی، خروج تدریجی برنج برای عرضه به بازار، بررسی شود تا اینکه افراد محصول خود را برای عرضه در ماه‌های آینده با قیمتی بالاتر نگه ندارند اما اینکه بخواهیم به یکباره محصول انباری را که بتدریج در حال عرضه به بازار است را یکجا در بازار عرضه کنیم مشکلاتی ایجاد می‌کند.
وی افزود: این عملیات نشان می‌دهد که ممکن است در بازار برنج التهاب ایجاد کند و مردم را تشویق به احتکارهای خانگی می‌کند و منجر به ایجاد بحرانی در عرضه این محصول استراتژیک ایجاد می‌کند.
کشاورز اظهار کرد: در شرایط فعلی واردکنندگان برنج محصول خود را  با سود حداقلی و در مواقعی حتی با یک تا دو درصد ضرر  می‌فروشند زیرا باید نقدینگی لازم برای تامین ارز، کالاهای وارداتی تامین کنند.
دبیر انجمن وارد کنندگان برنج با بیان اینکه نباید به گرانی و کمبود در بازار برنج دامن بزنیم گفت: مردم نگرانی بابت تامین برنج نداشته باشند زیرا میزان تامین برنج در مقایسه با سال گذشته تغییری نکرده است. 
وی یادآور شد: سال قبل یک میلیون و 40 هزار تن برنج در مدت 5 ماهه ابتدایی سال به کشور وارد شده بود که این رقم در سالجاری 900 هزار تن است، دلیل فاصله 140 هزار تنی آن نیز به خاطر اختصاص دیرهنگام ارز است اما اکنون این محصولات در گمرک قرار داشته و بزودی وارد کشور می‌شود.
دلایل افزایش قیمت برنج خارجی
دبیر انجمن وارد کنندگان برنج درباره دلایل افزایش قیمت برنج خارجی از سالجاری اظهار کرد: نرخ ارز اختصاصی به واردات برنج در سالجاری در مقایسه با سال گذشته 1100 تا 1200 تومان افزایش یافته، همچنین هزینه‌های حمل و نقل نیز با افزایش مواجه شده که این امر منجر به بالا رفتن 1500 تومانی قیمت هر کیلوگرم برنج نسبت به سال گذشته است.
وی اظهار کرد: قیمت عمده‌فروشی هر کیلوگرم برنج هندی 1121 وارداتی که به طور معمول بیشتر از همه نوع برنج‌ها به کشور وارد می‌شود 7500 تومان است و به قیمت حدود 8 هزار تومان به دست مصرف کننده می‌رسد، قیمت عمده فروشی هر کیلوگرم  برنج پاکستانی نیز 7900 تومان است.
وی درباره واردات برنج از تایلند گفت: با توجه به اینکه کشورمان ضوابط بهداشتی سختگیرانه‌ای برای واردات برنج دارد امکان واردات برنج تایلندی به کشورمان وجود ندارد زیرا این برنج با وجود اینکه استانداردهای کُدکس اروپا را دارد اما با ضوابط بهداشتی ما نمی‌خواند.

منبع: رویداد24

کلیدواژه: رویداد24 رویداد24 واردات برنج احتکار برنج

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۲۱۲۳۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۴ میلیارد و ۴۴۴ میلیون دلار ارز برای واردات کالاهای اساسی، صنایع و خدمات تامین شد

امتداد - از اول فروردین ماه تا هشتم اردیبهشت ماه ۱۴۰۳، 4 میلیارد و 444 میلیون دلار ارز برای واردات کالاهای اساسی، دارو، کالاهای تجاری و بازرگانی، واردات در مقابل صادرات و خدمات تامین شده است.

به گزارش پایگاه خبری امتداد ؛‌علی طرزعلی معاون ارزی مرکز مبادله ارز و طلای ایران گفت: برای کالاهای اساسی به نرخ ۲۸۵۰۰ تومان یک میلیارد و ۲۷ میلیون دلار،‌برای نیاز صنعت و تجهیزات تولید به نرخ ۴۱ هزار تومان مبلغ ۲ میلیارد و ۵۴۹  میلیون دلار و برای خدمات ۱۲۱ میلیون و برای واردات در مقابل صادرات  به نرخ توافقی ۷۴۷ میلیون دلار تامین ارز صورت گرفت.

 

 

طرزعلی بیان داشت: برای واردات کالای اساسی کشاورزی شامل گندم، دانه‌های روغنی و نهاده‌های دامی ۹۳۰ میلیون دلار، برای دارو، مواد اولیه دارویی و تجهیزات پزشکی ۹۷ میلیون دلار و در مجموع یک میلیارد و ۲۷ میلیون دلار برای کالای اساسی و دارو ارز پرداخت شد.   معاون مرکز مبادله ارز و طلای ایران افزود: تامین ارز نیمایی برای «صنایع حمل و نقل و خودرو»  معادل ۵۰۹ میلیون دلار، «صنایع تجهیزات برق و الکترونیک» معادل ۲۴۹ میلیون دلار، «صنایع معدنی» معادل ۱۷۶ میلیون دلار ، «ماشین آلات و تجهیزات تولید» معادل ۱۴۹ میلیون دلار و «منسوجات و پوشاک» معادل ۲۰۱ میلیون دلار صورت گرفته است. این گروه های صنایع همچنین به ترتیب ۲۲۸، ۳۳، ۱۸۸، ۱۰۸ و یک میلیون دلار ارز توافقی یا واردات در مقابل صادرات تا پایان روز هشتمم اردیبهشت ماه سال جاری دریافت کرده اند. 

علاوه بر این گروه ها، یک میلیارد و ۲۶۶ میلیون دلار ارز نیمایی و ۱۸۹ میلیون دلار ارز واردات در مقابل صادرات به سایر صنایع اختصاص داده شده است.

گفتنی است، در روز نهم اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ در تالار اسکناس ارز مرکز مبادله ایران، دلار با نرخ ۴۴ هزار و ۳۵۹ تومان، یورو با نرخ ۴۷ هزار و ۴۵۶ تومان و درهم با نرخ ۱۲ هزار و ۷۸ تومان مورد مبادله قرار گرفت. به همین ترتیب تالار حواله ارز، شاهد مبادله دلار با نرخ ۴۱ هزار و ۴۱۸ تومان، یورور با نرخ ۴۴ هزار و ۳۰۸ تومان و درهم با نرخ ۱۱ هزار و ۲۷۸ تومان بود.

 

 

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

دیگر خبرها

  • شوآف «خودرو‌های برقی» در ایران
  • ۴ میلیارد و ۴۴۴ میلیون دلار ارز برای واردات کالاهای اساسی، صنایع و خدمات تامین شد
  • واردات ۵۰۰ هزار گوشی تلفن همراه در یک ماه
  • واردات ۵۰۰ هزار دستگاه گوشی تلفن همراه در یک ماه گذشته
  • در یک ماه گذشته ۵۰۰ هزار دستگاه گوشی تلفن همراه واردات شد
  • تامین بیش از یک میلیارد دلار ارز برای کالاهای اساسی
  • تامین ارز واردات کالا‌های اساسی از ۴.۲ میلیارد دلار گذشت
  • تامین ۴.۲ میلیارد دلار ارز کالاهای اساسی، صنایع و خدمات
  • صادرات محصولات کشاورزی از مرز ۶.۲ میلیارد دلار گذشت
  • برنج هندی عقب‌نشینی کرد