Web Analytics Made Easy - Statcounter

کوفی عنان دبیر کل پیشین سازمان ملل متحد  18 اوت برابر با 27 مرداد در سن 80 سالگی درگذشت. عنان  در فاصله 1996 تا 2006 دو دوره متوالی 5 ساله دبیرکل سازمان ملل بود. دوره اول وی که تقریبا چهارسال اول آن با حاکمیت دموکرات ها به ریاست جمهوری بیل کلینتون در امریکا همراه بود ،  دوره شکوفایی سازمان ملل بود که در طی آن مباحثی چون اصلاحات ساختاری سازمان ملل ، گفتگوی تمدن ها ، گفتگوی ادیان، توسعه پایدار و مقابله با بیماری هایی چون ایدز در دستور کار این سازمان قرار گرفت و در عین حال کوشش شد ساختار نظام بین الملل در فضای پسا جنگ سرد به سمت چند گرایی سوق پیدا کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما دوره دوم وی که با به قدرت رسیدن جمهوریخواهان به ریاست جمهوری جرج بوش پسر در سال 2000 همراه شد از سوی نومحافظه کاران حاکم بر دولت بوش به چالش کشیده شد و عملا به توقف تلاش هایی انجامید که وی در دوره اول دبیرکلی خود شروع کرده بود.
امریکا در دوره دوم دبیرکلی کوفی عنان در فضای بعد از حملات مشکوک 11 سپتامبر سال 2001 به اقدامات تهاجمی روی آورد و دو کشور عضو این سازمان یعنی افغانستان و عراق را به  اشغال خود در آورد که در مورد عراق رویارویی سازمان ملل با امریکا کاملا آشکار بود و اشغال این کشور برخلاف نظر سازمان ملل از جمله شخص کوفی عنان صورت گرفت .
هر چند با شکست سیاست های جنگ طلبانه نومحافظه کاران حاکم بر دولت بوش و در نهایت جمهوریخواهان در انتخابات سال 2008 امریکا بار دیگر فضا برای قدرت مانور سازمان ملل در امور بین المللی فراهم شد و در امریکا نیز به قدرت رسیدن دموکرات ها به ریاست جمهوری باراک اوباما چنین فرصتی را فراهم کرد اما این بار سیاست های محافظه کارانه بان کی مون که از سال 2007 با حمایت امریکا دبیرکلی سازمان را برعهده گرفته بود مانع از این شد که سازمان ملل بار دیگر بتواند دوران شکوفایی خود را در دوره اول دبیرکلی کوفی عنان تجربه کند .
با پایان دوران دبیرکلی بان کی مون در دسامبر 2016 و انتخاب آنتونیو گوترش به جای وی انتظار می رفت که سازمان ملل با حمایت های اتحادیه اروپا و سایر قدرت های جهان بتواند بار دیگر بتواند سازمان ملل را به سمت  رویکردهای چندجانبه گرانه و خارج از سلطه امریکا هدایت کند اما این بار با به قدرت رسیدن مجدد نومحافظه کاران در امریکا دبیرکل سازمان ملل عملا با همان موانع و مشکلاتی مواجه شده است که کوفی عنان در دوران دوم دبیرکلی خود با به قدرت رسیدن جرج بوش پسر مواجه شده بود . تقارن این دوره با ظهور ترامپیسم در امریکا چالش های جدیدی برای سازمان ملل ایجاد کرده است و اکنون این سازمان در برابر دو گزینه دشوار همراهی یا مقاومت در برابر امریکا و نومحافظه کاران حاکم بر کاخ سفید گیر کرده است که هر یک هزینه های خاص خود را به همراه دارد ولی آنچه که معلوم است اینکه بار اصلی این هزینه ها بر دوش جامعه جهانی است و هر قدر سازمان ملل در تعیین اولویت های سیاست جهانی به حاشیه رانده شود آثار آن بتدریج دامنگیر آحاد جامعه جهانی اعم از دولت ها و ملت ها خواهد بود .   
---------------------------
احمد کاظم زاده

منبع: خبرگزاری صدا و سیما

کلیدواژه: کوفي عنان ملل متحد چندجانبه گرايي جنگ طلبانه نومحافظه کاران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iribnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری صدا و سیما» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۲۱۲۷۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درگیری دو سازمان دولتی در میانکاله

 به گزارش تابناک، اجرای طرح گردشگری و طبیعت‌گردی در میانکاله و شبه‌جزیره آشوراده از ۲۵سال گذشته مطرح شد، اما اجرای این طرح بار‌ها با مخالفت کارشناسان و حامیان محیط‌زیست به تعویق افتاد. در سال ۱۳۹۷دولت وقت این طرح را آغاز کرد، اما کش و قوس میان حامیان محیط‌زیست و مدیران اجرایی استان باز هم سبب توقف این طرح شد.

با روی کار آمدن دولت سیزدهم و پس از سفر استانی رئیس‌جمهور به استان گلستان و بازدید از منطقه، رئیس‌جمهور بر ضرورت رفع مشکلات پیش روی اجرای طرح طبیعت گردی آشوراده تأکید کرد و بلافاصله جلسات مستمری توسط سازمان حفاظت محیط‌زیست و با همکاری دستگاه‌های مربوطه ازجمله استانداری گلستان برگزار و قرار شد اجرای هرگونه طرح گردشگری در این ذخیره‌گاه مهم زیست‌کره با هماهنگی سازمان حفاظت محیط‌زیست انجام شود.

مردادماه سال گذشته، سیزدهمین نشست کمیته ملی طبیعت‌گردی که با حضور علی‌اصغر شالبافیان، معاون گردشگری وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی، معاون محیط طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط‌زیست و معاون حفاظت و امور اراضی سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری به‌عنوان اعضای کمیته ملی طبیعت‌گردی برگزار شد، موضوع پروژه طبیعت‌گردی جزیره آشوراده منطبق با معیار‌های محیط‌زیستی در محدوده ۲۲ هکتاری به‌عنوان یکی از موضوعات مهم و دارای اولویت از سوی شخص رئیس‌جمهور در سفر استانی گلستان، مطرح شد و مورد تأیید نهایی اعضا قرار گرفت. سفر رئیس قوه قضاییه استان گلستان هم دستور ویژه حجت‌الاسلام محسنی اژه‌ای را برای رفع جنبه‌های حقوقی و قضایی مسائل و مشکلات استان ازجمله مسئله «طرح گردشگری جزیره آشوراده» را در پی داشت و طرح گردشگری آشوراده ضمن توجه به جوانب و ملاحظات زیست‌محیطی، به لحاظ حقوقی و قضایی هم تعیین تکلیف شد.

ماجرا از چه قرار است؟
فرمانده یگان حفاظت محیط‌زیست کشور در این باره گفت: «اداره میراث فرهنگی با مصالح ساختمانی بدون انجام هماهنگی، قصد ورود به منطقه حفاظت شده میانکاله را داشت که با ممانعت محیط‌بانان میانکاله از ورود مصالح ساختمانی به این منطقه جلوگیری و قرار شد اداره میراث فرهنگی استان گلستان پس از اخذ مجوز نسبت به ورود به میانکاله اقدام کند.»

سرهنگ جمشید محبت‌خانی افزود: «یک اثر تاریخی در منطقه حفاظت شده میانکاله قرار دارد که وظیفه حفظ و نگهداری آن برعهده میراث فرهنگی است، اما نیاز است از قبل، مجوزی برای ورود به منطقه گرفته شود؛ محیط‌بانان نیز وظیفه کنترل مجوز را دارند. دستگاه دولتی برای انجام هرگونه فعالیت عمرانی در منطقه حفاظت شده باید مجوز داشته باشد. با توجه به اینکه مسئولان میراث فرهنگی مجوز ارائه نداده بودند، محیط‌بانان میانکاله از ورود مصالح به منطقه ممانعت به عمل آوردند و با احترام از آنان خواستند که پس از اخذ مجوز نسبت به ورود مصالح به منطقه اقدام کنند.»

او ادامه داد: «برخلاف برخی مباحث مطرح شده، وقوع درگیری بین محیط‌بانان و کارکنان میراث فرهنگی به هیچ عنوان رخ نداده است بلکه بحث جزئی بین طرفین به‌وجود آمده بود که درنهایت آقای تقی‌پور، مسئول پناهگاه حیات وحش میانکاله برای بررسی بیشتر موضوع به پاسگاه دریابانی محل رفت و بعد از نیم ساعت حضور در پاسگاه، موضوع با صحبت حل و فصل و قرار شد مجوز لازم از محیط‌زیست استان گرفته و سپس وارد منطقه شوند. تأکید می‌کنم که بحث شفاهی بوده و بازداشت و درگیری رخ نداده است.»

آذرماه سال گذشته نیز انتشار تصاویر درگیری لفظی محمدجوادساروی، مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری استان گلستان با یک محیط‌بان در جزیره آشوراده خبر ساز شده بود که واکنش مدیران سازمان حفاظت محیط زیست را به دنبال داشت.

منبع: همشهری آنلاین

دیگر خبرها

  • انتقال آب رودخانه ماربر، تیشه‌ای بر ریشه رودخانه و سد کارون۳
  • دموکراسی دروغین آمریکا و برخورد‌های دوگانه
  • دموکراسی دروغین آمریکا و برخوردهای دوگانه
  • دموکراسی دروغین امریکا و برخوردهای دوگانه
  • قدردانی سرلشکر سلامی از صداوسیما
  • شکست یک جنبش بزرگ با توطئه‌های رنگارنگ داخلی و خارجی
  • عالم غرب مدرن وارد دوران بحران انحطاط خود شده است
  • زرشناس: عالم غرب مدرن وارد دوران بحران انحطاط خود شده است
  • سکوت جامعه آرامش قبل از طوفان است /حکومت پس از جنبش مهسا به رویه سابق برگشت / زندگی گراها فاقد توانمندی برای ایجاد سامانه های جدید قدرت هستند
  • درگیری دو سازمان دولتی در میانکاله