Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام جم آنلاین»
2024-04-26@05:44:56 GMT

شبی که توطئه ، آتش، جنایت و مرگ به هم گره خورد

تاریخ انتشار: ۲۸ مرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۲۱۳۲۰۹

شبی که توطئه ، آتش، جنایت و مرگ به هم گره خورد

به گزارش جام جم آنلاین ، 40 سال است که سوالات زیادی در رابطه با واقعه سینما رکس آبادان وجود دارد. 40 سال است که از واقعه سینما رکس به عنوان مهیب ترین و جنایتکارانه ترین حادثه آتش سوزی ایران یاد می شود.

رضا آقاجانپور مورخ و پژوهشگر در رابطه با این واقعه مطالبی را در اختیار جام جم آنلاین قرار داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کشتارهای دسته جمعی برای تحت تاثیر قراردادن تاریخ

اصولا در تاریخ جهان کشتارهای دسته جمعی بسیار اتفاق افتاده است، کشتارهایی برای تحت تاثیر قرار دادن یک جامعه، تغییر روند حاکم بر یک کشور و ایجاد رعب و وحشت برای رسیدن به اهداف مستبدانه. گاهی اوقات نیز برای استمرار یک حکومت و یا تغییر دیدگاه ها و یا حتی منحرف کردن افکار عمومی از یک هدف خاص کشتارهای دسته جمعی و بی رحمانه در دستور کار قرار میگیرد.

آنچه که در مرداد ماه 57 اتفاق افتاد به تعبیری تلاش برای سرنگون کردن یک هدف و از بین بردن بارقه های امید آن است. تاریخ هرگز دنبال مقصر نمی گردد، حتی در ذکر اینکه به چه علت یک رویداد به وقوع پیوسته اصرار نمی کند. فقط آن را مطرح می کند. بسیاری از وقایع تاریخی با گذشت زمان تجزیه و تحلیل می شود. اما برخی از واقعیت ها بدیهی است. آنچه که در مرداد ماه 40 سال پیش اتفاق افتاد یکی از همین واقعیت های بدیهی بود. واقعیتی که به سرکوب مردم، ایجاد رعب و وحشت و جلوگیری از ایجاد تغییرات درست مربوط می شد.

برای کشتارهای دسته جمعی مصادیق فراوانی در تاریخ وجود دارد. از آنچه که در سده ها وهزاره‎های پیشین اتفاق افتاده می توان در بسیاری از اوقات نتیجه گیری های مشترکی داشت. اصولا در طول تاریخ جهان سرکوب وحشیانه مردم یکی از بهترین راهکارها برای پیشبرد اهداف مستبدانه است. متاسفانه در سال 57 کشتار دسته جمعی به گواه بسیاری از تحلیلگران یک دلیل داشت؛ جلوگیری از انقلاب.

یکی از مهم ترین اصول جنایتکاران تاریخ برای مقابله با جریان های مردمی کشتارهای دسته جمعی بوده است.

تغییر خط فکری یا تغییر اصول و مذهب؟

برای رخ دادن کشتارهای دسته جمعی دلایل بسیار زیادی وجود دارد. در بسیاری از موارد کشتارهای دسته جمعی با هدف اعمال یک سیستم حکومتی خاص بر جوامع است. گاهی اوقات نیز توطئه هایی چند لایه برای استمرار یک حکومت خاص است، چیزی که در رابطه با سینما رکس کاملا صدق می کند.

در برخی از موارد کشتارهای جمعی برای تغییر قوم و مذهب یک جامعه است که در طول تاریخ موارد پرشماری از این دست وجود دارد. نمونه آن را در چند سال اخیر بسیار دیده­ایم و جنایت های دلخراش در این زمینه را برای همیشه در تاریخ ثبت کرده ایم. اما جنایتی که در مرداد ماه 57 و در سینما رکس اتفاق افتاد به کدام یک از این دو مربوط می شود؟ قطعا به اصول و مذهب کاری ندارد، آن جنایت برای تداوم یک خط فکری و حفظ یک حکومت بود.

نوع جنایت های دسته جمعی

آنچه که در تاریخ جهان در رابطه با کشتارهای دسته جمعی اتفاق افتاده است، از لحاظ نوع به سرانجام رساندن نوع جنایت متفاوت است. کشتارهای دسته جمعی به طرق و روش های گوناگونی انجام می شود. کشتار دسته جمعی، لزوما بدین معنی نیست که تعداد زیادی از افراد در یک نقطه و در یک زمان مشخص به طرق مختلف به قتل برسند. کشتارهای دسته جمعی گاه تدریجی هستند، بدان معنا که بخشی از مردمان یک جامعه که اشتراکات زیادی با یکدیگر دارند به دلیل همان اشتراکات یکی پس از دیگری کشته می شوند. کشتار دسته جمعی گاه نیز به صورت ناگهانی و همزمان به وسیله بمب، زنده به گور کردن و موارد وحشیانه ای از این دست است. دردناک ترین نوع کشتار زنده زنده سوزاندن است. این نوع کشتار همه چیز را درون خود دارد، از ترغیب تا ارضای اهداف شوم به وسیله گرفتن جان عده ای بیگناه.

برخورد تاریخ با جنایت «رکس»

کشته شدن چند صد نفر در واقعه به آتش کشیدن سینما رکس هرگز انکار نخواهد شد. تاریخ در تقابل با جنایت های این چنینی آیینه ای تمام قد است. در ابتدای به وقوع پیوستن فاجعه بسیاری از افراد جامعه ارزیابی درستی از ماوقع ندارند. اما به مرور زمان همه چیز در این آیینه (تاریخ) بازتاب می یابد. تاریخ قضاوت نمی کند، تاریخ فقط نشان می دهد و آنگاه بشر بر اساس توانایی های ذهنی خود آنچه را که می خواند و می بیند قضاوت، تجزیه و تحلیل می کند.

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: جام جم آنلاین سینما رکس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۲۱۳۲۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجساد فلسطینیان شواهدی از اعدام و شکنجه را نشان می‌دهد

به گفته مقامات غزه، گور‌های دسته‌جمعی که در دو بیمارستان این منطقه کشف شده و اجساد ۳۹۲ نفر در آن دفن شده بود، شواهد هولناکی از شکنجه، مثله شدن و اعدام را نشان می‌دهد و به نظر می‌رسد برخی افراد زنده به گور شده باشند.

به گزارش الجزیره، در ششمین روز متوالی حفاری برای یافتن اجساد در جنوب غزه، محمد موغیر، یکی از اعضای دفاع مدنی غزه گفت که ۱۰ تن از اجساد با دست‌های بسته شده پیدا شدند. همچنین به چند جسد لوله‌های پزشکی متصل بود که نشان می‌دهد احتمالا زنده به گور شده‌اند.

این مقام فلسطینی گفت: «ما برای تقریباً ۲۰ جسد که فکر می‌کنیم زنده به گور شده‌اند، نیاز به بررسی پزشکی قانونی داریم». 

موغیر که مدارک تصویری از بقایای اجساد کودکان را نشان می‌داد، گفت: «چرا باید در گور‌های دسته جمعی اجسادی از کودکان وجود داشته باشد؟» و افزود که شواهد نشان می‌دهد سربازان صهیونیست مرتکب «جنایت علیه بشریت» شده‌اند.

از سوی دیگر، یمن ابوسلیمان، رئیس بخش دفاع مدنی شهر «خان یونس» که بیمارستان «ناصر» در آن واقع است، گفت که سه گور دسته جمعی جداگانه در این بیمارستان پیدا شده است: یکی پشت سردخانه، یکی جلوی سردخانه و دیگری در نزدیکی ساختمان دیالیز. او گفت که از میان ۳۹۲ جسد کشف شده، فقط ۶۵ تن توسط اعضای خانواده‌شان شناسایی شدند و باقی به علت مثله شدن، شکنجه، تجزیه و مشکلات دیگر قابل شناسایی نیستند. ابوسلیمان همچنین افزود که اجساد «کنار هم چیده شده بودند» و نشانه‌هایی از اعدام هم در آنان وجود داشت.

گفتنی است، این هفته کشف یک گور دسته جمعی داخل بیمارستان ناصر در شهر خان یونس با موجی از غم و اندوه فلسطینیان مواجه شد و محکومیت سازمان ملل را در پی داشت. پس از عقب‌نشینی نیرو‌های اشغالگر از این بیمارستان در هفتم آوریل، تا کنون بیش از ۳۰۰ جسد در بیمارستان کشف شده است.

شورای حقوق بشر سازمان ملل روز سه‌شنبه گفت که اجساد بیشتری در بیمارستان الشفاء شهر غزه پیدا شده است.

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل بین‌الملل

دیگر خبرها

  • کاخ سفید و سازمان ملل خواستار تحقیقات درباره گورهای دسته جمعی در غزه شدند
  • اجساد فلسطینیان شواهدی از اعدام و شکنجه را نشان می‌دهد
  • واکنش انگلیس به کشف گورهای دسته‌جمعی در نوار غزه
  • کشف ۱۴۰ گور دسته‌جمعی در غزه و افشای جنایات جدید صهیونیست‌ها
  • عفو بین‌الملل: گور‌های دسته جمعی در غزه نیازمند تحقیقات مستقل است
  • الازهر: خواهان محاکمه فوری رژیم جنایتکار هستیم
  • درخواست برای تحقیقات بین‌المللی درباره گورهای جمعی در غزه
  • ۱۴۰ گور دسته جمعی در نوار غزه شناسایی شد
  • عربستان تداوم جنایت‌های رژیم صهیونیستی در غزه را محکوم کرد
  • واکنش آمریکا به کشف گور‌های دسته‌جمعی در غزه