Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-30@02:39:51 GMT

تحولات جدی در توس؛ از برج و بارو تا باغ ایرانی

تاریخ انتشار: ۲۸ مرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۲۱۳۳۲۰

تحولات جدی در توس؛ از برج و بارو تا باغ ایرانی

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان خراسان رضوی گفت: سال گذشته 17 بنا در راستای بازآفرینی بافت تاریخی شهری احیا شده است.

ابوالفضل مکرمی‌فر در گفت‌وگو با ایسنا، در پاسخ به سوالی در خصوص احیای بافت‌های تاریخی روستایی اظهار کرد: 19 بافت روستایی برای احیا وجود دارد که طبق مصوبه‌ای مطالعات 3 روستا در سال 97 برای احیا انجام شده و بافت‌های تاریخی این روستاها ثبت خواهد شد، درگذشته عناصر ثبت ملی می‌شد اما امروزه تلاش ما ثبت ملی کل بافت تاریخی است یعنی تمام بافت‌های تاریخی برای جلوگیری از تعارضات طرح‌های مختلف ثبت ملی می‌شود و بعد از آن به بررسی عمیق‌تر عناصر بافت تاریخی می‌پردازیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

مکرمی‌فر عنوان کرد: طبق جلسه‌ای با ریاست دانشگاه فردوسی، تفاهم‌نامه‌ای در جهت بازآفرینی بافت‌های شهری و روستایی منعقد کرده‌ایم و یکی از تکالیفی که در استانداری برای دستگاه‌های اجرایی تعریف شده احیای بافت‌های تاریخی شهری برای حفظ و بهبود هویت شهری است زیرا در بافت‌های تاریخی شهری، عناصری وجود دارد که پنهان هستند و تاکنون به آن‌ها پرداخته نشده است. 

اپلیکیشن‌ها به کمک گردشگران آمده‌اند

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان خراسان رضوی در خصوص مشکل فهم زبان فارسی برای گردشگران خارجی بیان کرد: یک اپلیکیشن دو زبانه از سوی سایت «اقامت 24» برای گردشگران خارجی تشکیل شده و اکنون مورد بهره‌‎برداری قرار گرفته است.

وی ادامه داد: «انجمن پارسه» نیز یک اپلیکیشن 7 زبانه تشکیل داده که تاکنون حدود سه زبان انگلیسی، عربی و اردو آن راه اندازی شده است و در اسفند سال 96 مورد بهره‌برداری و فعالیت قرار گرفته است. برای مواردی از جمله پلیس گردشگری و آموزش به رانندگان تاکسی در مناطق اطراف حرم مطهر امام رضا (ع‌) برنامه‌هایی تعیین و اجرا خواهد شد.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان خراسان رضوی گفت: اکنون 9 موسسه آموزشی دارای مجوز زیر نظر سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان خراسان رضوی وجود دارد که به آموزش افراد برای مدیریت فنی دفاتر خدمات مسافرتی، دوره‌های آشپزی و دوره‌های دیگری که در خود هتل‌ها برگزار می‌شود؛ می‌پردازد.

مکرمی‌فر درخصوص مسائل مربوط به آرامگاه فردوسی و توس خاطرنشان کرد: بعد از گذشت 5 دهه به مسائل توس و آرامگاه فردوسی پرداخته خواهد شد که گام اول جلوخوان فردوسی است. طبق تفاهم‌نامه‌ای بین شهرداری، شورای شهر و سازمان میراث فرهنگی، انعکاسی از آرامگاه فردوسی را در جلوخوان به عنوان یک باغ ایرانی خواهیم داشت. کل آرامگاه فردوسی حدود 6 هکتار بوده و جلوخوان با وسعت 7 هکتار، تجلی‌ای از کل آرامگاه خواهد شد. این رویداد با سرمایه‌گذاری شهرداری مشهد در حال انجام و اکنون مطالعات اجرایی طرح به اتمام رسیده است. 

مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان خراسان رضوی عنوان کرد: گام دوم برج و باروی توس با وسعت 7 هزار متر به همراه 106 نیم‌برج که ارتفاع برج و بارو و حصار 9 متر با عرض 6 متر است و به همان شکل احیا خواهد شد. احیای این بناها از دروازه رودبار که دروازه اصلی توس است شروع و تا دروازه نیشابور امتداد خواهد داشت. 

وی افزود: قرارداد مطالعات مرمت زادگاه فردوسی، روستای پاژ منعقد شده و مرمت‌ها شروع شده است. امسال به استحکام بخشی و احیای ارگ کهن دژ که ضلع غربی آرامگاه فردوسی قرار دارد، خواهیم پرداخت. بعد از احیای 7 هکتار جلوخوان آرامگاه فردوسی به احیای پردیس فردوسی که 42 هکتار است خواهیم پرداخت و باید اقدامات مقدماتی جهت مشاور صورت گرفته شود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استخدام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۲۱۳۳۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بافت تاریخی بندر بوشهر با مشارکت مردم بازآفرینی می‌شود

حسین حیدری در هفتمین اجلاس مجمع رؤسای کمیسیون شهرسازی و معماری شورا‌های اسلامی و معاونین شهرسازی شهرداری‌های کلانشهر و مراکز استان‌ها در سالن اداره کل بنادر و دریانوردی استان بوشهر اظهار داشت: بازآفرینی شهری در واقع یکی از رویکرد‌ها و ره‌یافت در موضوع شهری بود و دنیا در ادامه تفکرات نوسازی به آن رسیده است.

وی بیان داشت: تمام تلاش بازآفرینی و خلق فضا‌ها و مکان‌های شهری برای این است که مردم زندگی استاندارد و با کیفیت داشته باشند.

شهردار بوشهر افزود: توجه به اجتماعات محلی در قالب ایده‌های بازآفرینی تلاش می‌شود بر خلاف روال سابق در ایده بازآفرینی مورد توجه قرار گیرد.

حیدری بیان داشت: اگر با منطق بازآفرینی به این فضا‌ها نگاه شود می‌توان به رفع کمبود مسکن و ایجاد فرصت‌هایی برای زندگی از طریق بازگرداندن مکان زیست و زندگی در زیستگاه‌های شهر کمک شود.

وی گفت: همچنین نابرابری‌های فضایی ترمیم، و اشتغال و کار ایجاد و آسیب‌های اجتماعی در این مناطق کنترل و در نهایت استاندارد و کیفیت زندگی ارتقا پیدا می‌کند.

شهردار بوشهر با بیان اینکه بازآفرینی شهری بدون مشارکت مردم به نتیجه مورد نظر نمی‌رسد اظهار داشت: مردم بهره بردار نهایی و اصلی هستند و بازآفرینی با سه رکن سازمان‌ها، سمن‌ها و جامعه محلی و بخش خصوصی قابل اجراست.

وی گفت: مهمترین مشکل در فرآیند بازآفرینی شهری عدم هماهنگی و نگاه شهری سازمان‌ها به عنوان ذی مدخل در کشور است، همین عدم هماهنگی مشکلات عدیده را به وجود آورده است.

حیدری بیان داشت: وقتی سازمان‌ها هماهنگ عمل نمی‌کنند و منافع سازمانی خود را بسیار مد نظر قرار می‌دهند، همین امر باعث می‌شود که پروژه‌ها زمان بر و هزینه بر باشد.

باشگاه خبرنگاران جوان بوشهر بوشهر

دیگر خبرها

  • برنامه ریزی برای ساماندهی گذر قدیمی جلوخان
  • سکونت ۱۰ میلیون ایرانی در بنا‌های ناپایدار
  • سکونت ۱۰ میلیون ایرانی در بناهای ناپایدار
  • ایجاد حفره ۸ متری در بافت تاریخی یزد/ اتصال فاضلاب به قنات ممنوع
  • احیای گنجینه‌های تاریخی حیدرآباد به دست متخصصان ایرانی
  • بازدید خبرنگاران داخلی و خارجی از بافت تاریخی بوشهر
  • تغییر مهلت پرداخت عوارض ساخت بناهای گردشگری در ملک‌های تاریخی
  • بافت تاریخی بندر بوشهر با مشارکت مردم بازآفرینی می‌شود
  • مافیای «بافت تاریخی» به زمین می‌خورد؟
  • ۵۵ درصد از واحد‌های فرسوده در بافت‌های تاریخی قرار دارند