Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه اجتماعی برنا ، حامد اختیاری، عضو هیأت علمی مرکز مطالعات اعتیاد دانشگاه علوم پزشکی تهران در آستانه برگزاری دوازدهمین کنگره بین‌المللی دانش اعتیاد با بیان اینکه این کنگره فرصت خوبی برای دور هم جمع شدن و ایجاد راه حل بیشتر در حوزه اعتیاد است گفت:  جدیدترین دستاوردهای علمی در حوزه دانش اعتیاد در این گنگره با حضور اساتید و صاحبنظران برجسته مورد بحث و گفت‌وگو قرار می‌گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی  در ادامه به بحران‌های خاص اقتصادی و سیاسی اشاره کرد و بیان داشت :این مسئله در جریان بیماری‌ اعتیاد بی‌تأثیر نبوده  و این نگرانی را ایجاد کرده که علاوه بر آسیب احتمالی در حوزه درمان به دلیل کاهش سرمایه‌های اجتماعی با افزایش  آمار مصرف مواد مخدر مواجه شویم.بنابراین این کنگره فرصتی بوده که برنامه‌ریزی در شرایط کنونی با تمام توان و استفاده از امکانات لازم صورت گیرد.

عضو هیأت علمی مرکز مطالعات اعتیاد دانشگاه علوم پزشکی تهران ادامه داد: با توجه به همه فشارها و تحریم‌های سیاسی و  اقتصادی تلاش کردیم ایران در ارائه دانش اعتیاد در فضای جهانی رتبه برتر داشته باشد بنابر این در این کنگره از کشورهایی همچون افغانستان، پاکستان، عراق و ... حضور داشته تا دانش خود را در حوزه اعتیاد ارتقاء دهند. همچنین از برترین اساتید در این حوزه دعوت شده که یافته‌های خود را به اشتراک بگذارند و همه از پیشرفت دانش اعتیاد آموزش ببینند همچنین امکان اتصال به مراکز تحقیقاتی خودشان را فراهم کنند.

اختیاری از حضور 8 چهره بین‌المللی با توجه به نیازهای خاصی که در حوزه دانش اعتیاد داریم در این کنگره خبر داد و گفت:‌امیدواریم این کنگره فرصت خوبی در حوزه ارتقاء دانش و کیفیت پژوهش‌ها باشد.

مدیر آزمایشگاه عصبی‌شناختی مرکز مطالعات اعتیاد عنوان کرد: دو هدف اصلی برگزاری این کنگره در بر دارد که اول این بوده که بتواند از حوزه‌های متفاوت که مرتبط با پیشگیری و درمان اعتیاد است بهره‌مند شویم لذا از مجموعه‌های قانون‌گذار،‌سیاست‌گذار و ... همچنین از مسئولان اجرایی در درمان و پیشگیری از اعتیاد همچون بهزیستی، ستاد مبارزه با موادمخدر و وزارت بهداشت جهت شرکت در این کنگره دعوت کرده‌ایم.

اختیاری گفت: هدف دوم حضور جوانان و ورود نخبگان جوان به حوزه اعتیاد بوده که برنامه‌های خاص و ویژه‌ای را در این زمینه در نظر گرفته‌ایم تا علاوه بر برقراری ارتباط با اساتید جلسات گفت‌وگو و پرسش و پاسخ برگزار شود که جوانان در رشته‌های مختلف پزشکی، علوم شناختی، اعصاب،‌مهندسی و ... می‌توانند از طریق این کنگره ترغیب شوند که در حوزه اعتیاد فعالیت داشته باشند. همچنین جوایز متعددی برای دانشجویان جوان در نظر گرفته شده و باید توجه داشت که دانشجویان حتی اگر مقاله هم نداشته باشند شرکت در این کنگره می‌تواند فرصت آموزشی برایشان فراهم کند.

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: اعتیاد اقتصادی و سیاسی دانشگاه علوم پزشکی تهران درمان مواد مخدر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۲۱۵۶۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مواد توهم‌زا موجب تسریع در روند مرگ سلولی می‌شود

جمال شمس؛ استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، با بیان اینکه برخی از مخدرها مثل تریاک، هروئین، گل، حشیش یا ماری جونا دسته‌ای خاص هستند، گفت: دسته‌ای دیگر از این مواد، توهم زاها هستند که شخص زمانی که این مواد را استفاده می‌کند دچار اختلالات حسی، شنوایی یا بینایی می‌شود.

وی با اشاره به اینکه دسته اصلی مواد توهم‌زاها LSD است، توضیح داد: LSD روانگردانی است که باعث توهم دیداری و شنیداری می‌شود این ماده وابستگی روانی شدید ایجاد کرده و اعتیاد آور است، زمانی که فرد این مخدر را مصرف می‌کند درک و شناختی که از واقعیت و محیط پیرامونی خود داشته، به کلی تغییر پیدا می‌کند، مسئله اینجاست که این حالات برای برخی خوشایند است، به شکلی که پاسخ شرطی از مغز می‌گیرند و به این مواد اعتیاد پیدا می‌کنند.

این روانپزشک با بیان اینکه توهم‌زاها انواع مختلف دارند، خاطرنشان کرد: به طور مثال برخی از افراد از کتامین (Ketamine) استفاده می‌کنند، این ماده یک داروی تجویزی است که عمدتاً برای القا و حفظ بیهوشی استفاده می‌شود، این دارو بیهوشی تجربه‌ای را القا می‌کند که حالتی شبیه خلسه را در مصرف‌کننده ایجاد می‌کند.

وی درباره توهم‌زاهایی که پایه گیاهی دارند و مورد سوءمصرف قرار می‌گیرند نیز مواردی را مطرح کرد و گفت: در چند سال اخیر موادی با عنوان قارچ یا اصطلاحاً ماشروم مورد سو مصرف قرار می‌گیرد، این مواد در واقع گیاهانی هستند که پرورش داده می‌شود و پس از مصرف اثر توهم زایی داشته و اختلالات حسی ایجاد می‌کنند.

شمس نسبت به مصرف مواد مخدر خصوصاً توهم‌زاها هشدار دارد و افزود: توهم‌زاها همانند سایر مواد مخدری که مورد سوءمصرف قرار می‌گیرند بر عملکرد و سیستم روان اثر دائمی دارند، این مواد و یا داروهای توهم‌زا مثل سایر موادی که مورد سو مصرف قرار می‌گیرند بر سیستم روان اثر دارند و تغییرات پایداری در مغز ایجاد می‌کنند، این تغییرات باعث می‌شود که شخص مصرف را ادامه داده و این ادامه مصرف و اثرت مخرب و گاهی مادام‌العمر را با او به همراه خواهد داشت.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی به نشانه‌های استفاده از توهم‌زاها در مصرف کنندگان این مواد اشاره کرد و گفت: از حرف‌ها، رفتارها و مسائلی که این افراد عنوان می‌کنند می‌توان متوجه شد که این فرد در عالم دیگری به سر می‌برد و سرخوش است یا با خودش صحبت می‌کند، یا اینکه چیزی را می‌بیند که دیگران نمی‌بینند.

وی در پاسخ به این سوال که آیا سوءمصرف مواد مخدر و روان‌گردان‌ها بر روند طول عمر اثری دارند یا خیر، گفت: با توجه به تغییراتی که این مواد در بدن ایجاد می‌کنند اثرات سو بر بدن دارند، به طور مثال ریسک خطر تصادفات منجر به مرگ و میر و یا ایجاد عارضه همیشگی در مصرف کنندگان مواد مخدر به مراتب بیشتر است.

شمس به ارتباط بین استفاده از مواد مخدر با زوال عقل اشاره کرد و افزود: ساده‌ترین مثال در مصرف‌کنندگان این مواد این است که کسی که این مواد را مصرف می‌کند، بعد از مدتی تمام فکر و زندگی‌اش صرفاً مصرف مخدر است، این افراد به تغذیه، رفتارهای غلطی که منجر به کاهش طول عمر می‌شود توجهی ندارند بنابراین مشکلات قلبی، عروقی، ریوی و مغزی بیش از سایرین آنان را تهدید می‌کند.

وی ادامه داد: حتی اگر این مواد اثر مستقیم بر سلامت فرد نداشته باشند، به صورت غیرمستقیم اثرات مخرب بهداشتی بسیار زیادی را به دنبال خواهد داشت.

شمس درباره روش‌های ترک مواد توهم‌زا توضیحاتی داد و گفت: استفاده از انواع روش‌های روان درمانی غیر دارویی در ترک توهم‌زاها موثرند ضمن اینکه اگر فردی بیماری همراه یا زمینه‌ای داشته باشد، دارو درمانی نیز مورد توجه است.

استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ادامه داد: اثری که سو مصرف مواد بر بدن دارد به دو دسته تقسیم می‌شود، برخی از آثار محسوس و قابل مشاهده‌اند و برخی از مواد غیر قابل مشاهده‌اند و بر ارگان‌های داخلی بدن و سلول‌ها اثر دارند، به زبان ساده‌تر استفاده از هر ماده مخدری روند مرگ سلولی را تسریع می‌کند.

منبع: خبرگزاری مهر

دیگر خبرها

  • ۲۵ سمن برای مقابله با موادمخدر در قزوین فعال است
  • مواد شیمیایی ماریجوانا 5 برابر سیگار
  • عاقبت فرار از خانه به‌عشق خواستگار شیشه‌ای
  • نگاه دولت در عرصه پیشگیری از اعتیاد حمایتی است
  • اقدامات فرهنگی برای پیشگیری از اعتیاد در اولویت باشد
  • راه‌حل‌های یک پژوهشگر علوم اجتماعی برای افزایش جمعیت
  • افزایش نگرانی‌ها از کمبود متخصص بیهوشی در قزوین
  • مواد توهم‌زا موجب تسریع در روند مرگ سلولی می‌شود
  • حال خوش کُن‌هایی که جانتان را می‌گیرند!
  • افزایش نگرانی‌ها از کمبود متخصص بیهوشی