Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-24@02:35:17 GMT

قم در سالروز شهادت امام باقر(ع) غرق در عزا و ماتم است

تاریخ انتشار: ۲۸ مرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۲۱۵۹۹۸

قم در سالروز شهادت امام باقر(ع) غرق در عزا و ماتم است

قم - ایرنا - شهر مقدس قم در سالروز شهادت پنجمین اختر تابناک آسمان امامت و ولایت، حضرت امام محمد باقر(ع) سراسر سیاهپوش شده و حرم مطهر حضرت معصومه(س) میزبان عزاداران و شیفتگان خاندان اهل بیت عصمت و طهارت است.

به گزارش ایرنا، امروز شهر مقدس قم با اجرای برنامه های مختلف سوگواری و عزاداری در سالروز شهادت پنجمین پیشوای شیعیان جهان، امام محمد باقر(ع) از دلسوختگان مکتب اهل بیت(ع) پذیرایی می کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


نوای مداحی و مرثیه سرایی از تمام شبستان های حرم مطهر بانوی آب و آیینه طنین انداز شده است و گوش هر شنونده دلداده ای را می نوازد.
زائران و مجاوران با حضور در حرم مطهر کریمه اهل بیت(ع) آمده اند تا با گره زدن دل هایشان به ضریح مطهر بانوی کرامت، زیارت نامه قرائت کنند و غبار از دل بشویند.
از شب گذشته حرم حضرت معصومه سراسر سیاه پوش شده است و سخنرانان در خصوص ابعاد مختلف زندگانی پربرکت امام محمد باقر(ع) به سخنرانی می پردازند و قرائت قرآن و دعا از ماذنه های این حرم مطهر به گوش می رسد.
هیات های عزاداری با حضور دسته های سینه زن و زنجیرزن از مناطق مختلف شهر مقدس قم خود را به حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه(س) رسانده اند تا این مصیبت جانگداز را به آن حضرت و امام عصر(عج) تسلیت گویند.
امروز عزاداری های مختلف مذهبی و فرهنگی در گوشه و کنار قم برگزار می شود و مسجد مقدس جمکران به عنوان میعادگاه عاشقان، بقاع متبرک امامزادگان، دفتر رهبر معظم انقلاب در قم و بیوت مراجع تقلید نیز از عزاداران اهل بیت(ع) پذیرایی می کنند و برنامه های مختلف در حال اجراست.
امروز مردم متدین در سوگ این امام همام بر سر و سینه زده و با چشمانی اشکبار به یاد مظومیت های امام محمد باقر(ع) که در تاریخ به یادگار مانده است به سوگ نشسته اند.
مسلمانان خارجی مقیم قم نیز با اجرای آیین های سوگواری به شیوه سنتی خود، در کنار سایر عزادارن آمده اند تا این گونه عشق و علاقه خود را به آن امام همام نشان دهند و از فیض برنامه های مذهبی و عزاداری بهره مند شوند.
حضور زائران و طلبه های غیر ایرانی از ملیت های مختلف به همراه خانواده هایشان هم صدا و هم راه با سایر عزاداران اهل بیت(ع) یکی از زیباترین جلوه های برگزاری این آیین هاست.
امام محمد باقر(ع) فرزند امام سجاد(ع) و بانو فاطمه(س) در سوم صفر سال 57 هجری قمری و بنابر روایتی در اول رجب در مدینه دیده به جهان گشود.
این امام همام دارای القابی چون شاکر، هادی و باقر است. درباره لقب باقر آمده است به دلیل شکافنده معضلات علم و گشاینده پیچیدگی های دانش، گستردگی معارف و اطلاعاتی که در اختیار داشت و استنباط و استخراج احکام از قوانین کلی به این لقب نام گرفته است، همچنین کنیه ایشان ابوجعفر است.
دوره امامت امام محمد باقر(ع) از سال 95هجری قمری با شهادت پدر ارجمندشان، امام زین العابدین(ع) آغاز شد و بیش از 19سال ادامه داشت.
وی در دوره امامت خویش با خلفایی از جمله ولید بن عبد الملک، سلیمان بن عبد الملک، عمر بن عبد العزیز، یزید بن عبد الملک و هشام بن عبد الملک روبرو شد.
پاکیزگی و آراستگی، خوش رویی، ایجاد پیوند عاطفی با همسر، جلب محبت افراد خانواده، فراهم آوردن لوازم تحکیم خانواده، ارتباط عاطفی با فرزندان، صمیمیت و معاشرت با دوستان، دستگیری از نیازمندان، خوش خلقی، برخورد نیکو با مومنان، حفظ ارزش های والای اخلاقی، انفاق به مستمندان و سایر ویژگی های اخلاقی و رفتاری این امام بزرگوار را در دل تاریخ ماندگار کرد.
درباره بعد علمی و حدیثی این حضرت، ابن شهر آشوب در کتاب مناقب از محمد بن مسلم نقل کرده است که گفت: من سی هزار حدیث از آن حضرت پرسیدم.شیخ مفید نیز در کتاب اختصاص، به نقل از جابر جعفی آورده است: ابو جعفر امام باقر (ع) هفتاد هزار حدیث برایم گفت که هرگز از کسی نشنیده بودم.
سرانجام پیشوای پنجم شیعیان در هفتم ذی الحجه سال 114هجری قمری در 57 سالگی در مدینه توسط هشام بن عبدالملک مسموم شد و به شهادت رسید و مرقد مطهر ایشان در قبرستان بقیع است.
/8138/ 1175

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اجتماعي قم آيين هاي عزاداري شهادت امام باقر ع

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۲۱۵۹۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای ۲۷ برنامه فرهنگی همزمان با سالروز رحلت حضرت عبدالعظیم

به گزارش خبرنگار مهر، نشست خبری اعلام برنامه‌های ایام گرامیداشت رحلت حضرت عبدالعظیم (ع) با حضور حجت الاسلام محسن عرفاتی معاون امور علمی و فرهنگی آستان مقدس امروز یکشنبه ۲ اردیبهشت ماه برگزار شد.

در این نشست در ابتدا حجت الاسلام عرفاتی با آرزوی پیروزی نهایی مستضعفین و نابودی استکبار گفت: امسال پنجم اردیبهشت ماه مصادف با رحلت حضرت عبدالعظیم حسنی است. شعار این روز جهاد و هجرت است. از آنجایی که ایشان مورد ظلم و جور حاکمان عباسی بودند، امام هادی به ایشان دستور هجرت دادند و از آن زمان ما شاهد شکوفایی فرهنگ ایرانی خود بودیم.در حوزه محتوایی نیز در راستای این شعار عناوین برنامه‌ها قرار گرفتند.

وی ادامه داد: حضرت عبدالعظیم ۱۲۰ روایت از ائمه را نقل کردند و دو کتاب مهم دارند که از منابع سید رضی هم بوده است. در حوزه جهاد تبیین ایشان سرآمد بودند.به همین خاطر بوده است که نشان ولایت پس از این جهاد و مجاهدت‌های که داشتند بر سینه ایشان نقش بست.

وی ادامه داد: در هفته پیش رو برنامه‌ها به مناسبت رحلت امامزادگان واجب التعظیم عبدالعظیم حسنی و امامزاده حمزه تدارک دیده شده است.

حجت الاسلام عرفاتی افزود: روز دوشنبه شب بحث معارف صحیفه سجادیه است. در روز سه شنبه برنامه دیدار اعضای شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی با تولیت آستان مقدس عبدالعظیم در دستور کار قرار گرفته است و برنامه‌های دهه کرامت است که در این جلسه بررسی می‌شود.

وی ادامه داد: درس اخلاق آیت الله حسن منفرد با تکیه بر مقام علم و توحید موضوع بحث این هفته خواهد بود.همچنین با هماهنگی شورای ائمه جماعات در فواصل بین نمازها در مساجد تبیین شخصیت عبدالعظیم را در دستور قرار خواهند داد.

معاون فرهنگی آستان مقدس حرم حضرت عبدالعظیم حسنی ادامه داد: هدف گذاری ما ارتباط با نسل جدید است و امیدواریم با همکاری آموزش و پرورش سفیران خدمتی را در مدارس و دانشگاه‌ها و مراکز فرهنگی داشته باشیم. همچنین هیأت بانوان آستان مقدس مدتی است تشکیل شده است.

وی با اشاره به حضور خدام فرهنگی در مدارس و دانشگاه‌ها گفت: هدف گذاری ما انتقال مفاهیم دینی به نسل جوان است و در همین راستا برای ارتباط با دانش آموزان و دانشجویان سفیران خدمت به مدارس، دانشگاه‌ها و مراکز فرهنگی می‌روند.

معاون امور علمی و فرهنگی آستان عبدالعظیم تصریح کرد: روز چهارشنبه از ۱۰ صبح برنامه‌های ما با حضور دسته‌های عزاداری و مرثیه سرایی محمدحسین پویانفر و سخنرانی حجت الاسلام عالی آغاز می‌شود.

وی افزود: چراغ گردانی خادمان جوان در صحن اصلی را داریم، این خادمان جوان فرزندان خدام هستند که امیدواریم آئین خدمت به نسل آینده هم منتقل شود.

حجت الاسلام عرفاتی گفت: تجمع خدام، محفل انس با قرآن آئین تعویض و احتزاز پرچم مشکی، برپایی هیأت کودکان حسینی در تالار شیخ صدوق با حضور مجریان صدا و سیما، جلسات سبک زندگی اسلامی و… از دیگر برنامه‌های گرامیداشت رحلت حضرت عبدالعظیم حسنی خواهد بود.

وی با بیان اینکه آستان عبدالعظیم روزهای سه شنبه، چهارشنبه و پنجشنبه شبانه روزی می‌شود، گفت: روز پنجشنبه ویژه برنامه آئین پاسداشت شهدای فراجا در مصلی امام علی (ع) با حضور سردار رادان فرماندهی فراجا برگزار می‌شود.

کد خبر 6084226 سمانه نوری زاده قصری

دیگر خبرها

  • ببینید | حضور نجم الدین شریعتی در چایخانه حضرت در حرم مطهر رضوی
  • مراسم صبحگاه یگان حفاظت حرم مطهر امام رضا(ع) برگزار شد
  • در سالروز رحلت حضرت عبدالعظیم الحسنی(ع) چه برنامه‌هایی برگزار می‌شود
  • مراسم عزاداری شهادت حضرت حمزه و حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) در قم برگزار می‌شود
  • نوبخت سالروز تاسیس سپاه پاسداران را تبریک گفت
  • ۵۶۰ هزار افطاری ساده و گرم در حرم حضرت معصومه (س) توزیع شد
  • ببینید | حاج محسن مرادی مولودی خوانی شبکه دو سیما حرم مطهر حضرت عبدالعظیم حسنی
  • اجرای ۲۷ برنامه فرهنگی همزمان با سالروز رحلت حضرت عبدالعظیم
  • حال و هوای زائران در حرم مطهر حضرت امیرالمومنین علی (ع) + فیلم
  • پیام تبریک نماینده ولی فقیه در لرستان به مناسبت سالروز تأسیس سپاه