Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری برنا از استان زنجان؛ اسداله درویش امیری در ویژه‌برنامه روز تشکل های مردم نهاد استان با بیان اینکه امروزه دولت، سازمان های مردم نهاد را بعنوان شبکه عظیم اجتماعی در پشتیبانی از ارزش های نظام، انقلاب و کشور می داند که می توانند بار بزرگی از دوش دولت ها بردارند و حمایت از سمن ها را فرصت مغتنمی می شمارد، خاطر نشان کرد: حمایت از تشکل های اجتماعی و مردم نهاد به معنای حمایت از یک جریان به هم پیوسته است که درصدد کمک به دولت ها در راستای دستیابی به توسعه، پیشرفت و سربلندی کشور می باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به اینکه میزان حضور سمن ها در فعالیت های اجتماعی و توجه به سازمان های مردم نهاد در ایران در دولت های مختلف با فراز و نشیب های بسیاری همراه بوده، به گونه ای که برخی از دولت ها وجود سمن ها را به منزله فرصت دانسته و از آن ها حمایت می کردند و برخی به مثابه تهدید تلقی نموده و از فعالیت های اجتماعی کنار می زدند، تصریح کرد: در دولت های هفتم و هشتم که پایه گذار اصلی سمن ها و فعالیت نهادهای مردمی در کشور بود باور عمیق قلبی به مشارکت همه اقشار جامعه در اداره کشور وجود داشت.
استاندار زنجان با یادآوری اینکه از مجموع 365 سازمان مردم نهاد، بیش از 60 درصد در طی 5 سال گذشته مجوز فعالیت دریافت نموده اند تا به موضوعات اجتماعی حساس باشند، اظهار کرد: باید روحیه پرسشگری از مسئولین در سمن ها ایجاد شود و با تقویت این فضا، مسائل اجتماعی کشور بیان و رسیدگی شده و از بروز اعتراضات خارج از ضابطه در کشور جلوگیری می شود.
درویش امیری به حضور موثر و ریشه دار سمن ها در حیات اجتماعی ایران اشاره کرد و با تاکید بر ضرورت توجه به این ظرفیت عظیم اجتماعی، افزود: بدلیل حضور عمیق و مستمر تشکل های مردم نهاد در حیات اجتماعی ایران، نمی توان ظرفیت و توانایی سمن ها را نادیده گرفت و هر فکر و اندیشه ای که این حضور را تهدید بداند، از سرمایه اجتماعی عظیمی در کشور غفلت کرده است.
نماینده عالی دولت در استان ادامه داد: تشکل ها و سازمان های مردم نهاد در اعماق جامعه ایران گسترش یافته اند و در حوزه های مختلف فرهنگی، اجتماعی، دینی، سیاسی، بانوان، کودکان، سالمندان و ... حضور فعال و معناداری دارند.
وی با تاکید بر حمایت از فعالیت تشکل های مردم نهاد در حوزه های مختلف، گفت: برخی از اقداماتی که سیستم اداری، اجرایی و دولتی نمی تواند در جامعه انجام دهد از سوی تشکل ها و سازمان های مردم نهاد به شایستگی قابل انجام است و نادیده گرفتن توانمندی سمن ها به منزله غفلت از توانایی 81 میلیون ایرانی است.
استاندار زنجان با بیان اینکه مشارکت سمن ها در اداره امور جامعه، امتیازی دولتی و حکومتی و امری دعوتی نیست، اظهار کرد: مشارکت اجتماعی مردم حقی است که عموم مردم باید از آن استفاده نمایند و کسی حق مقابله و محدود کردن مشارکت های اجتماعی مردم را ندارد و تحقق آن در جامعه نیازمند اقدامات آگاهانه از سوی سمن هاست.
مقام عالی اجرایی استان با اشاره به مبانی دینی و تاریخی فرهنگ مشارکت اجتماعی در مردم ایران، اظهار کرد: اصل مشارکت مردم در اداره جامعه از مبانی تاریخی و اعتقادی در فرهنگ ایرانیان برخوردار است و بر همین مبنا در قانون اساسی جمهوری اسلامی نیز زمینه مشارکت مردم در اداره جامعه فراهم شده است.
وی به اصل سوم قانون اساسی و تاکید آن بر مشارکت عامه مردم در تعیین سرنوشت سیاسی، اجتماعی و فرهنگی آن اشاره و خاطرنشان کرد: فراهم نمودن زمینه مشارکت سازمان های مردم نهاد در اداره کشور موجب افزایش تعلق خاطر و احساس مسئولیت مردم نسبت به مسائل جامعه می شود.
استاندار زنجان با تاکید بر اینکه مسائل اجتماعی و فرهنگی در انحصار هیچ گروه یا جریان خاصی در کشور قرار ندارد و زمینه مشارکت عامه مردم فراهم شده است، افزود: در اصل 100 قانون اساسی نیز برای پیشبرد موضوعات اجتماعی، عمرانی، بهداشتی و سایر امور بر استفاده از مشارکت عموم مردم تاکید شده است.
وی ایران را دارای تمدن و تاریخ چند هزارساله توصیف کرد و گفت: با گسترش زندگی اجتماعی باید فعالیت سمن ها نیز در جامعه تقویت شود.
درویش امیری با بیان اینکه از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی باید به موضوع بهره گیری از مشارکت های اجتماعی مردم توجه جدی می شد، یادآور شد: در دوران دفاع مقدس در امر دفاع از کشور شاهد بزرگترین مشارکت اجتماعی همه آحاد و اقشار مردم در مقابله با دشمن بودیم.
مقام عالی استان در بخش دیگری از سخنان خود، به بیان برخی از ویژگی های استان زنجان پرداخت و گفت: زنجان پرچمدار 4 عنوان قابل احترام در کشور است و با عناوینی همچون میزبان مهربان، پایتخت شور و شعور حسینی، دیار غواصان دریادل و شهر کریمان در کشور شناخته شده است.
وی با اشاره به برگزاری اجتماع عظیم عزاداران حسینی در زنجان طی 8 و 11 ماه محرم در کنار برگزاری جشنواره های بزرگ غذای اکو، جشنواره آش و فرهنگ روستایی در زنجان، اظهار کرد: زنجان شهر کریمان است و 65 موسسه و انجمن خیریه ای ریشه دار در آن فعالیت می کنند و بازوان و دستان مهربان و کریمانه خیران زنجانی با عشق به ملت در جامعه کارهایی می کنند که شاید دولت مردان نتوانند آن را انجام دهند.

 

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: استان زنجان ویژه برنامه استاندار زنجان استاندار زنجان مشارکت سمن ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۲۱۶۴۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راه سنجش موفقیت هر مجموعه مشارکت مردم در فعالیت‌های آن است

شهرام دبیری رئیس شورای عالی استان‌ها به مناسبت فرارسیدن روز ملی شورا‌ها ظهر امروز در نماز جمعه تهران سخنرانی کرد.

دبیری در این سخنرانی در حضور نمازگزاران تهرانی عنوان کرد: روز ملی شورا‌ها را به عموم مردم و جامعه شورایی و روز کارگر و معلم را به کارگران زحمتکش و فداکار و معلمان فرهیخته و خدوم کشور تبریک عرض می‌کنم.

وی افزود: جای بسی افتخار است که ایران امروز در اوج اقتدار و عزت به‌عنوان الگوی انقلابی و آزادی خواهی در دنیا و منطقه مطرح شده است. پیشرفت‌های علمی و تکنولوژی جمهوری اسلامی ایران چشمگیر و صعودی بوده و چشم جهانیان را خیره کرده است.

رئیس شورای عالی استان‌ها تصریح کرد: ۹ اردیبهشت ماه سال ۱۳۵۸ مصادف با فرمان تاریخی حضرت امام به شورای انقلاب مبنی بر تهیه و تصویب آیین نامه اجرایی شورا‌ها برای اداره امور محلی شهر و روستایی است که متاسفانه به دلیل شروع جنگ تحمیلی، فعالیت شورا‌ها با تأخیر از سال ۱۳۷۸ شروع به کار کردند. 

دبیری ادامه داد: جایگاه شورا‌ها در قانون اساسی بسیار رفیع است. به طوری که یک فصل از قانون اساسی مربوط به شورا‌ها بوده و طبق اصل هفتم قانون اساسی شورا‌ها از ارکان تصمیم گیری و اداره امور کشورند.

وی با اشاره به مردمی بودن نهاد شورا اظهار داشت: اعضای شورا از بطن مردم انتخاب شده و طبق وظیفه قانونی، همیشه و در تمام سختی‌ها در کنار مردم هستند. در همین موضوع سیل اخیر سیستان و بلوچستان اعضا شورا‌های شهر و روستا و شورای عالی استان‌ها از استان سیستان و بلوچستان از اولین لحظه‌ها و به صورت شبانه روزی پیگیر حل مشکلات مردم سیل زده بودند. چراکه اعضای شورا خود از جنس همین مردمند و هنوز هم برای باز گشایی راه‌های روستایی تلاش می‌کنند.

رئیس شورای عالی استان‌ها تاکید کرد: جامعه شورایی کشور در راستای توسعه پایدار به دنبال حکمرانی خوب شهری با مشارکت همه شهروندان در تصمیم گیری‌ها است. از سوی دیگر همراه دولت، جامعه مدنی و بخش خصوصی است.

وی عنوان کرد: اکنون مهم‌ترین وظیفه دولت، ما و تمامی مسئولان مهار تورم است. عدم افزایش دستمزد کارکنان و کارگران متناسب با نرخ تورم معنای فقیر‌تر شدن روز به روز مردم با افزایش فاصله طبقاتی است. این وظیفه ماست که این مشکل را حل کرده و با ایجاد امکانات رفاهی امید را در جامعه افزایش دهیم و بتوانیم مشارکت مردم را در تمام امور ارتقا دهیم. راه سنجش موفقیت هر مجموعه سازمان یا نهاد میزان مشارکت مردم در فعالیت‌های آن مجموعه است. پس بیایید متحد و همدل، با هم مشارکت مردم را افزایش داده و مردم را محرم خود بدانیم. چرا که مردم ما لایق بهترین‌ها هستند و بزرگترین پشتیبان کشور نظام محسوب می‌شوند.

دبیری در بخش دیگری از سخنان خود گفت: جامعه شورایی با توجه به ظرفیت قانونی خود مبنی بر برنامه‌ریزی در خصوص مشارکت مردم در راستای انجام خدمات اجتماعی، رفاهی و عمرانی، آمادگی خود را جهت تحقق شعار سال «جهش تولید، با مشارکت مردم» و اقدامات عملی در این رابطه را اعلام می‌نماید. از این رو استفاده از ظرفیت عظیم جامعه شورایی که در صف اول ارتباط با مردم قرار دارند و به دنبال حل مشکلات مردم هستند در این زمینه بسیار کارساز خواهد بود.

دبیری توضیح داد: اعضای شورا در روستا‌ها تمام تلاش خود را جهت رفع کمبود‌ها و نارسایی‌ها و افزایش مشارکت و خودیاری مردم برای پیشبرد امور روستا و تبیین سیاست‌های دولت و تشویق و ترغیب روستاییان جهت اجرای این سیاست‌ها و نظارت بر اجرای طرح‌ها و پروژه‌های عمرانی روستایی می‌کنند.

رئیس شورای عالی استان‌ها کمک رسانی و امداد در مواقع بحرانی و تلاش برای رفع اختلافات افراد و محلات و حکمیت میان آنها را از دیگر وظایف شورا‌ها در روستا‌ها برشمرد و گفت: اعضای شورا‌های روستا به‌ خوبی توانسته‌اند این وظایف را انجام می‌دهند.

وی افزود: در شهر‌ها نیز علی‌رغم کمبود‌ها و مشکلات مرتبط باید درآمد پایدار، تلاش خود را برای توسعه مناطق کم‌برخوردار مصروف می‌دارند.

دبیری ضمن اعلام آمادگی مدیریت شهری برای ایجاد زمینه سرمایه‌گذاری بیان کرد: از عموم مردم و سرمایه گذاران دعوت می‌کنیم در خصوص گسترش مراکز گردشگری و تفریحی، ورزشی و فرهنگی مشارکت نمایند.

رئیس شورای عالی استان‌ها ادامه داد: یکی از مهمترین اهداف ما «اجرای مدیریت یکپارچه شهری» است که در آن تمام سازمان‌های شهری و خدمات دهنده و فرهنگی با هماهنگی شهرداری‌ها و شوراها، شهر را اداره می‌کنند. همان تجربه موفقی که در تمام دنیا اجرایی شده است. 

وی با بیان اینکه جامعه شورایی، با تمام توان در خدمت مردم و کشور هستند گفت: اعضای شورا‌های روستا، بخش، شهر، شهرستان، استان و شورای عالی استان‌ها بی صبرانه منتظر ملاقات با مقام معظم رهبری هستند و ما اینجا از بیت حضرت آقا در خواست می‌کنیم که در زمان مقتضی اجازه این ملاقات را به جامعه شورایی کشور بدهند تا جامعه ۱۲۷ هزار نفری شورا‌های کشور با انگیزه و اشتیاق بیشتر در رابطه با عملی کردن شعار سال قدم‌های بلند و مؤثری را بردارند.

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی شهری

دیگر خبرها

  • علم الهدی : برای حل مشکلات معیشتی کارگران نمی‌توانیم تنها به دنبال افزایش دستمزد باشیم
  • ائمه معصومین(ع) سرآمدانِ گفت‌وگو بودند/ احساس مسئولیت مسلمانان، نسبت به تمام بشریت
  • افزایش اعتبارات مسئولیت اجتماعی در حوزه فرهنگی استان بوشهر
  • اعضای شورا از بطن مردم انتخاب شده و همیشه و در تمام سختی‌ها در کنار مردم هستند
  • راه سنجش موفقیت هر مجموعه مشارکت مردم در فعالیت‌های آن است
  • خواسته به حق مردم ایفای مسئولیت‌های اجتماعی صنایع است
  • اعضای شورا در سختی‌ها کنار مردم است
  • تصویب ۱۰ هزار میلیارد ریال برای استان ایلام
  • صنایع استان بوشهر به مسئولیت اجتماعی خود عمل کنند
  • صنایع نفت و گازوپتروشیمی به مسئولیت اجتماعی خود عمل کنند