Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-04-26@08:19:08 GMT

راهکار جبران کاهش صادرات 700 هزار بشکه‌ای نفت

تاریخ انتشار: ۲۸ مرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۲۱۷۷۳۶

راهکار جبران کاهش صادرات 700 هزار بشکه‌ای نفت

حدود دو ماه دیگر صادرات نفت ایران تحریم می‌شود و بر اساس پیش بینی‌ها 700 هزار بشکه از صادرات نفت ایران کاسته می‌شود با این شرایط باید پرسید راه کار وزارت نفت برای جبران آن چیست.

به گزارش مشرق، از 13 آبان ماه سال جاری نفت ایران مورد تحریم های آمریکا قرار خواهد گرفت به طوری که آمریکایی ها اعلام کرده اند هدفشان از این تحریم ها صفر کردن صادرات نفت ایران است و برای رسیدن به این هدف از کوچکترین اقدامی دریغ نخواهند کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هنوز دو ماهی تا آغاز تحریم های نفتی باقی مانده است اما از هم اکنون شاهدیم که آمریکایی ها به دوره گردی افتاده و با گفت وگو با مشتریان نفتی ایران به دنبال این هستند تا مشتریان نفتی ایران را با تهدید یا تطمیع تامین نفت از آمریکا، آنها را از خرید نفت از ایران منصرف کنند.

براساس جدید اطلاعات منتشر شده از سوی مسئولان شرکت ملی نفت ایران، در حال حاضر روزانه 3 میلیون 821 هزار بشکه نفت در کشور تولید می شود که حدود یک میلیون 800 هزار بشکه آن در داخل کشور مصرف می شود و حدود 2 میلیون بشکه آن نیز صادر می شود که با صادرات میعانات گازی، این رقم به حدود 2 میلیون 300 هزار بشکه می رسد.

بیشتر بخوانید:

نا گفته‌هایی از تصمیمات وزارت نفت برای فروش نفت در دوران تحریم

از سوی دیگر موسسه های بین المللی انرژی به عنوان مثال موسسه مطالعات انرژی آمریکا رسما اعلام کرده اند با آغاز تحریم ها صادرات نفت ایران حدود 700 هزار بشکه کاهش می یابد و این جدای از کاهش 300 هزار بشکه ای میعانات گازی ایران است که متوقف خواهد شد.

با این شرایط صادرات نفت ایران به حدود یک میلیون و 300 هزار بشکه در روز خواهد رسید و این رقم دقیقا همان چیزی است که مسئولان صنعت نفت ایران نیز انتظار دارند.

در گزارش های پیشین اشاره شد که ممکن است مسوولان صنعت نفت با این شرایط و پیش از شروع جنگ دست به خودزنی زده و کاهش تکلیفی تولید نفت را به میزان 700 هزار بشکه در دستور کار خود قراردهند که عملا با این کار شمشیر خود را قبل از آغاز جنگ انداخته اند و منتظر پیروزی دشمن خواهند بود.

واقعا اگر مسئوولان صنعت نفت ایران دست به چنین اقدامی زنند؛ بهتر این است که مسئولیت خود را به افراد دیگر واگذار کنند که توانایی فروش نفت در دوران تحریم را دارند اما اگر قرار است در دوران جنگ اقتصادی هم بر مسئولیت خود باقی بمانند باید به دنبال راهکاری برای فروش نفت تحریم شده باشند.

خبرهایی که از گوشه و کنار صنعت نفت به گوش می رسد این است که در حال حاضر مسئولان فروش نفت تنها کار گروه هفت نفره ای را برای فروش نفت ایجاد کرده اند و انتظار دارند این کار گروه در مدت تحریم اقدام به فروش نفت ایران کند و ناگفته پیدا است که این کارگروه کاری را به پیش نخواهد برد زیرا قالب افراد حاضر در این کارگروه یا بازنشسته هستند و یا آخرین سالهای کاری خود را سپری می کنند بنابراین اهل ریسک نخواهند بود در صورتی که این شرایط نیازمند افرادی است که در کنار ریسک پذیر بودن باید به دنبال چاره باشند تا میزان نفت کاهش یافته را به دلیل تحریم به مشتریان برسانند و مانع از کاهش فروش نفت ایران شوند.

یکی از راه کارهایی که در این شرایط مسئولان صنعت نفت می توانند به آن تکیه کنند راه اندازی فوری بورس نفت است و میزان نفت کاهش یافته را از طریق بورس به دست مشتریان نفت ایران رساند.

جالب اینجا است که برخی از مشتریان نفتی ایران اعلام کرده اند اگر راهی برای خرید نفت غیر از مسیرهای معمول باشد نیز حاضرند نفت مورد نیاز خود را از طریق ایران وارد کنند.

که در اینجا میتوان دو برداشت از این صحبتها کرد که یکی دادن نفت به دست دلالان است که می تواند آینده صنعت نفت را به خطر بیاندازد و مشکلات بعدی را برای این صنعت ایجاد کند و راه کار دیگر عرضه این میزان نفت در بورس است تا مشتریان نفت ایران بتوانند با بخش خصوصی واقعی وارد معامله شده و نفت ایران را از این طریق خریداری کنند.

بنابراین در نتیجه ایجاد این راهکار دیگر نیازی به کاهش تکلیفی تولید نفت ایران نخواهد بود و می توان امید داشت که صادرات نفت ایران در چنین شرایطی کاهش نیابد.

منبع: فارس

منبع: مشرق

کلیدواژه: فرزندت کجاست حمایت از کالای ایرانی برجام ترامپ صادرات نفت نفت وزارت نفت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۲۱۷۷۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مبتکر روش‌های گوناگون فروش نفت در تحریم شده‌ایم

  آمارها بیانگر آن است که طی سال میلادی گذشته ایران توانسته فروش نفت خودرابه میزان دوران قبل ازتحریم‌ها بسیار نزدیک کند. گازنیزبیشتر ازدوران غیرتحریمی صادر شد.این شواهد نشان‌دهنده خنثی‌سازی تحریم‌هاست که اهمیت بالایی دارد.درباره این‌که ایران در۳۰ماه گذشته چه اقداماتی درحوزه نفت و گاز انجام داده با محمدعلی قدیری، کارشناس انرژی به گفت‌وگو نشسته‌ایم.
صندوق بین‌المللی پول در حالی‌ رشد اقتصادی ۵.۴درصدی رابرای کشورمان طی سال‌ گذشته میلادی اعلام کرد که بسیاری‌ از کشورهای دنیا شرایط خوبی به لحاظ این شاخص درسال موردبحث نداشتند.به‌طورمثال،اقتصادهای منطقه خاورمیانه به‌طور متوسط درسال گذشته میلادی رشد ۲درصدی داشتند. کشورهای درحال توسعه نیز به‌طورمتوسط رشد۴.۱درصدی درسال۲۰۲۳ داشتند. بر این اساس، اقتصاد ایران بیشتر از متوسط اقتصادهای هم‌ردیف با خود رشد کرده است. 
محمدعلی قدیری،کارشناس انرژی دراین‌باره توضیح داد: ارائه خدمات فنی ومهندسی به دیگر کشورها نیزسیاست درستی است که در دولت فعلی پیگیری شده است.این سیاست مزیت‌های زیادی برای کشور دارد و ارزآوری بالایی برای‌مان به ارمغان می‌آورد و توانسته‌ایم با کمک به صادرات خدمات فنی ومهندسی درکنار پالایشگاه‌داری فراسرزمینی، بازارسازی تضمین شده‌ای داشته باشیم. همچنین تمرکز بعدی ایران بر پالایشگاه‌های کوچک بوده که این پالایشگاه‌ها،واحدهای خردوخصوصی است که تحریم‌پذیری کمتری نسبت به مجتمع‌های بزرگ و صنعتی و بخش دولتی کشورهادارد.گفتنی است سیاست فروش نفت به این پالایشگاه‌ها به‌درستی توسط وزارت نفت دنبال شد.
قدیری درخصوص گزارش صندوق بین‌المللی پول مبنی بررشد اقتصادی ۵.۴درصدی کشورکه عمدتا براثرموفقیت درفروش نفت و گاز کشور به دست آمده، تصریح کرد: طی سال‌های اخیر به‌دلیل تحریم‌ها، روش‌های فروش نفت چندان آشکار نبوده است.
وی ادامه داد:ازآنجایی که گاز ازطریق خطوط لوله صادرمی‌شود،خاصیت تحریم‌پذیری بالایی ندارد.دراینجا بیشترموضوع بازگشت ارز حاصل ازفروش گازمطرح است.عمده فروش گازکشورنیزبه عراق است.درزمینه تسویه مالی با این کشور ابتکاری داشتیم که حتما باید ادامه پیدا کند.دراین روش،درمقابل صادرات گازبه عراق، نفت کوره دریافت می‌کنیم که قابل فروش درکشورهای دیگر از جمله امارات و سنگاپور است و ارز آن را دریافت می‌کنیم.
قدیری درخصوص سهامداری درپالایشگاه‌های فراسرزمینی وفروش نفت به پالایشگاه‌های کوچک درشرق آسیا خاطرنشان کرد: به دلایل امنیتی، آمار دقیقی درمورداین‌که چقدرازنفت کشوربه پالایشگاه‌های فراسرزمینی صادرمی‌شود،دردسترس نیست اما این روش اقدام درستی است و تحریم‌ناپذیری نفت را درپی دارد.مامبتکر فروش نفت و گاز در زمان تحریم شده‌ایم.
وی ادامه داد:ارائه خدمات فنی ومهندسی به دیگر کشورهانیز سیاست درستی است که دردولت فعلی پیگیری شده است. این سیاست مزیت‌های زیادی برای کشور دارد وارزآوری بالایی برای‌مان به ارمغان می‌آورد.همچنین توانسته‌ایم با کمک به صادرات خدمات فنی ومهندسی درکنار پالایشگاه‌داری فراسرزمینی،بازارسازی تضمین‌شده‌ای داشته باشیم.تمرکز بعدی ایران برپالایشگاه‌های کوچک بوده که این پالایشگاه‌ها،واحدهای خرد وخصوصی است که تحریم‌پذیری کمتری نسبت به مجتمع‌های بزرگ وصنعتی و بخش دولتی کشورها دارند. سیاست فروش نفت به این پالایشگاه‌ها نیز به‌درستی توسط وزارت نفت دنبال شد.
وی درخصوص استفاده ازظرفیت‌های دانش‌بنیانی کشوردرشرایط تحریمی خاطرنشان کرد:بهره‌بردن ازتوان داخلی ودانش‌بنیانی کشور قطعا نسبت به این‌که فناوری‌هارا ازخارج ازکشور وارد کنیم،صرفه اقتصادی بیشتری برای‌مان دارد.استفاده ازظرفیت دانش‌بنیانی کشور درنهایت به اعتبار یافتن دانش‌بنیان‌ها منجرمی‌شود که مزیت‌های زیادی برای‌مان دارد.قدیری گفت: درکنار توفیقی که در فروش نفت و گاز در شرایط تحریمی داشته‌ایم، باید به موضوع پالایشگاه‌سازی درداخل کشورنیز توجه ویژه‌ای داشته باشیم. لازم است بخشی از درآمد خود را از محل فروش نفت و گاز به احداث پالایشگاه درداخل کشوراختصاص دهیم. این موضوع مهمی است که نباید از آن غفلت کنیم.وی تأکید کرد: فرآورده‌ها خاصیت تحریم‌پذیری بسیار کمتری نسبت به نفت و گاز دارد. به همین دلیل، سرمایه‌گذاری برای احداث پالایشگاه‌ها در کشور از اهمیت بالایی برخوردار است.

دیگر خبرها

  • نقش بی‌اهمیت تحریم‌های تازه آمریکا در معادلات ایران
  • بودجه روسیه برمبنای نفت ۶۵ دلاری تنظیم می‌شود
  • کاهش ذخیره‌سازی‌های آمریکا قیمت نفت را افزایش داد
  • برنت ۸۸ دلار و ۴۰ سنت شد
  • مبتکر روش‌های گوناگون فروش نفت در تحریم شده‌ایم
  • تحریم های جدید ایران تا چه حد جدی است؟
  • کاهش ۰.۰۲ درصدی قیمت جهانی نفت
  • کاهش ۰.۰۲ درصد ی قیمت جهانی نفت
  • بی‌اعتنایی بازار نفت به اقدامات آمریکا علیه صادرات نفت ایران
  • ۸ راهکار طلایی برای کاهش قند خون