Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-25@14:30:48 GMT

افرا، قربانی سکوت صحنه فرشچیان

تاریخ انتشار: ۲۸ مرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۲۱۸۲۲۳

افرا، قربانی سکوت صحنه فرشچیان

صحنه آماده است تا قربانی‌شدن حق در مقابل سکوت را به رخ بکشاند، سکوتی که برخی برای قربانی نشدنِ خود پیش می‌گیرند و دیگران را در صحنه قربانی می‌کنند. ماجرایی که به صحنۀ فرشچیان و نمایش افرا تمام نمی‌شود بلکه ماجرای هر روز جامعه است، اما حقیقت، روزی جلوه‌نمایی خواهد کرد...

به گزارش ایمنا، نمایش "افرا" به نویسندگی "بهرام بیضایی" پس از ۱۲ سال به کارگردانی "احسان جانمی" روی صحنه رفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این نمایشنامه اگرچه در قالب رئالیستی پرداخت شده، اما تمثیلی است از طبقات اجتماعی جامعۀ ایران و جریان ھای فکری که در آن قالب است.

احسان جانمی در گفت‌وگو با ایمنا اظهار کرد: نمایش افرا یک درام اجتماعی درباره شخصی به نام "افرا سزاوار" است که قربانی ظلم و سکوت دیگران می شود. این نمایش با یک پایان خوش  که سزاوار "افرا سزاوار" است، رقم می خورد.

کارگردان نمایش "افرا" افزود: تئاتر افرا با مدت زمان دوساعت آنچنان خوش ریتم پیش می رود که تماشاگر احساس نمی کند که دو ساعت متوالی در حال تماشای یک نمایش است و این ریتم خوب از نمایشنامۀ پر قدرت بهرام بیضایی و اجرای دقیق هنرمندانی نشات می گیرد که در این کار به ایفا نقش می پردازند.

وی با اشاره به طراحی صحنه این نمایش گفت: دکور کاربردی این اثر که در آن اشیا حالتی بیانگر و توضیح دهنده و تفسیر کننده دارند به مخاطب کمک می کند تا موقعیت ها و مکان های متفاوتی را بفهمد و در ذهن تصویر کند چرا که تعدد لوکیشن ها در نمایش افرا زیاد است و کار را برای ما سخت می کند، اما با این ترفند از پس این کار بر آمدیم.

جانمی افزود: طراحی لباس با طراحی صحنه هماهنگ است و تلاش شده است که با رنگ‌بندی خاصی نمایش را به مخاطب انتقال دهیم، هم‌چنین استقبال خوب مخاطبان نشان دهنده موفقیت خوب این اجرا است و از طرفی نیز به دلیل اینکه مسئولین شهر برای اولین بار از این تئاتر استقبال کردند و حرکتی در جامعه از نخبگان سیاسی و خبرنگاران اتفاق افتاده است این جریان به مردم نیز منتقل می شود.

کارگردان نمایش افرا با بیان اینکه افرا یکی از شاهکارهای تاریخ نمایشنامه نویسی ایران است، تصریح کرد: مدت زمان طولانی برای یک نمایش جدی خیلی سخت است و شاید این مدت زمان برای یک نمایش کمدی یا جُنگ کار آسانی باشد، اما اجرای یک اثر تراژدی با دو ساعت زمان کار سختی است. این اثر با تعداد پرسوناژهای بالا و نزدیک به ۴۰ نفر عوامل مرتبط، توانسته مخاطب خوبی را به خود جذب کند.

 به گزارش ایمنا، نمایش "افرا" نوشته بهرام بیضایی و با کارگردانی احسان جانمی تا سوم شهریورماه ساعت ۱۹:۴۵ در سالن اصلی مجموعه فرهنگی و هنری استاد فرشچیان به روی صحنه می‌رود.

منبع: ایمنا

کلیدواژه: تئاتر اصفهان نمایش اصفهان شهردار اصفهان ریاست جمهوری ورزشگاه نقش جهان فناوری های نوین مدیریت شهری اصفهان فردا زاینده رود کشاورزی حمل و نقل عمومي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۲۱۸۲۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نمایش «آلاء» به تونس می‌رود

به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، نمایش «آلاء» به نویسندگی و کارگردانی محمد کاظم تبار،   پیش از این در چهاردمین جشنواره بین المللی دائجون کره جنوبی، چهل و یکمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر، تئاتر شهر و همچنین سالن اصلی تالار مولوی به روی صحنه رفته بود اینبار در هفته دوم اردیبهشت ماه  در ششمین جشنواره مونودراما در شهر نابل تونس به روی صحنه می‌رود.

شیما جعفرزاده به عنوان بازیگر و همچنین فرهاد قائمیان و محمدرضا آزادفرد با صدا در این نمایش محمد کاظم‌تبار را یاری خواهند داد.   

از دیگر عوامل نمایش «آلاء» می‌توان از: مربی اریال یوگا: سپیده صمد پور، طراح حرکت: امیر آقاجان، طراح لباس: سمیه پسندیده خواه، طراح صدا و موسیقی: علی خاتمی، مدیر تولید: حامد گودرزی، دستیار تولید: محسن صفری، طراح نور: حسین نادری، دستیار کارگردان: محمد قیاسی، علیرضا افیونی، مبین آریا، مشاور طراحی صحنه: سینا ییلاق بیگی، منشی صحنه: رضوان مقدسی، طراح پوستر و بروشور: رامین رستمی، مشاور رسانه: ناصر ارباب نام‌برد.  
در خلاصه نمایش آمده است:چیزی تا سحر نمانده، لحظه‌ی وداع گاه اندوهگین نیست. هنگامه‌ای که شوق رسیدن در آن باشد. اکنون که جدایی بینمان جاری است. من به طلوع خورشید وصالمان ایمان دارم. به خنده‌های ممتد کنار هم. به دستانی که دوباره هم قسم خواهند شد و عشق، تبلور وجودیمان می‌شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • «دروغ پارلمانی» در پردیس شهرزاد بازگو شد
  • «سالیوان در ایران» به هفته دوم رسید
  • صحرا فتحی «هواخوری» را به صحنه می‌آورد
  • «هواخوری» صحرا فتحی به صحنه می‌آید
  • «دروغ پارلمانی» به شهرزاد آمد/ با دروغ همه چیز به دست میاد!
  • ۶ سال زندگی با «در انتظار گودو»!/ بازی با زمان بر صحنه تئاتر
  • بهرام افشاری به اصفهان رفت
  • نمایش «آلاء» به تونس می‌رود
  • تور ایرانگردی نمایش «چه کسی جوجه‌تیغی را کشت» آغاز شد
  • اجرای «چه کسی جوجه‌تیغی را کشت» در اصفهان