Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-04-23@16:49:52 GMT

منشور توسعه فرهنگ قرآنی در خوزستان عملیاتی نشده است

تاریخ انتشار: ۲۸ مرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۲۲۰۲۶۰

منشور توسعه فرهنگ قرآنی در خوزستان عملیاتی نشده است

به گزارش ایکنا از خوزستان، شورای گسترش فعالیت‌های قرآنی استان خوزستان امروز 28 مردادماه در استانداری خوزستان برگزار شد.

علی‌حسین حسین‌زاده، معاون سیاسی و اجتماعی استانداری خوزستان با بیان اینکه خوزستان دارای ظرفیت‌های بالای قرآنی است، به موضوع اقدامات پژوهشی منشور توسعه قرآنی اشاره کرد و گفت: اگر نیاز است ما با دانشگاه شهید چمران در این زمینه نامه‌نگاری خواهیم داشت تا از ظرفیت دانشکده الهیات و معارف اسلامی استفاده شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با تأکید بر حمایت از مؤسسات غیردولتی قرآنی گفت: اختصاص اعتبار از بودجه فرهنگی به فعالیت‌های قرآنی و همچنین اختصاص اعتبار از محل اعتبارات مناطق محروم به آموزش و پرورش را به عنوان دو مصوبه اعلام می‌کنم.

محمد جوروند، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان خوزستان در این جلسه با اشاره به اینکه مبلغ 120 میلیون تومان از بودجه سال گذشته باقی‌مانده بود، گفت: این مبلغ میان مؤسسات به صورت حمایت‌های سخت‌افزاری و نرم‌افزاری تقسیم شد.

منشور توسعه فرهنگ قرآنی در خوزستان عملیاتی نشده است

وی ادامه داد: منشور توسعه فرهنگ قرآنی هنوز در خوزستان عملیاتی نشده است. پیشنهاد می‌کنم از جلسات بعد درباره منشور توسعه فرهنگ قرآنی بحث و گفت‌وگو شود. این منشور فعالیت‌های مشخصی دارد. همچنین زیرمجموعه منشور سه کمیسیون آموزش با مدیریت آموزش و پرورش، کمیسیون تبلیغ و ترویج با مدیریت فرهنگ و ارشاد اسلامی و کمیسیون پژوهش با مشارکت حوزه و دانشگاه تدوین شده است.

سید کریم موسوی، معاون قرآن و عترت اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان، در این نشست با بیان اینکه بسیاری از استان‌ها برای فعالیت‌های قرآنی از بودجه‌های داخلی و استانی استفاده می‌کنند، گفت: کاهش بودجه‌های رسمی وزارت ارشاد، سازمان تبلیغات و اوقاف و امور خیریه محسوس است که این اتفاق برای استاندار و معاونان وی دلیل مبرهنی برای کمک به شورا خواهد بود.

بازگشت بودجه پژوهش منشور توسعه فرهنگ قرآنی خوزستان

وی با اشاره به تدوین منشور توسعه قرآن کریم گفت: این منشور در بخش پژوهش باید از سوی دانشگاه شهید چمران اهواز تدوین شود که متأسفانه حضور دانشگاه در جلسات کم است و به عنوان کار ویژه خود به مبحث پژوهشی منشور نگاه نمی‌کنند. اعتبار این کار پژوهشی منشور توسعه قرآنی اختصاص یافته اما چون کاری تاکنون در این زمینه انجام نشده اعتبار بازگشت می‌خورد.

حجت‌الاسلام رستمی‌نیا، معاون فرهنگی اداره‌کل تبلیغات اسلامی خوزستان در این جلسه با اشاره به قرار گرفتن اعتبار قرآنی در اختیار مؤسسات گفت: حدود 150 مؤسسه با این اعتبار حمایت شدند.

وی افزود: مقرر شده در هفته ولایت از افرادی که در مراسم جزءخوانی ماه مبارک رمضان با ما همکاری داشتند، تقدیر شود.

علی رفیعی دهکردی، معاون پرورشی و تربیت بدنی آموزش و پرورش خوزستان با اشاره به کسب رتبه دوم دانش‌آموزان دختر و پسر خوزستانی در مسابقات قرآن کشور گفت: ما در آموزش و پرورش مخاطب لازم‌التعلیم را به صورت مستمر و مداوم در اختیار داریم و از عنصر سازمان‌یافتگی و وحدت در همه ارکان هم برخورداریم. بنابراین می‌توانیم این استعدادها را پشتیبانی و شناسایی سازمان‌یافته کنیم.

وی ادامه داد: ما به ندرت درباره درخواست بودجه سخن گفته‌ایم اما اگر بودجه‌ای هم در اختیار ما قرار بگیرد می‌توانیم با ارزیابی عملکرد ما به تأثیرگذاربودن فعالیت‌ها اشراف داشته باشیم.

برای تدوین منشور توسعه قرآنی ابتدا باید کارگروه پژوهشی شناسایی شود

یعقوب شلیش‌پور، معاون مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری خوزستان با اشاره به اینکه برای تدوین منشور توسعه قرآنی ابتدا باید کارگروه پژوهشی شناسایی شود، گفت: اعضای کارگروه باید تخصصی وارد قضیه شوند و موارد موردنظر در منشور گردآوری شود.

وی بیان کرد: زمانی مشخص برای تدوین منشور در اختیار اعضاء متخصص قرار بگیرد و آنها پیش‌نویس آن را به شورا ارائه کنند تا کلیات آن به تصویب برسد. تجربه سال‌های گذشته به ما ثابت کرده که ما تصمیم ‌ می‌گیریم اما ضمانت اجرایی نداریم. بنابراین این موضوع هم باید در منشور مورد توجه قرار بگیرد.

 

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خوزستان فعالیت های قرآنی شورای توسعه فرهنگ قرآنی استانداری خوزستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۲۲۰۲۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیا ایران نفت خود را مفت می‌فروشد؟

ادعای فروش ارزان نفت خام (۳۲ دلار) در بودجه ۱۴۰۳ در حالی منتشر شده است که طبق بررسی‌‎ها، ایران وضعیت مناسبی در صادرات نفت خام دارد و طبق جداول بودجه‌ای امسال، قیمت هر بشکه نفت خام بیش از ۸۰ دلار ارزیابی شده است.

به گزارش ایرنا، در روز‌های اخیر یکی از رسانه‎‌ها مدعی شده که دولت در سال جاری قصد دارد هر بشکه نفت را تنها ۳۲ دلار به فروش رساند؛ این مساله با توجه به قیمت روز نفت خام در جهان که بیش از ۸۰ دلار برای هر بشکه است، کمی عجیب به نظر می‎‌رسد؛ البته این رسانه ادعا کرده که علت ارزان بودن پیش‌بینی درآمد نفتی ایران، به دلیل ارائه تخفیف زیاد به کشور چین است.

طبق ماده هفت قانون برنامه پنج‌ساله ششم توسعه درآمد‎های حاصل از صادرات نفت و گاز تنها مختص به دولت جمهوری اسلامی ایران نبوده و برخی ارگان‌ها و دستگاه‌های دیگر نیز از عواید صادرات نفت و گاز سهم دارند.

منشأ این ادعا، محاسبه قیمت هر بشکه نفت از میزان درآمد پیش‌بینی شده دولت از طریق فروش نفت خام در بودجه سال ۱۴۰۳ بوده است؛ در جداول بودجه به طور مشخص اعلام شده که دولت قصد دارد، روزانه یک میلیون بشکه نفت به خارج از کشور صادر کند که میزان درآمد این میزان فروش برای دولت بیش از ۱۱ میلیارد دلار در سال پیش‌بینی شده است.

با تقسیم رقم ۱۱ میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار درج شده در جدول‌های بودجه‌ای بر ۳۶۵ روز سال می‌توان گفت که ادعای مطرح شده در زمینه ارزان‌فروشی نفت در سال جاری تأیید می‌شود! اما این تمام ماجرا نبوده و فقدان بررسی دقیق جداول بودجه‌ای موجب انتشار مطالب گمراه‎‌کننده و خلاف واقع شده است.

برای توضیح این مساله باید به ماده هفت قانون برنامه پنج‌ساله ششم توسعه دررابطه با فرایند برنامه‌ریزی و بودجه‌ریزی و نظارت بر عملکرد و هزینه‌های دولت اشاره کرد؛ در این ماده قانونی اشاره شده که درآمد‎های حاصل از صادرات نفت و گاز تنها مختص به دولت جمهوری اسلامی ایران نبوده و برخی ارگان‌ها و دستگاه‌های دیگر نیز از عواید صادرات نفت و گاز سهم دارند.

بر اساس این ماده‌قانونی در برنامه ششم توسعه، سهم صندوق توسعه ملی از منابع حاصل از صادرات نفت، میعانات گازی و خالص صادرات گاز در سال اول اجرای قانون برنامه ۳۰ درصد تعیین می‌شود و سالانه حداقل دو واحد درصد به این سهم اضافه می‌شود.

همچنین، «بانک مرکزی مکلف است در طول سال و متناسب با وصول منابع بلافاصله نسبت به واریز این وجوه و سهم چهارده و نیم درصد شرکت ملی نفت ایران از کل صادرات نفت و میعانات گازی و همچنین سهم سه درصد مناطق نفت‌خیز، گاز خیز و توسعه‌نیافته اقدام کند.»

بر اساس تبصره ۴ بودجه سال ۱۴۰۳، سهم صندوق توسعه ملی از منابع حاصل از صادرات نفت، میعانات گازی و خالص صادرات گاز، ۴۵ درصد، شرکت ملی نفت ۱۴.۵ درصد و سهم مناطق نفت‌خیز توسعه‌نیافته ۳ درصد تعیین شده است.

بررسی لایحه بودجه سال جاری نیز نشان می‌دهد که مطابق با ماده هفت قانون برنامه ششم توسعه، دولت سهم صندوق توسعه ملی، شرکت ملی نفت و خود را به مجلس اعلام کرده است. بر اساس تبصره ۴ بودجه سال ۱۴۰۳، سهم صندوق توسعه ملی از منابع حاصل از صادرات نفت، میعانات گازی و خالص صادرات گاز، چهل و پنج درصد، شرکت ملی نفت چهارده و نیم درصد و سهم مناطق نفت‌خیز توسعه‌نیافته سه درصد تعیین شده است.

در نهایت باید گفت که برای محاسبه درآمد دولت از طریق صادرات نفت نه تنها باید به جداول بودجه‎‌ای توجه کرد؛ بلکه نرخ تسعیر ارز و همچنین شرایط بازار نفت نیز عوامل مهم دیگری هستند که در این محاسبه باید مورد مداقه قرار گیرند.

انتشار اطلاعات گمراه کننده در مورد نحوه فروش نفت خام توسط دولت در حالی انتشار می‌یابد که بنا بر اعلام رسانه‎‌های بین‌المللی، ایران بیش از هر زمان دیگری در ۶ سال گذشته نفت صادر می‌کند و درآمد ایران به سالانه ۳۵ میلیارد دلار رسیده است، حتی در شرایطی که کشور‌های غربی درباره افزایش تحریم‌ها در پاسخ به حمله به اسرائیل بحث می‌کنند.

با روی کار آمدن دولت سیزدهم، تاکتیک فروش نفت به سمت بازارسازی نفت تغییر کرد و اکنون نیز طبق آمار بین‌المللی به بیش از ۱.۵ میلیون بشکه در روز رسیده است.

این موضوع سبب افزایش درآمد‌های نفتی نیز شده و طبق آخرین آمار گمرک ایران توانسته درآمد‌های خود را به بیش از ۳۶ میلیارد دلار در سال از طریق فروش نفت برساند و بیشترین رشد اقتصادی کشور نیز مربوط به صنعت نفت باشد.

طبق گزارش فایننشال تایمز، تهران در سه ماه اول سال جاری میلادی به طور متوسط ۱.۵۶ میلیون بشکه در روز نفت فروخته است که تقریباً تمام آن به چین و بالاترین سطح از سه‌ماهه سوم سال ۲۰۱۸ است. از طرف دیگر رئیس خدمات ریسک ژئوپلیتیک در گروه انرژی «راپیدان» در ایالات متحده گفته که ایرانی‌ها هنر دورزدن تحریم‌ها را به دست آورده‌اند.

دیگر خبرها

  • سند توسعه خراسان شمالی برای ۵۰۰ روستا عملیاتی شد
  • آیا ایران نفت خود را مفت می‌فروشد؟
  • سالانه ۵۰ موقوفه جدید به موقوفات استان سمنان اضافه می‌شود
  • تصویر ایران در جهان اسلام درباره اهتمام به قرآن اصلاح شد
  • بودجه ویژه‌ای برای فرهنگ قزوین لحاظ کردیم
  • سپاه پناه مردم و مستضعفان است
  • اعلام راهبردهای مدیریت حوزه علمیه خواهران استان هرمزگان در سال جدید
  • ضرورت اشاعه فرهنگ مشارکت مردمی در اقتصاد
  • ارائه برنامه عملیاتی کاهش سالانه ۱۰ درصدی فوتی های تصادفات
  • پیشتازی یزدی‌ها در تربیت حافظ قرآن کریم