Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-04-26@11:44:42 GMT

ذبح دام عيد قربان در معابر عمومي ممنوع است

تاریخ انتشار: ۲۸ مرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۲۲۲۹۸۷

ذبح دام عيد قربان در معابر عمومي ممنوع است

خبرگزاري آريا - تهران - ايرنا - رئيس سازمان دامپزشکي کشور گفت: براي جلوگيري از انتشار هرگونه بيماري مشترک بين دام و انسان هرگونه ذبح دام در معابر و اماکن عمومي و غير مجاز که خطراتي را براي شهروندان ايجاد کند، ممنوع است.

`عليرضا رفيعي پور` روز يکشنبه در گفت و گو با خبرنگار اقتصادي ايرنا، افزود: براي جلوگيري از شيوع بيماري‌هاي مشترک بين دام و انسان و رها شدن آ‌لودگي‌ ناشي از ذبح دام در محيط عمومي از شهروندان خواست تا ذبح نذورات و قرباني خود را در کف خيابان و محل‌هاي نامناسب انجام ندهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وي اظهارداشت: سازمان دامپزشکي کشور به عنوان متولي امنيت غذايي، سلامت و بهداشت جامعه آمادگي دارد مانند سالهاي گذشته با ايجاد جايگاه هاي عرضه بهداشتي دام زنده در اقصي نقاط کشور از ذبح غيربهداشتي دام جلوگيري کرده و خدمات مناسب را به شهروندان ارايه دهد.
وي تصريح کرد: براساس برنامه ريزي در جايگاه هاي تحت نظارت سازمان دامپزشکي کشور با نظارت هاي بهداشتي لازم قبل، حين و پس از کشتار دام با حضور دامپزشکان، بازرسان بهداشت و ناظرين بهداشتي به صورت رايگان انجام مي شود.
رفيعي پور اضافه کرد: دام‌هايي که در جايگاه مورد تاييد سازمان دامپزشکي عرضه مي‌شود، قبل از حمل مورد معاينه قرار گرفته و پس از ورود به جايگاه‌ها و قبل از خريد مشتري توسط دامپزشک معاينه شده و سپس ذبح بهداشتي انجام مي‌شود و هموطنان مي‌توانند از سلامت کامل قرباني اطمينان کامل داشته باشند.
وي گفت: شهروندان مي توانند براي اطلاعات بيشتر از نزديک ترين جايگاه عرضه و کشتار دام به محل سکونت خود با سامانه ارتباط مردمي 1512 تماس حاصل نمايند، همچنين هموطنان هرگونه کشتار غيرمجاز دام در سطح معابر و امکان عمومي را مي توانند به سازمان دامپزشکي کشور و ادارات کل استان ها اطلاع دهند.
** استقرار يک هزارو 800 اکيپ ثابت و سيار دامپزشکي
براساس آماري که سازمان دامپزشکي کشور در اختيار ايرنا قرار داد، امسال در مجموع يک هزارو 870 اکيپ ثابت و سيار شامل دکتردامپزشک، بازرس بهداشت گوشت و ناظران شرعي براي تشديد نظارت هاي بهداشتي بر ذبح دام روز عيد قربان فعال شده که 950 اکيپ ثابت، 938 اکيپ سيار، بيش از يک هزار و 200 نفردامپزشک، يک هزارو 700 نفر بازرس بهداشت گوشت و 580 نفر ناظر شرعي در اقصي نقاط کشور مستقر مي شوند که از اين تعداد 186 اکيپ ثابت و 38 تيم سيار در استان تهران از بامداد روز عيد قربان خدمات ارايه مي دهند.
سال گذشته در روز عيد قربان 933 اکيپ ثابت، 938 اکيپ سيار، يک هزارو 133 نفر دکتر دامپزشک، يک هزارو 609 نفر بازرس بهداشت گوشت و 576 نفر ناظر شرعي فعاليت داشتند.
اقتصام**9186 ** 1559
انتهاي پيام /*

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۲۲۲۹۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هفته سلامت، نقش فعالیت‌های تشخیصی آزمایشگاهی دامپزشکی در بهداشت دام

روح اله زینلی مسئول آزمایشگاه اداره کل دامپزشکی استان سیستان و بلوچستان اذعان داشت: کارشناسان علوم آزمایشگاهی؛ به عنوان " دیده‏بانان گمنام عرصه سلامت " با تشخیص دقیق و به موقع عوامل بیماری زا، با رعایت الزامات تعریف شده مرکز ملی تشخیص، آزمایشگاه‌های مرجع و مطالعات کاربردی، افتخار" مدافعین خطوط اول نبرد با بیماری‌ها " را، از آن خود نموده و در این راه، با از خودگذشتگی و گذشت، سلامت و آسایش خود را وقف سلامت جامعه نموده اند.

وی افزود: بی تردید؛ بازخوانی خدمات ارزشمند و حیاتی آزمایشگاه‌های تشخیصی بیماری‌های دام و کنترل کیفی مواد غذایی با منشاء دامی در مقاطعی از سال، همچون ایام هفته سلامت؛ فرصت مغتنمی جهت یادآوری این مهم می‌باشد؛ و در این رهگذر؛ آزمایشگاه‌های دامپزشکی استان سیستان و بلوچستان با بهره گیری از کارشناسان متعهد و متخصص، دانش و تجهیزات روز دنیا، نقش بسزایی درکاهش هزینه‌های تولید، تضمین سلامت فرآورده‌های خام دامی مورد نیاز مصرف جامعه و توسعه تبادلات بین‌المللی محصولات دامی داشته است.

روح اله زینلی اظهار داشت: تعیین و شناسایی قطعی باکتری‌های بیماریزای منتقله از راه غذا از جمله سالمونلا، شیگلا، لیستریا، ویبریو و ... تشخیص و ردیابی بیماری‌هایی نظیر آنفلوآنزای فوق حاد، آنگارا، برونشیت، نیوکاسل در طیور، ردیابی بیماری‌های نظیر تب برفکی، مرس، تب مالت و ... در دام، ردیابی بیماری‌های WSSV, AHPND و ... در میگو و انجام تست‌های تائیدیه بهداشتی صادراتی و وارداتی با روش‌های تشخیصی بروز دنیا نظیر ریل تایم PCR، الایزا و ... تنها بخشی از خدمات آزمایشگاه به جامعه هدف می‌باشد.

وی افزود: اقدامات تشخیصی آزمایشگاهی در کنار نظارت و کنترل‌های بهداشتی دامپزشکی، نقش مستقیمی در ایمنی و امنیت غذایی کشور از طریق تشخیص بیماری‌ها و کنترل کیفی فرآورده‌های خام دامی ایفا می‌نماید؛ در این راستا می‌توان به آزمایشات محموله‌های صادراتی، ترخیص بهداشتی واردات نهاده‌ها و فرآورده‌های خام دامی و نظارت بهداشتی حاکمیتی سازمان دامپزشکی کشور بویژه در استان مرزی سیستان و بلوچستان اشاره نمود که باعث می‌شود در نهایت امر محصولات بهداشتی در اختیار مصرف کنندگان دامی و انسانی قرار گیرد.

روح اله زینلی ادامه داد: شایان ذکر می‌باشد، آزمایشگاه‌های دامپزشکی استان در دو حوزه تشخیصی بیماری‌های دامی و کنترل کیفی مواد غذایی با منشا دامی به بهره‌برداران خدمت ارائه می‌دهد که در سال ۱۴۰۲ آزمایشگاه‌های استان ۴۵۶۵۵ مورد آزمون کنترل کیفی مواد غذایی با منشا دامی و تشخیص بیماری انجام داده‌اند.

باشگاه خبرنگاران جوان سیستان و بلوچستان زاهدان

دیگر خبرها

  • ورود ناپلی و پست لارو از استان‌های دیگر به بوشهر ممنوع است
  • هفته سلامت، نقش فعالیت‌های تشخیصی آزمایشگاهی دامپزشکی در بهداشت دام
  • فواصل بهداشتی دامپزشکی مانعی برای مجوز‌های دامداری و پرورش طیور
  • تبدیل به ضایعات بیش از ۳ هزار کیلوگرم گوشت مرغ در بیرجند
  • نظارت بهداشتی بر تولید تا عرضه فرآورده‌های خام دامی
  • ۲۷۰ کیلوگرم فرآورده‌های خام دامی غیر بهداشتی در نایین معدوم شد
  • نظارت بهداشتی قرنطینه‌ای ۲۳ هزار تن نهاده دامی درسیستان وبلوچستان
  • کاهش فواصل بهداشتی واحد‌های دامی از ۳۰ تا ۱۰۰ درصد
  • کشف هشت هزار کیلو گرم فرآورده خام دامی غیر بهداشتی در البرز
  • نظارت بهداشتی قرنطینه‌ای بر ۲۳ هزار تن نهاده دامی سیستان و بلوچستان انجام شد