Web Analytics Made Easy - Statcounter

‌نماینده، ولی فقیه در استان فارس تاکید دارد که باید با استفاده از هنرهایی نظیر معماری و طراحی شهری برای حفظ ارزش‌های تاریخی و فرهنگی اطراف حرم مطهر حضرت شاهچراغ(ع) تلاش کرد.

‌به گزارش ایسنا‌، آیت‌الله لطف‌الله دژکام شامگاه شنبه ۲۷ مرداد در جلسه‌ی شورای فرهنگ عمومی استان فارس که به میزبانی حرم مطهر حضرت شاهچراغ(ع) برگزار شد، با تأکید بر اینکه حرم سوم اهل بیت مهم‌ترین موضوع فرهنگی شیراز است، گفت: هیچکس منکر این نیست که حرم مقدس حضرت احمدبن موسی(ع) کانون مذهبی و فرهنگی شهر شیراز است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با تصریح اینکه رهبر معظم انقلاب فرموده‌اند شیراز حرم سوم اهل بیت(ع) است، گفت: قاعدتاً حرم سوم اهل بیت(ع) اقتضائات و لوازمی دارد که ما که ساکن این شهر هستیم باید این‌ها را محقق کنیم و از ابعاد مختلف به این مسئله بپردازیم .

امام جمعه‌ی شیراز با بیان اینکه سوال مطرح برای تمام اعضای شورای فرهنگ عمومی فارس چگونگی عملکردن مدیران شیراز در ارتباط با حرم سوم و حرم حضرت احمدابن موسی(ع) است، گفت: طبق آماری که آستان مقدس شاهچراغ(ع) ارائه کرده در حال حاضر با همین وضعیتی که ما در شیراز مواجه هستیم سالانه ۱۶ میلیون زائر به حرم حضرت احمدبن موسی(ع) می‌آید یعنی تقریباً به صورت متوسط روزی ۴۰ هزار نفر زائر به اینجا می‌آید که البته در برخی از ایام سال این تعداد ممکن است ده‌ها برابر شود‌.

وی ادامه داد: ما می‌دانیم که این آمار مرتب در حال افزایش خواهد بود و مثلاً باید روی چیزی حدود ۳۰ میلیون نفر زائر که می‌خواهند به حرم و عرض ادب کنند و برگردند حساب کنیم اما نکته اینجاست که باید امکان دسترسی این ۳۰ میلیون زائر به حرم مطهر فراهم شود و این مسئله قاعدتاً یکسری الزامات و اقتضائاتی دارد‌.

آیت‌الله دژکام با تأکید بر اینکه نگاهی که ما باید به مجموعه حرم حضرت احمدبن موسی(ع) داشته باشیم با یک پیش زمینه صرفاً از نظر زوار باید شکل بگیرد، گفت: نکته دومی که برای این سئوال مطرح می‌شود این است که میان شیراز و قم تفاوت است؛ حرم امام رضا(ع) خیلی تغییرات داشته است، اما توسعه قم بعد از انقلاب اسلامی بود و قبل از آن حرم مطهر حضرت معصومه(س) در وسط شهر قرار نگرفته بود بلکه در حاشیه شهر بود لذا در آنجا طراحی و توسعه دادن شهر آسان‌تر بود اما حرم مطهر حضرت شاهچراغ(ع) در شیراز دقیقاً در وسط شهر تاریخی قرار دارد‌.

نماینده ولی فقیه در استان فارس اضافه کرد: مسلماً ما ارزش‌هایی از نظر تاریخی و فرهنگی در این شهر داریم که می‌خواهیم آن‌ها را حفظ کنیم و اینجا باید هنر معماری و طراحی و دیزاین برای شهر و امثال این‌ها به کمک آید تا ما بتوانیم هم ارزش‌های فرهنگی خود را در اطراف حرم نگه داریم و هم امکان دسترسی را به خوبی فراهم کنیم‌.

وی به دیدارهای مردمی خود بعد از خطبه‌های نماز جمعه شیراز اشاره کرد و گفت: اکثراً جمعه‌ها مردم مسائلی را مطرح می‌کنند که ما به سختی به نماز جمعه می‌آییم در حالی که حرم مطهر حضرت شاهچراغ(ع) مناسب‌ترین مکان برای اقامه نماز است اما برخی‌ها می‌گویند ما تا دو ساعت و نیم بعد از اقامه نماز جمعه معطلی داریم، لذا باید برای رفع این مشکلات کاری انجام دهیم‌.

آیت‌الله دژکام بیان کرد: اگر بخواهیم شهر تاریخی شیراز، شهر باشد و آن جهات تاریخی خودش را نگه دارد یک چیز است و اگر می‌خواهیم یک اثر کهنه‌ای داشته باشیم، چیز دیگری است. ما این ۳۶۰ هکتاری که به عنوان شهر تاریخی نگه داشتیم را نمی‌خواهیم از شهر بودن بیندازیم و اگر می‌خواهیم شهر باشد باید بافت‌های اطراف حرم زنده باشد‌.

امام جمعه شیراز با بیان اینکه اکنون اکثریت شیرازی‌هایی که در این بافت زندگی می‌کردند خودشان به جای دیگری رفتند و خانه‌های آنان رها شده است، گفت: خیلی‌هایی که در اطراف حرم مطهر زندگی می‌کنند، به طور کلی ایرانی هم نیستند و یکسری مهاجرین هستند‌.

او با بیان اینکه طبیعتاً نگاهی که به شهر تاریخی داریم و می‌خواهیم این را به عنوان افتخار خود نشان دهیم به این شکل تأویل نمی‌شود، گفت:‌ اگر بناست شهر زنده باشد و قلب این شهر که حرم احمدبن موسی(ع) است فعال باشد و دسترسی مردم به حرم حفظ شود و اقتصاد گردشگری که در حدود ۳۰ میلیون جمعیت را باید فرض کنیم در اطراف این حرم باشد، قاعدتاً باید ورای نوسازی یا احیا و زنده‌سازی این شهر یک طراحی عظیمی انجام شود.

آیت‌الله دژکام با بیان اینکه آنچه که اکنون مشاهده می‌کنیم با همه ابعادی که دارد، متناسب با این نیازها نیست، افزود: برای این کار دو رویکرد وجود دارد یکی اینکه بولدوزر برداشته و این بافت را خراب کنیم و یا اینکه هنرمندانه این کار را طراحی کنیم و قاعدتاً رویکرد دوم متناسب با شیراز است و کسی این را انکار نمی‌کند اما سوال اینجاست که آیا کسی به فکر این مسئله هست که آن را انجام دهد یا خیر؟

امام جمعه شیراز خطاب به مسئولان گفت: اگر شما مسئولان و مدیران که هر کدام از جهتی مسئول این قضیه هستید، این مسئله پشت دل بیندازید، طبیعتا آن نیاز خودش را تحمیل خواهد کرد و تغییراتی ایجاد خواهد شد و آخرش مواجه با این می‌شود که وضعیت بافت تاریخی از دست ما بیرون می‌رود لذا اگر می‌خواهیم مدیریت کرده و به نتیجه برسیم باید این سوال در اذهان مدیران شهر و تصمیم‌گیران استان به‌صورت جدی مطرح شود که ما چه کنیم همه آن نیازهایی که امروز وجود دارد و کاربری‌هایی که باید تعریف شود در اطراف حرم تأمین کنیم، به اضافه اینکه شهرمان همان وجه فرهنگی و تاریخی ارزشمند خود که در جهان مطرح است، را داشته باشد‌.

وی با بیان اینکه اگر به این سوال پاسخ ندهیم، آن نیاز خودش را نشان داده و بدون برنامه همه چیز از دست می‌رود، به برپایی شورای فرهنگ عمومی اشاره کرد و گفت: شورای فرهنگ عمومی در این دور جدید از این مسئله فرهنگی شهر شیراز شروع کرده است و امیدواریم با ابداعات و مناظراتی که در جلسه خواهیم داشت مسئله را واضح‌تر طرح کنیم البته بنا نیست که در جلسه به تصمیم برسیم بلکه می‌خواهیم سئوال را خوب متوجه شویم‌.

آیت‌الله دژکام خواستار تشکیل کارگروه‌هایی برای حرم سوم و شهر تاریخی شیراز شد و گفت:‌ در این کارگروه‌ها باید بررسی کنیم که برای رفع این موانع و تسهیل راه‌های دسترسی حرم مطهر حضرت شاهچراغ(ع) چه اقداماتی باید انجام دهیم‌.

نماینده ولی فقیه در استان فارس بر لزوم تعامل با اصحاب صاحب‌نظر برای رفع حل این مسائل تأکید کرد و گفت: اینکه هر کسی در گوشه‌ای کاری انجام دهد و بگوید من مسئله را حل می‌کند، مسلماً کار انجام نخواهد شد، لذا باید همه با هم همفکر شویم.

وی تأکید کرد: ما می‌خواهیم تمام صاحبان اندیشه فکر و فرهنگ به این مسئله متوجه باشند که مسئله حرم سوم مسئله همه شهروندان اینجاست البته نه به عنوان تنها شهروندان بلکه به عنوان اینکه حرم شاهچراغ(ع) میزبان افراد بسیاری از اقصی نقاط دنیاست‌.

آیت‌الله دژکام بیان کرد: گلایه عمده متخصصان این است که کسی در رابطه با رفع معضلات حرم سوم به حرف‌های ما اهمیت نمی‌دهد، لذا ما باید این معضل را برطرف کنیم و از ظرفیت اساتید دانشگاه و متخصصان معماری در این زمینه بهره جوییم‌.


انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استخدام شاهچراغ منطقه فارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۲۲۳۲۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای ۲۷ برنامه فرهنگی همزمان با سالروز رحلت حضرت عبدالعظیم

به گزارش خبرنگار مهر، نشست خبری اعلام برنامه‌های ایام گرامیداشت رحلت حضرت عبدالعظیم (ع) با حضور حجت الاسلام محسن عرفاتی معاون امور علمی و فرهنگی آستان مقدس امروز یکشنبه ۲ اردیبهشت ماه برگزار شد.

در این نشست در ابتدا حجت الاسلام عرفاتی با آرزوی پیروزی نهایی مستضعفین و نابودی استکبار گفت: امسال پنجم اردیبهشت ماه مصادف با رحلت حضرت عبدالعظیم حسنی است. شعار این روز جهاد و هجرت است. از آنجایی که ایشان مورد ظلم و جور حاکمان عباسی بودند، امام هادی به ایشان دستور هجرت دادند و از آن زمان ما شاهد شکوفایی فرهنگ ایرانی خود بودیم.در حوزه محتوایی نیز در راستای این شعار عناوین برنامه‌ها قرار گرفتند.

وی ادامه داد: حضرت عبدالعظیم ۱۲۰ روایت از ائمه را نقل کردند و دو کتاب مهم دارند که از منابع سید رضی هم بوده است. در حوزه جهاد تبیین ایشان سرآمد بودند.به همین خاطر بوده است که نشان ولایت پس از این جهاد و مجاهدت‌های که داشتند بر سینه ایشان نقش بست.

وی ادامه داد: در هفته پیش رو برنامه‌ها به مناسبت رحلت امامزادگان واجب التعظیم عبدالعظیم حسنی و امامزاده حمزه تدارک دیده شده است.

حجت الاسلام عرفاتی افزود: روز دوشنبه شب بحث معارف صحیفه سجادیه است. در روز سه شنبه برنامه دیدار اعضای شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی با تولیت آستان مقدس عبدالعظیم در دستور کار قرار گرفته است و برنامه‌های دهه کرامت است که در این جلسه بررسی می‌شود.

وی ادامه داد: درس اخلاق آیت الله حسن منفرد با تکیه بر مقام علم و توحید موضوع بحث این هفته خواهد بود.همچنین با هماهنگی شورای ائمه جماعات در فواصل بین نمازها در مساجد تبیین شخصیت عبدالعظیم را در دستور قرار خواهند داد.

معاون فرهنگی آستان مقدس حرم حضرت عبدالعظیم حسنی ادامه داد: هدف گذاری ما ارتباط با نسل جدید است و امیدواریم با همکاری آموزش و پرورش سفیران خدمتی را در مدارس و دانشگاه‌ها و مراکز فرهنگی داشته باشیم. همچنین هیأت بانوان آستان مقدس مدتی است تشکیل شده است.

وی با اشاره به حضور خدام فرهنگی در مدارس و دانشگاه‌ها گفت: هدف گذاری ما انتقال مفاهیم دینی به نسل جوان است و در همین راستا برای ارتباط با دانش آموزان و دانشجویان سفیران خدمت به مدارس، دانشگاه‌ها و مراکز فرهنگی می‌روند.

معاون امور علمی و فرهنگی آستان عبدالعظیم تصریح کرد: روز چهارشنبه از ۱۰ صبح برنامه‌های ما با حضور دسته‌های عزاداری و مرثیه سرایی محمدحسین پویانفر و سخنرانی حجت الاسلام عالی آغاز می‌شود.

وی افزود: چراغ گردانی خادمان جوان در صحن اصلی را داریم، این خادمان جوان فرزندان خدام هستند که امیدواریم آئین خدمت به نسل آینده هم منتقل شود.

حجت الاسلام عرفاتی گفت: تجمع خدام، محفل انس با قرآن آئین تعویض و احتزاز پرچم مشکی، برپایی هیأت کودکان حسینی در تالار شیخ صدوق با حضور مجریان صدا و سیما، جلسات سبک زندگی اسلامی و… از دیگر برنامه‌های گرامیداشت رحلت حضرت عبدالعظیم حسنی خواهد بود.

وی با بیان اینکه آستان عبدالعظیم روزهای سه شنبه، چهارشنبه و پنجشنبه شبانه روزی می‌شود، گفت: روز پنجشنبه ویژه برنامه آئین پاسداشت شهدای فراجا در مصلی امام علی (ع) با حضور سردار رادان فرماندهی فراجا برگزار می‌شود.

کد خبر 6084226 سمانه نوری زاده قصری

دیگر خبرها

  • ‌راه‌اندازی دبیرخانه دائمی مسابقات معماری و شهرسازی شیراز
  • دبیرخانه دائمی مسابقات معماری و شهرسازی شهرداری شیراز راه‌اندازی شد
  • قارچ سمی ، خانواده ای را در شیراز راهی بیمارستان کرد
  • راه‌اندازی دبیرخانه دائمی مسابقات معماری و شهرسازی شهرداری شیراز
  • فلورانس رنسانسی؛ خواهر ایتالیایی اصفهان + عکس
  • فلورانس رنسانسی؛ خواهر ایتالیایی اصفهان
  • زائران دسترسی مناسبی به حرم حضرت معصومه (س) و اطراف آن ندارند
  • روزی به افتخار هنر چهارم
  • برنامه‌های رحلت حضرت عبدالعظیم (ع) تشریح شد
  • اجرای ۲۷ برنامه فرهنگی همزمان با سالروز رحلت حضرت عبدالعظیم