Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-04-25@05:47:20 GMT

درخواست‌افزایش10درصدی‌عوارض‌برق

تاریخ انتشار: ۲۸ مرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۲۲۴۰۱۲

مسئول کارگروه تخصیص بودجه و مطالبات انجمن انرژی تجدیدپذیر ایران گفت: از نمایندگان مجلس می‌خواهیم با کوتاه کردن پروسه تخصیص عوارض، از تاخیر در پرداخت بهای برق به نیروگاه‌های تجدیدپذیر جلوگیری کنند. ناطقان: بهروز عادل‌شاهیان، امروز در پنل تخصصی پنجمین کنفرانس و نمایشگاه انرژی خورشیدی ایران با موضوع گذر از چالش‌های کسب و کار انرژی خورشیدی در ایران در سال ۱۳۹۷ با بیان اینکه به فراخوار مشکلاتی که در زمینه تخصیص بودجه و تاخیر در پرداخت بهای برق نیروگاه‌های تجدیدپذیر پیش آمد تصمیم بر آن شد تا کارگروهی تحت عنوان کارگروه تخصیص بودجه و مطالبات ایجاد شود، اظهار کرد: این کارگروه فعالیت غیر رسمی خودش را از مهرماه سال گذشته و قبل از تاسیس انجمن در اتاق بازرگانی شروع کرده بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی با بیان اینکه با شکل‌گیری ساتبا، طبق قانون حساب مشخصی برای تمرکز وجوه عوارض در خزانه‌داری کل کشور افتتاح شد که الزاما عوارض برق از ابتدا باید به این حساب واریز شود، عنوان کرد: در حال حاضر ما با سه مطالبه رو به رو هستیم، که تحت عنوان مطالبات سال ۱۳۹۶، سال ۱۳۹۷ و سال ۱۳۹۸ می‌توان از آن ها نام برد.

مسئول کارگروه تخصیص بودجه و مطالبات انجمن انرژی تجدیدپذیر ایران ادامه داد:در سال گذشته میزان و ظرفیت نیروگاه‌های تجدیدپذیر در کشور رشد به‌سزایی داشت و طبق قانون بودجه در سال گذشته مبلغی معادل ۱۱۰۰ میلیارد تومان به عنوان سقف عوارض توسط مجلس برای بودجه تجدیدپذیر در نظر گرفته شد و از این میزان حدود ۹۵۰ میلیارد تومان عوارض توسط مردم پرداخت و به خزانه‌داری کل کشور واریز شد اما متاسفانه به‌دلیل وجود مکانیسم تخصیص و پرداخت بسیار پیچیده و زمان بر، تنها حدود ۴۰۰ میلیارد تومان از این عوارض به ساتبا پرداخت شد که ۲۰۰ میلیارد تومان آن سهم تجدیدپذیر شد. از این رو برای بعضی از نیروگاه‌ها تاخیر شش ماهه برای پرداخت بهای برق ایجاد شد.

عادل‌شاهیان تصریح کرد: برای قانون بودجه سال ۱۳۹۷ تلاش‌های فراوانی در خصوص اختصاصی کردن درآمد حاصل از عوارض برق صورت گرفت، لازم به ذکر است در صورت اختصاصی شدن این درآمد، عوارض مستقیما به حساب تمرکز عوارض واریز و ساتبا می‌تواند بدون دخالت و انجام پروسه‌های طولانی مدت به انجام پرداخت‌های خودبه نیروگاه داران بپردازد. متاسفانه علیرغم این تلاش ها، کمیسیون تلفیق به اختصاصی شدن درآمد رای نداد و درسال ۱۳۹۷ نیز شاهد تاخیر در تخصیص عوارض برق هستیم.

وی ادامه داد: مشکل دیگری که در سال ۱۳۹۷ با آن مواجه هستیم بندها و تبصره‌هایی است که از این مقدار بودجه مصوب کسر می‌کند که اتفاقا در همان قانون بودجه آمده است. می‌توان به تبصره ۱۸ قانون بودجه و یا قانون استفاده متوازن از خدمات کشوری برای توسعه مناطق محروم اشاره کرد. طبق بند الف تبصره ۱۴ قانون بودجه، تنها درآمد حاصل از فروش برق بایستی به حساب سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها واریز شود اما متاسفانه شاهد هستیم پس از گذشت ۵ ماه از سال، هنوز این عوارض  تفکیک نشده و همراه با درآمد حاصل از فروش برق به حساب مذکور واریز می شود.

مسئول کارگروه تخصیص بودجه و مطالبات انجمن انرژی تجدیدپذیر ایران خاطر نشان کرد: عوارض برق دارای تعریف مشخص، محل مصرف مشخص و قانونی بوده و  جزو درآمدهای حاصل از فروش برق محسوب نمی شود و لازم نیست به حساب هدفمندی واریز شود، ولی متاسفاته در شش ماه اول سال این امر توسط توانیر صورت گرفته است. این موضوع می‌باید توسط شرکت توانیر حل شود بدین صورت که عوارض برق از مبدا تفکیک شده و در حساب تمرکز وجود عوارض واریز شود.

عادل‌شاهیان گفت: متاسفانه مراحلی که در مسیر تخصیص عوارض وجود دارد و از سازمان برنامه آغاز می‌شود، بسیار پیچیده و مشکل است و هر مرحله آن چند هفته زمان می‌برد.

وی با بیان اینکه عوارض برق نیز باید همانند عوارض آب تخصیص یافته تلقی شود، اظهار کرد: با وجود آنکه تا این لحظه طبق واریزی صورت گرفته توسط توانیر، حدود ۲۰۰ میلیاردتومان از این عوارض جمع شده است اما حدود سه ماه است که نیروگاه‌های تجدیدپذیر، پولی دریافت نکرده‌اند.

به گفته مسئول کارگروه تخصیص بودجه و مطالبات انجمن انرژی تجدیدپذیر ایران سازمان برنامه و بودجه کشور همراه با خزانه‌داری کل کشور بایستی سریعتر به این مهم رسیدگی کرده و مبالغ جمع شده از منبع مردمی را بدون تعلل و تاخیر به محل مصرف قانونی آن برسانند. این درحالی است که عوارض آب، تخصیص یافته هستند و مستقیما به حساب  قابل برداشت دستگاه مربوطه واریز می‌شود.

عادل‌شاهیان با تاکید بر اینکه میزان عوارض برق در سال ۱۳۹۸ باید از هشت درصد به ۱۰ درصد افزایش یابد، بیان کرد: با توجه به آنکه برای سال ۱۳۹۸ ظرفیت نیروگاه‌های تجدیدپذیر نسبت به حال حاضر افزایش خواهد یافت و به نزدیک ۱۰۰۰ مگاوات خواهد رسید، برای تامین بودجه خرید برق از آن‌ها به حداقل سقف ۱۷۰۰ میلیارد تومان در قانون بودجه سال آتی نیازمند هستیم و میزان عوارض نیز حداقل می‌بایست از هشت درصد به ۱۰ درصد افزایش یابد.

وی افزود: خواهشی که از نمایندگان مجلس داریم، این است که توجه و ملاحظات بیشتری به انرژی‌های تجدیدپذیر داشته باشند و به سرمایه گذاری و اشتغال تجدیدپذیرها بعنوان مهم‌ترین مولدهای بخش خصوصی در سال های اخیر اهمیت دهند.

وی خاطرنشان کرد: انرژی‌های تجدیدپذیر هیچ یارانه‌ای از دولت نخواسته و نمی‌گیرند و قیمت خرید آن در مقایسه با قیمت تمام شده برق حاصل از منابع فسیلی (برق حرارتی) با احتساب ارزش واقعی سوخت نیز بسیار پایین است و تنها تکیه این بخش در حال حاضر بر عوارض برق استوار است که از مردم دریافت می‌شود.

مسئول کارگروه تخصیص بودجه و مطالبات انجمن انرژی تجدیدپذیر ایران گفت: ما نیز همواره در تلاش هستیم تا درآمد این حوزه را به شکل اختصاصی درآوریم. چرا که در صورت اختصاصی شدن درآمد، ساتبا می‌تواند به محض واریز عوارض برق، مبالغ برق نیروگاه‌ها را پرداخت نماید و این در صورتی است که در حال حاضر ساتبا به دلیل مکانیسم درآمد عمومی و پروسه‌های طولانی قادر به پرداخت بودجه به نیروگاه‌ها نیست. این مهم از طریق مساعدت مجلس شورای اسلامی و سازمان برنامه و بودجه کشور قابل حل است.

عادل‌شاهیان ادامه داد:  در صورت کوتاه شدن پروسه، ساتبا می‌تواند به محض واریز وجوه و بدون دخالت و انجام پروسه‌های طولانی مدت، بهای برق نیروگاه‌های تجدیدپذیر را بپردازد.

وی اظهار کرد: در سال ۱۳۹۶ از کل مبلغ ۱۱۰۰ میلیارد تومان عوارض که ۹۵۰ میلیارد تومان آن محقق شد، تنها حدود ۴۰۰ میلیارد تومان به ساتبا پرداخت شد که ۲۰۰ میلیارد تومان آن سهم تجدیدپذیرها شد. طبق برآوردها، سقف عوارض برای سال  ۱۳۹۸ بایستی به ۱۷۰۰ میلیاردتومان افزایش یابد که این از این مقدار ۱۱۰۰ میلیاردتومان آن برای نیروگاههای تجدیدپذیر نیاز است.

مسئول کارگروه تخصیص بودجه و مطالبات انجمن انرژی تجدیدپذیر ایران افزود: متاسفانه در بررسی قانون بودجه سال ۱۳۹۷، کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی، به اختصاصی شدن عوارض رای نداد و در سال ۱۳۹۷ نیز شاهد تاخیر در تخصیص و پرداخت عوارض برق هستیم.

همچنین محمد ابراهیم رئیسی - کارشناس اقتصاد انرژی - در این همایش گفت: قیمت ها با توجه به اینکه نرخ ارز تغییر کرده و سرمایه‌گذاری عمده نیروگاهی تجدید پذیر بر اساس بودجه ارزی است و عمده سرمایه گذاران نیز خارجی هستند موجب شده به سبب پرداخت‌های ریالی و نوسانات ارزی سرمایه‌گذاری در این بخش به مشکل اساسی برخورد کند.

وی با بیان اینکه قیمت‌ها سیگنال‌های مهمی به منظور سرمایه گذاری به شمار می روند و می‌توانند به سرمایه گذاری ها جهت بخشند. به همین منظور مشخص کردن درست قیمت برق انرژی های تجدیدپذیر از اهمیت بالایی بر خوردار است، افزود: در واقع دو فاکتور می تواند برای یک صنعت انگیزه ایجاد کند، که  یکی از آن ها فراهم آوردن بستر مناسب برای توسعه آن با ایجاد تسهیلات قانونی و عامل دیگر خریداری با قیمتی است که بتواند سود بیشتری از سایر فعالیت های سرمایه گذاری ایجاد کند.

به گفته کارشناس اقتصاد انرژی بنابراین از میان روش های مختلفی که برای تشویق سرمایه گذاری در تجدیدپذیرها وجود دارد، تعرفه هایی که به شکل مسقیم با هزینه های تمام شده در ارتباط نیستند و به دنبال تامین هدف توسعه‌ای هستند به عنوان ابزارهای انگیزشی برای توسعه یک صنعت مورد استفاده قرار می گیرند.

رئیسی خاطرنشان کرد: نکته مهم تر از حفظ وضع موجود، چشم انداز تاریک توسعه انرژی‌های تجدید پذیر در ایران است، به بیانی دیگر قیمت ها با توجه به اینکه نرخ ارز تغییر کرده است و سرمایه گذاری عمده نیروگاهی تجدید پذیر بر اساس بودجه ارزی است و عمده سرمایه‌گذاران نیز خارجی هستند که موجب شده به سبب پرداخت های ریالی و نوسانات ارزی سرمایه گذاری در این بخش به مشکل اساسی برخورد کند.

وی ادامه داد: بر اساس آیین نامه های اجرایی ماده ۶۱  قانون اصلاح الگوی مصرف مبنی بر خرید برق به قیمت تضمینی از نیروگاه های تجدید پذیر، قیمت پایه خرید تضمینی برق بر اساس سه عامل متوسط قیمت تبدیل سوخت، ارزش سوخت صرفه جویی شده و هزینه های زیست محیطی و صرفه جویی شده در مصرف آب تعیین می شود، در واقع در صورتی که بتوان این سه قسمت را ارزش گذاری کرد، قیمت پایه خرید تضمینی برق تجدید پذیر به دست خواهد آمد.

کارشناس اقتصاد انرژی افزود: متوسط نرخ تبدیل انرژی در ایران توسط شرکت مدیریت شبکه برق کشور تعیین می شود و به همان قیمتی است که نیروگاه های حرارتی آن را در یافت می کنند، که این عدد در حال حاضر حدودا، ۶۰۰ ریال است.

رئیسی اظهار کرد: این میزان برای عامل  دوم بر اساس فرمولی که در آیین نامه اجرایی بیان شده از تقسیم ارزش حرارتی هر کیلو وات ساعت برق بر ارزش جرارتی یک متر مکعب گاز طبیعی، ضرب در متوسط راندمان نیروگاه های حرارتی که در نهایت در قیمت سوخت صرفه جویی شده نیز ضرب خواهد شد.

وی با بیان اینکه قیمت سوخت صرفه جویی شده نیز بر اساس قانون با قیمت سوخت مایع تعیین می شود که قیمت آن معادل ۵۵ سنت به ازای هر لیتر گازوییل  یا نفت کوره است، خاطر نشان کرد: اگر متوسط راندمان نیروگاه های حرارتی  کشور را ۳۸ درصد در نظر بگیریم می توان گفت به ازای هر یک کیلو وات ساعت برق تولیدی در حدود ۱۴ سنت؛ سوخت مایع مصرف خواهیم کرد.

کارشناس اقتصاد انرژی افزود: به بیان دیگر اگر این ۱۴ سنت را با دلار ۱۰ هزار تومان در نظر بگیریم، در حدود ۱۴۰۰ تومان در قسمت صرفه جویی سوخت در معادله ذکر شده قرار خواهد گرفت. البته  به نظر می‌رسد که این عدد بسیار چالش برانگیز  باشد، به دلیل آنکه در حال حاضر ترکیب سوختی که در نیروگاه‌های ایران مورد استفاده قرار می‌گیرد، ترکیبی از گاز طبیعی و سوخت‌های مایع است.

به گفته رئیسی دولت باید تکلیف حوزه انرژی های تجدیدپزیر را صراحتا مشخص کند، تا از ورشکستگی سرمایه گذاران این صنعت جلوگیری به عمل آید و چشم انداز روشنی برای سرمایه گذاری و توسعه این صنعت ایجاد شود. منبع: ایسنا برچسب ها: درخواست ، عوارض برق ، بهای برق

منبع: ناطقان

کلیدواژه: درخواست عوارض برق بهای برق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۲۲۴۰۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

◄ نرخ جدید عوارض آزادراه ها در سال 1403 منتشر شد + جدول

تین نیوز

نرخ جدید عوارض آزادراه های کشور اعلام شد. بر اساس نرخنامه جدیدی که توسط آنی رو منتشر شده عوارض آزادراه های کشور با افزایش مواجه شده است. در ادامه جزئیات نرخ جدید آزادراه ها در سال 1403 را ببینید.

ردیف نام آزادراه در دست بهره برداری ایستگاه اخذ عوارض سواری وانت مینی بوس کامیونت اتوبوس کامیون دو محور کامیون سه محور تریلی نفت کش (تانکر)
1 اراک - خرم‌آباد قطعات 2 و 3 و 4 قطعه دوم 45,000 65,000 85,000 65,000 130,000 130,000 165,000 215,000 1,300,000
2 اراک - خرم‌آباد قطعات 2 و 3 و 5 قطعات سوم و چهارم 165,000 250,000 325,000 250,000 490,000 490,000 650,000 815,000  
3 ارومیه - تبریز قطعه 4 ارومیه- تبریز (قطعه 4) 110,000 125,000 125,000 215,000 260,000 260,000 390,000 520,000 1,300,000
4 اهواز - بندر امام اهواز- بندر امام 85,000 100,000 100,000 185,000 250,000 260,000 360,000 420,000 1,300,000
5 اهواز - بندر امام کنارگذر ماهشهر 50,000 60,000 90,000 120,000 150,000 150,000 180,000 250,000 350,000
6 باغچه - مشهد باغچه- مشهد 65,000 65,000 65,000 65,000 85,000 85,000 100,000 100,000 _
7 باغچه - مشهد آنتن سنگ بست (فریمان) 35,000 35,000 35,000 35,000 55,000 55,000 55,000 55,000  
8 پل زال - اندیمشک پل زال- اندیمشک 130,000 195,000 185,000 230,000 260,000 300,000 410,000 580,000 1,300,000
9 تبریز - ارومیه (پل میانگذر) پل میانگذر دریاچه ارومیه 150,000 165,000 130,000 250,000 300,000 325,000 490,000 650,000 _
10 تبریز- اندیشه- شهر جدید سهند ایستگاه های شماره یک و دو 55,000 65,000 65,000 85,000 85,000 100,000 130,000 150,000 _
11 تهران - پردیس تهران- پردیس 100,000 120,000 100,000 185,000 185,000 185,000 215,000 250,000 _
12 تهران - شمال قطعه 4 165,000 260,000 230,000 325,000 325,000 380,000 495,000 605,000 _
13 تهران - شمال قطعه یک- روزهای عادی 495,000 650,000 670,000 _ 750,000 _ _ _  
14 تهران - شمال قطعه یک- آخر هقته و روزهای تعطیل 650,000 650,000 670,000 _ 750,000 _ _ _  
15 تهران - شمال تونل البرز شرقی- روزهای عادی 390,000 520,000 390,000 455,000 _ _ _ _  
16 تهران - شمال تونل البرز شرقی- آخر هفته و روزهای تعطیل 650,000 780,000 650,000 715,000 _ _ _ _  
17 حرم تا حرم (قم - گرمسار) ایستگاه قم 150,000 195,000 185,000 280,000 315,000 390,000 490,000 620,000 1,300,000
18 حرم تا حرم (قم - گرمسار) ایستگاه گرمسار 150,000 195,000 185,000 280,000 315,000 390,000 490,000 620,000  
19 خرم آباد - پل زال خرم آباد- پل زال 345,000 650,000 520,000 735,000 605,000 815,000 1,060,000 1,270,000 1,300,000
20 زنجان - تبریز زنجان به سرچم و بالعکس 85,000 85,000 65,000 100,000 100,000 120,000 185,000 195,000 _
21 زنجان - تبریز سرچم به هشترود و بالعکس 85,000 85,000 65,000 100,000 100,000 120,000 185,000 195,000  
22 زنجان - تبریز هشترود به بستان آباد و بالعکس 85,000 85,000 65,000 100,000 100,000 120,000 185,000 195,000  
23 زنجان - تبریز زنجان به هشترود و بالعکس 100,000 120,000 100,000 150,000 165,000 185,000 280,000 295,000  
24 زنجان - تبریز سرچم به بستان آباد و بالعکس 100,000 120,000 100,000 150,000 165,000 185,000 280,000 295,000  
25 زنجان - تبریز زنجان به بستان آباد و بالعکس 130,000 185,000 165,000 230,000 250,000 295,000 410,000 490,000  
26 زنجان - تبریز بستان آباد به تبریز و بالعکس 65,000 100,000 100,000 150,000 130,000 165,000 185,000 195,000 _
27 زنجان - تبریز سرچم به میانه میاندوآب و بالعکس 55,000 55,000 55,000 85,000 65,000 85,000 120,000 165,000  
28 زنجان - تبریز هشترود به میانه میاندوآب و بالعکس 55,000 55,000 55,000 85,000 65,000 85,000 120,000 165,000  
29 زنجان - تبریز زنجان به میاندوآب و بالعکس 85,000 100,000 85,000 120,000 120,000 130,000 165,000 215,000  
30 زنجان - تبریز بستان آباد به میانه میاندوآب و بالعکس 85,000 100,000 85,000 120,000 120,000 130,000 165,000 215,000  
31 ساوه - سلفچگان ایستگاه اصلی 100,000 130,000 100,000 150,000 130,000 165,000 195,000 250,000 _
32 ساوه - سلفچگان ایستگاه بین راهی 55,000 85,000 65,000 100,000 85,000 120,000 120,000 130,000  
33 ساوه - همدان قطعه 1 ساوه- همدان قطعه یک 120,000 120,000 120,000 185,000 195,000 230,000 315,000 410,000 _
34 ساوه - همدان قطعه 2 (کربلا) ساوه- همدان قطعه دو 130,000 195,000 165,000 230,000 315,000 390,000 425,000 540,000 _
35 قزوین - رشت قزوین- رودبار 150,000 195,000 185,000 250,000 260,000 280,000 315,000 360,000 _
36 قزوین - رشت رستم آباد- امام زاده هاشم 65,000 65,000 85,000 85,000 85,000 85,000 100,000 100,000  
37 قم - کاشان (امیرکبیر) قم- کاشان 65,000 75,000 65,000 75,000 75,000 90,000 140,000 165,000 _
38 کاشان - نطنز - اصفهان (سان آرا) کاشان- نطنز 90,000 120,000 90,000 120,000 135,000 135,000 180,000 270,000 _
39 کاشان - نطنز - اصفهان (سان آرا) نطنز- اصفهان 120,000 120,000 90,000 120,000 135,000 135,000 180,000 270,000  
40 کنارگذر جنوبی تهران (غدیر) قطعه یک 120,000 120,000 120,000 120,000 165,000 215,000 280,000 325,000 1,300,000
41 کنارگذر جنوبی تهران (غدیر) قطعه دو 120,000 150,000 130,000 150,000 165,000 250,000 315,000 410,000  
42 کنارگذر جنوبی تهران (غدیر) قطعه سه 100,000 100,000 85,000 100,000 120,000 165,000 215,000 250,000  
43 کنارگذر جنوبی تهران (غدیر) قطعه چهار 85,000 130,000 85,000 130,000 130,000 195,000 260,000 325,000  
44 کنارگذر شرق سپاهان کنارگذر شرق سپاهان 195,000 250,000 230,000 295,000 260,000 325,000 410,000 575,000 _
45 کنارگذر شمالی مشهد کنارگذر شمالی مشهد 100,000 120,000 100,000 150,000 150,000 165,000 215,000 295,000 _
46 کنارگذر غربی اصفهان ایستگاه شماره یک 85,000 85,000 65,000 100,000 100,000 120,000 165,000 260,000 _
47 کنارگذر غربی اصفهان ایستگاه شماره دو 55,000 65,000 65,000 85,000 65,000 85,000 100,000 130,000  
48 کنارگذر غربی اصفهان ایستگاه شماره سه 55,000 55,000 55,000 65,000 65,000 85,000 85,000 100,000  
49 همت - کرج همت- کرج 100,000 _ 100,000 _ 130,000 _ _ _ _
50 همت - کرج گرمدره 55,000 _ 55,000 _ 65,000 _ _ _

 

 

 

 

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • نرخ جدید عوارض آزادراه خرم آباد - پل زال اعلام شد
  • ضرورت نصب ۵۷ مگاوات نیروگاه خورشیدی در صنایع تهران تا ۱۴۰۶
  • ◄ نرخ جدید عوارض آزادراه ها در سال 1403 منتشر شد + جدول
  • امسال قیمت برق افزایش نمی یابد
  • قیمت برق استرالیا در آینده رکوردی تاریخی خواهد زد
  • درخواست سوئد برای تحریم جدید علیه انرژی روسیه
  • اعلام نرخ جدید عوارض آزادراه خرم‌آباد - پل‌زال
  • تامین بودجه دولت از جیب مردم / عوارض خروج از کشور هیچ نقشی در بخش گردشگری ندارد
  • تأمین پنج درصد برق اداره‌های فارس با تجدیدپذیر‌ها
  • درخواست ۸۷۰ دانشگاه اروپایی برای افزایش بودجه تحقیق و توسعه