Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرآنلاین»
2024-05-03@02:38:17 GMT

هدف گروه اقدام ایران چیست؟

تاریخ انتشار: ۲۹ مرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۲۳۰۹۸۵

بین الملل > دیپلماسی - ایرنا نوشت: استاد روابط بین الملل دانشگاه جورج تاون واشنگتن، فشار آمریکا علیه ایران را در سه محور اقتصادی، دیپلماتیک و روانی برشمرد و گفت گروه اقدام ایران در وزارت خارجه بیشتر با هدف دامن زدن به جو روانی علیه ایران راه اندازی شده است.

«شیرین هانتر» روز دوشنبه در گفت وگو با ایرنا افزود دولت ترامپ می خواهد در دل مردم و مسئولان ایران ترس ایجاد کند و اساسا جنگ روانی، یک ضلع مهم از برنامه فشار همه جانبه آمریکا به ایران است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 


وی با تاکید بر ضرورت دیپلماسی عمومی در مرحله کنونی اظهار کرد: ایران می تواند با اعلام شرط های خودش برای مذاکره مانع از بازی تبلیغاتی آمریکا درباره مخالفت جمهوری اسلامی با گفت وگو شود.

هانتر درباره راه انداختن گروه اقدام ایران در وزارت خارجه آمریکا افزود: به نظر من گروه اقدام ایران بیشتر جنبه نمادین دارد. گفته می شود که قرار است هماهنگی میان دستگاه های دولتی آمریکا برای فشار به ایران به وجود دارد. به این معنا بیشتر جنبه داخلی دارد.

وی ادامه داد: من تردید دارم این گروه تاثیری بر کشورهای دیگر به منظور افزایش همکاری علیه ایران داشته باشد. البته چیزی که بر ایران موثر بوده، اعمال دولت ها نیست، بلکه شرکت هاست که در چارچوب اقتصاد آزاد از دولت ها مستقل عمل می کنند. گروه اقدام ایران به این ترتیب جنبه داخلی دارد.

این استاد دانشگاه جورج تاون آمریکا اضافه کرد: این جنگی که آمریکا هدایت می کند، بیشتر جنبه اقتصادی دارد. یک جنبه دیگر آن دیپلماتیک است که با رایزنی با کشورهای مختلف به دنبال جلب همکاری آنها هستند. بُعد سوم این جنگ هم روانی است. می خواهند هر طوری شده است مردم و حتی مسئولان ایرانی را بترسانند.
مایکل پمپئو روز جمعه از تشکیل گروه اقدام ایران در وزارت خارجه آمریکا خبر داد که هدف آن هماهنگی دستگاه های داخلی این کشور برای پیگیری راهبردهای ضد ایرانی است.

ترامپ بیش از بقیه به گفت وگو تمایل دارد

هانتر با بیان اینکه به نظرم ترامپ، بیش از هر کس دیگری در دولت آمریکا به گفت وگو با ایران تمایل دارد، گفت: البته من نمی دانم شرایط معامله ای که او می خواهد، برای ایران پذیرفتنی خواهد بود یا خیر اما تردیدی نیست که افراد زورگویی چون 'مایک پمپئو' یا 'جان بولتون' دنبال مذاکره نیستند؛ آرزوی آنها بمباران ایران است. آنها همچون طرفداران اسرائیل در آمریکا، دنبال توافق نیستند.

وی با اشاره به دیدار رهبران آمریکا و کره شمالی گفت: درست است که توافقی میان آنها صورت نگرفت، ولی سطح تنش جنگی میان دو کشور کاهش یافته است.
این استاد روابط بین الملل و تاریخ جهان اسلام در پاسخ به اینکه ترامپ چه سودی از مذاکره با ایران می برد، افزود: رئیس جمهوری آمریکا می گوید، دیدید که من با رهبر کره شمالی دیدار کردم. دیدید که روحانی نخواست با اوباما حرف بزند اما با من حرف زد.

هانتر با بیان اینکه نباید درباره مذاکره با آمریکا دستخوش احساسات شد، افزود: ایران نباید از این ناراحت شود که ترامپ بگوید من ایرانی ها را وادار به گفت وگو کردم، اگر این طوری به مساله نگاه شود، ممکن است شرایط ناگواری پیش آید. البته همه این ها که من می گویم، تحلیل بنده است و من نمی گویم اینگونه خواهد شد.

ایرنا از این استاد ایرانی-آمریکایی پرسید که چرا با وجود سخنان ترامپ درباره مذاکره بدون پیش شرط، وزیر خارجه اش مرتب برای مذاکره با ایران شرط می گذارد؟
هانتر پاسخ داد: پمپئو و بولتون می دانند که این شرط ها را ایران نمی تواند بپذیرد. هدف این است که مذاکره ای نشود. می خواهند مذاکره، 'تعلیق بالمحال' شود. باید باهوش بود و دریافت که هدف آنها از طرح این پیش شرط ها چیست. نباید بلوف آنها را جدی گرفت. به نظر من برنامه آنها با اهداف ترامپ تفاوت دارد.

وی درر پاسخ به اینکه رهبر کره شمالی با ترامپ دیدار کرد، اما تحریم های آمریکا هنوز سر جایش باقی است؟ گفت: اگر تحریم ها ماند، کره شمالی هم چیزی از دست نداد. تنش های خطرناک میان آنها کم شد.

 ضرورت دیپلماسی عمومی

استاد روابط بین الملل دانشگاه جورج تاون واشنگتن با اشاره به اهمیت بازی رسانه ای و تبلیغاتی آمریکا برای مقصر جلوه دادن جمهوری اسلامی گفت: ما بیش از هر چیز، به یک دیپلماسی عمومی نیاز داریم تا همه دنیا بفهمند که این ما نبودیم که مذاکره نکردیم. در آن صورت بهانه ای ندارند که بگویند ما به ایرانی ها گفتیم مذاکره، ولی آنها نپذیرفتند.
هانتر تصریح کرد: اکنون که آمریکا همه چیز را روی میز ریخته، دیپلماسی عمومی باید محور قرار گیرد و چیزی را مخفی نگه ندارد.

52310

کلید واژه‌ها : ایران و آمریکا - ایالات متحده آمریکا - کاخ سفید -

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: ایران و آمریکا ایالات متحده آمریکا کاخ سفید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۲۳۰۹۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ترامپ اعضای ناتو را تهدید کرد/ پول نمی‌دهیم

به گزارش خبرآنلاین به نقل از ایسنا «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور سابق آمریکا در مصاحبه‌ای با مجله «تایم» که سه‌شنبه منتشر شد، بر اصرار ماه گذشته خود مبنی بر اینکه تل‌آویو باید «جنگ را به پایان برساند» قبل از آنکه هرگونه حمایت بین‌المللی را از دست بدهد، ایستاد.

ترامپ گفت: «فکر می‌کنم که اسرائیل یک کار بسیار بد در حوزه روابط عمومی انجام داده است. فکر می‌کنم ارتش اسرائیل نباید هر شب تصاویری از ساختمان‌های فروریخته و بمباران بفرستد.»

او در پاسخ به این سوال که آیا او تعلیق یا اعمال شروطی برای کمک نظامی ایالات متحده به رژیم صهیونیستی را به منظور پایان دادن به جنگ در نظر دارد، گفت «خیر.»

تهدید ناتو

در جریان گفت‌وگو با مجله تایم، ترامپ همچنین خطاب به اعضای ناتو گفت آنها را به حال خود رها می‌کند، مگر اینکه آنها هزینه‌های نظامی خود را افزایش دهند.

دونالد ترامپ به اعضای ناتو هشدار داده است که در صورت پیروزی در دور دوم ریاست‌جمهوری، آن‌ها «دست تنها» خواهند بود، مگر اینکه هزینه‌های نظامی خود را افزایش دهند. رئیس‌جمهور سابق ایالات متحده و نامزد سال ۲۰۲۴ گفت که پیام او به این ائتلاف نظامی این است: «اگر نمی‌خواهید هزینه کنید، پس خودتان هستید و خودتان.»

ترامپ که مدت‌هاست شکایت می‌کند که «ایالات متحده بار مالی ناروایی را در ناتو به دوش می‌کشد»، قبلا ماده پنج این معاهده، یعنی اصل دفاع جمعی ائتلاف را زیر سوال برده است.

در اوایل سال جاری، او بیشتر از این پیش رفت و گفت روسیه می‌تواند با متحدان ناتو که به اندازه کافی برای دفاع جمعی هزینه نکرده‌اند، «هر کاری که می‌خواهد انجام دهد.» ترامپ در مصاحبه مفصل خود با مجله تایم گفت هنوز روی حرفش هست.

یک اقیانوس فاصله

این سیاستمدار ۷۷ ساله گفت، اگر در انتخابات نوامبر دوباره کاخ سفید را به دست بگیرد، ادامه کمک‌های ایالات متحده به اوکراین مشروط به این خواهد بود که اروپا با این کمک‌ها مطابقت کند. واشنگتن تاکنون بیش از ۱۰۰ میلیارد دلار، با حمایت جو بایدن و حمایت دو حزب اصلی کنگره، کمک به اوکراین ارسال کرده است.

ترامپ می‌گوید: «ما یک اقیانوس بین خودمان داریم، آنها هیچی.»

ترامپ نگفت که آیا به همه کمک‌های مالی آمریکا پایان می‌دهد یا خیر، اما گفت: «تا زمانی که اروپا شروع به برابری نکند، پول نمی‌دهیم. اگر اروپا قرار نیست پول بپردازد، چرا ما باید پرداخت کنیم؟ آنها بسیار بیشتر تحت تأثیر قرار می‌گیرند. ما یک اقیانوس بین خودمان داریم، آنها نه.»

رئیس‌جمهور سابق آمریکا همچنین اشاره کرد که در صورت پیروزی در دور دوم ریاست جمهوری، در حمایت نظامی دیرینه آمریکا از تعدادی از متحدان کشورش تجدیدنظر خواهد کرد. او پیشنهاد کرد که می‌تواند نیروهای آمریکایی را که با هدف بازدارندگی علیه نظام کیم جونگ اون، رهبر کره‌شمالی در کره‌جنوبی مستقر هستند، خارج کند.

ترامپ گفت که تدابیر فعلی «هیچ معنایی ندارد. چرا ما باید از کسی دفاع کنیم؟ و ما در مورد یک کشور بسیار ثروتمند صحبت می‌کنیم.»

311311

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901651

دیگر خبرها

  • لفاظی مقام سابق آمریکا در مورد اقدام تنبیهی اخیر ایران علیه اسرائیل
  • ترامپ بار دیگر از جنایات اسرائیل در غزه حمایت کرد
  • تل‌آویو به شکست سامانه‌های آمریکا دربرابر موشک ایرانی اعتراف کرد
  • ترامپ اعضای ناتو را تهدید کرد
  • ترامپ اعضای ناتو را تهدید کرد/ پول نمی‌دهیم
  • شرط ترامپ برای کمک به اوکراین
  • ترامپ برای کمک به کی‌یف شرط گذاشت
  • دادگاه نیویورک ترامپ را ۹۰۰۰ دلار جریمه کرد
  • مذاکره با برزیل برای برگزاری دیدار تدارکاتی با فوتسال ایران
  • بایدن هم مثل ترامپ عربستان را قربانی می‌کند؟