Web Analytics Made Easy - Statcounter

مهران زینالزاده در گفتگو با خبرنگار مهر اظهارداشت: امسال در ۲۳ هزار هکتار برداشت محصول تخمه‌های آجیلی آفتابگردان از مزارع خوی از مزارع کشاورزی آبی خوی این دو محصول کشت شده است که از این مقدار بیش از ۲۲ هزار هکتار تخمه آفتابگردان آجیلی و بقیه کدوی آجیلی است.

 وی با اشاره به حضور نخستین بورس تخمه آفتابگردان کشور در خوی افزود: حجم معاملات این محصولات در شهرستان خوی ۵۰۰ میلیارد تومان در سال بوده و این بازار بورس با ۳۰۰ غرفه و ۱۰۰ واحد فرآوری و با اشتغالزایی به سه هزار نفر بصورت مستقیم در شهرستان خوی فعال است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

زینالزاده تصریح کرد: پیش بینی می‌شود امسال بیش از ۳۰ هزار تن محصول از مزارع تخمه‌های آجیلی آفتابگردان و کدو برداشت شود و درسه سال گذشته ورود دانه‌های آجیلی آفتابگردان و کدو از خارج تا حدوی کشاورزان منطقه را در فروش محصول با مشکل مواجه ساخته است که بازنگری در تعرفه واردات این محصولات و تفکیک آنها از دانه‌های روغنی آفتابگردان و کدو ضروری به نظر می‌رسد.

وی از برگزاری پنجمین جشنواره آفتابگردان در این شهرستان خبر داد و اضافه کرد:در جشنواره امسال که به همت شهرداری خوی برگزار می شود، از طرف اتحادیه خشکبار و همچنین جهادکشاورزی غرفه هایی برای معرفی انواع تخمه آفتابگردان و همچنین چگونگی کاشت و برداشت بهتر آن و تشویق سرمایه گذاران برای ایجاد کارخانه های فرآوری و بسته بندی های شکیل و بهداشتی در پارک ملت خوی ایجاد شده است.

زینالزاده هدف از برگزاری این جشنواره را علاوه بر بازاریابی برای تخمه آفتابگردان و آموزش نحوه صحیح کاشت و برداشت و همچنین تشویق سرمایه گذاران و برای ایجاد کارخانه های فرآوری و بسته بندی ایجاد نشاط و امید در جامعه و تبلیغ خود اشتغالی و اقتصاد مقاومتی خواند و گفت: به همین منظور در حاشیه جشنواره ۶۵ غرفه نمایشگاهی غذاها و سوغات و صنایع دستی از استانهای مختلف کشور برپا شده است.

مدیرجهاد کشاورزی خوی از اجرای برنامه های هنری توسط گروه های اقوام مختلف کشور در این جشنواره خبرداد و افزود: در این جشنواره ۱۰ گروه مختلف هنری از استانها و اقوام مختلف کشور حضور دارند و در آمفی تئاتر روباز پارک ملت و در نقاط مختلف شهر برای مردم برنامه اجرا خواهند کرد.

شهرستان خوی از دیرباز مهمترین محل کاشت و تولید تخمه آفتابگردان آجیلی بوده و تنها بازار مخصوص تخمه آفتابگردان کشور در این شهرستان قرار دارد.

با توجه به قرار گرفتن تنها بازار مخصوص تخمه آفتابگردان در شهرستان خوی، در سایر شهرهای آذربایجان غربی و حتی برخی از شهرهای آذربایجان شرقی این محصول توسط کشاورزان کاشت و تولید و به بازار خوی جهت فروش عرضه می شود.

تخمه آفتابگردان علاوه بر برآورده کردن نیازهای مصرف داخلی به کشورهای خارجی و بخصوص به کشورهای منطقه و حاشیه خلیج فارس صادر می شد که در سالهای اخیر با ورود تخمه آفتابگردان خارجی و بخصوص چینی و کانادایی نه تنها در بازار صادرات که در بازارهای داخلی نیز محصول آفتابگردان کشاورزان آذربایجان غربی با رقیب جدی و کم شدن مشتری مواجه شده که ضرر و زیان آن به کشاورزان و کسانی که در امر تجارت و خرید و فروش این محصول و محصولات فرآوری آن مشغول هستند وارد شده است.

در کنار تلاش برای تصویب قانون وضع تعرفه های سنگین واردات تخمه آفتابگردان با نام های تخمه های روغنی و دان مرغ  و یا ممنوعیت و یا محدودیت آن، برگزاری جشنواره ها می تواند در معرفی و ایجاد بازار برای تخمه آفتابگردان آجیلی بسیار مفید واقع گردد.

کد خبر 4379624

منبع: مهر

کلیدواژه: سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی گل آفتابگردان مردم علیه احتکار خبرگزاری مهر روز خبرنگار کرمانشاه بوشهر احتکار شهرکرد گرگان مشهد شیراز بیرجند خطبه های نماز جمعه یاسوج مجلس شورای اسلامی لیگ برتر فوتبال ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۲۳۱۷۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

محصولات سبز نفت سپاهان امسال وارد بازار می‌شوند

مدیرعامل شرکت نفت سپاهان با اشاره به اینکه از محل صادرات ۵۰۰ هزار تن محصول تولیدی در سال ۱۴۰۲، ۴۰۰ هزار میلیون دلار ارزآوری برای کشور حاصل شده است، گفت: دو پروژه مهم توسعه‌ای این شرکت برای تولید محصولات باکیفیت امسال به بهره‌برداری می‌رسد که نقشی مهم در تکمیل زنجیره ارزش و توسعه سبد صادراتی خواهد داشت.

به گزارش خبرنگار شانا، فرهاد امین‌دهقان در نشستی خبری که ظهر امروز (دوشنبه، ۱۰ اردیبهشت‌ماه) با حضور اصحاب رسانه در حاشیه نمایشگاه ایران اکسپو ۲۰۲۴ برگزار شد، بیان کرد: این شرکت سال گذشته با ۱۰۰ درصد ظرفیت، ۷۴۶ هزار تن تولید محصول داشته که از این مقدار ۵۰۰ هزار تن آن به ارزش ۴۰۰ میلیون دلار صادر شده است.

وی همچنین با اشاره به تمرکز این شرکت برای به‌دست آوردن بازار آفریقا گفت: این شرکت هم‌اکنون محصولات خود را به ۱۱ کشور دنیا از جمله هند، چین، امارات،‌ کشورهای آذری زبان و برخی کشورهای آفریقایی صادر می‌کند.

مدیرعامل نفت سپاهان با تأکید بر اینکه تولید محصولات باکیفیت در نفت سپاهان در اولویت اصلی قرار دارد،‌ افزود: این شرکت به‌عنوان بزرگ‌ترین تولیدکننده روغن پایه در منطقه خاورمیانه، کیفیت را به جای تنوع محصولات سرلوحه کار خود قرار داده است.

امین‌دهقان در تشریح گزارش عملکرد این شرکت در سال ۱۴۰۲ تأکید کرد: شرکت نفت سپاهان پارسال ۲۴۰ هزار تن محصول را در بازار داخل عرضه کرد.

پیشرفت ۹۰ درصدی ۲ پروژه مهم صادراتی نفت سپاهان

وی همچنین از بهره‌برداری از دو پروژه مهم توسعه‌ای این شرکت در سال ۱۴۰۳ خبر داد و گفت: پروژه‌های FRW (پارافین‌های مدیکال گرید) و TDAE (تولید روغن فرآیند سبز) هم‌اکنون بیش از ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارند و امسال به بهره‌برداری می‌رسند.

مدیرعامل نفت سپاهان همچنین از تشکیل معاونت طرح و توسعه برای استفاده از شرکت‌های دانش‌بنیان خبر داد و اعلام کرد: هدف از همکاری با شرکت‌های دانش‌بنیان، افزون بر افزایش کیفیت محصولات، تولید محصول خاص در جهت دریافت معتبرترین گواهینامه‌های استاندارد برای مقاصد صادراتی است.

به گزارش شانا، شرکت نفت سپاهان از زیرمجموعه‌های صندوق بازنشستگی صنعت نفت، بزرگ‌ترین تولیدکننده و صادرکننده روغن پایه گروه یک در خاورمیانه است و سالانه بیش از ۵۰۰ هزار تن روغن و انواع فرآورده مازاد بر نیاز کشور را به کشورهای شرق آسیا، هند، امارات و... صادر می‌کند.

دیگر خبرها

  • سطح زیرکشت کلزا در آذربایجان‌غربی ۲ برابر شد/پیش‌بینی برداشت حدود ۱۲ هزار تنی
  • پیش بینی برداشت ۲۰۰۰ تن سیب زمینی در ایرانشهر
  • کشت نیشکر در ۲۹ هکتار از زمین‌های کشاورزی گیلان
  • برداشت محصول از مزرعه طــرح مــقـایـســه گندم در هندیجان
  • برداشت جو قصیل در قم
  • کشت آزمایشی جو قصیل در قم به برداشت رسید
  • برداشت خیار سبز در شهرستان قیروکارزین
  • محصولات سبز نفت سپاهان امسال وارد بازار می‌شوند
  • آغاز کشت بادام زمینی در شهرستان آستانه اشرفیه
  • بیش از ۱۸ هزار تن کلزا در شوش و کرخه برداشت شد