Web Analytics Made Easy - Statcounter

درحالی‌که در حدود 4 ماه از انتخابات پارلمانی عراق می‌گذرد همچنان موضوع رهبری سیاسی منتخب این مجلس و موضوع اتحاد و ائتلاف احزاب و گروه‌های سیاسی که بیشترین کرسی‌ها را در این انتخابات به خود اختصاص داده‌اند، یکی از چالش‌های سیاست داخلی عراق را شامل می‌شود.

به گزارش «تابناک» انتخابات پارلمانی سال 2018 عراق که به دلیل طولانی شدن جنگ در داخل این کشور با گروه تروریستی داعش با حدود شش ماه تأخیر در ماه می برگزار شد از جهات بسیار اهمیت به سزایی برای آینده سیاسی این کشور داشته است، و طی آن هیچ‌یک از گروه‌های سیاسی و احزاب مشارکت‌کننده در این رقابت موفق به اخذ اکثریت آرا نشدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این انتخابات که چهارمین انتخابات سرتاسری بعد از سقوط صدام حسین و اولین انتخابات مهم و بزرگ این کشور بعد از سقوط داعش بوده است، ائتلاف تحت رهبری مقتدی صدر موسوم به سائرون 54 کرسی را به خود اختصاص داد و بعدازآن ائتلاف فتح تحت رهبری هادی العامری با 47 کرسی و ائتلاف نصر با هدایت حیدر العبادی 42 کرسی را به خود اختصاص دادند.

این شرایط منجر به آن شده که با توجه به واگرایی رویکردهای اصلی احزاب با بیشترین کرسی در مجلس در خصوص آینده سیاسی این کشور و تعیین دستور کارهای اصلی و سیاست‌های کلان، موضوع انتخاب ریاست جمهوری و نخست‌وزیری عراق به یک چالش داخلی در سیاست این کشور تبدیل شود.

گروه ائتلافی مقتدی صدر از قبل از انتخابات پارلمانی عراق با انتقاد شدیدی که به گروه‌های سیاسی دیگر – به‌ویژه دولت حاکم -  در خصوص حمایت از سیاست‌های ایران داشته است، عملاً تبدیل به یک گرایش سیاسی جدیدی در انتخابات اخیر شده بود که شعار خود را مبارزه با فساد معرفی کرد. مقتدی صدر به همه گروه‌های تحت هدایت خود گفته بود که از نزدیک و ائتلاف با گروه‌های نزدیک به ایران در انتخابات پرهیز کنند.

این موضوع منجر به ایجاد اختلاف‌نظرهایی در میان ائتلاف‌های سیاسی شرکت‌کننده در انتخابات عراق شد که موضوع ایجاد ائتلاف سیاسی بزرگ بعد از انتخابات و انتخاب نخست‌وزیر، رئیس‌جمهور و ریاست مجلس را دشوار کرد.

در همین رابطه امروز تنی چند از منابع عراقی اطلاعاتی در رابطه با شکل‌گیری این ائتلاف بزرگ و مهیا شدن مسیر توافق بر سر انتخاب سه مقام سیاسی ارشد در عراق بیان کرده است.

این مقامات مطلع عراقی در گفتگو با Arabi21 ادعا کرده‌اند: خبر غافلگیرکننده در این زمینه که حتی خود ما هم ائتلاف‌های سنی توضیح روشنی در خصوص آن نداریم این است که عربستان سعودی و ایران بر سر حمایت از یک حزب برای رهبری ائتلاف سنی توافق کرده‌اند.

این مقامات ادامه داده‌اند: عربستان سعودی از حزب الحل به رهبری جمال الکربولی برای هدایت و رهبری ائتلاف ملی گروه‌های سنی حمایت می‌کند. حزب اخیراً ایجادشده و یکی از رهبران خود با نام محمد الحلبوسی را برای ریاست مجلس نامزد کرده است.

به گفته این مقامات: الحلبوسی شخصاً به‌شدت موردحمایت قائم‌مقام گروه سیاسی حشد الشعبی است که گروهی نزدیک به ایران تلقی می‌شود و این گروه از وی برای ریاست مجلس در عراق حمایت می‌کند.

گفتنی است که هنوز هیچ منبع رسمی این موضوع را تائید یا تکذیب نکرده است.

منبع: تابناک

کلیدواژه: عراق انتخابات مجلس ایران عربستان اجماع

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۲۳۲۲۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اخطار محسن رضایی به تک‌روی و سهم‌خواهی برخی جریانات / سعید محمد به گله‌مندی پرداخت

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، محسن رضایی در آستانه برگزاری دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی در دیدارهای جداگانه با داوری و روح الامینی، دبیر و معاون امور استان‌های شانا و دبیران جریانات سیاسی دیگر بر وحدت گروه‌های انقلابی تاکید کرد.

براساس گزارش ایسنا، وی در دیدار با نادی، جراره و شورای مرکزی شریان، رائفی پور و سعید محمد و شورای مرکزی صبح ایران و احمد نادری و شورای مرکزی جماران گفت: باید از رویش‌های انقلاب استقبال و از هرنوع تفرقه جلوگیری کرد.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با تاکید بر ضرورت حفظ وحدت در جبهه انقلاب، افزود: همبستگی و برادری از ارزش‌های اصیل انقلاب اسلامی است که امروز بیش از هر زمانی باید مورد توجه باشد و اکنون ملت و نظام، نیازمند صف فشرده نیروهای انقلاب و کارآمدی جبهه انقلاب است و راه آن قاعده‌محوری به جای شخص‌محوری است.

وی با یادآوری شرایط حساس کشور پس از طوفان الاقصی و عملیات «وعده صادق» اظهار کرد: موقعیت ایران در غرب آسیا بیش از گذشته تعیین‌کننده شده است، بنابراین فرصت‌ها و تهدیدات جدیدی درمقابل کشور قرار گرفته است. در چنین شرایطی وحدت نیروهای انقلاب و تلاش همگانی برای بهبود وضعیت اقتصادی کشور رمز عبور از تهدیدات و بهره‌برداری از فرصت‌هاست. هر نوع تک‌روی و سهم‌خواهی آسیب بزرگی به نظام و مردم خواهد زد. امروز بشدت نیازمند عقلانیت جمعی اشخاص و جریانات سیاسی کشور هستیم.

رضایی با تاکید بر اهمیت مشارکت مردم در انتخابات گفت: انتخابات مجلس‌ باوجود شرایط سخت اقتصادی با حضور مردم انجام شد که نشان دادند تنها راه اصلاح کشور انتخابات و مردم‌سالاری است. حضور سلیقه‌های مختلف سیاسی، مشارکت مردم را جدی‌تر و بیشتر می‌کند.

وی گفت: رقابت باید برادرانه و به دور از منازعه باشد. انتقادات باید منصفانه و همراه با ضوابط اخلاقی صورت گیرد و فضا برای رویش‌های جدید مهیا باشد. تحمل سلیقه‌های سیاسی علامت بلوغ عقلانیت گروه‌های سیاسی است.

در این نشست‌های جداگانه نادی و جراره از شریان، احمد نادری از جماران، رائفی‌پور و سعید محمد از صبح ایران، با تشریح روند شکل‌گیری جریان‌ها و تشکل‌های خود، به بررسی اجمالی دور اول انتخابات و برخی گله‌مندی‌ها پرداختند و آمادگی خود برای گفت‌وگو با سایر گروه‌های جبهه انقلاب را اعلام کردند.

محسن رضایی نیز در جلسه با داوری و روح الامینی، دبیر و معاون امور استان‌های شانا، بر وحدت همه گروه‌های جبهه انقلاب ازجمله شانا، پایداری، شریان، جماران، صبح ایران و تحول‌خواهان وسایر گروه‌ها تأکید کرد و اعضای شانا هم نظراتشان را بیان کردند.

۲۷۲۱۱

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902722

دیگر خبرها

  • فهرست کامل کاندیداهای شورای ائتلاف نیروهای انقلاب برای انتخابات منتشر شد
  • انصراف قالیباف از نمایندگی مجلس جدی است؟ /برنامه ریزی ۵ ساله برای ورود به انتخابات ۱۴۰۸ /دولت رئیسی علیه قالیباف دست به کار شد
  • ادعای‌های متعارض اصلاح‌طلبان در خصوص انتخاب هیئت رئیسه مجلس/ از نگاه چپ‌ها قالیباف با پایداری ائتلاف می‌کند یا با اعتدالی‌ها؟
  • احتمال انصراف قالیباف از ادامه حضور در مجلس
  • وحدت نیرو‌های انقلاب رمز عبور از تهدیدات است
  • تک‌روی و سهم‌خواهی به نظام و مردم آسیب می‌زند
  • اخطار محسن رضایی به تک‌روی و سهم‌خواهی برخی جریانات / سعید محمد به گله‌مندی پرداخت
  • محسن رضایی: سهم‌خواهی به نظام و مردم آسیب می‌زند
  • محسن رضایی: تک‌روی و سهم‌خواهی به نظام و مردم آسیب می‌زند
  • ذکی زاده: امنا مخالف دیکته شدن ریاست مجلس از سوی جریانات بیرونی است/ همه نمایندگان باید در اداره مجلس نقش داشته باشند