Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری برنا، «محمد جواد ظریف» وزیر امور خارجه ایران در نخستین مصاحبه خود با رسانه های خارجی پس از خروج واشنگتن از برجام، با شبکه تلویزیونی سی ان ان آمریکا در این باره گفت و گو کرد.
ظریف در این گفت و گو با بیان اینکه آمریکا یک بیماری دارد و آن اعتیاد به تحریم کردن است، گفت: حتی در زمان دولت اوباما (رئیس جمهوری پیشین آمریکا) نیز ایالات متحده بر تحریم هایی که رفع نکرده بود بیشتر تاکید می کرد تا اعمال تعهدات خود در مورد تحریم هایی که رفع کرده بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


براساس گزارش تارنمای سی ان ان، ظریف در این مصاحبه به صراحت تاکید کرد که توافق هسته ای ایران بدون حضور آمریکا نیز می تواند به حیات خود ادامه دهد.
دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا در اردیبهشت ماه سال جاری اعلام کرد که کشورش از برجام خارج و تحریم های رفع شده به مدد این توافق را باز می گرداند. بر همین اساس، اولین دور تحریم های واشنگتن علیه ایران که بیشتر شامل بخش خودرو و فلزات گرانبها است در 15 مرداد ماه اعمال شد.
ظریف در پاسخ به پرسش خبرنگار سی ان ان مبنی بر اینکه چرا با وجود آگاهی از اعتیاد آمریکا به تحریم ها برجام را ادامه دادید، بیان داشت: این یکی از اشتباهات بود، مشکل این بود که ما گمان می کردیم آمریکا یاد گرفته که در مورد ایران، تحریم ها دشواری‌های اقتصادی ایجاد می کند اما نتایج سیاسی را که آن ها هدف گرفته اند به دنبال ندارد؛ من گمان می کردم که آمریکایی ها این درس را آموخته اند، متاسفانه در این زمینه اشتباه می کردم.
وزیر خارجه ایران که در سالروز کودتای 28 مرداد با سی ان ان مصاحبه کرد، ساعاتی پیشتر در توئیتی با اشاره به نقش آمریکا در این کودتا و تشکیل «گروه اقدام علیه ایران» از سوی وزارت خارجه این کشور در هفته گذشته نوشت: حالا یک گروه اقدام رویای کار مشابهی را از طریق فشار، اطلاعات غلط و عوام فریبی می بیند؛ هرگز روی نمی دهد.
وی در این گفت و گو با اشاره به اینکه همان طرز فکر دهه 1950 (1330 شمسی) رویکرد امروز آمریکا را شکل می دهد، افزود: من فکر می کنم دولت آمریکا هنوز گمان می کند که در حال همکاری با دولتی است که پس از کودتای 1953 در ایران روی کار آورد. به قول آمریکایی ها، باید بیدار شوند و بوی قهوه را استشمام کنند. (سر خود را از برف درآورند)
به نوشته سی ان ان، ظریف در جای جای این مصاحبه احتمال مذاکره با دولت ترامپ در آینده را رد و ابراز امیدواری کرد که توافق حفظ خواهد شد. وی با بیان اینکه فشار اروپایی ها ترامپ را به تغییر نظر خود ترغیب می کند، آمریکا را به قلدرمآبی برابر طرف های اروپایی برجام متهم کرد.
ظریف ادامه داد: ما نمی خواهیم این توافق هسته ای را بازنگری کنیم. ما از آمریکا می خواهیم که همان توافق هسته ای را اعمال کند. امروز نزدیکترین متحدان آمریکا مقابل این تحریم ها مقاومت می کنند. آمریکا اساسا با اجبار فشار خود را اعمال می کند. نمی خواهم از تعبیر قلدرمآبی استفاده کنم، اما این کاری است که انجام می دهند.
وزیر خارجه ایران در پاسخ به اینکه آیا حسن روحانی رئیس جمهوری ایران دیدار رو در رو با ترامپ خواهد داشت، با تاکید بر اینکه «ابتدا باید توافق هسته ای موجود مورد احترام قرار گیرد»، افزود: وقتی پیشرفت شگرفی که ما قبلا داشتیم به دور انداخته شود، نه. توافق پیشین برای ما آزمون این بود که می توانیم به آمریکا اعتماد کنیم یا خیر.
در ادامه این گفت و گو خبرنگار سی ان ان پرسید که آیا امکان توافقی پایدار با نویسنده کتاب «هنر معامله» وجود دارد؟ ظریف در پاسخ گفت: این به رئیس جمهوری ترامپ بستگی دارد. اینکه آیا او قصد دارد کاری کند ما باور کنیم که او طرفی قابل اعتماد است یا خیر.
ظریف ادامه داد: اکنون اگر ما وقتمان را صرف او (کنیم) و او توافقی دیگر امضا کند، چه قدر پایدار خواهد بود؟ تا پایان دوره ریاست جمهوری او؟ یا تا وقتی که او محل امضای توافق را ترک می کند؟
وزیر امور خارجه ایران تصریح کرد که فشارهای آمریکا در چند دهه گذشته بدین معنا بوده که مردم ایران در مقابل آن ایستادگی می کنند و این فشارها تاثیری نخواهد داشت.
وی گفت: تحریم های آمریکا همیشه آسیب زده است. اما کسی که آسیب می بیند مردمی هستند که می خواهند دارو یا غذا بخرند.
وزیر خارجه ایران پیرامون مشکلات اقتصادی اخیر در ایران گفت این مشکلات که باعث کاهش ارزش پول ملی ایران و افزایش قیمت مواد غذایی شده، به دلیل اقدامات مقدماتی است که در حال انجام است. 
وی توضیح داد: تحولات اقتصادی که اکنون می بینید به دلیل اقداماتی است که باید انجام می شد تا برای آن روزها (روزهای تحریم) آماده شویم؛ لذا ما برای بدترین سناریوی ممکن آماده ایم.
ظریف با اشاره به مذاکرات طولانی مدت پیش از امضای برجام، گفت: ما زمان زیادی صرف کردیم. این تصمیم سیاسی آسانی برای دولت ایران، شخص من و رئیس جمهوری روحانی نبود. شاید ساعت ها مذاکره با وزیر خارجه آمریکا برای برخی وزیران خارجه (دیگر کشورها) اعتبار به شمار آید؛ اما قطعا در ایران اعتبار نیست.
ظریف در پایان گفت: اما این کار دیپلمات ها است. بخشی از حقوق ما برای این است که به خاطر منافع ملی ضربه بخوریم. این کار ما است.

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: ایران مصاحبه نیویورک واشنگتن وزیر خارجه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۲۳۳۶۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پاسخ قاطع پیونگ‌یانگ به نسخه تحریمی آمریکا

آمریکا متعهد شده است که با کره جنوبی و سایر کشور‌ها برای ایجاد جایگزینی با دستور هیئت کارشناسان سازمان ملل متحد برای نظارت بر اجرای تحریم‌ها که در پایان آوریل به دنبال وتوی روسیه برای تمدید آن منقضی می‌شود، همکاری کند.

به گزارش ایسنا، کیم اون چول، رئیس دفتر امور آمریکای وزارت امور خارجه کره شمالی گفت: اگر ایالات متحده نسخه جدیدی از تحریم‌ها را علیه کره شمالی معرفی کند، پیونگ‌یانگ از فرصت جدید برای تنظیم مجدد نیرو که واشنگتن بیش از همه از آن می‌ترسد، استفاده خواهد کرد.

این مقام گفت: تحریم‌های جدید تنها منجر به تقویت بیشتر قدرت نظامی پیونگ یانگ خواهد شد.

او با وعده انجام «اقدامات عملی قدرتمندتر» برای تقویت قدرت فنی نظامی کره شمالی گفت: «هر زمان که ایالات متحده قطعنامه تحریم جدید را در عرصه سازمان ملل تهیه کند آزمایش هسته‌ای قوی‌تر و توسعه‌یافته‌تر کره شمالی آغاز خواهد شد. تحریم‌های ایالات متحده به عنوان یک کاتالیزور و نیروی محرکه عمل کرد که باعث افزایش تدریجی قدرت ملی ما شد.

این مقام افزود: ما از حقوق حاکمیتی و منافع امنیتی خود در برابر تهدید‌های خصمانه و فشار تحریمی فزاینده از سوی ایالات متحده محافظت کرده و اقدامات واقعی قوی‌تری را انجام خواهیم داد.

وی تاکید کرد: ما به تحریم‌های آمریکا عادت کرده‌ایم و توانایی و قدرت زیادی برای ایستادگی در برابر هرگونه تحریم شدید داریم.

لیندا توماس گرینفیلد، سفیر آمریکا در سازمان ملل طی بازدید از منطقه غیرنظامی شده (DMZ) که دو کره را از هم جدا می‌کند، گفت که واشنگتن در حال بررسی گزینه‌های «خارج از چارچوب» است و تهدید کرد که «همه احتمالات» حتی خارج از قواعد سازمان ملل روی میز است.

دیگر خبرها

  • فضاسازی تبلیغی پارلمان اروپا علیه عملیات «وعده صادق»
  • پاسخ قاطع پیونگ‌یانگ به نسخه تحریمی آمریکا
  • ترامپ: پلیس باید دانشجویان مخالف اسرائیل را به شدت سرکوب کند
  • ترامپ: پلیس باید دانشجویانی که مخالف (نسل‌کشی) اسرائیل در غزه هستند را به شدت سرکوب کند
  • آمریکا: مذاکره مستقیم برجامی با ایران نداریم
  • آمریکا : مذاکره مستقیم برجامی با ایران نداریم؛ نه در نیویورک و نه در هیچ کجای دیگر / درباره روش‌های ارتباطمان با ایران نظری نمی‌دهیم
  • واکنش رسمی آمریکا در خصوص مذکرات احیای برجام | مذاکره مستقیم در حال انجام است؟
  • توافق آمریکا برای خرید نفت ایران / بازار انرژی شگفت زده شد!
  • پولیتیکو: ۳ دولت اخیر آمریکا در مقابل ایران ناکام شدند
  • آکسیوس: دیدار ترامپ و رئیس‌جمهور آرژانتین، کاخ سفید را خشمگین کرد