Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بسیج نیوز»
2024-04-20@02:19:41 GMT

راه‌هایی برای کاهش خطر سکته مغزی

تاریخ انتشار: ۲۹ مرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۲۳۴۱۲۴

به گزارش خبرگزاري بسيج استان مركزي ؛ سکته مغزی ایسکمیک زمانی روی می‌دهد که رگ‌های خونی حامل خون و اکسیژن به مغز، تشکیل لخته خون می‌دهند. وقتی چنین اتفاقی می‌افتد شاهرگ حیاتی در مغز تا حدودی قطع می‌شود. این انسداد می‌تواند موجب نقص در عملکرد مغز و حتی مرگ شود. حتی اگر شما از سکته مغزی نجات پیدا کنید ممکن است دچار ناتوانی‌هایی شوید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بنابراین بهترین کار، پیشگیری است، درست مانند هر مشکل دیگری!

سیگار را ترک کنید
سیگار کشیدن به دیواره‌ی داخلی عروق یعنی رگ‌های خونی که خون و اکسیژن را از قلب به مغز حمل می‌کنند آسیب می‌رساند. وقتی دیواره‌ی داخلی عروق در اثر سیگار آسیب ببیند، احتمال تشکیل لخته خون در داخل آن‌ها بیشتر می‌شود. این اتفاق به قسمت یا قسمت‌هایی از مغز آسیب می‌زند و اینجاست که سکته مغزی روی می‌دهد. پس بهتر است همین الآن ترک سیگار را شروع کنید تا اینکه احتمال سکته مغزی را به جان بخرید و دچار مشکلات فراوان دیگری نیز در سلامتی‌تان بشوید.

فشار خونتان را کنترل کنید
فشار خون بالا یکی از دلایل اصلی سکته مغزی است. بالا بودن فشار خون نیز مانند سیگار کشیدن به دیواره‌ی داخلی عروق آسیب می‌زند. وقتی فشار خون خیلی بالا باشد، فشار بیشتری به دیواره‌ی عروق وارد می‌کند که شامل عروق حامل خون و اکسیژن به مغز هم می‌شود. این فشار در بلندمدت می‌تواند تا حدی به عروق آسیب بزند که لخته خون تشکیل شده و مغزتان اکسیژن و خون کافی نداشته باشد و تقریباً بمیرد. فشار خونتان را مرتباً چک کنید و برای پایین آوردن فشار خونتان راهکارهای مناسب را در پیش بگیرید.

ورزش کنید
ورزش‌های هوازی ریسک سکته مغزی را کاهش می‌دهند، به چند دلیل: فشار خون را پایین می‌آورند و از سفت شدن عروق که ناشی از افزایش سن است پیشگیری می‌کنند. تحقیقات نشان می‌دهد انجام منظم ورزش‌های هوازی با شدت متوسط می‌تواند ریسک سکته مغزی را تا 27 درصد کاهش بدهد و ضمناً عادت سالمی است که خطر بسیاری از مشکلات دیگر برای سلامتی را نیز کم می‌کند.

وزن خود را کنترل کنید
اضافه وزن داشتن یا چاق بودن هم ریسک فاکتور دیگری برای سکته مغزی ایسکمیک است. خوشبختانه حتی کاهش وزن 10 درصدی هم می‌تواند از خطر سکته مغزی کم کند. چربی باعث تولید مواد شیمیایی التهاب برانگیزی می‌شود که می‌توانند به دیواره‌ی داخلی عروق خونی آسیب برسانند. ضمناً چاق بودن، ریسک فشار خون و مقاومت به انسولین را افزایش می‌دهد که هر دو عامل منجر به افزایش احتمال سکته مغزی خواهند شد.

رژیم غذایی مدیترانه‌ای در پیش بگیرید
غذاهای فرآوری شده و هله‌هوله را رها کنید و رژیم غذایی مدیترانه‌ای را در پیش بگیرید. مطالعات نشان می‌دهد بین شیوه‌های تغذیه‌ای سالم و کاهش خطر سکته مغزی و حمله قلبی ارتباط وجود دارد. رژیم غذایی مدیترانه‌ای بر پایه‌ی سبزیجات، میوه‌ها، روغن زیتون، ماهی، حبوبات و غلات کامل است و بسیار کم از غذاهای فرآوری شده و قند استفاده می‌شود.

اگر دیابت دارید کنترلش کنید
دیابت، احتمال بیماری‌های قلبی عروقی و سکته مغزی را افزایش می‌دهد. متأسفانه معمولاً دیابت نوع دوم دیر تشخیص داده می‌شود، اما بهترین کار ایجاد تغییراتی در سبک زندگی است که بتوانید قند خون را قبل از اینکه عروق آسیب ببینند و احتمال سکته مغزی افزایش پیدا کند، کنترل کنید. مطالعات نشان می‌دهند رژیم غذایی مدیترانه‌ای برای کاهش ریسک دیابت نوع دوم نیز مفید است. البته ورزش هم بخش مهمی از این رویکرد پیشگیرانه و کنترل کننده است، چون حساسیت به انسولین را افزایش داده و کمک می‌کند سلول‌ها به طور مؤثرتری از گلوکز استفاده کنند.

مراقب سلامت قلبتان باشید
ریتم نامنظم قلب که به آن فیبریلاسیون دهلیزی می‌گویند، ریسک سکته مغزی را افزایش می‌دهد و این احتمال بعد از 50 سالگی بیشتر می‌شود. در فیبریلاسیون دهلیزی، ضربان نامنظم قلب موجب تجمع خون در بخشی از قلب می‌شود که احتمال تشکیل لخته خون و حرکت آن به سمت مغز را افزایش می‌دهد. هم ورزش بیش از اندازه و هم ورزش نکردن و تحرک بدنی نداشتن منجر به افزایش احتمال فیبریلاسیون دهلیزی می‌شوند. افرادی که رقابت‌های شدید ورزشی دارند مثلاً ماراتن‌های سنگین، بیشتر در معرض‌اند اما آن‌هایی که زیاد می‌نشینند هم در خطرند. باز هم کلید، تعادل است؛ ورزش کنید اما به اندازه!

منبع : تبيان

منبع: بسیج نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت basijnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بسیج نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۲۳۴۱۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرا حقوق و مالیات‌ها در کشور متناسب نیست؟

فرارو-بر اساس متن نهایی لایحه بودجه سال ۱۴۰۳، با افزایش ۲ میلیون تومانی، سقف معافیت مالیاتی حقوق بگیران به ۱۲ میلیون تومان افزایش یافت و افرادی با حقوق سالیانه ۱۴۴ میلیون تومان، معاف از مالیات خواهند بود. اما افرادی که درامد بین ۱۲ تا ۱۶ میلیون و نیم دارند، با افزایش مالیات ۱۰ درصدی رو به رو خواهند شد و این رقم به شکل پلکانی با افزایش نرخ حقوق افزایش خواهد داشت و در نهایت برای حقوق ۴۰ میلیون تومان به بالا، مالیات ۳۰ درصدی تعیین شده است.

به گزارش فرارو، بر اساس آمار‌های عمکلرد سازمان امور مالیاتی کشور در سال ۱۴۰۲ حقوق بگیران بخش عمومی حدود ۳۱ همت و حقوق بگیران بخش خصوصی حدود ۴۹ همت مالیات پرداخت کرده اند. مالیات اصناف و مشاغل نیز حدود ۵۱ همت بوده که بر این اساس حقوق بگیران حدود ۳۰ همت از اصناف مالیات بیشتری پرداخت کرده اند.

مسئله چگونگی افزایش حقوق و دستمزد بازنشستگان نیز از دیگر موضوعات چالشی است که باید دید در بلندمدت قابل چانه زنی و تغییر خواهد بود یا خیر. علی‌اصغر عنابستانی، رئیس کمیته حقوق و دستمزد کمیسیون تلفیق لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ درخصوص آخرین تصمیم‌گیری پیرامون حقوق و دستمزد کارکنان و بازنشستگان در این باره گفت: «کمیته حقوق و دستمزد کمیسیون تلفیق جلسات متعددی را برگزار کرد و نهایتاً دولت پیشنهاد کرده بود که ۱۸ درصد متوسط حقوق و دستمزد کارکنان و بازنشستگان افزایش پیدا کند، بحث ما در مجلس و در کمیته حقوق و دستمزد این بود که بازه ۱۸د رصد چطور تعیین می‌شود و ساختار اجرای آن چگونه خواهد بود.»

رحیم زارع، دیگر عضو کمیسیون تلفیق بودجه درباره عدم تناسب افزایش حقوق کارگران و شرایط تورمی و مالیات در کشور گفت: «این که درصد افزایش کرایه تاکسی و تعرفه پزشکی، جریمه رانندگی و هزینه اینترنت بیش از رشد حقوق کارگران باشد باعث کاهش انگیزه می‌شود. انتظار می‌رود در تعیین حقوق کارگران زحمتکش در سال جهش تولید با مشارکت مردم تجدیدنظر شود تا با انگیزه بیشتر فعالیت کنندچرا که بطور مثال سایر نرخ کالا‌ها و خدمات بیش از ۴۰ درصد افزایش داشته اند.» احمد علیرضا بیگی، نماینده مجلس نیز معتقد است وضعیت مالیات و دستمزد‌ها در سال جدید نگران کننده است. او می‌گوید: «یکی از فاکتور‌های برجسته دولت، افزایش ۵۰درصدی اصول مالیات است، یعنی سهم مالیات را در بودجه ۵۰درصد افزایش دادیم، این را باید از مردم وصول کرده و در افزایش قیمت کالا و خدمات خودش را نشان می‌دهد. این مسئله حتما در گذران زندگی مردم تاثیر می‌گذارد، درآمد آنان زیاد نشده، اما قیمت‌ها افزایش پیدا کرده است.»

با توجه به این شرایط، پرسش‌هایی مطرح می‌شود از جمله این که چرا در کشور ما تناسب قابل قبولی بین حقوق و دستمزد‌ها ایجاد نمی‌شود و فشار افزایش مالیات ها، بیشتر بر دوش کدام گروه‌ها خواهد بود؟ فرارو در راستای پاسخ دهی به این پرسش‌ها با مرتضی عزتی، اقتصاددان و عضو هئیت علمی دانشگاه تربیت مدرس گفتگو کرده است:

فشار اصلی افزایش مالیات روی قشر میانه و ضعیف جامعه است

مرتضی عزتی به فرارو گفت: «ارقامی که توسط دولت برای حداقل حقوق و دستمزد‌ها در سال ۱۴۰۳ اعلام شده، در بخش کارگری حدود ۳۰ تا ۳۵ درصد افزایش حقوق را در نظر گرفته است که برای حقوق‌های بالاتر با ضریبی متفاوت در برابرافزایش دستمزد، در نظر گرفته شده است. اگر شخصی حداقل حقوق را دریافت کند، ۲ فرزند را داشته باشد، با ۳ الی ۴ سال سابقه کاری، مشمول مالیات نمی‌شود. اگر قرار باشد مالیات به درستی تعیین شود، حتی در ارقام بالاتر نیز نباید مالیات را افزایش داد، مگر این که رقم حقوق بسیار بالاتر از حد انتظار باشد که بخشی از آن مشمول مالیات می‌شود. در حال حاضر در کشور ما، افراد تازه کار و کارگرانی که حقوق حداقلی دارند، مشمول مالیات نمی‌شوند. اما با توجه به این که در نهایت عدد‌های حقوق و دستمزد کارگران بین ۲۵ تا ۳۰ درصد افزایش را تجربه خواهد کرد، افزایش حقوق و دستمزد با افزایش نرخ تورم ناهماهنگ است.»

وی افزود: «کارمندان دولت نیز حدود ۲۵ تا ۳۰ درصد افزایش حقوق دارند و در نتیجه افزایش حقوق و دستمزد آنان نیز کمتر از حدی است که بتوانند در برابر تورم، از رفاه برخوردار باشند. این وضعیت باعث می‌شود که شرایط رفاهی مردم یا به تعبیری درامد واقعی مردم، همچنان نسبت به سال قبل به اندازه محسوس و قابل توجهی کاهش پیدا کند. از طرف دیگر، در بحث مالیات، وقتی حقوق و دستمزد‌ها بالاتر می‌روند، سهمشان در پرداخت مالیات افزوده می‌شود. در چنین شرایطی، چون دولت، حقوق و دستمزد‌ها را کمتر از حد انتظار افزایش داده است، روی افرادی که دستمزد‌های بالاتری دارند، فشار مضاعف می‌شود. در برخی موارد، فردی که حقوق بالاتری می‌گیرد، افزایش حقوق ۱۵ درصدی دارد. این نرخ افزایش دستمزد با توجه به تورم بالای ۴۰ درصدی، اعمال می‌شود، بنابراین عدد دستمزدها، عدد بسیار ناچیزی است و قشر حقوق بگیری که دستمزدشان در دامنه میانه به بالا قرار می‌گیرد، بیشتر از سایرین تحت فشار هستند.»

اولویت دولت تناسب هزینه و درآمد خودش است

این اقتصاددان در ادامه گفت: «علت اصلی این که حقوق و دستمزد‌ها کمتر از تورم افزایش پیدا می‌کند، این است که اولویت دولت، تناسب هزینه و درآمد خودش است. دولت اصلی‌ترین پرداخت کننده حقوق و دستمزد در کشور است و سهم قابل توجهی از حقوق و دستمزدی که در کشور پرداخت می‌شود، توسط دولت است. در چنین شرایطی که دولت بزرگ‌ترین پرداخت کننده حقوق و دستمزد است، اگر حقوق و دستمزد‌ها را بالاتر ببرد، با افزایش هزینه‌های خود و کسری بودجه بیشتری رو به رو می‌شود. به همین دلیل از نظر دولت بهتر است که حقوق و دستمزد‌ها در این شرایط تورمی کمتر افزایش پیدا کند تا دولت کسری بودجه کمتری را تجربه کند؛ بنابراین اصلی‌ترین دلیل عدم افزایش حقوق و دستمزد به همین موضوع مرتبط است که دولت، خود، پرداخت کننده و خود نیز تصمیم گیرنده است که تا چه حد حقوق و دستمزد را افزایش دهد. این شرایط را می‌توان اصلی‌ترین مشکل در نظام تعیین حقوق و دستمزد دانست. اگر کارمندان می‌توانستند، خود در نحوه تعیین حقوق و دستمزد مشارکت کنند، قطعا شاهد عدد و رقم‌هایی متفاوت با آن چیزی بودیم که اکنون می بینیم.»

وی افزود: «دولت بودجه خود را بیش از ۵۰ درصد افزایش داده است، در حالی که حقوق و دستمزد‌ها را تنها ۲۰ درصد افزایش داده است. خود این حرکت، یعنی دولت از مجموع خدماتی که به مردم می‌فروشد (مالیات، عوارض، حق الزحمه خدمات و ...)، ۵۰ درصد اضافه‌تر دریافت می‌کند، ولی در بخشی که باید به مردم دستمزد دهد ۲۰ درصد یا کمتر افزایش ایجاد کرده است، همه این‌ها به این دلیل است که اولویت دولت، خودش است، نه تناسب‌هایی که علم اقتصاد تاکید می‌کند باید برقرار شود. علم اقتصاد می‌گوید قیمت‌های نسبی باید متناسب باشند، اما دولت قیمت کالا‌ها و خدمات را با دستمزد‌ها متعادل پیش نمی‌برد. در چنین شرایطی بی عدالتی اقتصادی رخ می‌دهد.»

این عضو هیئت علمی دانشگاه گفت: «برای این که متوجه شویم ماجرای ارتباط وتاثیر حقوق و دستمزد در کشور دقیقا چیست، باید بدانیم که افزایش مالیات منجر به تورم می‌شود و افزایش تورم منتهی به افزایش فشار روی حقوق بگیران می‌شود. وقتی که مالیات‌ها افزایش پیدا می‌کند، صنوف مختلف تحت فشار قرار می‌گیرند. مالیات یا به شکل مستقیم از مصرف کننده (مالیات ارزش افزوده بیش از ۱۰ درصدی) صنوف و تولید کننده‌ها گرفته می‌شود. این در حالی است که هم اکنون اصناف و تولید کننده‌ها تحت فشار شدید رکود اقتصادی قرار دارند و تولید و فروش آنان نیز به شدت کاهش پیدا کرده است. در ضمن تورم در زمان خرید و فروش کالا‌های آنان، فشاری مضاعف ایجاد می‌کند. آن‌ها کالایی ۱۰۰ تومانی می‌خرند، این کالا را ۱۲۰ تومان می‌فروشند و وقتی قرار است دوباره این کالا را تامین کنند میبینند که از ۱۲۰ تومان فراتر رفته است. این به معنای فشار بیش از حد است. در این وضعیتی که ترسیم کردم، صنوف و تولید کننده‌ها مجبورند که یا قیمت کالا‌های خود را بالا ببرند و هزینه‌های نامتعارفی تعیین کنند یا تا مرحله تعطیلی مشاغل خود پیش بروند. این دومینو، روی کل جامعه تاثیری منفی می‌گذارد.»

دیگر خبرها

  • تولید برق با الهام از کرکس (+عکس)
  • پرواز بالگرد اورژانس نیشابور برای نجات بیمار سکته مغزی
  • چه کنیم تا مغزمان پیر نشود؟
  • چرا حقوق و مالیات‌ها متناسب نیست؟
  • چرا حقوق و مالیات‌ها در کشور متناسب نیست؟
  • این رژیم غذایی پیری مغز را تسریع می‌کند
  • ارتباط میان سکته قلبی و ریزش مو کشف شد
  • استفاده از جایگزین های نمک خطر مرگ های قلبی را کاهش می دهد
  • نتایج تحقیقات ؛ غذای پرچرب و چاقی به پیری مغز سرعت می بخشد
  • نتایج تحقیقات ؛ غذایی پرچرب و چاقی به پیری مغز سرعت می بخشد