Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - يزد - ايرنا - طرح سامانه آبياري کم فشار در سطح 100 هکتار با استفاده از آب قنات دشت مهرآباد بخش بهمن شهرستان ابرکوه با 10 ميليارد ريال سرمايه گذاري دولتي و کشاورزان با حضور تعدادي از بهره برداران افتتاح شد.

مدير جهاد کشاورزي ابرکوه روز دوشنبه در حاشيه بهره برداري از اين طرح به خبرنگار ايرنا گفت: طرح آبياري کم فشار روش جديدي است که با استفاده از فشار آب موجود در لوله هاي آبرساني به مزرعه و يا با ايجاد فشار کم با ريزش آب درون يک مخزن کوچک و اتصال به موتورخانه بدون نياز به استخر و پمپاژ انجام مي شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


مهدي غيب الهي اظهار داشت : ميزان آبدهي قنات يادشده 20 ليتر در ثانيه است و با اجراي طرح آبياري کم فشار در مزارع و باغ هاي منطقه راندمان مصرف آب تا 30 درصد افزايش مي يابد.
وي با قدرداني از همکاري کشاورزان و نماينده کشاورزان قنات دشت مهرآباد در پيگيري اجراي طرح اضافه کرد: براي انتقال آب از قنات به مزرعه 10 کيلومتر لوله گذاري شد.
غيب الهي ادامه داد: براي اجراي طرح در مجموع حدود 10ميليارد ريال سرمايه گذاري شد که هشت ميليارد ريال آن کمک دولتي و بقيه مشارکت بهره برداران است.
وي تعداد خانواده کشاورزان برخوردار از مزاياي اين طرح را 150 خانوار ذکر کرد.
وي با اشاره به تداوم 2 دهه خشکسالي و افت سطح آب هاي زيرزميني ابرکوه تصريح کرد: بهره برداران و کشاورزان براي تغيير الگوي کاشت محصولات کم آبخواه و پرهيز از آبياري غرقابي عزم خود را جرم کنند.
در شهرستان ابرکوه با وجود کم آبي با 15 هزار سطح زيرکشت ، سالانه افزون بر 190 هزار تن انواع محصول توليد مي شود.
اين شهرستان يکي از قطب هاي عمده توليد محصول کشاورزي استان يزد است و درآمد 35 درصد جمعيت وابسته به فعاليت هاي کشاورزي ، دامداري و دامپروري است.
مرکز شهرستان 53 هزار نفري ابرکوه در140 کيلومتري جنوب غربي شهر يزد قرار دارد.
7540/ 204/
انتهاي پيام /*

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۲۳۴۸۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشت علوفه دیم در۴۰۰ هکتاراز زمینهای کشاورزی ارومیه

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی،  مدیر جهاد کشاورزی شهرستان ارومیه ضمن اعلام اختصاص بیش از ۴۰۰ هکتار از اراضی دیم به کشت علوفه های دیم گفت: بهترین راه برای جبران کسری علوفه و اقتصادی شدن دیم زارها، تبدیل دیم زارهای کم بازده جهت تولید علوفه دام است.

پرویز امجدی ادامه داد: کشت نباتات علوفه ای از جمله خلر، ماشک، شبدر، اسپرس، گاودانه و ... در تناوب با گندم به جای آیش به کشاورزان و بهره برداران توصیه می‌شود که می تواند در افزایش عملکرد محصول آتی و حاصلخیزی خاک بسیار تاثیرگذار باشد و کمکی برای تولید علوفه دامداران محسوب شود.

وی ادامه داد: کشاورزان منطقه به دلیل عدم آشنایی با این محصولات و مزایای آنها چندان راغب به کشت و کار این محصولات نبوده و بایستی اقدامات ترویجی و آموزشی برای بهره برداران صورت گیرد.

امجدی  درخصوص زمان کشت این محصولات گفت: این علوفه های دیم را می توان به صورت بهاره و پاییزه و کشت انتظاری کشت نمود.

از ابتدای سال زراعی جاری به منظور ترغیب کشاورزان و ترویج این محصولات ۳۹۷۵ کیلوگرم بذر رایگان و ۶۰۰۰ کیلوگرم بذر یارانه دار در اختیار کشاورزان قرار گرفته است.

 

 

دیگر خبرها

  • کشت علوفه دیم در۴۰۰ هکتاراز زمینهای کشاورزی ارومیه
  • آغاز کشت گسترده سیب‌زمینی در اراضی کشاورزی
  • بهره برداری از ۳۴۸ رشته قنات در استان قزوین
  • نیمی از ۱۴ هکتار باغ گوجه سبز سرخه سامانه آبیاری نوین دارد
  • افتتاح مدرسه خیرساز در خنداب
  • افتتاح اقامتگاه سنتی دربند در مهدیشهر
  • تأمین آب ۷۵۰۰ هکتار شالیزار محمودآباد از آببندان
  • افتتاح طرح آبرسانی فلارد یک در شهرستان فلارد
  • احیا و مرمت قنات مدوئیه
  • بهره مندی هشت روستای مجتمع امام علی (ع) شهرستان کرمانشاه از آب آشامیدنی