Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-05-08@20:30:32 GMT

اقامه نماز و پرداخت زکات؛ رمز همبستگی‌های اجتماعی

تاریخ انتشار: ۲۹ مرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۲۳۸۲۷۴

اقامه نماز و پرداخت زکات؛ رمز همبستگی‌های اجتماعی

به گزارش ایکنا از اصفهان، آیه 110 سوره بقره می‌فرماید:«وَ أَقيمُوا الصَّلاةَ وَ آتُوا الزَّکاةَ وَ ما تُقَدِّمُوا لِأَنْفُسِکُمْ مِنْ خَيْرٍ تَجِدُوهُ عِنْدَ اللَّهِ إِنَّ اللَّهَ بِما تَعْمَلُونَ بَصيرٌ؛ و نماز را به پا دارید و زکات را ادا کنید و هر کار خیری برای خود از پیش می‌فرستید، آن را نزد خدا خواهید یافت؛ خداوند به اعمال شما آگاه است».

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


خداوند در آیه قبل به مؤمنان فرمان می‌دهد که از آزارهای یهود چشم‌پوشی کنند، تا زمانی که فرمان خداوند فرا برسد «فَاعْفُوا وَ اصْفَحُوا حَتَّي يَأْتِيَ اللَّهُ بِأَمْرِهِ إِنَّ اللَّهَ عَلي‏ کُلِّ شَيْ‏ءٍ قَديرٌ». این فرمان با توجه به شدت دشمنی یهود و دیگران، برای مسلمانان دشوار بود؛ از این رو به آنان دستور داد برابر این مشکل، از دو دستور مهم خداوند، یعنی نماز و زکات استمداد جویند.

آیین نماز باید در جامعه برپا شود

خداوند در قرآن مجید برای فرمان به نماز، در اکثر موارد از ماده «اقامه» استفاده کرده و برپا داشتن آن را ستوده است؛ یعنی تنها خودتان نمازخوان نباشید، بلکه چنان کنید که آیین نماز در جامعه برپا شود و مردم با عشق و علاقه به سوی آن بیایند. برخی از مفسران گفته‌اند: تعبیر به «اقیموا» به سبب این است که نماز شما تنها اذکار و اوراد نباشد، بلکه آن را به طور کامل به پا دارید که مهمترین رکن آن، توجه قلبی و حضور دل در پیشگاه خدا و در نتیجه تأثیر نماز در روح و جان آدمی است. پس مقصود از اقامه نماز، کامل کردن شرایط آن است؛ نه فقط هیئت ظاهری آن.
زکات به معنای پرداختن مقداری از اموال به افراد فقیر و نیازمند است. زکات واجب به نُه چیز تعلق می‌گیرد: گندم، جو، خرما، کشمش، طلا، نقره، شتر، گاو و گوسفند که اگر هر کدام به حد نصاب برسد (نصاب هر یک متفاوت است)، مالک آنها باید مقداری از آن را به فقرا زکات بدهد. علت اینکه به آن، زکات می‌گویند، آن است که با پرداختن آن، امید برکت و رشد و نموّ در آن است. البته باید توجه داشت که زکات در آیه، شامل همه انفاق‌های واجب و مستحب می‌شود.

اقامه نماز باید همراه با پرداخت زکات باشد

اقامه نماز و پرداخت زکات، دو دستور سازنده مهم به مؤمنان است؛ اقامه نماز رابطه مستحکمی میان انسان و خدا ایجاد می‌کند و پرداخت زکات، رمز همبستگی‌های اجتماعی است و این هر دو، برای پیروزی بر دشمن لازم است.
در روایت آمده است:«هنگامی که مرد یا زن مؤمن از دنیا می‌رود، همچنان که مردم می‌گویند: چه چیزی به جای نهاده است؟ فرشتگان هم می‌گویند: چه چیزی پیشاپیش برای خود فرستاده است؟»
عبدالله می‌گوید: پیامبر اسلام(ص) به گروهی فرمود:«کدام یک از شما مال وارث خود را از مال خویشتن بیشتر دوست دارد؟» گفتند:«یا رسول الله! هیچ یک از ما نیست که مال وارث خود را از مال خود بیشتر دوست داشته باشد». آن حضرت فرمود:«بلکه هیچ یک از شما نیست که مال وارث خود را از مال خود بیشتر دوست نداشته باشد؛ زیرا مال تو، آن است که پیشاپیش برای خود می‌فرستی و آنچه به جای می‌گذاری، مال وارث تو خواهد بود».
خداوند برای اقامه نماز و پرداخت زکات، دو دلیل ذکر می‌کند: اول آنکه هر کار خیری پیش می‌فرستید، آن را پیش خدا خواهید یافت. دوم اینکه انسان‌ها بدانند خداوند به اعمال آنان بصیر است؛ یعنی کیفیت، کمیت، نیت و ... از او مخفی نیست. آیه «إِنَّ اللَّهَ بِمَا تَعْمَلُونَ بَصِيرٌ» ترغیب و تشویقی است از جانب خداوند بر انجام کارهای خیر.
پیام‌ها
-معمولا در قرآن، دستور به نماز همراه زکات آمده است؛ یعنی یاد خدا باید همراه توجه به خلق خدا باشد.
-اعمال انسان قبل از خود او وارد عرصه قیامت می‌شود.
-ایمان به نظارت الهی و پاداش در قیامت، قوی‌ترین انگیزه عمل صالح است.
منبع: تفسیر همراه با تلاوت نور(1)، گروه تخصصی تفسیر قرآن، ستاد عالی هماهنگی و نظارت بر کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور.
انتهای پیام

 

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری بین المللی قرآن ایکنا اصفهان نماز زکات همبستگی اجتماعی عمل صالح تفسیر قرآن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۲۳۸۲۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توزیع ۶ میلیارد تومان زکات فطریه میان نیازمندان استان ایلام

مدیرکل کمیته امداد استان ایلام از جمع‌آوری زکات غلات در شهرستان‌های جنوبی استان ایلام خبر داد و گفت: شش میلیارد تومان زکات فطریه میان نیازمندان استان توزیع شده است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از ایلام، ناصر مرادی پویانی امروز _سه‌شنبه هجدهم اردیبهشت‌_ در جمع خبرنگاران اظهار کرد: واحد زکات کمیته امداد با همکاری دستگاه‌های عضو شورای زکات استان هر ساله همزمان با برداشت محصولات کشاورزی اقدام به جمع‌آوری زکات غلات کشاورزان استان می‌کنند.

وی با بیان اینکه کار برداشت محصولات کشاورزی شهرستان دهلران آغاز شده است، افزود: پیش‌بینی می‌شود تا پایان برداشت محصولات کشاورزی بیش از دو میلیارد تومان زکات در شهرستان دهلران جمع‌آوری شود.

مدیرکل کمیته امداد استان ایلام با اشاره به اینکه زکات جمع‌آوری شده بین نیازمندان توزیع می‌شود، خاطرنشان کرد: امسال مبلغ شش میلیارد تومان زکات فطریه با مشارکت کمیته امداد، بهزیستی، سازمان زندان‌ها، مؤسسات خیریه، و مراکز نیکوکاری در سطح استان جمع‌آوری، و میان نیازمند توزیع شده است.

کد خبر 751505

دیگر خبرها

  • بهزیستی آسیب‌های اجتماعی نوظهور را شناسایی کند‌
  • حق بیمه اجتماعی ۱۰۴ بانوی سرپرست خانوار در قشم پرداخت شد
  • خبر مهم مدیرعامل تامین‌اجتماعی برای بازنشستگان
  • کمک ۱۲۸ میلیارد تومانی مردم برای ساخت مسجد در کشور
  • (ویدئو) پخش اقامه نماز جماعت به امامت یک زن روی آنتن تلویزیون
  • جدیدترین جزئیات افزایش حقوق بازنشستگان تامین‌ اجتماعی
  • ببینید | اقدام خارج از عرف صداوسیما؛ پخش اقامه نماز جماعت به امامت یک زن روی آنتن تلویزیون
  • توزیع ۶ میلیارد تومان زکات فطریه میان نیازمندان استان ایلام
  • حضرت ابراهیم یک پیامبر ویژه است
  • بسیاری از آسیب‌های اجتماعی ناشی از بی‌توجهی به امر نماز است