Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-05@17:04:07 GMT

بنای ساماندهی بر استقلال انجمن‌هاست

تاریخ انتشار: ۲۹ مرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۲۴۰۳۸۸

بنای ساماندهی بر استقلال انجمن‌هاست

نشست هم‌اندیشی انجمن‌های ادبی شهر تهران با حضور دبیران بیش از ۳۵ انجمن در بنیاد شعر و ادبیات داستانی برگزار شد.

به گزارش ایسنا بر اساس خبر رسیدده، در این جلسه که عصر یکشنبه ۲۸ مرداد با حضور مهدی قزلی رئیس کارگروه امور انجمن‌های ادبی، غلامرضا طریقی دبیر مجمع عمومی انجمن‌های ادبی کشور و ابراهیم اسماعیلی اراضی دبیر انجمن‌های ادبی شهر تهران برگزار شد، شاعرانی همچون عبدالجبار کاکایی، محمد سلمانی و فریبا یوسفی نیز حضور داشتند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۶۰ انجمن در تهران ثبت‌نام کردند

در ابتدای این برنامه، دبیر انجمن‌های ادبی شهر تهران که میزبان این نشست بود با تشریح گزارش روند ثبت و اعطای شناسه انجمن‌های شهر تهران گفت: خرسندیم که سومین نشست‌هم‌اندیشی انجمن‌های ادبی پس از استان‌های زنجان و خوزستان در تهران برگزار شد.

اسماعیلی اراضی افزود: بیش از ۶۰ انجمن ادبی در شهر تهران ثبت‌نام کرده‌اند که ۲۴ انجمن امروز شناسه برگ خود را دریافت می‌کنند. از این تعداد، ۱۶ انجمن در نخستین مجمع انجمن‌های ادبی کشور که اردیبهشت ماه در تهران برگزار شد شرکت کردند که امروز کمک هزینه مصوب کارگروه را دریافت خواهند کرد.

هیچ‌گونه تبعیضی نخواهیم داشت

در ادامه این نشست، غلامرضا طریقی دبیر مجمع عمومی انجمن‌های ادبی کشور ضمن خوش‌آمدگویی به دبیران انجمن‌های ادبی تهران گفت: ساماندهی انجمن‌های ادبی محصول کارِ گروهی از کارشناسان حوزه شعر و داستان است که در قالب فعالیت بی‌وقفه منجر به تدوین سند جامع انجمن‌های ادبی شد که جا دارد از زحمات آنها تشکر کنم.

دبیر انجمن ادبی اردیبهشت گفت: در بحث ساماندهی انجمن‌های ادبی، با احترام به ادیبان و انجمن‌های ادبی پیشکسوت، هیچ تفاوتی بین انجمن‌های جدید و قدیم وجود ندارد و بنا داریم در مرحله نخست بر این مسیر حرکت کنیم که هر کس را ادعای فعالیت و انجمن‌داری دارد در دایره و دامنه انجمن‌های ادبی ببینیم، اما بدون تردید، استمرار همکاری بنیاد با انجمن‌ها به سطح  تاثیرگذاری و میزان خلق ایده‌های خلاقه است؛ پس هیچ‌گونه تبعیضی در حمایت از انجمن‌ها در کار نخواهد بود.

طریقی درباره حمایت از انجمن‌های ادبی گفت: علاوه بر اعطای جایزه نقدی به انجمن‌های ادبی که در دومین جایزه ملک‌الشعرای بهار برگزیده شده بودند، به همه انجمن‌هایی که در نخستین مجمع انجمن‌های ادبی کشور حضور داشتند مبلغ پنج میلیون ریال اهدا می‌شود و کسانی که برای این جشنواره طرح ارسال کرده‌اند، پنج میلیون ریال دیگر نیز دریافت می‌کنند.

اختصاص ردیف بودجه ملی به نام ادبیات افتخار ماست

مهدی قزلی، سخنران بعدی نشست هم‌اندیشی انجمن‌های ادبی تهران بود. رئیس کارگروه امور انجمن‌های ادبی با تشریح فرایند تشکیل نخستین مجمع انجمن‌های ادبی گفت: اجتماع انجمن‌های ادبی، ایجاد هویت جمعی و ایجاد شبکه ارتباطی بین انجمن‌ها، اتفاق مبارکی است که در عمر چهل‌ساله انقلاب و حتی پیش از آن بی‌سابقه است. تا پیش از این، انجمن‌های هنری و علمی دارای ساز و کاری بودند، ولی انجمن‌های ادبی به عنوان هویتی مستقل به رسمیت شناخته نمی‌شدند.

قزلی با توضیح روند نگارش سند جامع انجمن‌های ادبی گفت: از ابتدا در بنیاد شعر و ادبیات داستانی، به دنبال ایجاد هویت جمعی برای انجمن‌های ادبی بودیم که با حمایت مقام‌ عالی وزارت، جناب دکتر سید عباس صالحی و دکتر جوادی معاون محترم امور فرهنگی، توانستیم به این مهم دست پیدا کنیم. همه ماه رمضان سال گذشته، من و همکارانم در بنیاد شعر و ادبیات داستانی، از افطار تا سحر بحث و تبادل‌نظر داشتیم تا بالاخره توانستیم به یک سند و آئین‌نامه جامع برسیم که ثمره آن ردیف بودجه‌ای است که برای نخستین بار در تاریخ بودجه‌ریزی کشور به‌نام ادبیات و برای انجمن‌های ادبی در نظر گرفته شده است و به این دستاورد افتخار می‌کنم. هر چند این بودجه به دلایل موجود در زمینه ضرورت صرفه‌جویی اقتصادی تقلیل یافته، ولی این امتیاز را باید به فال نیک گرفت.

وی افزود: پس از برگزاری نخستین مجمع انجمن‌های ادبی کشور در ابتدای امسال شاهد هستیم که ارزش و جایگاه انجمن‌های ادبی بسیار ارتقا یافته و مدیرکل ارشاد استان‌ها در جلسات نشست انجمن‌های ادبی حضور پیدا می‌کنند و پیگیر وضعیت انجمن‌های ادبی هستند. موردی که طی یک ماه گذشته در استان‌هایی همچون زنجان و خوزستان شاهد بودیم. جا دارد از آقایان ساکی و پاکزاد دبیران انجمن‌های ادبی این استان‌ها تشکر کنم که در زمینه حضور اعضای کارگروه در جمع انجمن‌های ادبی را فراهم کرد.

مدیرعامل بنیاد شعر و ادبیات داستانی ایرانیان در بخش دیگری از صحبت‌هایش گفت: جناب آقای دکتر صالحی از ابتدای کار اصرار و تاکید داشتند که انجمن‌های ادبی با هویت مستقل فعالیت کنند و نگاهی مبتنی بر صدور مجوز هم وجود نداشته باشد. دلیل ایشان این بود که انجمن‌های ادبی، مجموعه‌های اجتماعی برخاسته از مردم هستند که قرار نیست وجود و هویتشان وابسته به مجوزهای دولتی باشد و سنگ‌ بنای ساماندهی بر استقلال انجمن‌هاست؛ این بدان معناست که انجمن‌های ادبی بدون شناسه نیز می‌توانند مانند سابق فعالیت داشته باشند. دلیل وجودی شناسه صرفاً شناسایی، ساماندهی و دریافت حمایت از دولت و حاکمیت است که این شناسایی در نهایت به ایجاد شبکه بین انجمن‌ها منجر می‌شود که باعث هم‌افزایی و ارتباطات چندسویه است.

قزلی در ادامه، مدیران ادارات کل ارشاد استان‌ها و شهرستان‌ها را خطاب قرار داد و گفت: تاکید می‌کنم که با نظر وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی، قرار نیست بنیاد شعر و ادبیات داستانی ایرانیان و آئین‌نامه امور انجمن‌های ادبی بر مشکلات ادارات ارشاد بیافزاید، بلکه قرار است با همکاری یکدیگر، زمینه‌ای برای فعالیت دوستداران فرهنگ و ادبیات کشور ایجاد کنیم.

او در پایان گفت: همه ظرفیت‌های بنیاد شعر و ادبیات داستانی و پایگاه‌های آن همچون «پایگاه نقد شعر»، «پایگاه نقد داستان» و «مجله ادبی الف‌یا»، در خدمت انجمن‌های ادبی کشور است تا بتوانند از ظرفیت‌های موجود استفاده کنند.

انجمن‌های ادبی قدر این شرایط را بدانند

عبدالجبار کاکایی شاعر و دبیر انجمن «عصر شعر و ترانه» در این نشست هم‌اندیشی با تقدیر از بنیاد شعر و ادبیات داستانی برای پایه‌گذاری مجمع انجمن‌های ادبی گفت: در زمانی که دبیر هشتمین جشنواره بین‌المللی شعر فجر بودم، یکی از دشواری‌های کار، ارتباط‌گیری با شاعران استان‌ها بود که پس از مرارت‌های بسیار به این نتیجه رسیدم که در برخی موارد، اختلافات عمیقی بین شاعران و دستگاه‌هایی اجرایی وجود دارد.

وی ادامه داد: ساماندهی انجمن‌های ادبی اتفاق بسیار خوبی است که کمترین تاثیر آن، تجمع ادیبان در شهرها و بحث و تبادل نظر است که در آینده‌ای نزدیک شاهد نتایج درخشان آن خواهیم بود.

دبیر انجمن ادبی عصر شعر و ترانه از تشکیل مجمع انجمن‌های ادبی به عنوان یکی از بهترین‌های اتفاقات حوزه ادبیات کشور یاد کرد و گفت: این رخداد موجب می‌شود بودجه انجمن‌های ادبی به دست نهادی برسد که در سایه توزیع عادلانه بین انجمن‌ها، به دنبال گسترش ادبیات خلاقه میان اهالی ادبیات و علاقمندان شعر و داستان باشد.

کاکایی در پایان صحبت‌های خود از انجمن‌های ادبی درخواست کرد قدر این فرصت طلایی را بدانند و با تلاش و همکاری بیش از پیش در جهت ارتقای فرهنگ و ادب کشور بکوشند.

در پایان نخستین نشست هم‌اندیشی انجمن‌های ادبی شهر تهران، انجمن‌هایی که مدارک خود را تکمیل کرده بودند، شناسه‌ خود را دریافت کردند و هدایایی نیز به انجمن‌های حاضر در نخستین مجمع انجمن‌های ادبی کشور تقدیم شد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استخدام انجمن های ادبی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۲۴۰۳۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مخالفت انجمن تجارت الکترونیک با دریافت مالیات بر ارزش افزوده از تاکسی اینترنتی

تین نیوز

انجمن تجارت الکترونیک تهران، در بیانیه ای اعلام کرد که اخذ مالیات بر ارزش افزوده از خدمات حمل و نقل درون شهری، خلاف قانون است.

به گزارش تین نیوز به نقل از ایسنا، انجمن تجارت الکترونیک تهران در این بیانیه با اشاره به اینکه مدتی پیش سازمان امور مالیاتی کشور اقدام به مطالبه مالیات ستانی از کاربران تاکسی های اینترنتی کرده که با واکنش تعدادی از نمایندگان مبنی بر مخالفت با این اقدام همراه شد، گفته که اخذ مالیات بر ارزش افزوده از خدمات حمل و نقل درون شهری تصمیمی خلاف قانون است و آثار زیان باری برای کاربران به همراه خواهد داشت.

بر اساس این بیاینه تاکسی های اینترنتی زیرساخت بخش قابل توجهی از سفرهای درون شهری در سراسر کشور را تأمین می کنند و هر شکلی از افزایش دستوری تعرفه های این بخش، آثار تورمی برای مردم به همراه خواهد داشت. علاوه بر این، سرویس های حمل و نقل اشتراکی از بخش های مهم اقتصاد دیجیتال به شمار می آیند و ایجاد هزینه های سربارِ غیرکارشناسی برای کاربران این گروه از استارتاپ ها، بدنه اکوسیستم دیجیتال را نیز نحیف تر می سازد.

انجمن تجارت الکترونیک تهران همچنین از وزیر اقتصاد خواسته تا با توجه به مشکلات این طرح، تدابیر لازم را جهت رفع این مساله در نظر گرفته و جلوی بروز مشکلات مختلف حاصل از این تصمیم را بگیرند.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • جایزه نوبل ادبی باید به فردوسی تعلق می‌گرفت
  • مخالفت انجمن تجارت الکترونیک با دریافت مالیات بر ارزش افزوده از تاکسی اینترنتی
  • اعضای هیات مدیره انجمن صنفی پایگاه های خبری تهران انتخاب شدند + اسامی و عکس ها
  • اعضای هیات مدیره انجمن صنفی پایگاه های خبری تهران انتخاب شدند
  • بازیگر سینما و پیشنهاد کتابی مرموز
  • کاهش کودکان کار در پایتخت
  • کاهش کودکان کار در پایتخت 
  • مرادصحرایی: از ثمره آموزش‌وپرورش امروز کشور مقتدر است
  • آموزش و پرورش ما سربلند است
  • معلم علمدار مبارزه با جهل و معمار هویت کشور است