Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-05-07@17:09:34 GMT

«باران» به استقبال محرم رفت

تاریخ انتشار: ۲۹ مرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۲۴۱۵۱۶

«باران» به استقبال محرم رفت

به گزارش خبرنگار ایکنا؛ ماهنامه قرآنی، ادبی و هنری «باران» که ویژه نوجوانان و از سوی سازمان اوقاف و امور خیریه منتشر می‌شود، در چاپ تازه‌ترین شماره عطر و بوی محرم گرفته است.
در شماره دویست و هفتاد و هفتم این ماهنامه مطالبی با عناوین «آرام آرام قدم بردار»، «زنگ‌هایی که برای سفر به صدا درمی‌آید»، «سرو و سکه»، «همه بچه‌های موفق مردم»، «یک عزادار واقعی»، «سفال از گذشته تا آینده»، «نفس بابا»، «خادمان کوچک هیئت»، «خانه خورشید»، «دستی که در غدیر بالا رفت» و «مراقب شناسنامه‌ات باش» خواندنی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


در بخشی از این ماهنامه به ویژگی‌های عزادار واقعی برمی‌خوریم، در این ویژگی‌ها آمده است؛ اگر روند مراسم یا رفتار بعضی از شرکت‌کنندگان در عزادارای مورد پسند شما نیست، سخت نگیرید، احترام کوچک و بزرگ را نگه دارید، به همه احترام بگذارید و در صورت نیاز به افراد کمک کنید.
گوش دادن به نوحه، سینه زدن، تکرار اشعار حسینی و ... کار بدی نیست؛ اما در روزهای محرم کمی کتاب بخوانید و سخنرانی گوش دهید. عشق و علاقه به امام حسین(ع) باید با شناخت از زندگی و شخصیت ایشان همراه باشد. نماز اول وقت را فراموش نکنید، امام حسین(ع) تا نیمه شب هیئت ماندن را در صورتی که نماز صبح‌تان قضا شود، دوست ندارد.
«نفس بابا» عنوان گفت‌وگو با «نفیسه» دختر شهید مدافع حرم مرتضی عطایی است. دختر شهید عطایی در این گفت‌وگو می‌گوید؛ من خیلی به پدرم وابسته بودن. بابا هم همیشه من را نفس بابا و سیندرلای بابا صدا می‌کرد. یک بار یکی از دخترای فامیل به من گفت؛ «تو بابات رو دوست نداشتی که رفت. اگر دوست داشتی شهید نمی‌شد» این حرف دلم را شکست و خیلی گریه کردم.
«خانه خورشید» عنوان داستان کوتاهی درباره آیه 5 سوره صافات است، در بخشی از آن می‌خوانیم؛ «خورشید کم کم از پشت کوهی که دامنش پر از گل سرخ بود، بالا می‌آمد سنجاقکی که برای اولین بار طلوع خورشید را می‌دید، هیجان زده با خود گفت؛ چه جالب! خانه خورشید پشت کوه گل سرخ است. بروم نزدیک تا ببینم خانه‌اش چه شکلی است. سنجاقک تندتند بال زد و بال زد، اما همین که بالای کوه رسید، خورشید بالای آسمان رفته بود. سنجاقک با خود گفت؛ همین جا می‌مانم تا صبح فردا و خیلی راحت خانه خورشید را ببینم.... » این داستان کوتاه به قلم سیدمحمد مهاجرانی نوشته شده است.
یادآور می‌شود، ماهنامه قرآنی، ادبی و هنری «باران» ویژه شهریورماه در 48 صفحه و به قیمت 6 هزار تومان روانه بازار نشر شده است.
انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: محرم نوجوان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۲۴۱۵۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برخورد دو شراره خورشیدی قوی به زمین

منطقه لکه خورشیدی موسوم به AR ۳۶۶۳ دو شراره خورشیدی قدرتمند را در عرض تنها شش ساعت از یکدیگر شلیک کرد.

به نقل از اسپیس، اولین فوران در شب ۲ مه رخ داد، زمانی که خورشید شراره خورشیدی کلاس X خود را آزاد کرد که قوی‌ترین دسته از شراره‌ها است، باعث خاموشی امواج کوتاه رادیویی در سراسر استرالیا، ژاپن و بخش بزرگی از چین شد.

فوران بعدی در صبح روز ۳ مه رخ داد، زمانی که خورشید یک شراره خورشیدی کلاس M را شلیک کرد که دومین دسته در قدرتمندترین شراره‌هاست.

کیت استرانگ فیزیکدان خورشیدی در حساب کاربری خود در شبکه ایکس نوشت: یک شراره در کلاس X! منطقه لکه خورشیدی AR ۳۶۶۳ به تازگی یک شراره X ۱.۷ تولید کرده است که یازدهمین شراره بزرگ تاکنون در این چرخه خورشیدی است. این یک شراره تکانشی بود که در مجموع حدود ۲۵ دقیقه طول کشید.

منطقه AR ۳۶۶۳ یک منطقه میزبان لکه‌های خورشیدی است که به تازگی ظاهر شده است و کشف شده که دو شراره قدرتمند را در یک فاصله کوتاه شلیک می‌کند.

شراره‌های خورشیدی فوران‌های بزرگ تابش الکترومغناطیسی خورشید هستند که از چند دقیقه تا چند ساعت طول می‌کشند. این طغیان ناگهانی انرژی الکترومغناطیسی با سرعت نور حرکت می‌کند، بنابراین اثر آن بر سمت روز زمین و بر جو بیرونی آن قابل مشاهده است.

شراره خورشیدی از انفجار بزرگ در جو خورشید به وجود می‌آید و باعث آزاد شدن انرژی در حد یک ششم انرژی خروجی از سطح خورشید در هر دقیقه می‌شود. این پدیده در سایر ستارگان هم دیده می‌شود که به آنها نیز «شراره ستاره‌ای» گفته می‌شود. شراره خورشیدی کلیه لایه‌های سطح خورشید شامل شیدسپهر، تاج خورشیدی و فام‌سپهر را تحت تأثیر قرار می‌دهد و باعث گرم شدن پلاسما تا چندین میلیون درجه کلوین می‌شود. همچنین باعث سرعت گرفتن الکترون‌ها، پروتون‌ها و یون‌های سنگین تا نزدیکی سرعت نور می‌شود. همچنین اشعه‌ای را تولید می‌کند و لایه‌های الکترومغناطیس را ایجاد می‌کند که شامل کلیه امواج الکترومغناطیس از امواج رادیویی تا اشعه گاما است. شراره‌ها خود را از آزادسازی انرژی مغناطیسی ذخیره‌شده در تاج خورشیدی تغذیه می‌کنند.

در زمان هر دو فوران، لکه انفجاری خورشید رو به زمین بود و یک پرتاب جرم تاجی (CME) می‌توانست حداقل یکی از این شراره‌های خورشیدی را همراهی کند. پرتاب جرم تاجی یک دفع بزرگ پلاسما و میدان مغناطیسی است.

خروج جرم از تاج خورشیدی فورانِ پرجرم از باد خورشیدی و افزایش میدان‌های مغناطیسی است که از تاج خورشید بیرون می‌آید و در فضا منتشر می‌شود. خروج جرم از تاج خورشیدی معمولاً با دیگر پدیده‌های خورشیدی مانند شراره خورشیدی همراه است. این پدیده از مناطق فعال خورشید مانند لکه‌های گروهی خورشید برمی‌خیزد و در بیشینه، روزانه سه بار فوران جرم از تاج خورشید در قالب باد خورشیدی در فضا منتشر می‌شود که سرعت مافوق صوت معادل ۲۵۰ تا ۷۰۰ کیلومتر بر ثانیه دارند و این مقدار در کمینه به یک خروج در هر پنج روز می‌رسد.

بر اساس گزارش پایگاه Spaceweather، اندکی پس از شلیک شراره کلاس X، نیروی هوایی ایالات متحده یک انفجار رادیویی خورشیدی نوع ۲ را گزارش کرد که نوعی سیگنال رادیویی طبیعی منتشر شده توسط گاز لبه جلویی یک پرتاب جرم تاجی است.

نرخ رانش داخل این انفجار نشان دهنده سرعت پرتاب ۹۶۰ کیلومتر بر ثانیه‌ای است. تصاویر تاج نگاری SOHO از آن زمان وجود پرتاب جرم تاجی را تایید کرده است. بخش اعظم آن از شمال سیاره ما عبور خواهد کرد و جناح جنوبی آن در اواخر امروز (۵ مه) یک ضربه چشمگیر به زمین وارد می‌کند.

یک پرتاب جرم تاجی هدایت شده به سمت زمین می‌تواند شبکه‌های برق، شبکه‌های مخابراتی و ماهواره‌ها را مختل کند و فضانوردان را در معرض دوز‌های خطرناک تشعشع قرار دهد.

با این حال، ناظران آسمان از آنها استقبال می‌کنند، چرا که می‌توانند طوفان‌های ژئومغناطیسی را برانگیزند که به نوبه خود نمایش‌هایی بی‌نظیر در قالب شفق قطبی را ارائه می‌دهند.

هنگامی که یک شراره خورشیدی به اندازه کافی قوی شلیک شود، یونیزاسیون در لایه‌های پایین‌تر و متراکم‌تر یونوسفر اتفاق می‌افتد. امواج رادیویی که با الکترون‌ها در این لایه تعامل دارند، به دلیل برخورد‌های مکرر که در محیط چگالی بالاتر یونوسفر رخ می‌دهد، انرژی خود را از دست می‌دهند و شفق قطبی را پدید می‌آورند.

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی علوم فضایی و نجوم

دیگر خبرها

  • کمربند کویپر و ابر اورت: لبه‌های منظومه شمسی!
  • آماده‌باش چین برای شراره‌های خورشیدی
  • صنعت‌نفت اولین شکست محرم با مس را رقم زد
  • آبادان علیه رکورد حیرت انگیز محرم
  • نفت آبادان طلسم محرم و مس را پاره کرد
  • تصاویری خیره‌کننده از فوران‌های خورشیدی
  • برخورد ۲ شراره خورشیدی قوی به زمین
  • برخورد دو شراره خورشیدی قوی به زمین
  • خرید امن و آسان از علی بابا با سپاهان همراه
  • سوگ مردم استان یزد در محرم شهادت امام جعفر صادق (ع)+ فیلم