Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-04-19@13:50:01 GMT

تهران تاب تغییر شهردار را ندارد

تاریخ انتشار: ۲۹ مرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۲۴۳۰۹۷

تهران تاب تغییر شهردار را ندارد

زمزمه‌های تغییر در مدیریت شهری در پی قانون منع بکارگیری بازنشستگان و دمیدن هر روزه به تنور شایعه آن بیش از زلزله احتمالی تهران برای این پایتخت چند میلیونی خسران بار است؛ شایعاتی که لرزه‌های آن در شهری که در آن زندگی می‌کنیم ممکن است خسارت و تبعاتی به مراتب ویرانگر و مخرب‌تر از زلزله برجای بگذارد و ویرانه‌های آن در بلندمدت رخ نشان دهد و حال شهر تهران را بدتر کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایسنا، قانون ممنوعیت به کارگیری بازنشستگان که این روزها برای رفع نواقصی به مجلس برگردانده شده است را قطعا می توان یکی از مصوبات جنجالی مجلس در این دوره نام نهاد، قانونی که اگرتوسط شورای نگهبان تایید و از سوی دولت ابلاغ شود، سبب خواهد شد که عرصه برای حضور و فعالیت جوانان باز شود. اما نکته قابل توجه اینکه، علی رغم به نتیجه نرسیدن این مصوبه تا امروز، اما و اگرهای آن زمینه ساز حواشی بزرگی شده و حتی دغدغه هایی جدی در برخی موارد ایجاد کرده است.

این روزها تیتر رسانه ها در حوزه شهری، پر است از عباراتی همچون "رفتنی شدن شهردار تهران"، "خداحافظی زودهنگام شهردار بازنشسته" و... تیترهایی که نیم نگاهی به آن‌ها ابهام جدی را در ذهن مخاطبان ایجاد می کند؛ تیترهایی که نشان می دهند، کم نیستند رسانه هایی که فضا را برای پیگیری اهداف خود مناسب دیده اند و با توسل به این قانون که هنوز ابلاغ نشده، به دنبال رفتنی شدن شهردار تهران هستند شهرداریی که طی یکسال اخیر همواره گرفتار پس‌لرزه‌های تغییر مدیریت شهری بود.

آفتی به نام عدم ثبات مدیریت شهری

تهران، این روزها پس از 12 سال مدیریت پیوسته یک جریان سیاسی و مشکلات پیش از آن، در حالی طعم تغییر مدیریت شهری را تجربه می کند که میراث‌دار مشکلات بسیاری از گذشته است و این ابرشهر حال چندان خوشی ندارد؛ کاهش شدید درآمدهای پایدار، تخریب باغات، شهرفروشی، بدهی های چند ده هزار میلیاردی و مواردی از این دست تنها و تنها چند نمونه از کلکسیون مشکلات این روزهای تهران است. شهری که حل مشکلات عمیق و زیربنایی آن شاید بیش از هرچیز نیازمند مدیریتی واحد و با ثبات است تا بتواند از پس خروارها مساله حل نشده، برآِید. کسی نیست که نداند دمیدن بر تنور رفتن و تغییر شهردار در حالی که هنوز قانون برای اجرا، ابلاغ نشده است، علاوه بر بی‌ثباتی شهرداری و عدم امکان برنامه‌ریزی و تصمیم‌گیری، زیست شهری میلیون‌ها شهروند این کلان شهر را هم در معرض مشکلات اساسی قرار دهد. عدم ثبات مدیریتی آفتی است که دود آن به تنها چشم شهروندان تهرانی نمی‌رود.

این فضاسازی رسانه ای در حالی اتفاق می افتد که گروهی از کارشناسان با رد اصل ماجرا در خصوص شهردار تهران معتقدند "شهردار تهران " به عنوان پایتخت ایران مشمول قانون منع بکارگیری بازنشستگان نمی‌شود و حتی همانند وزرا و استانداران مشمول معافیت می‌شود.

حجت نظری عضو حقوقدان شورای شهر تهران در خصوص حواشی مصوبه منع بکارگیری بازنشستگان در مدیریت شهر تهران معتقد است: برخی دوست دارند افشانی برود و به همین دلیل بر طبل شادی می زنند. برخی اصرار دارند که افشانی رفتنی است اما تکلیف مشخص است و مهندس افشانی در شهرداری تهران می ماند. برای ماندن مهندس افشانی در شهرداری تهران سه راه وجود دارد  که من  مایل هستم تنها راه سوم که آخرین و سخت ترین راه است را تشریح کنم که موضوع "اعاده به کار" برای ایشان است چراکه سنوات خدمتی مهندس افشانی 29 سال پر شده و سن افشانی 58 سال است فلذا تا 35 سال خدمت می‌تواند در خدمت دولت باشد. قانونگذار در قانون شرایطی را برای بازگشت به کار کارمندان دولت پیش بینی کرده که برهمین اساس نیز افشانی تا شش سال دیگر کارمند دولت است و می‌تواند به کار خود ادامه دهد.

واقعیت این است که شهردار اگر ذهن متمرکز و  امنیت کار کردن را داشته باشد اتفاقات خوبی را شهر شاهد خواهیم  بود و حواشی‌ها باعث فرصت‌سوزی می‌شود.

"نه شهر تهران و نه مدیریت شهری تهران دیگر تاب تغییر و شهردار جدید را ندارند"، موضوعی که نظری برآن تاکید دارد و می‌افزاید: باتوجه به اینکه شهرداری مشکلی برای ادامه کار ندارد بهتر است از بیان موضوعات شخصی عبور شود و کمک کنیم تا شهردار در کنارهمکاران کارها را  پیش ببرد هرچند که برخی ها دوست دارند شهردار عوض شود و این برخی ها حتی ممکن است درون جریان همسو با مدیریت شهری باشند و حتی ممکن است برخی این ایده را داشته باشند که بهتر از شهردار فعلی، می‌توانند شهر را اداره کنند اما به همگان توصیه می شود که به شهردار فعلی کمک کنند تا به اهدافمان در اداره بهتر شهر دست یابیم.

در میان اما و اگرها و نظرات مطرح شده در خصوص مصوبه منع بکارگیری بازنشستگان باید به یک نکته اساسی توجه کرد؛ اینکه اجازه ندهیم زیست شهری 10 میلیون شهروند تهرانی بازیچه مقاصد سیاسی و اهداف پشت پرده شود؛ موضوعی که بی توجهی به آن می تواند مشکلات متعدد و بحران هایی که امروز پایتخت کشور با آن مواجه است را دو چندان کند و باید صبر کرد و منتظر ماند تا قانون ابلاغ و اجرا شود و پس از آن همگان به دنبال اجرایی شدن آن باشیم.

از سوی دیگر در کنار همه این موضوعات، شاید پاسخ به یک سوال مهم نیز بتواند به این جنجال ها پایان دهد؛ اینکه شهر تهران و پروژه های به زمین مانده پایتخت که در یک سال اخیر دو شهردار را به خود دیده، تاب آوری و تحمل تغییر دیگری در مدیریت کلان شهری را دارد ؟

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: قانون بازنشستگان شورای نگهبان دولت ذهن رسانه شهردار تهران مشکلات شهرداری شهروند کلان شهر ایران شورای شهر تهران شهر تهران شادی شهرداری تهران پشت پرده پایتخت زمین شهر تهران شهردار تهران مدیریت شهری منع بکارگیری بازنشستگان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۲۴۳۰۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تسهیل امر زیارت، تکلیف مدیریت شهری در مشهد است

نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی گفت: مشکل عمده ما در مشهد مربوط به زائرانی است که استطاعت مالی محدود دارند؛ برای این عزیزان، شهرداری مشهد باید زائرسراهای ارزان قیمت ایجاد کند تا این افراد به دلیل مشکل مالی از توفیق زیارت محروم نمانند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهد،آیت الله سید احمد علم الهدی در دیدار با شهرداران کلانشهرهای کشور که امروز با حضور مدیران شهری کلانشهرها برگزار شد، اظهارداشت:عنوان مدیریت شهری، عنوان جامعی است که غیر از مدیریت خدمات شهری، مدیریت اجتماعی، سیاسی و بالاتر از همه فرهنگی شهر را هم دربر می‌گیرد.

وی افزود: برادران، وقتی بنا باشد شهر مدیریت شود، اگر مسائل فرهنگی زیر سؤال برود و موردتوجه نباشد، اداره شهر در سایر شئون هم فایده ای نخواهد داشت. در حقیقت، مقدمه اداره فرهنگی شهر به این است که مردم خادمانشان را بشناسند و به این خدمات احترام بگذارند.

نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی ضمن واکاوی ابعاد ارتباط گسترده مردم با شهرداری در کلانشهرهای کشور خاطرنشان کرد: در هر شهر از ایران اسلامی، مردم به قدری که از خدمات شهرداری ها برخوردار هستند، از خدمات هیچ اداره و سازمانی استفاده نمی کنند. آن آقا یا خانم هموطنی که صبح از خانه بیرون می آید، از همان لحظه اول پا به فضایی می گذارد که آسفالتش فراهم شده، اتوبوس و تاکسی برای رفت و آمدش آماده شده، زباله از معابرش جمع آوری شده و فضای سبزش، همه کس را مروّح می کند.

عضو مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه منظور از پیوست فرهنگی در خدمات شهری، ترویج فرهنگ دینی در جامعه است، تصریح کرد: مهم ترین علتی که باعث بروز این نارضایتی ها می شود، نبود پیوست فرهنگی در کنار خدمات شهری است. مقصود بنده این است که بستری از خدمات فرهنگی تعریف شود تا به همراه خدمات اجتماعی و شهری، مردم از آن استفاده کنند تا شهرداری منحصر در یک جریان خدماتی محض نشود.

تأکیدکرد: در دین ما تأکید شده حتی اگر کسی یک لیوان آب به دست برادر دینی خود داد، بر او فرض است که از برادرش تشکر کند. اینجاست که می گوییم باید پیوست فرهنگی مبتنی بر ترویج فرهنگ دینی در جامعه باشد تا مردم به یاد بیاورند این خدمات از طرف دلسوزترین برادرانشان در مدیریت شهری به آن ها عرضه می شود.

آیت الله علم الهدی در بخش دیگری از سخنان خود با تأکید بر ضرورت بهره گیری از فرصت دهه کرامت برای ترویج فرهنگ دینی در کلانشهرها گفت: در این کشور، چالش های بسیاری وجود دارد که ریشه واحد همه آن ها در عرصه فرهنگ است. در یک قلم، همین موضوع ازدواج جوانان را ببینید. اینکه سن ازدواج بالا رفته، عمده ریشه آن در فرهنگی است که در جامعه شکل گرفته و براساس آن، جوانان تا زمانی که به استطاعت مالی یک مرد خانواده دار و کامل نرسند، ازدواج نمی کنند. اینجاست که بازهم پیوست فرهنگ دینی می تواند گره گشا باشد و مدیریت شهری هم در این عرصه ها وظایفی برعهده دارد.

وی با اشاره به ضرورت میدان‎داری مدیریت شهری مشهد در تسهیل امر زیارت اظهار کرد: مشکل عمده ما در مشهد مربوط به آن دسته از زائرانی است که عشق زیارت علی ابن موسی الرضا(ع) را در دل دارند و به شهر امام رضا(ع) می آیند اما توان مالی برای اقامت چندروزه در یک منزلگاه اعم از هتل، مهمانسرا یا مسافرخانه را ندارند. اینجاست که تأکید ما به شهرداری مشهد متمرکز بر ایجاد زائرسراهای ارزان قیمت است تا این برادران و خواهران عزیز ما به دلیل مشکل مالی از توفیق زیارت محروم نمانند.

انتهای پیام/282/.

دیگر خبرها

  • افتتاح ۲۷ طرح منطقه‌ای و محله‌ای در منطقه ۲ تهران
  • تسهیل امر زیارت، تکلیف مدیریت شهری در مشهد است
  • شهرداری‌ها به ۵۹ میلیون نفر از جمعیت کشور خدمت‌رسانی می‌کنند
  • مطالبات شهرداران کلانشهرها پیگیری می‌شود
  • بدهی ۳۱ هزار میلیارد تومانی دولت به شهرداری مشهد
  • هفت اختراعی که زندگی شهری را تغییر داد
  • «مرادیان‌نژاد» مدیرکل پیشگیری و رفع تخلفات شهری شهرداری اصفهان شد
  • پله‌های برقی تهران نونوار می‌شود
  • ۴۷کیلومتر راه‌سازی در منطقه ۲۲ | ۹۳ درصد بودجه شهرداری منطقه به طرح‌های عمرانی اختصاص یافت
  • جزئیات پیاده روسازی در تهران | در این دو سال چقدر پیاده رو مناطق مناسب سازی شده‌اند؟