Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-26@21:45:17 GMT

شانس بالای وجود آب مایع در خارج از منظومه‌شمسی

تاریخ انتشار: ۲۹ مرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۲۴۳۳۱۸

شانس بالای وجود آب مایع در خارج از منظومه‌شمسی

ارزیابی‌های جدیدی که به‌تازگی بر روی داده‌های حاصل از رصد سیارات فراخورشیدی صورت گرفته، نشان می‌دهد که بسیاری از این سیارات شناخته‌شده، ممکن است حاوی ۵۰ درصد آب باشند. این بسیار بیشتر از آب موجود بر روی زمین است که تنها ۰.۰۲ از جرم آن را تشکیل می‌دهد. مأموریت‌های فضایی آینده صحت این یافته‌ها را تعیین خواهند کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش ایسنا به نقل از The Conversation، پژوهشگران به‌تازگی اعلام کرده‌اند که امکان وجود آب در خارج از منظومه‌ شمسی بسیار محتمل است. آن‌ها با بررسی داده‌های ارسالی جدید از سوی تلسکوپ فضایی کپلر، دریافتند که الگوی بین اندازه و جرم بسیاری از سیارات شناخته‌شده، حاکی از آن است که این سیارات می‌توانند تا ۵۰ درصد جرم خود آب داشته باشند.

گفتنی است تنها ۰.۰۲ درصد جرم زمین از آب تشکیل شده است. آن‌طور که دانشمندان می‌گویند، انتظار می‌رود حدود ۳۵ درصد از تمام سیارات شناخته‌شده‌ای که بزرگ‌تر از زمین هستند، منابع سرشاری از آب در سطح خود داشته باشند.

با آغاز کشف سیارات فراخورشیدی در سال ۱۹۹۲، دانشمندان مطالعات گسترده‌ای جهت تعیین امکان شکل‌گیری حیات بر سطح این سیارات ترتیب دادند. سیارات فراخورشیدی نیز مانند سیارات منظومه‌ شمسی، به دور ستاره‌ منظومه‌ خود می‌گردند.

پژوهشگران در جریان این مطالعه دریافتند که شمار قابل‌توجهی از ۴۰۰۰ سیاره‌ فراخورشیدی که تاکنون کشف شده‌اند، ازنظر اندازه سیاره به دو دسته تقسیم می‌شوند: سیارات با میانگین شعاع ۱.۵ برابر شعاع زمین، و سیارات با میانگین شعاع ۲.۵ برابر شعاع زمین.

اکنون گروهی بین‌المللی از پژوهشگران، پس از تجزیه‌وتحلیل داده‌های ارسال‌شده از سوی فضاپیمای گایا، که شامل نتایج اندازه‌گیری جرم و شعاع این سیارات می‌شود، مدلی از ساختار درونی آن‌ها ارائه داده‌اند.

لی زنگ (Li Zeng)، از محققین حاضر در مطالعه، می‌گوید: «ما رابطه‌ بین جرم و شعاع سیاره را مورد بررسی قرار داده، و مدلی طراحی کردیم که می‌تواند این رابطه را به‌خوبی توضیح دهد.»

مدل مذکور نشان می‌دهد که آن دسته از سیارات فراخورشیدی که شعاعی حدود ۱.۵ برابر شعاع زمین دارند، با احتمال بیش‌تری از سنگ تشکیل شده‌اند. این در حالی است که سیارات گروه دوم احتمالاً جهان‌های آبی هستند. جرم سیارات گروه اول، پنج برابر جرم زمین اعلام شده است، اما سیارات آبی سنگین‌تر بوده و ۱۰ برابر زمین جرم دارند.

لی زنگ توضیح می‌دهد: «البته فراوانی این آب به اندازه‌ای که بر روی سطح زمین می‌بینیم نخواهد بود. دمای سطح چنین سیاراتی بالغ بر ۲۰۰ تا ۵۰۰ درجه‌ی سلسیوس است. با توجه به این دمای سطحی بالا، انتظار می‌رود اتمسفر این سیارات فراخورشیدی از جنس بخار آب بوده و لایه‌ای از آب مایع در زیر آن در جریان باشد. هر چه که به عمق سیاره نزدیک‌تر شویم، دمای آب موجود نیز رفته‌رفته کم‌تر می‌شود، به‌طوری‌که پیش از رسیدن به هسته‌ سنگی سیاره، با یخ فشاربالا مواجه خواهیم شد. زیبایی مدل پیشنهادشده در این است که ارتباط بین ساختار شیمیایی و حقایق از پیش کشف‌شده درباره‌ این سیارات را به‌خوبی نشان می‌دهد.»

لی زنگ درنهایت افزود: «داده‌های ما نشان می‌دهد که حدود ۳۵ درصد از کل سیارات فراخورشیدی شناخته‌شده که شعاعی بزرگ‌تر از زمین دارند، باید غنی از آب باشند. این جهان‌های آبی احتمالاً در پی فرآیندهای مشابهی که در هسته‌ی سیارات غول‌پیکر منظومه‌ی ما نیز به چشم می‌خورد، تشکیل شده‌اند. مأموریت فضایی TESS که به‌تازگی آغاز شده است، سیارات بیش‌تری را شناسایی خواهد کرد. می‌توان با امیدواری اعلام کرد که نسل جدید تلسکوپ‌های فضایی، مانند تلسکوپ فضایی جیمز وب، قادر به تعیین ساختار شیمیایی اتمسفر تعدادی از این سیارات خواهند بود. به‌راستی‌که اکنون زمان هیجان‌انگیزی برای آن‌هایی است که به چنین سیاراتی علاقه دارند.»

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استخدام منظومه شمسي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۲۴۳۳۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش دمای هوا در استان

به گزارش خبرگزاری صداوسیما،مرکز اصفهان؛ سرپرست اداره پیش‌بینی و مخاطرات جوی اداره کل هواشناسی استان اصفهان با بیان اینکه فعالیت سامانه ناپایدار در استان همچنان تا اوایل وقت فردا ادامه دارد، پیش بینی کرد: تا اواسط هفته آینده جوی پایدار بر استان حاکم خواهد شد.
لیلا امینی افزود: فعالیت این سامانه امروز به صورت ابرناکی، گاهی مه آلودی هوا و وقوع تند باد لحظه‌ای پیش‌بینی می‌شود و احتمال بارش باران و رگبار پراکنده بهاری توأم با رعد و برق، در مناطق مستعد احتمال تگرگ و تنش دمایی وجود دارد.
وی ادامه داد: اوج فعالیت سامانه امروز و در مناطق شمال و شرق و تا حدودی جنوب استان خواهد بود.
لیلا امینی گفت: کماکان آبگرفتگی معابر و جاری شدن سیلاب‌های محلی و طغیان رودخانه فصلی به ویژه در مناطق شمال و شرق استان مورد انتظار است.
رئیس مرکز پیش‌بینی و مخاطرات جوی اداره کل هواشناسی استان اصفهان با بیان اینکه بیشینه دما در ۲۴ ساعت آینده در بیشتر مناطق به ویژه شرق و شمال استان بین سه تا پنج درجه کاهش دارد، افزود: بیشینه دمای هوای کلان‌شهر اصفهان در گرم‌ترین ساعات امروز به ۲۳ درجه سلسیوس بالای صفر و کمینه آن بامداد فردا به ۱۰ درجه سلسیوس بالای صفر می‌رسد.
وی ادامه داد: خور و بیابانک با بیشینه دمای ۲۵ درجه سلسیوس بالای صفر و خوانسار با کمینه دمای چهار درجه سلسیوس بالای صفر به ترتیب گرم‌ترین و خنک‌ترین نقاط استان خواهند بود.
لیلا امینی گفت: تحکیم انواع سازه‌ها، نداشتن صعود به ارتفاعات، کوهنوردی و گردشگری، نداشتن توقف در بستر مسیل‌ها و حاشیه رودخانه‌ها، محافظت از محصولات کشاورزی، هر نوع اقدام احتیاطی دیگر با توجه به فصل بارش، اقدامات لازم توسط مسئولان جهت لایروبی و پاکسازی کانال‌ها و مدیریت راه‌ها، مدیریت کوچ عشایر و صنعت کشاورزی توصیه می‌شود.

دیگر خبرها

  • پرسپولیس و استقلال شانس قهرمانی هستند | پیشنهاد داشتم و می‌دانستم به زمین بروم گل ‌می‌زنم!
  • یک فرضیه در مورد چگونگی حرکت موجودات فضایی بین سیارات
  • با ۲٫۵ ساعت انتظار، الماس خودتان را بسازید
  • دانشمندان تنها در ۱۵۰ دقیقه الماس ساختند
  • بررسی و رفع مشکلات ۱۷ طرح تولیدی و صنعتی چهارمحال و بختیاری
  • سردار آزمون در رم هت‌تریک کرد | آمادگی بالای ستاره ایرانی را ببینید + ویدئو
  • برقراری ۱۷ هزار تماس تلفنی با مرکز ارتباطات اورژانس
  • کاهش دمای هوا در استان
  • حزب الله شعاع حملات خود را به عمق اسراییل گسترش داد
  • تلسکوپ فضایی هابل ۳۴ ساله شد