Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-04-27@08:21:20 GMT

محدود شدن یک نهاد مهم مذهبی عربستان در موسم حج

تاریخ انتشار: ۲۹ مرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۲۴۳۵۳۷

محدود شدن یک نهاد مهم مذهبی عربستان در موسم حج

مشاهدات عینی در موسم حج امسال در عربستان، از محدود شدن قابل توجه اختیارات «هیأت امر به معروف و نهی از منکر» یکی از نهاد‌های قدرتمند مذهبی در این کشور حکایت دارد.

خبرگزاری فارس: نهاد دینی «هیأت امر به معروف و نهی از منکر» که از نماد‌های قدرت (روحانیون) وهابیت در عربستان سعودی به شمار می‌رود، در مقایسه با سال‌های گذشته در مراسم حج امسال، حضور بسیار کم رنگی دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به نوشته پایگاه خبری «الخلیج الجدید»، در مراسم حج امسال مشاهده می‌شود که حضور و بروز «هیأ‌ت امر به معروف و نهی از منکر» صرفا در دفاتر اداری است و اعضای آن از گشت‌زنی در خیابان‌ها منع و فعالیتشان صرفا به کار‌های تبلیغی محدود شده است.

طبق این گزارش، اعضای این نهاد دینی دیگر نمی‌توانند (مانند گذشته) در حرمین شریفین در مکه و مدینه و مکان‌های اطراف آن گشت‌زنی کنند و صرفا باید در دفاتر مخصوص خود نشسته و بروشور‌های دینی و تبلیغاتی میان حجاج پخش کنند و همچنین می‌توانند در نظم‌دهی به حرکت حجاج به افراد انتظامات کمک کنند.

«خالد بن عبدالعزیز الدخیل» مدیر امور قانونی در ریاست هیأت امر به معروف و نهی از منکر، در این خصوص می‌گوید: «هیأت در صدد اقامه شعار امر به معروف و نهی از منکر از خلال تذکر و تبلیغات دینی است».

«الدخیل»، اما اشاره نکرده است که آیا اعضای هیأت بار دیگر به زنان در خصوص پوششان تذکر خواهند داد یا دیگر مذاهب اسلامی از جمله شیعیان را از زیارت قبرستان بقیع و تبرک جستن منع خواهد کرد یا نه.

دخالت‌ها و سخت‌گیری‌های هیأت امر به معروف و نهی از منکر که گاهی احساس می‌شد قدرتی فراتر از نهاد‌های دولتی در عربستان دارد، نه تنها بسیاری از حجاج را بلکه شهروندان عربستان سعودی را در تنگنا قرار داده بود.

از زمانی که محمد بن سلمان، ولی‌عهد عربستان به قدرت رسیده (۲۰۱۶)، اخبار رسیده از این کشور حاکی از مبارزه این شاهزاده با مظاهر دینی و مذهبی (فرقه وهابیت) دارد.

هرچند بن سلمان سال گذشته (۲۰۱۷) در مصاحبه با شبکه خبری «فاکس‌نیوز» آمریکا، اعلام کرد که ریاض، به درخواست متحدان غربی خود، وهابیت را برای مبارزه با شوروی توسعه داد، اما او در گفتگو با نشریه «تایم» گفته که نمی‌داند وهابیت چیست. این تناقض گفته‌های بن سلمان درباره وهابیت، ناشی از تمایل او برای جداکردن دین از سیاست در کشورش است.

آوریل گذشته، وبسایت شبکه بی‌بی‌سی فارسی در گزارشی با عنوان «آیا وهابیت در عربستان رو به افول است؟» نوشت که عربستان در دوره زمامداری سلمان بن عبدالعزیز و محمد بن سلمان با اقداماتی نظیر تعدیل اختیارات هیئت امر به معروف و تلاش برای «پاکسازی حدیث نبوی از نصوص و تأویلات مروج خشونت و کشتار»، در صدد «خط بطلان کشیدن بر میراث وهابیت» است.

منبع: فردا

کلیدواژه: هیأت امر به معروف و نهی از منکر عربستان حج

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۲۴۳۵۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جلسه حساس لیگ برتری‌ها برای قانون سقف هزینه

به گزارش "ورزش سه"، مدیران باشگاه‌های لیگ برتر انگلیس این هفته در یک جلسه مهم دور هم جمع می‌شوند تا درباره یک قانون بحث برانگیز تصمیم گیری کنند.

سایت اتلتیک خبر داده اکثر باشگاه‌های لیگ برتری می‌خواهند قانونی را وضع کنند که سقف خرید باشگاه‌ها را محدود کند. این قانون که قرار است آن را "سقف دستمزد" بنامند، روز دوشنبه مورد بحث قرار می‌گیرد.

بر اساس این مفهوم، سقف دستمزد عملاً مقدار هزینه‌ای را که هر باشگاهی می‌تواند در تیمش سرمایه‌گذاری کند، محدود می‌کند و آن را به چند برابر آنچه کم‌درآمدترین باشگاه از حق پخش و معاملات تجاری لیگ دریافت می‌کند، کاهش می‌دهد.

اگر این قانون مطابق جدول فصل گذشته از ابتدای فصل جاری اعمال می‌شد، حداکثر هزینه قانونی حدود 550 میلیون یورو بود، یعنی پنج برابر حدود 110 میلیون یورویی که ساوتهمپتون قعرنشین با درآمد متمرکز به دست آورد.

بدین ترتیب جای تعجب وجود ندارد که این ایده در میان باشگاه‌هایی که کمتر از باشگاه‌های بالانشین جدول درآمد کسب می‌کنند، محبوب باشد. باشگاه‌های میان و حتی پایین جدولی این قانون را راهی برای جلوگیری از ولخرجی باشگاه‌های بزرگ می‌دانند. بدون این قانون، آن‌ها نگران هستند که تعادل رقابتی بین باشگاه‌های لیگ برتر بیشتر از قبل از بین برود.

منچستریونایتد، منچسترسیتی و چلسی با این قانون مخالف هستند و اعتقاد دارند که این طرح، قانون رسمی بریتانیا را نقض خواهد کرد. در شرایط کنونی چلسی این مرز را رد کرده است و سیتی هم فاصله چندانی با عبور از آن ندارد.

دیگر خبرها

  • ضربه چاقو به جوان کاشمری به دلیل حمایت از چند دختر در برابر ۳ مزاحم
  • برگزاری کلاس‌های دینی و مذهبی برای دختران در روستای منصوری + تصاویر
  • آیا ادعای سید حسین نصر درباره‌ی همکاری شریعتی با ساواک حقیقت دارد؟
  • جلسه حساس لیگ برتری‌ها برای قانون سقف هزینه
  • تاکنون ۱۰۰ هزار جلد مصحف شریف در طرح ملی نورباران جمع آوری شده است
  • نقش موثر اصناف و بازاریان در تبیین فرهنگ حجاب
  • ببینید | نخستین بنای مذهبی ایرانیان
  • موضوع عفاف و حجاب از ارزش‌های ملی، مذهبی و سنتی ماست
  • وزیر کشور: عفاف و حجاب از ارزش‌های ملی مذهبی ماست
  • بافت قالی برای امور عام المنفعه در همت آباد