Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-04@23:47:03 GMT

صنایع تبدیلی زیتون کشور بی هویت است

تاریخ انتشار: ۲۹ مرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۲۴۳۷۵۷

صنایع تبدیلی زیتون کشور بی هویت است

به گزارش خبرنگار مهر، مهدی عباسی عصر دوشنبه در همایش ملی تولید و تجارت زیتون که با حضور استان های گیلان، زنجان، مازندران و... به میزبانی گلستان برگزار شد، با انتقاد از وضع تولید و تجارت زیتون در کشور اظهار کرد: تاکنون مکانیزم خوبی بین تحقیقات و اجرا در خصوص زیتون تعریف نکرده ایم.

عباسی با طرح پیشنهاد تشکیل شرکت های مشارکتی و مشاوره ای (تحقیقاتی) در تولید و تجارت زیتون، افزود: هم اکنون آمار دقیقی در صنعت زیتون وجود ندارد در شرایطی که آمار رکن اصلی برنامه ریزی و .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. در این حوزه است.

وی ادامه داد: پیشنهاد می کنیم طرح شناسنامه دار کردن زیتون در کشور اجرایی شود تا آمار ریز و تخصصی از زیتون اران، نوع ارقام کشت شده و همچنین دریافت بسته های حمایتی دولت تدوین شود.

عباسی به وضعیت برندسازی زیتون تولیدی کشور هم انتقاد کرد و بیان کرد: نبود برندسازی مناسب در واحدهای صنعتی باعث شده این واحدها نتوانند با واحدهای سنتی رقاب کنند و هم اکنون صنایع تبدیلی زیتون کشور بی هویت است.

وی متذکر شد: از مسئولان و مدیران انتظار داریم تشکل های این حوزه را به عنوان ناظرو پشتیبان بازوان اجرایی خود قرار دهند تا انجمن ها تقویت شوند و ماهم در همسویی با دولت تلاش می کنیم.

کد خبر 4380468

منبع: مهر

کلیدواژه: استانداری گلستان جهادکشاورزی گلستان گرگان مهدی عباسی مردم علیه احتکار خبرگزاری مهر کرمانشاه روز خبرنگار بوشهر احتکار شهرکرد گرگان مشهد بیرجند شیراز خطبه های نماز جمعه یاسوج مجلس شورای اسلامی هفته دولت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۲۴۳۷۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تولید زعفران به ۲۳۰ تن رسید

علی حسینی در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان، با بیان اینکه قدمت زعفران به ۳ هزار سال پیش باز می گردد، گفت: بنابر آمار وزارت جهاد کشاورزی، حدود ۱۲۳ هزار هکتار از سطح کشور زیر کشت زعفران است که  براین اساس باید بیش از هزار تن زعفران برداشت شود، در حالیکه تولید فعلی یک چهارم این عدد است.

به گفته او، براساس فرمول همه ساله ۵ تا ۱۰ درصد سطح زیر کشت این محصول اضافه می‌شود، چراکه با جایگزینی مزارع هر چند سال یک بار، سطح زیرکشت ۲ تا ۳ برابر سطح زیر کشت افزوده می شود. بنابراین اگر تا چند سال قبل ۱۲۳ هزار هکتار سطح زیر کشت زعفران داشتیم، اکنون این عدد  به ۱۴۰ تا ۱۵۰ هزار هکتار رسیده است که با احتساب این سطح کشت زعفران و نیروی انسانی هزار تن محصول باید تولید شود، در حالیکه سنوات قبل ۳۰۰ تن زعفران در کشور تولید می‌شد.

حسینی ادامه داد: در دهه ۵۰ تا ۶۰ عملکرد زعفران در هر هکتار بین ۶ تا ۷ کیلوگرم بود، در حالیکه اکنون با وجود افزایش سطح زیرکشت عملکرد به زیر ۳ کیلوگرم رسیده است. همچنین بر اساس آمار اعلامی در شرایط کنونی از میزان سطح زیر کشت  ۲۲۰ تا ۲۳۰ تن زعفران تولید می شود.

عضو شورای ملی زعفران افزود: قیمت کنونی هر کیلو زعفران حدود ۱۰۰ تا ۱۱۰ میلیون تومان است که تا چند ماه پیش، ۳۵ تا ۴۰ میلیون تومان بود.

او با بیان اینکه سالانه ۲۰ تا ۳۰ تن زعفران به شکل قانونی به افغانستان صادر می‌شود، گفت: بنابر آمار مصرف زعفران در افغانستان ۵ تن است که بر این اساس مابقی زعفران تولیدی مجدد به دیگر کشورها صادر می شود.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • رشد اقتصادی کشور با مشارکت مردم در گروی دانش بنیان شدن صنایع بزرگ است
  • صالحی عمران: نیازمند نظر کارفرمایان صنایع در تدوین برنامه‌های درسی هستیم
  • تجهیز صنایع کشور با ربات‌های مجهز به هوش مصنوعی
  • سرانه مصرف سیب زمینی به ۴۵ کیلو رسید
  • لزوم توجه به توسعه باغات زیتون در شهرستان رودبار
  • انعقاد قرار با روس‌ها برای صادرات زیتون رودبار
  • تولید زعفران به ۲۳۰ تن رسید
  • معرفی فرصت‌های صادراتی استان بوشهر در نمایشگاه ایران اکسپو ۲۰۲۴
  • ایجاد کد تعرفه اختصاصی برای صادرات «گیوه»
  • تنش آبی و نبود صنایع تبدیلی از چالش‌های مهم خدابنده است