Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش جماران؛ وزیر امور خارجه با تاکید بر این که مذاکرات با اروپایی ها ادامه دارد، گفت : همانطور که قبلا گفتم اروپایی ها در اعلام مواضع بسیار خوب عمل کردند اما در تبدیل این مواضع به اقدامات عملی باید تصمیم بگیرند و نمی توانند همیشه منتظر زمان باشند.

محمد جواد ظریف عصر دوشنبه در حاشیه جلسه کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در جمع خبرنگاران در باره مذاکره با اروپایی ها ، افزود: اروپایی ها در خصوص برجام چند اقدام مثل قانون انسداد، اجازه دادن به بانک سرمایه گذاری اروپا برای تامین مالی و یا تشویق شرکت های کوچک و متوسط برای کار با ایران همکاری کرده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: اما این که این اقدامات به نتیجه منجر شود لازم است که اروپایی ها آمادگی این را داشته باشند که هم منافع خود در قبال ایران ، منطقه و نظم جهانی را در نظر بگیرند که آمریکایی ها نتوانند دیدگاه خود را به دیگران تحمیل کنند در واقع حاضر باشند ، هزینه کنند.

وزیر امور خارجه با تاکید بر این که هیچ منفعتی در دنیا بدون هزینه بدست نمی آید ، گفت: جمهوری اسلامی ایران برای این که نشان دهد اجماع امنیتی دروغین که آمریکایی ها و رژیم صهیونیستی توانسته بودند علیه کشورمان درست کنند، این اجماع را از بین ببرد و به نتایج بسیار بزرگی برسد. 

ظریف افزود : برجام توانست فضای امنیتی علیه ایران را به یک فضای انزوا علیه قانون شکنان آمریکایی در دولت جدید تبدیل کند بنابراین اروپایی ها برای اینکه بتوانند منافع درازمدت شان را تضمین کنند باید آمادگی این هزینه را داشته باشند. 

وی بار دیگر یادآور شد : اروپایی ها در اعلام موضع خوب جلو آمدند اما برای این که هزینه کنند نیاز به تصمیم گیری دارند که این تصمیمات وقت محدود دارد و نمی توانند همیشه منتظر زمان باشند. 

وزیر امور خارجه کشورمان در باره اظهارات اخیر مشاور امنیت ملی رئیس جمهوری آمریکا گفت: جان بولتون حرف هایی زده است که هیچ مبنایی ندارد و در واقع آرزوهایی را مطرح کرده است که البته در جایی که بوده توقع می رود این آرزوها را با صدای بلندتری مطرح کند.

ظریف افزود: او و دولت آمریکا بهتر است که واقعیت های منطقه ، نتایج سیاست های گذشته و فشارهایی که به ایران آورده اند را ببینند که آیا با این فشارها توانستند کاری پیش ببرند ، جز این که مضیقه برای مردم ایجاد کنند. 

وی ادامه داد : به لطف الهی دولت توانسته با موفقیت در گذشته از فشارها عبور کند ، الان هم که اجماع جامعه بین المللی علیه آمریکا است، می تواند از فشارها عبور کند.

وزیر امورخارجه کشورمان با بیان این که بیشتر تلاش آمریکا ایجاد جنگ روانی است، گفت: آمریکایی ها تلاش می کنند که هم در ایران و هم در دنیا فضای روانی ایجاد کنند و ما باید با هوشیاری از آن عبور کنیم. 

ظریف افزود: آمریکا در دنیا منزوی است و این را همه بدانیم که آنها در حال دست و پا زدن هستند؛ قلدری می کنند و از تک تک امکاناتشان برای این که بتوانند انزوای خود را جبران کنند، استفاده می کنند؛ اما حتما در این زمینه ناموفق خواهند بود. 

وی یادآور شد: دولت از فشارهایی که به مردم می آید اطلاع دارد بنابراین همه توان خود را هم برای حل مشکلات به کار می برد، ممکن است کاستی هایی بوده که حتما بوده است اما همه توان خود را به کار می برد. 

وزیر امورخارجه افزود: ما داریم برای شرایطی آماده می شویم که بتوانیم فشارهای آمریکا را خنثی کنیم و امیدواریم که این فشارها را بتوانیم با کمترین هزینه برای مردم ایران خنثی کنیم و سربلندی وعزت مردم را به دنبال داشته باشد.

وی درباره برنامه ها و عملکرد سفرا برای خنثی کردن برنامه های آمریکا ، گفت: ایران و آمریکا دو روش متفاوت دارند. آمریکا کشوری است که با فشار و قلدری در دنیا عمل می کند اما ما کشوری قانونمندی هستیم و از طریق روابط قانونمند عمل می کنیم.

ظریف افزود : همه بنگاه های اقتصادی اعلام می کنند که آمریکایی ها از طریق اعمال فشارهای غیرقانونی و غیرمتمدنانه سیاست هایشان را دنبال می کنند.

وزیر امورخارجه کشورمان با بیان این که آمریکایی ها وارد حوزه ای شده اند که امکان موفقیت درازمدت را ندارد، یادآور شد : ما قبل از آمریکا کمیته ویژه ای را در شورای عالی امنیت ملی برای مبارزه با اقدامات آنها تشکیل داده بودیم که به خوبی عمل کرده است و نشانه آن هم این است که آمریکایی ها یکسال و نیم تلاش کرده اند ایران را مجبور به خارج شدن از برجام کنند تا روشی برای توجیه کردن کارهایشان داشته باشند که نهایتا نتوانستند و مجبور شدند علیرغم سیاست های اولیه شان یکجانبه از برجام خارج شده و در مقابل جامعه جهانی قرار گیرند. 

ظریف گفت: برای مقابله با تحریم ها طراحی ها و برنامه ریزی ها شده است و از طرفی در حوزه اقتصادی هم برنامه ریزی های خوبی صورت گرفته شده است. 

وی افزود: می دانیم فشارهایی به مردم وارد شده است اما این فشارها برای آماده سازی بوده تا بتوانیم از مرحله سخت عبور کنیم. 

وزیر امورخارجه کشورمان ادامه داد : دولت این وظیفه را دارد که تلاش بیشتری برای حل مشکلات کند و من می دانم همکاران من در بخش اقتصادی دولت تمام توان و تلاش خود را برای عبور از این مرحله به کار می برند، بنابراین آنچه که آمریکایی ها انجام دادند فقط و فقط ایجاد یک فضای روانی است که این کار را در همه جا با قلدری و با زور انجام می دهند.

ظریف تاکید کرد : سفرای ما فعال هستند و با کشورهای دیگر همکاری می کنیم و نتیجه آن را هم می بینیم. به غیر از چند کشور تابع آمریکا و رژیم صهیونیستی نامشروع در منطقه هیچ کشوری در دنیا از آمریکا حمایت نکرده است بنابراین نشان می دهد علیرغم همه سر و صداهایی که آنها کردند این سیاست خارجی ما بود که موفق بوده است و سیاست خارجی آنها شکست خورده است.

انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: رفع حصر نقل و انتقالات لیگ برتر لایحه شفافیت ایران و آمریکا رژیم صهیونیستی ظریف برجام جان بولتون محمد جواد ظریف ایران و اروپا جنگ روانی رفع حصر نقل و انتقالات لیگ برتر لایحه شفافیت امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۲۴۴۱۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بلینکن بزودی در عربستان؛ تداوم تلاش آمریکا برای رویای عادی سازی روابط اسرائیل با ریاض

همزمان با تشدید جنگ اسرائیل در غزه و ناکامی در اجرای قطعنامه آتش بس و مذاکرات سیاسی برای دستیابی به توافق میان اسرائیل و حماس، آنتونی بلینکن وزیر خارجه امریکا پس از سفر به چین به عربستان سعودی می رود.

به گزارش ایرنا، رسانه آمریکایی اکسیوس روز سه شنبه به وقت محلی به نقل از دو مقام آمریکایی و یک مقام عرب گزارش داد که آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا پس از سفرش به چین، این هفته قصد دارد به عربستان سعودی سفر کند.

به گفته این منابع، انتظار می رود بلینکن در نشست ویژه مجمع جهانی اقتصاد که ۲۸ تا ۲۹ آوریل (۹ و ۱۰ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳)  در ریاض برگزار می شود، شرکت کند.

بلینکن همچنین با محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان سعودی و دیگر رهبران منطقه ای دیدار خواهد کرد.

دولت بایدن به کار به سمت یک توافق بالقوه که می تواند راه را برای عادی سازی روابط عربستان با اسرائیل هموار کند، ادامه می دهد، اما اکثر مقامات آمریکایی آن را یک رویا تلقی می کنند.

مقامات آمریکایی می گویند بلینکن همچنین در نظر دارد با سفر به سرزمین های اشغالی,  با بنیامین نتانیاهو  نخست وزیر اسرائیل  و دیگر مقامات ارشد این رژیم دیدار کند.

بلینکن هفته گذشته در دیدار با رهبران یهودی-آمریکایی گفت که امیدوار است در اواخر آوریل یا اوایل ماه می در اسرائیل باشد. جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی کاخ سفید، سفر برنامه ریزی شده خود به عربستان سعودی را سه هفته پیش به دلیل آسیب به قفسه سینه و شکسته شدن یک دنده اش، به تعویق انداخت.

انتظار می رفت سالیوان با ولیعهد عربستان دیدار کند تا پیش نویس معاهده دفاعی آمریکا و عربستان سعودی و تفاهمات مربوط به حمایت واشنگتن از برنامه هسته ای غیرنظامی عربستان را مورد بحث قرار دهد.

مقامات آمریکایی  امیدوارند این توافقنامه ها بتواند راه را برای عادی سازی روابط با اسرائیل هموار کند و به توافقی دوجانبه با سعودی ها برسند و به طور بالقوه آن را به نتانیاهو ارائه کنند، که یکی از شرایط توافق، تعهد به راهکار دو کشوری باشد.

در این صورت، نتانیاهو با یک انتخاب روبرو می شود: اگر موافقت کند، می تواند یک توافق صلح  با عربستان سعودی را به دست آورد. اگر او نه بگوید، ممکن است به عنوان یک مرد  مخالف جلوه کند و حمایت باقی مانده از سوی آمریکا را  از دست بدهد.

با ادامه جنگ اسرائیل و حماس و چند ماه مانده به انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، مقامات کاخ سفید و وزارت امور خارجه آمریکا اذعان می کنند که شانس بسیار کمی برای دستیابی به توافقنامه عادی سازی روابط میان عربستان و اسرائیل وجود دارد.

موانع پیش روی این توافق شامل جنگ در غزه، وابستگی نتانیاهو به شرکای ائتلاف راست افراطی خود و سیاست داخلی آمریکا است. سعودی‌ها به صراحت اعلام کرده‌اند که برای پیشبرد عادی‌سازی روابط با اسرائیل، جنگ غزه باید پایان یابد و دولت اسرائیل باید به یک مسیر غیر قابل بازگشت به سمت راه کاردو کشور متعهد شود.

به نظر نمی رسد نتانیاهو به سمت پایان دادن به جنگ حرکت کند و او نه تنها با راهکار  دو کشوری مخالف است، بلکه صرفاً ایده اجازه دادن به تشکیلات خودگردان فلسطین در اداره غزه پس از جنگ را رد می کند.

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: بلینکن : سعودی ها همچنان مایل به عادی سازی روابط با اسرائیل هستند بلینکن باز هم راهیِ اسرائیل می شود

دیگر خبرها

  • کارشناس ژیمناستیک: بار روانی منفی برای الفتی ایجاد نکنیم/ کسب مدال المپیک دور از دسترس نیست
  • یوسفی: بار روانی منفی برای الفتی ایجاد نکنیم/ کسب مدال المپیک دور از دسترس نیست
  • پیام تقدیر استاندار سابق از مردم مازندران
  • بلینکن بزودی در عربستان؛ تداوم تلاش آمریکا برای رویای عادی سازی روابط اسرائیل با ریاض
  • زمینه مشارکت مردم برای سرمایه‌گذاری در لرستان فراهم شود
  • تأکید وزیر کشور برای زمینه سازی مشارکت مردم در سرمایه گذاری
  • استقبال از کتاب جدید ظریف/ وزیر خارجه سابق ایران: امیدوارم این کتاب گامی هر چند کوچک به سوی درک بهتر سیاست خارجی و بهبود جایگاه ایران در جهان باشد
  • آخرین تحولات اوکراین | درخواست کی‌یف از اتحادیه اروپا بعد از کمک آمریکا
  • پولیتیکو: ۳ دولت اخیر آمریکا در مقابل ایران ناکام شدند
  • وال‌استریت‌ژورنال: دولت بایدن ملتمسانه به‌دنبال منصرف‌کردن ایران از حمله به اسرائیل بود