Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، زمانی که نام ارتباط صنعت و دانشگاه را می شنوید چه تصویری در ذهن شما نقش می بندد؟ به نظر شما اولین مکانی که در دانشگاه می تواند این ارتباط را محقق کند، کجاست؟ شما را نمی دانم اما اولین مکانی که برای تحقق ارتباط میان صنعت و دانشگاه در دانشگاه ها به ذهن من می آید، پژوهشگاه ها و شرکت های دانش بنیان هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همه ما می دانیم که صنعت و بازار در ارتباط تناتنگ با یکدیگر هستند، صنعت نیز باید متناسب به بازار روز و فناوری دنیا پیش برود. طبیعتا در صورتی که صنایع مختلف کشورمان نخواهند از رقابت های بازار و فناوری روز دنیا عقب بمانند، باید توجه نوآوری و پیشرفت های علمی را در اولویت های خود قرار دهند. جایگاه علمی دانشگاه ها بر کسی پوشیده نیست، همچنین در پژوهشگاه ها، شرکت های دانش بنیان و مراکز رشد دانشگاه ها، بسیاری از نخبگان مشغول به فعالیت هستند و ایده های خود را به محصول تبدیل می کنند. به گونه ای دیگر می توان گفت زمینه نوآوری و پیشرفت های علمی در پژوهشگاه ها و مراکز دانش بنیان دانشگاه ها فراهم شده است.

بر اساس آمار کارگروه ارزیابی و تشخیص صلاحیت شرکت ها و موسسات دانش بنیان و نظارت بر اجرا، در حال حاضر 3 هزار و 569 شرکت دانش بنیان در کشور وجود دارد که 706 شرکت از نوع دانش بنیان نوع یک، یک هزار و 215 شرکت از نوع دانش بنیان نوع 2 یا صنعتی، یک هزار و 325 شرکت نوپای نوع یک و 323 شرکت از نوع دانش بنیان نوع 2 هستند.

با توجه به آماری که پیش تر به آن اشاره شد، می توان به پتانسیل این شرکت ها پی برد. تصور کنید حدود 3 هزار و 500 شرکت دانش بنیانی که دارای صلاحیت هستند، یک بخشی را در اختیار صنایع قرار دهند، در صورت تحقق این موضوع، هم نیازهای بخش صنعت رفع می شود، هم افرادی که در این شرکت ها مشغول فعالیت هستند می توانند ایده های خود را تجاری سازی کنند، طبیعتا این اقدام برای دانشگاه ها نیز درآمدزا خواهد بود. به عبارتی دیگر دانشگاه ها در چنین شرایطی به نیازهای جامعه، صنعت و بازار نظارت می کنند و در راستای رفع آن گام برمی دارند.

مجله مدیریت نوآوری اروپا، در مقاله ای تحت عنوان همکاری صنعت دانشگاه پیوند پارادایم کارآفرینی بر ساختارهای دانشگاهی، ارتباط صنعت و دانشگاه را به 4 بخش حمایت از تحقیقات، انتقال فناوری، انتقال دانش و تحقیقات مشترک تقسیم می کند. بخش صنعت می تواند از تحقیقات شرکت های دانش بنیان حمایت کند، البته باید این تحقیقات در راستای رفع نیازهای کشور طبقه بندی شده باشد، در همین راستا مقام معظم رهبری می فرمایند: «حقیقتا پژوهش هایی بکنیم که مورد نیاز ماست.» ایشان در بخشی دیگر از سخنانشان می فرمایند: «ما نباید ملاک پیشرفت علمی مان را درج مقالات در مجلات آی.اس.آی قرار دهیم. ما نمی دانیم آنچه که پیشنهاد می شود، دقیقا همان چیزی باشد که کشورما به آن احتیاج دارد. ما خودمان مشخص باید مشخص کنیم که درباره چی مقاله می نویسیم، درباره چی تحقیق می کنیم. البته انعکاس در مجامع جهانی لازم است، ضروری است؛ انعکاس هم پیدا خواهد کرد. مقصود این است که ما پژوهش را تابع نیاز خودمان قرار دهیم.»

درصورتی که انتقال دانش و فناوری دانشگاه ها و مراکز دانش بنیان به بخش صنعت و در نهایت بازار محقق شود، زمینه انجام پروژه ها و تحقیقات مشترک میان صنایع مختلف و پژوهشگاه ها و مراکز دانش بنیان نیز بیشتر فراهم خواهد شد.

انتهای پیام/

31 / 167 ارتباط صنعت دانشگاه

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: ارتباط صنعت دانشگاه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۲۴۶۸۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نمایشگاه بیست‌وهشتم نفت، فرصتی برای پشتیبانی از تولید داخل و دانش‌بنیان‌ها

مدیر پشتیبانی، ساخت و تأمین کالای شرکت ملی نفت ایران، حضور در بیست‌وهشتمین نمایشگاه نفت، گاز پالایش و پتروشیمی ایران را فرصتی برای حمایت از سازندگان و شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور و نیز مشارکت مردم در پیشبرد نقشه راه ساخت داخل تجهیزات صنعت نفت دانست.

به گزارش شانا به‌نقل از شرکت ملی نفت ایران، برزو قنبری عدیوی با اشاره به حضور در بیست‌وهشتمین نمایشگاه نفت تهران اعلام کرد: مدیران و کارشناسان مدیریت پشتیبانی ساخت و تأمین کالای نفت با هدف معرفی اقلام فناورانه راهبردی و گلوگاهی موردنیاز شرکت ملی نفت ایران و برگزاری نشست‌های کارشناسی با سازندگان داخلی و شرکت‌های دانش‌بنیان در این نمایشگاه حضور دارند.

به‌گفته وی، از ۳۰۷ کالای راهبردی شناسایی‌شده در شرکت ملی نفت ایران، ۲۵ قرارداد با استفاده از مصوبه تولید بار اول به مبلغ ۹ میلیارد و ۴۰۰ میلیون ریال و حدود ۵ میلیون و ۳۰۰ هزار یورو امضا شده است. همچنین هفت پروژه به ارزش ۲ هزار میلیارد ریال و ۳۵ میلیون یورو در مرحله نهایی‌سازی تشریفات امضای قرارداد است که به‌زودی به سرانجام می‌رسد.

 مدیر پشتیبانی، ساخت و تأمین کالای شرکت ملی نفت ایران تصریح کرد: بیش از ۲۴۰ قلم کالا و تجهیزات در شرکت‌های زیرمجموعه شرکت ملی نفت ایران در مرحله شناسایی سازندگان و شرکت‌های دانش‌بنیان است که به‌طور قطع حضور در نمایشگاه نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی این کار را تسهیل می‌کند.

قنبری تأکید کرد: در بیست‌وهشتمین نمایشگاه نفت، گاز پالایش و پتروشیمی، چند تفاهم‌نامه و قرارداد تولید بار اول و نیز سازوکارهای افزایش استفاده از ظرفیت شرکت‌های داخلی در فرایند بومی‌سازی و ساخت بار اول محصولات راهبردی و تقویت زنجیره تأمین در پروژه‌های صنعت نفت کشور ارائه می‌شود.

وی با اشاره به اهمیت رویکرد «تولید بار اول» محصولات در صنعت نفت ایران گفت: در این رویکرد، اقلام و تجهیزات راهبردی صنعت نفت شناسایی، ظرفیت سازندگان داخلی بررسی، و امکان‌سنجیِ ساخت داخلیِ تجهیز مدنظر انجام می‌شود، سپس مجوزهای لازم اخذ و برای بومی‌سازی تجهیزات اقدام خواهد شد تا وابستگی صنایع نفت و گاز به خارج از کشور قطع شود.

به گزارش شانا، نمایشگاه امسال با شعار «صنعت نفت، جهش تولید، بهینه سازی فناورانه» روزهای ۱۹ تا ۲۲ اردیبهشت در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران با حضور بیش از ۱۷۵۰ شرکت ایرانی و خارجی در بخش‌های مختلف ازجمله شرکت‌های بالادست نفت، گاز و پالایش و پتروشیمی و شرکت‌های دانش‌بنیان، پارک‌های فناوری، دانشگاه‌ها، استارتاپ‌ها و دیگر شرکت‌های مرتبط با صنعت نفت برگزار می‌شود.

دیگر خبرها

  • تأمین مالی و ریسک داخلی‌سازی در صنعت پتروشیمی پوشش داده می‌شود
  • حمایت صندوق نوآوری از شرکت‌های دانش‌بنیان دانشگاهی
  • امضای یک میلیارد دلار قرارداد نفتی با ۶۷۰ شرکت دانش‌بنیان
  • امضای هزار قرارداد نفتی با ۶۷۰ شرکت دانش‌بنیان
  • رویداد صدرا اتفاق تحسین‌برانگیز دانشگاه آزاد است
  • امضای هزار قرارداد نفتی با بیش از ۶۷۰ شرکت دانش‌بنیان
  • امضای یک میلیارد دلار قرارداد با ۶۷۰ دانش‌بنیان از ابتدای فعالیت دولت سیزدهم
  • امضای یک هزار قرارداد با شرکت های دانش بنیان
  • نمایشگاه بیست‌وهشتم نفت، فرصتی برای پشتیبانی از تولید داخل و دانش‌بنیان‌ها
  • فراخوان ایرانسل برای حمایت از طرح‌های پژوهشی دانشگاهی